@rheia : no jednoducho preto, že stačí si dať proana stránku - a hneď máš --> aké je jedlo tvoj nepriateľ, a podobne... Aj keď je pravda, že dievča, ktoré ľúbi papať, a zrazu prestane, alebo skôr - výrazne to obmedzí, môže pribrať, lebo si spomalý metabolizmus ... A vtedy to nevidno, to je pravda, vtedy to ešte nikto nerieši... No skôr či neskôr chudnúť začne, a ľudia to až vtedy majú šancu zistiť, a až vtedy to začínajú riešiť ... až vtedy sa človek pre nich stáva anorektikom ... pokiaľ to nevidia a ten človek im to sám nepovie, nemajú to ako zistiť... tak preto
Áno, sú ľudia, čo sú chudý, môžu jesť koľko chcú a nepriberú ani gram (mať tak takú schopnosť...)
Žiaľ, táto doba je sviňa. Média a komercia nám ukazujú, aké sú vychudnuté devušky krásne. Čo na tom, že vyzerajú, ako by sa pripravovali na film z prostredia Osvienčimu. A mladé pipky sa samozrejme musia hneď opičiť po nich, lebo to ukazovala "celebrita" v telke a ako tupý ľudia šalejú to vychudnutých babách, aké je fajn grckať po každom obede.
A inak, otázka hlavne pre chlapov. Páčia sa niekomu také baby? Tenučké, vychudnuté, čo sa boja dať si chleba, aby nepribrali, čo im trčí milión kostí.
To, že ty všetko berieš vážne z telky je tvoj problém. Nie každý má tendencie a ambície robiť to, čo negramotní ľudia z vyššej spoločnosti.
Milujem ľudí, ktorí sa rozumejú do toho "prečo to niektoré robia" a otvárajú si svoju hubu na špacírku! Tváriš sa ako neskutočný labužník tučných žien, ale je to naozaj tak? Pretože ak ti vadí, že niekomu trčia kosti, v tom prípade by si mal preferovať len 80kg+.
Myslím, že kvôli tomu, že osoba, ktorá trpí anorexiou má tendenciu príjmať niekoľkonásobne menšie množstvo potravy denne ako je množstvo potrebné na udržanie váhy aj bez pohybu... čiže strácanie hmotnosti je logickým následkom príčiny choroby - chorobného prehnaného strachu z pribratia... Každý si predstaví vychudnutú ženu, lebo je to reprezentatívny príklad... Rovnako ako si každý predstaví typického vojaka z WWI. ako ufúlaného, zraneného chlapíka zo zákopov... Pričom nie všetci takto vyzerali
@uggla Dokonca labužník. No fajn. Ja som len napísal, že sa mi nepáči niečo takéto Ak sa mi nepáči hentá dotyčná na obrázku, tak som automaticky na tučné ženy?
Vec druhá. No a? Je to verejná diskusia, kde môže každý vyjadriť slobodne svoj názor. A ten som vyjadril.
A vec tretia a síce OT. Telku pozerám minimálne, a keď už náhodou, tak Discovery
Inak po prečítaní diskusie nechápem, čo niektorých ľudí uráža na tejto téme? Akože, keď nebudeme o nejakej skupine ľudí, ktorá má problém hovoriť, tak ten problém zmizne? Podľa mňa je to super téma... Určite hodnotnejšia ako väčšina dnešných tém
@uggla : tak to je blbosť, mne kosti netrčia a nemám ani 80 kg... takže, nelietaj z extrému do extrému ... mám 49 kg a tomu ver, že žeriem, čo mi sily stačia... doslova... mať metabolizmus, ktorý spaľuje ako blázon, tiež nie je nič moc... ale za svoju postavu som vďačná...
@acvd43xa7w : a akými slovami? nikto tu nič zraňujúce nepovedal ... ani len nič trošku urážajúce na ich adresu ... tak buď konkrétna, lebo ja som to vážne nepochopila ... a keď sa o tom nechceš baviť, tak to proste nečítaj ... a ja to nemyslím zle tento koment, len som zvedavá ... keď tak ... TS
@majo : ale ten koment bol neskôr ako koment tej holky :c), ktorá písala o urážaní, takže vtedy to ešte bolo bezpredmetné ... (a btw osobne si myslím, že má chlapec pravdu ale - kto z nás nie je jeblý? Niekto je anorektik, no a niekto prekračuje čiary na chodníku...)
@majo : neviem čo myslíš flamom... a ja som nikoho neurazila :c) ... Použila som slovo jebly, lebo bol v spominanom prispevku čislo 30, čím som chcela naznačiť (teda celým predošlým mojim komentom), že každý má to svoje ... každý má nejaký problém ... či poznáš ľudí, ktorí nemajú žiadny no, nie každý o tom hovorí :c) ... Ale tak iste, určite sa nájdu aj takí, ktorí žiadny problém nemajú, a tým obyčajní ľudia ako ja môžu iba závidieť (či radšej nie ? no to už by som sa dlho zamýšľala...) Každopádne, fajn dozvedieť sa, že som úbohá... no, taký je dnešný svet - nesúdiš a budeš súdený :c)
@ravenna13 asi si len rada stredobodom pozornosti ...myslim tym kazdeho...kto si utahuje, ze niekto je nejakym sposobom chory...v tomto pripade anorexiou....
