Prečo ľudia považujú -namyslenosť- za zlú vlastnosť??
nerozumiem prečo ľudia beru namyslenost za zlu? ved ak ma clovek dovod, tak preco nie?
preco by sme nemohli dobre vlastnosti vyzdvihnut? namiesto toho su ti ludia povazovaní za marnomyselnych/namyslenych len preto, lebo ti ostatni na to nemaju a zav
ja namyslenosť chápem skôr ako vyšší stupeň sebavedomia..každý sa radíme do nejakej spoločenskej skupiny ľudí, či už z hľadiska vzhľadu, ekonomického, inteligenčného, etc.. je prirodzené, že na niekoho pozeráme z hora a niekto sa zas pozerá z hora na nás..
Z vlastnej skusenosti viem, ze zvacsa su namyslene pipky barbinky ktore si ulovili bohatych frajerov, alebo su to synacikovia a dcerenky bohatych rodicov.
Poznam aj bohatych ludi ktory si vydobili svoj majetok vlastnymi rukami a a maju ho teda dost, ale nevidiet u nich ziadnu namyslenost, ze ja som viac.(samozrejme najde sa aj opak ako vsade).
@silwesa takze predsa si namyslena sliepka a v tej tvojej predoslej diskusii, si sa len prisla pochvalit, ze si (udajne) pekna... dobre som ta odhadol a zjavne aj ti, co ta chcu len pojebat..
@silwesa Dovod na namyslenost teoreticky mas ked dosiahnes nieco comu sa iny ani neblizia vlastnou snahou , nie ako hovorili predomnou zdedenim alebo jebanim milionarov .
@tenario nikdy sa ti nestalo, že by ťa prišla otravovať osoba, pri ktorej by si sa staval do pozície, že ty si lepší? tá osoba si zrejme bude myslieť, že si namyslený, ale pravda môže byť niekde úplne inde..neviem ako by som to korektne vysvetlil, ale niekedy sa môže sebavedomie javiť ako namyslenosť a preto je na mieste tieto dva pojmy spájať
@peter_piper chapem co tym myslis, preto nikdy nesudim ludi kym s nimi neprehovorim. Vacsina ludi co spozna mna vzdy povie ze si o mne myslela ze som namysleny, ale teraz ked ma poznaju tak maju uplne iny nazor. Suhlasim s tebou , pproste treba si vytvorit nazor az ked toho cloveka trocha spoznas
Pretože namyslenosť je neprimerane vyšší stupeň k zdravému sebavedomiu. Prečo by mal byť niekto namyslený? Veď nikto nie je neustále najlepší - nie je prečo byť namysleným. Treba byť správne asertívnym.
Lebo je to nepríjemné iným. človek uprednostnuje spoločnost tých, s ktorými sa cíti dobre a nie ako niečo menej. Keby sme boli všetci namyslení, svet by myslím za veľa nestál...
@peter_piper ale nesuhlasim s tym ze je ich mozne spajat. Lebo je rozdiel ked si niekto mysli ze si namysleny a pritom si len sebavedomy. A je rozdiel ked si namysleny a myslis si o sebe ze si viac ako ostatny. Zas je to o tom ze netreba robit zaver pred tym nez sa s tou osobou porpzpravas respektivne trocha spoznas
Neviem to takto dobre vysvetlit ,ale proste ked je clovek sebavedomy tak ked sa s nim bavis rozprava sa s tebou normalne a inteligentne. A ked je niekto namysleny tak je to nieco uplne ine. Podla toho to spoznas...
pretoze drviva vacsina ludi je na seba namyslena za svoj vyzor, vlasy, styl obliekania, uspechy rodicov; dalsi su namysleni za to, co vedia a to ich opravnuje byt neprijemni k okoliu a vyrazne davat najavo svoju nadradenost nad ostatnymi.
a dost pochybujem o tom, ze sa najdu ludia, ktori by takymto individuam zavideli. je jedna vec nieco vediet, byt v niecom dobry a snazit sa zveladovat sameho seba, co by som nepomenovala namyslenostou, ale normalnou cielavedomostou, kedze ak je clovek v niecom dobry, nikdy nie je dobry dost a mal by sa snazit makat na sebe. naopak, namysleni ludia sa povazuju za stred vesmiru, vsetci sa im maju klanat a pozerat s otvorenou papulou, ked kracaju po chodniku a su nadmieru spokojni s tym, kym su a co maju. to je namyslenost. a medzi nou a "umenim nieco dokazat a byt si vedomy toho, ze to viem a dokazem" je oooobrovsky rozdiel
Podľa toho ako sa tá namyslenosť prejavuje. Ak nenechá vyniknúť aj ľudí okolo a myslí len na seba a svoje potreby tak to je namyslenosť. A to je zlé pre toho človeka aj pre všetkých okolo.
