Predstavte si modelovú situáciu: rozíde sa s vami chlapec pre malicherné dôvody, ktoré samozrejme on za malicherné nepovažuje, a pritom dobre vie, čo vy k nemu cítite. A vy viete, že ho ľúbite nadovšetko, aj napriek
@mia246 ja viem, aj som si myslela, že skôr na to nikto ni nenapíše, lebo je to dlhé a tak, ale no... nevedela som to napísať kratšie, aby som presne uviedla, čo mám namysli
To že nieje ideálny je samozrejmé takého nenájdeš lebo neeksistuje.
Akurát si taký niekto môže pripadať ,alebo ho takého vidíš.
Sú dve možnosti prečo to môže ignorácia fungovať
1 krátkodobé hľadisko : Po hádke, alebo rozchode je niekedy lepšie nechať toho druhého vychladnúť (aj seba), keď sa to snažíte riešiť okamžite je to ešte moc plné prehnaných emócií čo vedie k ďalším hádkam.
2 dlhodobejšie hľadisko aj keď sa k ex správaš celkom priateľsky tak to niekedy nieje tak účinné ako ignorácia, lebo keď ho ignoruješ tak mu začneš chýbať (ak ťa má rád) a prilezie späť. Keby ťa mal stále na očiach tak by si myslel že to berieš tak že si si istá že to bola tvoja chyba a čakal by dokedy prilezieš s ospravedlnením.
VAROVANIE: Je to individuálne nemusí to byť vždy tak
@night no, malý detail... stali sa tí dvaja kamošmi, čo si neskutočne rozumeli... bláznostvá, debaty aj na vážne témy, vznikala z toho láska, nakoniec aj vznikla, ale dievčine sa zovňajšok chlapec nepáčil, resp. ju nepriťahoval nijak zvlášť fyzickou krásou (neznamená to, že chlapec je škaredý). No, napriek tomu, nejako neodolala tomu, ako sa s ním cítila. On ju samozrejme lámal, a lámal, pretože ona s ním proste do vzťahu nechcela kvoli tým veciam, čo som teraz napísala, ísť. Po miernom odmietaní, resp. vyhýbaní sa mu, sa mu podarilo získať si ju. Prežili spolu pol rok, ona ho začala neskutočne ľúbiť, prišlo aj to, že sa jej zapáčil aj telesne, a potom on sa rozišiel. Teraz ona chce to späť, ale on už nie. Tak?
Ani to nie je tym, ze by ignoracia bola nejak uzasne uspesna (aj ked na niekoho moze fungovat), ale je to vzdy lepsia alternativa, ako za niekym dobiehat a snazit sa ho ohromit - to je vacsinou pomerne tragicke
@night možno preto som založila toto fórum... chcela som vedieť názory, či tomu nerozumiem len ja... nevyspytateľní je ten konkrétny človek... mimochodom, on nevie teraz o tom, že si to musel vybudovať tento vzťah na svojom charaktere, a že jeho zovňajšok nebol pre dievčinu príťažlivý....
je to tym, ze clovek chce to, co nemoze mat. mna kedysi jeden chlapec odmietal, tak som sa na to vysrala a teraz mi pise a chce ma on je to ten paradox
@lilta vtedy bolo leto 2009. a napisal mi to cca pred tyzdnom. cize 3 roky. za ten cas som sa velmi zmenila a uz len kvoli jeho povrchnej hluposti by som ho spat nechcela. ked mu clovek pisal - milujem ta, mal v p. a teraz ked milujem ineho, tak mi napise, ze ked sa s nim rozidem, mam sa mu ozvat.
@cicatrix no, presne toto...!!!! o to aj mne tu ide...!!! a ty si bola s ním za tie cca tri roky v nejakom kontakte? ako kamoši, alebo len čisto na nete a podobne...????
nečítala som len nadpis.... na tieto otázky som v spolednom čase odpovedala mnohým babám ktoré majú nutkanie rozoberat so mnou svoj lúbostný život čiže to už viem uplne stručne pdoať:
lebo keď ho ignoruješ, on pomaly začne zisťovať čo "stráca" a začína zasa "bojovať" psychologicko-filozofické kecy si necham na večer
Takže podľa mňa to u veľa chalanov presne tak funguje , čím viac ich ignoruješ a odmietaš, tým viac po tebe idú. Presne tak to bolo aj s jedným mojím bývalým ...rozišli sme sa..ja som sa pár dní rúcala doma pri romantických filmoch a zmrzline. Potom som sa vzchopila , vymazala ho zo všetkého kde bola o ňom nejaká zmienka a bol pre mňa vzduchom. Za pár dní sa mi ozval a ľutoval akú veľkú chybu spravil a bla bla bla....ja dvakrát do tej istej rieky neleziem tak som ho poslala do prdele ..ale proste, áno funguje to tak . To čo nemôžme mať najviac chceme ! Ďalším príkladom je chalan , ktorý ma už balí asi dva mesiace a ja ho stále odmietam ...a pritom môže mať na ktorúkoľvek si ukáže...opýtala som sa ho , prečo teda stále za mnou dolieza a on mi odpovedal ,.že ho nebavia tie baby , ktoré môže mať kedykoľvek sa mu zachce , že som prvá čo ho takto odmieta a práve preto ma chce ...chlapská logika je niekedy väčšou záhadou ako tá ženská
no ja ti nevim karle, moja ex mala tak vysoke ego, ze sa nieco paradoxne asi nalepilo aj na mna a radim sa k druhemu typu a inak sa prosim vas zobudte, mna ked nejaka ignoruje mam ju v ...
