Čauky mňauky.
Nebolo to tak dávno, čo sme doma uvažovali nad jazykovým/výmenným pobytom, ale situácia sa zmenila a zdá sa, že na rok sa mi niekde ísť nepodarí. No, otázkou je: Myslíte si, že by sa mi oplatilo ísť aj len na 4-týždňový jazykový kurz ni
spolužiačka bola toto leto na mesiac v USA a vidno to na nej, dosť sa zlepšila v konverzácii. a toto leto sa aj ja chystám ísť niekam na mesiac, najradšej by som šla na celé leto, ale to mi asi nevíde...
Ja som bola teraz na prázdniny v Anglicku len na dva týždne a angličtina sa mi zlepšila určite. Teda, veľa rozprávam nehanbím sa. Hlavne čo sa týka konverzácie. čo v mojom prípade moc veľká výhra nie je, keďže by v mojom okolí boli najradšej keby som držala hubu
A vyšlo to na cca 1200 eur, z toho len kurz stál asi 600. A letenka bola drahá.
Ale ja som mala šťastie, že som nemusela ísť cez agentúru ale k známej, ono to bolo stokrát lepšie.
A hlavne ťa to dosť zmení.
Teda ja som bola hodená doprostred Londýna, že choď do školy, choď si nakúpiť a vyznaj sa (tak pomohla mi zo začiatku) ale hovorím to v dobrom, naučí ťa to strašne veľa.
@ajussa tak ja som chcela ísť na celý rok, ale ochorela som a pochybujem, že na budúci rok budem schopná odísť na tých 10 mesiacov a zavesiť seba aj svoje zdravotné problémy na krk inej rodine. Len sa zas bojím, že ak by som šla už teraz cez leto 2014, tak na to vyhodím kopec prachov a možno v šk. roku 2015/2016 by som aj na ten celoročný pobyt ísť mohla, ale už vlastne môcť nebudem, lebo prachy sa vyhodia za ten jazykový kurz.
A hlavne či by mi ten kurz stál za to, či by som sa tam fakt niečo naučila.
co ti JEBE za 3 litre 4 tyzdne
nie neoplati sa to absolutne vobec ten pokrok nebude nijako markantny a casom to aj tak zabudnes. tie pobyty su dobre najviac na to aby si sa prestala hanbit rozpravat ale to sa myslim da aj zadarmo tym ze sa premozes
chod na rok urcite!!!
Dať 100 000 za štvortýždňový kurz, to nemyslíš vážne, keby mi toto niekto povedal, tak sa mu vysmejem.
Anglické prostredie je síce dobrá vec, ale za 4 týždne to nebude nijaký zázrak. Ľudia v takomto prostredí robia v podstate len taký pokrok, aký by robili aj na SVK, ak by sa tomu jazyku venovali. Ono to len tak vyzerá, že "hurá, idem do Anglicka", ale nijaký zázrak to nie je.
Jediné, k čomu ti to môže pomôcť, že sa nebudeš báť rozprávať (ak sa teraz bojíš), ale to je všetko.
Keď sa vrátiš na Slovensko, všetko zabudneš, lebo to nebudeš používať + začneš znova myslieť v slovenčine.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
A vyšlo to na cca 1200 eur, z toho len kurz stál asi 600. A letenka bola drahá.
Ale ja som mala šťastie, že som nemusela ísť cez agentúru ale k známej, ono to bolo stokrát lepšie.
A hlavne ťa to dosť zmení.
Teda ja som bola hodená doprostred Londýna, že choď do školy, choď si nakúpiť a vyznaj sa (tak pomohla mi zo začiatku) ale hovorím to v dobrom, naučí ťa to strašne veľa.
A hlavne či by mi ten kurz stál za to, či by som sa tam fakt niečo naučila.
nie neoplati sa to absolutne vobec ten pokrok nebude nijako markantny a casom to aj tak zabudnes. tie pobyty su dobre najviac na to aby si sa prestala hanbit rozpravat ale to sa myslim da aj zadarmo tym ze sa premozes
chod na rok urcite!!!
Anglické prostredie je síce dobrá vec, ale za 4 týždne to nebude nijaký zázrak. Ľudia v takomto prostredí robia v podstate len taký pokrok, aký by robili aj na SVK, ak by sa tomu jazyku venovali. Ono to len tak vyzerá, že "hurá, idem do Anglicka", ale nijaký zázrak to nie je.
Jediné, k čomu ti to môže pomôcť, že sa nebudeš báť rozprávať (ak sa teraz bojíš), ale to je všetko.
Keď sa vrátiš na Slovensko, všetko zabudneš, lebo to nebudeš používať + začneš znova myslieť v slovenčine.