@silwesa presne tak, podla mna ak niekto na sebe pracuje a dari sa mu tak ma byt na co hrdy a nie je zle sa pochvalit, a tiez sa mi nepaci ked je niekto uspesny a tvari sa ze nic len kvoli tomu aby ho ostatny o tom ubezpecovali
@tenario to ale platí iba pre ľudí, ktorí sú schopní sa so sebavedomým človekom baviť na normálnej úrovni..čo je ale v dnešnej spoločnosti, kde prevláda demencia, sprostosť a negramotnosť skoro nemožné..pri podobných jenoduchých individuách nemám potrebu zachovávať nejaký level inteligentnej debaty, pretože dotyčný by polovici z toho aj tak ani len nerozumeli, nie to ešte chápať to.. takže bývam skôr sarkastický a uštipačný a rád si ľudí doberám..podľa mňa to ale nieje namyslenosť, len uvedomovanie si seba samého a iných ľudí
A navyše v živote je veľmi ťažké rozlíšiť čo je namyslenosť a čo je pokora.
Pozorujem to sám na sebe. Ale je to o každej situácii v živote a o tom aby si možno človek vypočul skúsenosti iných, prípadne prečítal čo tie dve slová vlastne znamenajú. Dodnes to sám na 100% neviem.
Blbosť namyslený človek somár čo si myslí že je niečo viac(je jedno či právom) a arogantne to dáva najavo. Sebavedomý človek je ten kto si je vedomý svojich kvalít a nepotrebuje aby mu to ostatný dokazovali pretože to dokazuje sám.
@ao a aký v tom vidíš rozdiel? keď som v niečom dobrý..znamená to, že som lepší ako ostatní (v opačnom prípade by som bol priemerný) a keď som lepší ako ostatní, tak zákonite sú ostatní horší ako ja..pointa zostáva rozvnaká
@ao nemusíš sa cítiť ako masjter sveta a tiež ostatní nemusia byť nuly, ale často si človek jednoducho uvedomí, že osoba oproti nemu mu nieje seberovná..dajme tomu inteligenčne a jednoznačne sa nemôže chovať tak, ako by sa choval keby sa stretne s niekým sebe podobným.. teda podľa mňa to až taký sakramentsky rozdiel nieje, ale asi sa tu môžme na túto tému doťahovať donekonečna...takže whatever..
Namyslenost je hlupost. Je samozrejme skvele byt si vedomy svojich schopnosti a dat to najavo aj druhym, ale skromnost je cesta k este lepsim schopnostiam. Skromnost takeho druhu, byt si vedomy ze nie som najlepsi a ucit sa od tych lepsich.
@salwiska Co povazujes za namyslenost? Ak si niekto mysli, ze je pupok sveta, tak na to nema pravo nikto, lebo vacsina ludi vobec nevynika nad priemer a nemame tu nijakeho SUPERMANA ani WINNETOUA
Co sa tyka sebavedomia s ohladom na svoje uspechy/na to, co si dokazal/a (vlastnou pracou), tak to je priam nutne
Okrem toho existuje este namyslenost a povysenost v spravani, ktora nema so sebavedomym nic spolocne, taki ludia chcu len kazdemu dat najavo, aki su strasne doleziti a v podstate je to len liecenie komplexov, kedze prave sebavedomie im chyba
Priklad: Urcite si budes viac vazit sefa/ucitela/nadriadeneho, ktory je inteligentny a ma nieco v hlave (a vobec, vobec pritom nemusi byt namysleny ani sa tvarit dolezito) ako toho, co sa len nadrapuje, aky je on velky sef a hlavu ma vymletu dotla
namyslenost je prehnane sebavedomie, zdrave sebavedomie a zdrave odhadnutie svojich schopnosti a prednosti je fajn, sebavedomy clovek posobi na ludi prijemne, namysleny ale posoby na ludi neprijemne pretoze vsetci vidia ze je to debil ktory si mysli ze je pan, tak zhruba
...najlepsie by bolo ...aby sa kzdí staral o seba a nevsimal si druhych....v dnesnej dobe asi nemozne....mne ked sa nepaci niekoho vystup .spravanie.tak s tym clovekom jednoducho neudrzuejm kontakt doslova ziadny.....bodka ..a problem vyrieseny.....kazdí nak je aki chce.....nak si mymsli co chce..........
@52@54 niezeby to bolo podstatne, ale mam chut podrypnut. snad si zapamatas nick cloveka, na ktoreho chces reagovat. ci nie? este pochopim ked sa premiesaju riadky alebo tak, ale cele diskusie??