@mia246 myslím, že niečo na tom bude... a aj v tomto prípade je to tak... snaha dostať ho späť je nepríčetná, a povedala by som, že priam aj nereálna... :/
Neviem prečo ale myslím že mi to nestojí za ten čas ktorý strávim pri čítaní tejto otázky ale je super že si môžem vyjadriť názor aj bez toho aby som si o tom mal aspoň šajnu
ak má raz niekto niekoho na háku, tak je ignorácia zbytočná..dokonca rozchod len uľahčuje(myslím, že je jedno či je to chalan alebo baba čo to skončil alebo je na strane ignorujúceho)
hehe...jednoduchy omyl-bud sa s tebou zacne stykat pretoze si hrozne otravna a ked si sa dlhsie neozvala mozno si pomyslel : "Aha, nejak sa ukludnila, skusim to s nou znova.", alebo sa ani on nechcel rozist, ale nieco ho donutilo a teraz to lutuje prave preto, ze ked si sa od neho odrezala az vtedy to pochopil ...
Tááákže-nedočítala som to celé ale ak ide o ignoráciu aspoň z toho kúsku čo som sa dočítala je to pravda...mala som kamošku-namyslenú a strašne roztržitú...pohádala sa so mnou a vždy keď som prišla povedala že moje ospravedlnenie nepríma...prvý-krát, druhý-krát ...potom som si povedala že ja sa nikomu do prdele pchať nebudem...nakoniec prišla sama...prečo teda zaberá?-človek si pri ignorácii druhým človekom uvedomuje že ten dotyčný mu dáva na javo že mu je to všetko jedno...a tým si uvedomuje že to nieje jedno jemu takže sa snaží seba presvedčiť že on toho človeka nepotrebuje ale nakoniec sa dostane do psychického stavu kedy si začne uvedomovať že toho človeka potrebuje.
pfuh klobuk dole, ľudia si naozaj často neuvedomujú čo majú dokým to nestratia, to je fakt, a tak to bolo celé veky...
ale čo s tým? čo keď niekto na riešenie problémov dlhodobých už proste nemá síl? a minimálne ta "pauza" by mu pomohla nabrať energiu, a možno pri tej pauze zistí že dotyčná osoba si jeho lásku vlastne ani nezaslúžila... je to všetko veľmi individuálne, a vlastne skôr po čase, a aj po rozchode sa môže ukázať (spätne prejaviť) ako vás ten človek vlastne miloval, poprípade ako dlho už nemiloval pred rozchodom, na základe jeho správania po rozchode...
@orcist no tento prípad je asi o tom, že ten človek si to neuvedomí, že toho, koho nechal by mu mohol chýbať... je namyslený, sebavedomý a tvrdohlavý, presvedčený, že tak to bude a už nijak inak to nebude... ale ak je napokoji pár dni, že ho nikto nespracuváva, aby dal šancu tak sa začne javiť, akoby niečo chcel, AKOBY (možno chce byť len dobrý kamoš, čo je blud, lebo keď ten druhý chce niečo viac, tak... ), ale ako náhle sa k nemu dostanú otázky, či by sa to nedalo skúsiť znova vysloví len jedno veľké NIE!
@orcist je to nezvyčajný úkaz... celý ON... čo už... a neviem, čo by mu malo brániť... jedine: jeho ego, strach, že bude vyzerať ponížene a že si nevie stáť za svojím slovom, alebo... ten najhorší dôvod: iná baba!!!
tak toto fórum je na 1 000 000% pravdivé ...Ale niekedy tá ignorácia dokáže poriadne nasrať :/ ...
