zaujíma ma jedna vec preco sa ľudia cudne pozeraju az priam odcudzuju takuto situáciu:
nevlastný brat a nevlastná setra majú vzťah
pod pojmom nevlastná sa myslí to že otec jedného z nich si vzal matku toho druhého s tým, že syn aj dcéra sú deti muža/ženy
je to len o konzumnosti spoločnosti a o tom že rodina má spĺňať svoju predpísanú normu ktorá je tu už velmi dlho ... v nej sa totiž nehovorí nič o vzťahu brata a sestry (niečo také je spoločensky abnormálne) z rešpektu, princípu a z prirodzeného pocitu ,,normálnosti,, sa vzťahy medzi pokrvnými príbuznými nerobia (je to fuj a každý to vo svojom vnutre citi, je to biologické a aj kulturne)
ale spoločnosť nič nehovorí o nepokrvných ... je to niečo tak tabu (pojem brat a sestra - vzťah) že o tom ludia ani nehovoria pokial sa nejedná o pokrvných ... proste maju predtym rešpekt a vedia že čosi také je všeobecne odmietané a človek by len veľmi ťažko znášal takúto výnimku že ste surodenci (nevlastní) ale žijete spolu ... ešte stále je to nepredstavitelné volne v spoločnosti tak aby to bolo prijaté bez rozporu
ja proti tomu nič nemám, predsa len, nemáte rovnakú krv ani gény ... kludne sa párte, milujte aj zoberte ... len človek sa musí zmieriť stým že dnes taký vzťah nebude uplne akceptovatelný ... pre naše kultúrne a morálne obmedzenia v chápaní ...
inak forma tohto vzťahu mi príde velmi efektívna a príťažlivá ( bývate v jednej domácnosti, snažíte sa byť tajní čiže určitá forma napätia a dobrodružstva vo vzťahu) samé výhody ... osobne by som určite bral
@darkenprincess
1. odSudzujú.
odCudzovať je prítomný priebehový čas (prechodník) od "odcudziť", čiže ukradnúť, čiže "kradnúť"
2. pretože zaprvé ľudia sú konzervy a počujú hlavne "brat a sestra" a hneď myslia incest, zadruhé ani z pojmu "nevlastný brat" a "nevlastná sestra" nie je jasné o čo ide, keďže sa takto označujú aj súrodenci majúci polovicu genofondu spoločnú, čo neviem či oficiálne incest je, ale aj ja by som to tak bral, a zatretie, aj keby mi to bolo vyjasnené, pričom s tým že dve geneticky nesúvisiace osoby nemám problém, tak by som na vás asi divne pozeral, lebo vieš si predstaviť aké to bude peklo keď sa rozídete?
@narazuvzdornaa oj, boha, pravdu máš, a najtrápnejšie je že som to vlastne vedel, len som to už dlho nepoužil... ale pokiaľ viem slovenčina nepozná "prítomný priebehový" čas, alebo mu aspoň hovorí inak... ale ty určite budeš vedieť, ako?
@darkestangel ďalšie dobré upozornenie, zle napísané, hej, v tej vysvetľujúcej vete som to napísal v neurčitku, ale hovoril som o tom pôvodnom tvare, "odcudzujú"
@narazuvzdornaa jaj počkať, slovenčina nepotrebuje prítomný priebehový, lebo jej prítomný je vždy automaticky priebehový, žejo?
ach jaj, toľko srandy v takom krátkom čase
@midnight no odsudzovať je neurčitok, takže kategóriou času sa nedá charakterizovať, a v slovenčine máme ako voľnú alternatívu k priebehovému času vidy - v tomto prípade nedokonavý :letim:
Pretože pojem rodina vyvolá určitý dojema určité predpoklady. Možné variácie vyžadujú pochopenie/premýšlanie/racionalnosť a to je zriedke u mnohých ľudí .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
ale mne osobne je to šumafuk akosi sa nestarám zatiaľ o takéto veci
ale spoločnosť nič nehovorí o nepokrvných ... je to niečo tak tabu (pojem brat a sestra - vzťah) že o tom ludia ani nehovoria pokial sa nejedná o pokrvných ... proste maju predtym rešpekt a vedia že čosi také je všeobecne odmietané a človek by len veľmi ťažko znášal takúto výnimku že ste surodenci (nevlastní) ale žijete spolu ... ešte stále je to nepredstavitelné volne v spoločnosti tak aby to bolo prijaté bez rozporu
ja proti tomu nič nemám, predsa len, nemáte rovnakú krv ani gény ... kludne sa párte, milujte aj zoberte ... len človek sa musí zmieriť stým že dnes taký vzťah nebude uplne akceptovatelný ... pre naše kultúrne a morálne obmedzenia v chápaní ...
inak forma tohto vzťahu mi príde velmi efektívna a príťažlivá ( bývate v jednej domácnosti, snažíte sa byť tajní čiže určitá forma napätia a dobrodružstva vo vzťahu) samé výhody ... osobne by som určite bral
1. odSudzujú.
odCudzovať je prítomný priebehový čas (prechodník) od "odcudziť", čiže ukradnúť, čiže "kradnúť"
2. pretože zaprvé ľudia sú konzervy a počujú hlavne "brat a sestra" a hneď myslia incest, zadruhé ani z pojmu "nevlastný brat" a "nevlastná sestra" nie je jasné o čo ide, keďže sa takto označujú aj súrodenci majúci polovicu genofondu spoločnú, čo neviem či oficiálne incest je, ale aj ja by som to tak bral, a zatretie, aj keby mi to bolo vyjasnené, pričom s tým že dve geneticky nesúvisiace osoby nemám problém, tak by som na vás asi divne pozeral, lebo vieš si predstaviť aké to bude peklo keď sa rozídete?
@darkestangel ďalšie dobré upozornenie, zle napísané, hej, v tej vysvetľujúcej vete som to napísal v neurčitku, ale hovoril som o tom pôvodnom tvare, "odcudzujú"
ach jaj, toľko srandy v takom krátkom čase
(Strašne arogantne sa cítim. Just sayin.)
» sk.www.wikipedia.org/wiki/Prechodní...
KissXSis si kukni a dúfaj že raz to tak bude aj v realite