Namyslenosť je zlá vlastnosť. Byť namyslený znamená mať o sebe vyššiu mienku, než by som mal mať. Iné je byť hrdý na to, čo som dosiahol. Na tom nie je nič zlé. Další dôvod je že namyslení ludia sú často povýšeneckí. Nikto nemá právo sa povyšovať nad druhých len preto, že má viac peňaží, lepšie vzdelanie a podobne
Take jednoduche to nie je. Ked sa tu jeden den objavi clovek s nickom salwiska a na druhy den silwesa, tak sa tie nicky velmi lahko popletu, lebo su to podobne nicky a kludne moze ist o tu istu osobu
Extremny pripad: Jeden den sa tu zaregistruje clovek s nickom, co ja viem bloodsuckingwampire a zalozi diskusiu. Na druhy den pride niekto s nickom bloosduckingwapmire a na treti den blohejgkingwapmire, zakazdym si ludia budu mysliet, ze ide o toho isteho cloveka a naozaj malokomu napadne tie nicky kontrolovat
Okrem toho sa moze stat, ze ak niekto z tych ludi je znamejsi (dnes malokedy), tak potom toho druheho si budu mylit s tym prvym a bude sa mozno citit urazeny, ale to je proste logicky dosledok
Inac ja zvycajne reagujem cislom a malokedy nickom, ale tentokrat islo o zakladatela, tak som napisal cely nick, moznoze som urobil chybu, ale mne to proste pripada blbe reagovat len tak, bez oznacenia, kedze by sa to mohlo vysvetlovat ako reakcia na poslednu osobu a nie na zakladatela
asi ze namyslenost bola hlavnou ideu hned niekolkych vojen? medzi zdravym sebavedomim a namyslenostou je velmi tenka hranica. @azel osobne mi pride nefer, ked niekto reaguje len cislom... clovek, na ktoreho reaguje, vacsinou nema sancu si vsimnut, ze mu dakto oponuje a potom to posobi, akoby si sa bal spatnej vazby od daneho usera
ked je niekto sebavedomy to je len dobre, bez sebavedomia clovek nic nedokaze, ale je ine ked je niekto namysleny a stale sa vyvysuje nad ostatnych - a "milujem" ludi, co sa tvaria ako majstri sveta a vlastne k tomu nemaju ziadny dovod :/
namyslenych ludi nemam rada..myslia si ze su nieco viac ako ostatni...vecinou preto zu su ,,krajsi,bohatsi alebo mudrejsi,, ako ini ludia...nikto nemoze za to ze neni pekny,ma to v genoch,nemoze za to ze sa narodil do chudobnej rodiny,hoci pri vzdelani je to trochu zlozitejsie...ak sa neuci je to jeho problem ze je sprosty,ale je niekto kto dokonca nema prostriedky na ucenie alebo proste nema danu vlastnost,moze sa ucit hodiny a nic z toho nevie...asi preto my vadia namyslenci...pokial to je take ako som napisala na zaciatku,ze si myslia ze su lepsi ako ti druhi,tych z duse nenavidim../presne taki su moji spoluziaci/ ale su aj ini ludia,..vyzera to ze su namysleny ale ni su..iba sa naucili brat svoj osud hrdo.....nesklonia pred nim hlavu/ako ja lol/...bohuzial takychto ludi je malo..
Prečo ľudia považujú -namyslenosť- za zlú vlastnosť?
Lebo nikto nema rad povyseneckych debilov/debilky ktore si myslia ze vyhrali sutaz krasy alebo maju majetok vacsi nez Bill Gates. Spoznal som takych, ale ked si otvorili hubu tak iba picoviny vypotili.
Osobne si myslím , že namyslenosť bola označená za negatívnu pretože ostatní ľudia sa cítia pri niekom "namyslenom" zle.
Apeluje to na ich podvedomé myslenie a sebahodnotenie ich samých.
Ak postavíte zdravo veriaceho si človeka vedľa ufňukanca,označí vás za narcisa a ostatní s podobnými pocitmi sa k nemu len pridajú , z vás bude do seba zaľúbené črevo.
Je to o individuálnom prahu vnímania tzv. samoľúbosti alebo nadutosti / a všetky tie výrazy v jednom / ale realita môže byť maximálne skreslená.
A ten kto tak niekoho označí v skutočnosti nemá problém s ním,ale iba so sebou
Je to subjektívne a na skutočné pochopenie treba veľa odvahy na sebareflexiu.
Rada : ,, Ignorujte názor druhých , pretože sa na Vás dívajú cez vlastný filter."