A hlavne toto ma velmi zaujalo:
"Predsa rozchod nie je riešením problémov, nech sú akokoľvek ťažké a zdajú sa byť nezvládnuteľné. Máte napríklad strach pred vystúpením, trému a podobne, a viete, že je to dôležité vystúpenie a váš partner vám povie, že pre tento stres sa rozchádza, lebo to na neho bolo veľa a nevie, či by to v budúcnosti vydržal a podobne." presne kôli tomuto som sa musel rozísť s jednou babou :/
@bielyodpor nechci počuť môj príbeh v polke mesiaca by si ma už vedel aj vziať, žiť so mnou, mať deti... a na konci, čo je cca 2 týždne po tom, už nie je so mnou šťastný, ale ľúbi ma.... a potom na ďalší deň, po rozchode ma už neľúbi
@zuzzana2605 podľa mňa, keď budeš ignorovať má to len dva výsledky - buď sa spamätá, alebo ťa nechá tak a to isté platí aj o tom druhom, ak ukážeš, že ti na ňom zaleží, nemusí sa vôbec vrátiť.... takže ja sama neviem.... asi nechať to tak.... a hotovo, netlačiť na pílu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
66 komentov
Ako na ktorych. Podla mna ignore = trucovanie maleho dietata
Cize je to skor otazka ega ako zaujmu alebo uvedomenia si chyby.
Akurát si taký niekto môže pripadať ,alebo ho takého vidíš.
Sú dve možnosti prečo to môže ignorácia fungovať
1 krátkodobé hľadisko : Po hádke, alebo rozchode je niekedy lepšie nechať toho druhého vychladnúť (aj seba), keď sa to snažíte riešiť okamžite je to ešte moc plné prehnaných emócií čo vedie k ďalším hádkam.
2 dlhodobejšie hľadisko aj keď sa k ex správaš celkom priateľsky tak to niekedy nieje tak účinné ako ignorácia, lebo keď ho ignoruješ tak mu začneš chýbať (ak ťa má rád) a prilezie späť. Keby ťa mal stále na očiach tak by si myslel že to berieš tak že si si istá že to bola tvoja chyba a čakal by dokedy prilezieš s ospravedlnením.
VAROVANIE: Je to individuálne nemusí to byť vždy tak
V prípade že má štipku rozumu
lebo keď ho ignoruješ, on pomaly začne zisťovať čo "stráca" a začína zasa "bojovať" psychologicko-filozofické kecy si necham na večer
Takže podľa mňa to u veľa chalanov presne tak funguje , čím viac ich ignoruješ a odmietaš, tým viac po tebe idú. Presne tak to bolo aj s jedným mojím bývalým ...rozišli sme sa..ja som sa pár dní rúcala doma pri romantických filmoch a zmrzline. Potom som sa vzchopila , vymazala ho zo všetkého kde bola o ňom nejaká zmienka a bol pre mňa vzduchom. Za pár dní sa mi ozval a ľutoval akú veľkú chybu spravil a bla bla bla....ja dvakrát do tej istej rieky neleziem tak som ho poslala do prdele ..ale proste, áno funguje to tak . To čo nemôžme mať najviac chceme ! Ďalším príkladom je chalan , ktorý ma už balí asi dva mesiace a ja ho stále odmietam ...a pritom môže mať na ktorúkoľvek si ukáže...opýtala som sa ho , prečo teda stále za mnou dolieza a on mi odpovedal ,.že ho nebavia tie baby , ktoré môže mať kedykoľvek sa mu zachce , že som prvá čo ho takto odmieta a práve preto ma chce ...chlapská logika je niekedy väčšou záhadou ako tá ženská
no srdcu nerozkážeš tak konaj ako uznáš za vhodné
asi pred týždnom som sa o tom bavila z tetou je to len o tom že chalani maju radšej baby ktoré su nedostupnejšie
Myslim, ze veta, ktoru si napisal v komente, casto plati aj v inych oblastiach zivota cloveka a spolocnosti...
a vôbec, je to individuálne..
Som si toho plne vedomy...
pfuh klobuk dole, ľudia si naozaj často neuvedomujú čo majú dokým to nestratia, to je fakt, a tak to bolo celé veky...
ale čo s tým? čo keď niekto na riešenie problémov dlhodobých už proste nemá síl? a minimálne ta "pauza" by mu pomohla nabrať energiu, a možno pri tej pauze zistí že dotyčná osoba si jeho lásku vlastne ani nezaslúžila... je to všetko veľmi individuálne, a vlastne skôr po čase, a aj po rozchode sa môže ukázať (spätne prejaviť) ako vás ten človek vlastne miloval, poprípade ako dlho už nemiloval pred rozchodom, na základe jeho správania po rozchode...
každý to má inak.
A hlavne toto ma velmi zaujalo:
"Predsa rozchod nie je riešením problémov, nech sú akokoľvek ťažké a zdajú sa byť nezvládnuteľné. Máte napríklad strach pred vystúpením, trému a podobne, a viete, že je to dôležité vystúpenie a váš partner vám povie, že pre tento stres sa rozchádza, lebo to na neho bolo veľa a nevie, či by to v budúcnosti vydržal a podobne." presne kôli tomuto som sa musel rozísť s jednou babou :/
najprv Milujem ťa milujem ťa, potom už k tebe necítim to čo pred tým, a potom že radšej sa rozíďme skôr ako keby sme sa mali rozísť po pol roku :/
to sa opýtaj jej
zvlastne som v podobnej situacii a neviem co robit, ci ignorovat, ci ukazat, ze mi na nom zalezi??? ((