Takže, chcem sa opýtať, či niekto náhodou nevie, kedy sa píše aké i/y v slovach radi/rady, sami/sami, oni/ony. Alebo ak máte nejakú stránku, kde to je vysvetlené. Google nepomohol.
Diky
aj je to ženský rod tak ony dve, samy dve...a ak muzsky napriklad,tak sami chalani, samy chalani si to musia spravit, bo holky ony im nepomozu a oni(chalani) su zufali (N.mn.č.)..všetci sme radi že sa oni sami nespravia, ony im nepomozu a rady by ony (holky ) žensky rod) pomohli,ale oni (chalani) sú impotenti a vtáky im nestoja takže takéto je použitie tých slov
@10 to mas jedno, ake i tam napises.....ja si to nemyslim, ale toto mi povedala vystudovana profesorka slovencina, no neverim jej, bo ona je taka glupa jak traky
@filipkvietok mozes to skusit posalt i do ustavu slovenskeho jazyka i ti ti nic nepovedia..
jednoducho je to jeden z neriesitelnych pripadov, kde na to nie je logicke vysvetlenie a jedine co ostava urcit to globalne.. a kedze neviem o tom, ze by to bolo presne urcene a na druhej strane, taka veta sa bezne pise, len ked sa chcu nachytat ludia, tak sa tym nikto zaoberat ani nebude..
inak ja by som to riesil jednoducho.. nahradil by som to slovo inym
ehm, stále nechápem... tá veta nemá zmysel, takže sa ani ňou nezaoberám... výr a vír sú dva odlišné pojmy, ktoré si niekto, kto sa len rád hraje so slovíčkami, spojil do jedného pojmu, čo nemá logiku, a nevidím to ani na paradox... tak neviem, na čo ľudia dumajú nad tým... niečo ako vajce a sliepka...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
ostali sme sami boli tu samí muži
@v3nty ja mám slovinu rada, len toto nám profesorka nikdy nevysvetlí a robí mi to problém
v prípade že hovoríme o skupine, v ktorej sú zmiešané plemená ( sorry za výraz tak povieme samí.. napr. samí ľudia....atd.
Na strome sa objavil výr (sova), neskôr sa však vo vode objavil vír (vodný) a v istej chvíli obidva v*ry zmizli!
tie vysvetlivky v zátvorkach tam boli super
jednoducho je to jeden z neriesitelnych pripadov, kde na to nie je logicke vysvetlenie a jedine co ostava urcit to globalne.. a kedze neviem o tom, ze by to bolo presne urcene a na druhej strane, taka veta sa bezne pise, len ked sa chcu nachytat ludia, tak sa tym nikto zaoberat ani nebude..
inak ja by som to riesil jednoducho.. nahradil by som to slovo inym