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
67 komentov
Je fajn byt zdravo sebavedomy, ale to neznamena ze si namysleny.
Poznam aj bohatych ludi ktory si vydobili svoj majetok vlastnymi rukami a a maju ho teda dost, ale nevidiet u nich ziadnu namyslenost, ze ja som viac.(samozrejme najde sa aj opak ako vsade).
nemam rada takych, ktori vsetko zvaluju na stastie a podcenuju sa len aby ich niekto pochvalil a vyzdvihol (dokonca aj za skromnost)
a dost pochybujem o tom, ze sa najdu ludia, ktori by takymto individuam zavideli. je jedna vec nieco vediet, byt v niecom dobry a snazit sa zveladovat sameho seba, co by som nepomenovala namyslenostou, ale normalnou cielavedomostou, kedze ak je clovek v niecom dobry, nikdy nie je dobry dost a mal by sa snazit makat na sebe. naopak, namysleni ludia sa povazuju za stred vesmiru, vsetci sa im maju klanat a pozerat s otvorenou papulou, ked kracaju po chodniku a su nadmieru spokojni s tym, kym su a co maju. to je namyslenost. a medzi nou a "umenim nieco dokazat a byt si vedomy toho, ze to viem a dokazem" je oooobrovsky rozdiel
Pozorujem to sám na sebe. Ale je to o každej situácii v živote a o tom aby si možno človek vypočul skúsenosti iných, prípadne prečítal čo tie dve slová vlastne znamenajú. Dodnes to sám na 100% neviem.
Sebavedomost je o tom, ze JA som dobry.
Namyslenost je o tom, ze ostatni su horsi
Inak s tebou 100% suhlas.
To, ze som hrdy na to, ze som nieco dokazal este neznamena, ze sa mam citit ako majster sveta oproti ktoremu su ostatni len nepodstatne nuly.
To je sakramentsky rozdiel.
Co sa tyka sebavedomia s ohladom na svoje uspechy/na to, co si dokazal/a (vlastnou pracou), tak to je priam nutne
Okrem toho existuje este namyslenost a povysenost v spravani, ktora nema so sebavedomym nic spolocne, taki ludia chcu len kazdemu dat najavo, aki su strasne doleziti a v podstate je to len liecenie komplexov, kedze prave sebavedomie im chyba
Priklad: Urcite si budes viac vazit sefa/ucitela/nadriadeneho, ktory je inteligentny a ma nieco v hlave (a vobec, vobec pritom nemusi byt namysleny ani sa tvarit dolezito) ako toho, co sa len nadrapuje, aky je on velky sef a hlavu ma vymletu dotla
Pýtaj sa, ak takúto skutočne namyslenú osobu stretneš, lebo si nemyslím, že si celkom pochopila o čom to je.
ja len tolko. pekny vecer obom
Take jednoduche to nie je. Ked sa tu jeden den objavi clovek s nickom salwiska a na druhy den silwesa, tak sa tie nicky velmi lahko popletu, lebo su to podobne nicky a kludne moze ist o tu istu osobu
Extremny pripad: Jeden den sa tu zaregistruje clovek s nickom, co ja viem bloodsuckingwampire a zalozi diskusiu. Na druhy den pride niekto s nickom bloosduckingwapmire a na treti den blohejgkingwapmire, zakazdym si ludia budu mysliet, ze ide o toho isteho cloveka a naozaj malokomu napadne tie nicky kontrolovat
Lebo nikto nema rad povyseneckych debilov/debilky ktore si myslia ze vyhrali sutaz krasy alebo maju majetok vacsi nez Bill Gates. Spoznal som takych, ale ked si otvorili hubu tak iba picoviny vypotili.
Osobne si myslím , že namyslenosť bola označená za negatívnu pretože ostatní ľudia sa cítia pri niekom "namyslenom" zle.
Apeluje to na ich podvedomé myslenie a sebahodnotenie ich samých.
Ak postavíte zdravo veriaceho si človeka vedľa ufňukanca,označí vás za narcisa a ostatní s podobnými pocitmi sa k nemu len pridajú , z vás bude do seba zaľúbené črevo.
Je to o individuálnom prahu vnímania tzv. samoľúbosti alebo nadutosti / a všetky tie výrazy v jednom / ale realita môže byť maximálne skreslená.
A ten kto tak niekoho označí v skutočnosti nemá problém s ním,ale iba so sebou
Je to subjektívne a na skutočné pochopenie treba veľa odvahy na sebareflexiu.
Rada : ,, Ignorujte názor druhých , pretože sa na Vás dívajú cez vlastný filter."
Hawk ♥