Preco mate niektori tak negativny postoj ku svadbam? Ste z nejakych rozvedenych rodin alebo ste tento postoj nadobudli casom? No offence, len ma zaujima, ze ak neplanujete rodinu, co mate v plane?pochvalte sa
Ja som nemala svadby rada, lebo som ich považovala za zbytočné... nevoňalo mi niečo ako oficiálna láska.
A mala som v pláne v ČR študovať 2 výšky (psychológia a pedagogika), po vyštudovaní psychológie ísť na 10ročný kurz psychoanalýzy. Popri tom vyučovať psychológiu na VŠ, spraviť si doktorát, publikovať v odbornej literatúre. Nakoniec si otvoriť vlastnú psychoanalytickú ambulanciu mimo SR. Vo voľnom čase si užívať život.
Mám rád svatby, cez leto mala sesternica svatbu a bola totálna zábava. Rodičia sa mi riadne napili, fajnová pálenka od dedka. Dobrá žranica, a bláznenie na parkete. Každý deň môže byť pre mňa za mňa.
No keby som sám mal mať svatbu, jednak že svatbu až keď poznám budúcu manželku ozaj dobre a dlho (brať sa po roku je hovadina), ale tiež by som to bral veľmi neseriózne a hlavne by mi šlo o zábavu - proste hodiť dokopy celú rodinu, na stoly položiť chlast, pekne sa obliecť, nejakú muziku pustiť, a spolu s "manželkou" otvoriť fľašu a ísť tancovať ako prvý aby som šiel príkladom
Pre mňa manželstvo predstavuje niečo ako základ rodiny, partneri len tak žijúci spolu sú pre mňa proste niečo "menej", len partneri, alebo ako to vysvetliť... proste nie sú to len papiere
A ja som rodinne založená, v budúcnosti by som chcela dieťatko (ak sa podarí), takže ja som za manželstvo
Podla mna najvačšie víťazstvo vo vzťahu je, ked spolu pár ostane po celé tie roky bez toho aby ich niekto cudzí symbolicky zviazal a jediná možnosť ako sa z toho záväzku dostať je súd.
a neviem prečo ale mám proste zafixované v hlave že manželstvo ničí vzťah (i ked som zo šťastnej rodiny)
nemám rád slovenské "tradičné" resp, "typické" svadby... predovšetkým preto, lebo sú všetky na jedno kopyto a hlavne - neznášam opitých ľudí. Jediná svada, ktorá sa mi fakt páčila, bola, keď sa oddávajúci opýtal ženicha, či si tu prítomnú ... XXX... berie dobrovoľne a on povedal "NIE"
neplanujem svadbu, zda sa mi zbytocna pre mna osobne. ludia sa rozchadzuje, stale sa menime, to co nam vyhovuje dnes nemusi o rok, napriklad. takze tu nie je ziadna istota a preto ju ani nechem, lebo ked si predstavim, ze by som sa s niekym uz nechcela vidiet na nejaku dobu a musela by som kvoli rieseniu rozvodu... a takto, ked to uz nevyhovuje, proste si pojdem kam ma chodnik zavedie s tym, ze sa k sebe mozno vratime (podla dovodu rozchodu), lebo niekedy sa ludia odlucia aj ked sa maju nesmierne radi, len jednoducho v tom case to nie je pre nich najlepsie byt spolu a ten sobas len zvazuje... ale keby na tom moja spriaznena dusa trvala, tak fajn, ale velmi skromna svadba by to bola.
Takže s pohľadu hosťa-neznášam svadby, pretože proste sa necítim dobre medzi ľuďmi (nie som veľmi spoločenská). Tráviť celé hodiny v preplnenej, hlučnej miestnosti s 200 ľuďmi, z ktorých je polovica ožratých, to nie je moja predstava zábavy. Preto som na jedinej svadbe bola asi ako 10 ročná, odvtedy odmietam účasť na akejkoľvek.
A z pohľadu ženy (čo sa niekedy môže vydávať)- keby som našla muža s ktorým by som chcela zostať, možno by som si ho vzala (nie preto, že svadbu považujem za zbytočnú, ale proste sa necítim byť pripravená byť niekomu plnohodnotnou manželkou, ani v budúcnosti asi nebudem- som príliš detinská )
ja mám rada svadby, mne sa to celé páči vziať si niekoho, koho milujeme a tak ďalej... a rada by som na nejakú išla naposledy som bola na svadbe pred vyše siedmimi rokmi
Mne sú celé svadby vrcholne nesympatické. Vlastne, celý spoločenský život mi je nesympatický. Všetky tie umelé účesy, ksichty, umelé úsmevy... Keď sa raz budem ženiť (budem?) tak nechcem žiadne kostoly, žiadneho farára, žiadne hlúpe akcie... chcem svojich kamošov a rodinu mať pri sebe niekde v prirode, spraviť guľaš, piť pivo, grilovať a nemať na sebe debilný oblek...
Možno staromódne, vôbec si neviem predstaviť, že by som mal mať svadbu..skôr zbytočné. I keď počul som o prípadoch, kedy sa rýchlo išli zobrať, že aspoň na svadbe nejaké peniaze do daru dostanú...
skôr ide o to že aká je to svadba- ja proti nim nemám nič, ale sú fakt veci ktoré sa preceňujú a akoby sa zabúdalo na to hlavné o čom to je... a keď sme túto tému rozoberali s priateľom tak som sa dozvedela, že neznáša svadby kvôli tradíciám- tiež som zásadne proti, preto tá naša bude bez akejkoľvek tradície
čo ja viem,ja proti svadbám nemám nič,veď koniec koncov ma živia ale určite chcem svadbu aj s tradíciami,ako sa patrí,nie prehnane,ale tak normálne,zavolať si naozaj len tých najbližších z rodiny a kamarátov a vlastne aj s priateľom máme rovnaký názor na to
Úspešne zmaturovat ďalej ísť na vysokú do BA aj by sa vysoká nepodarila tak ostanem robiť U nás vo firme 2-3 roky aby som mala lepšiu prax A potom skúsiť niečo za hranicami samozrejme to všetko S mojím partnerom
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
A mala som v pláne v ČR študovať 2 výšky (psychológia a pedagogika), po vyštudovaní psychológie ísť na 10ročný kurz psychoanalýzy. Popri tom vyučovať psychológiu na VŠ, spraviť si doktorát, publikovať v odbornej literatúre. Nakoniec si otvoriť vlastnú psychoanalytickú ambulanciu mimo SR. Vo voľnom čase si užívať život.
No keby som sám mal mať svatbu, jednak že svatbu až keď poznám budúcu manželku ozaj dobre a dlho (brať sa po roku je hovadina), ale tiež by som to bral veľmi neseriózne a hlavne by mi šlo o zábavu - proste hodiť dokopy celú rodinu, na stoly položiť chlast, pekne sa obliecť, nejakú muziku pustiť, a spolu s "manželkou" otvoriť fľašu a ísť tancovať ako prvý aby som šiel príkladom
A ja som rodinne založená, v budúcnosti by som chcela dieťatko (ak sa podarí), takže ja som za manželstvo
len to čo príde po svadbe sa mi nepáči
a neviem prečo ale mám proste zafixované v hlave že manželstvo ničí vzťah (i ked som zo šťastnej rodiny)
A z pohľadu ženy (čo sa niekedy môže vydávať)- keby som našla muža s ktorým by som chcela zostať, možno by som si ho vzala (nie preto, že svadbu považujem za zbytočnú, ale proste sa necítim byť pripravená byť niekomu plnohodnotnou manželkou, ani v budúcnosti asi nebudem- som príliš detinská )