@pershing363 : ale nie, ani nie som ... teda zalezi od stavu :c) ... a som teda rada, ze si ma nemyslel ... a pytala som sa preto, lebo mi bol smerovany predosli prispevok podobneho charakteru, to je vsetko ... :c)
ty o tom niečo vieš? to je psychická choroba, ktorý je z veľkej časti vyvolaná nejakým traumatizujúcim zážitkom.. nie hneď, objaví sa po XY rokoch, ale súčasťou liečby s psychológom je to, že idú pekne krôčik po krôčiku jej životom, až nájdu ten problém, ktorý to spustil.. a nie, nie je to jebnutosť
@h8u fakt? ja ze je to druh pokemona ô_ô samozrejme, aby som upresnil, drzim palce ludom, co sa to rozhodli liecit a uznavam ich, lenze kolko je takych? tu na birdzi neviem ani o 1. tu su len baby, co sa v tom vyzivaju a chcu byt lutovane. a to JE jebnute. AKYKOLVEK clovek, co nelieci akukolvexoju chorobu je proste jebnuty, to musis uznat
@antifunebracka ty si to proste predstavuješ strašne jednoducho, ten človek sa ráno nezobudí a nepovie si "kurva som chorá.. idem sa liečiť".. väčšina tých dievčat sa ani vyliečiť nechce, proste si to nevedia predstaviť, ale za to stále nemôžu, lebo je to súčasť tej choroby jednoducho.. ja uznávam, že tie reči sú fakt choré.. ale to bude tým, že naozaj SÚ CHORÉ
proste fakt poruchy prijmu potravy sú podla mňa jedny z najhorších chorôb aké človek môže dostať..
@h8u aha cize ty navrhujes respektovat ich a lutovat, aby sa utvrdzovali v tom, ze ony za to nemozu?JE TO LEN A LEN ICH VINA, pokial vedia o svojej chorobe a neliecia ju a nic to nemoze ospravedlnit. to potom aj fetakov mozes obranovat, ze oni za to nemozu, ze fetuju, ze to je sucast ich zavislosti. ja tam ani nevidim rozdiel, proste obaja si ublizuju, lebo si myslia, ze im bude lepsie. a to je v mojom ponimani jebnute
@antifunebracka Znova sa tváriš, akoby si o tom niečo vedel. Ty vidíš len dievča s diagnózou. Nikto nechce ľútosť. Vieš, niekto to má v takejto forme a ty si úchylný na iné veci, začo rozhodne môžeš, alebo si sa dobre jebol do hlavy. Keby si vedel všetko od A-Z, tak potom kľudne maj plnú hubu urážok, ale vieš o tom kokot.
Nikdy si nebol v takom zariadení, kde sa liečia, takže nevieš ako to tam chodí a keby boli až také sebadeštruktívne, tak by tam chodili oveľa radšej a ničili sa úplne.
Vlastne, všetky názory ľudí, ktorí si tým neprešli sú scestné. Nestačí vidieť tvár človeka a prečítať si knihu, čo je bulímia.
Svet je vlastne len o ženách, ktoré trpia PPP a ľuďoch, ktorý si jebnú dávku prášku hneď po ráne. Potom sú všetci úplne v pohodičke aj keď s chybami ako prasa. Veď predsa neničia svet ako anorektické a bulimické piče. Pán Boss Birdzu povedal a nikto nemôže pochybovať o pravde.
@ravenna13 tu to pisal iba typek v @14 , potom az @30 , lenze celkovo neustale preberanie tej temy, davanie tu hentych fotiek typu "this is hot this is shit" tak ako to urcite je normalne
a mam pocit, ze toto je jedina choroba, ku ktorej sa ludia takto stavaju..
@kakuseibakaism nie, nie som. Lenze tu neprejde den, kedy by som nevidela v topke fotky extremne chudej baby v porovnani s Marilyn Monroe alebo inou zenou "jej tvarov" a tie zabomysie diskusie pod tym...plus vsetky tieto fora...cloveku to az dviha tlak
@acvd43xa7w : no, myslím, že nie je... ale je pravda, že psychických chorôb je milión, ale toto je nejak jedna z mála, ktorú ľudia chcú riešiť ... ale prečo si ju "vybrali" za obeť, to je ťažko povedať, asi je to fenoménom dnešnej doby ... nu
ja poznám dievča ktoré je anorektička dva roky a pritom je dosť pri tele...je to hlavne o psychike..a takým ľudom je ťažké pomôcť aj keď chcete a aj keď oni o tom vedia že je to zlé...nedá sa to zo dňa na deň a je to naozaj ťažké..odkedy ju poznám nedovolím si žiadnej chudej babe povedať že vyzerá ako anorektička...slovo anorektička pre mňa nabralo úplne iný význam...
veď tak asi preto že anorexia je keď človek neje a je vychudnutý.. veď okej je to o psychike ale to je fyzický príznak.. Neviem si totiž predstaviť babu anorektičku čo nič neje a pritom nieje vychudnutá.
@uggla zase z teba hovori len choroba. ved dobre teda, ked si taka premudrela, povedz mi, ako to chces teda riesit? a aj si sam odpoviem: nijako. cim sa o5 dostavame k tomu, ze je to jebnuty pristup
@mardzi93 jj toto si vzdy hovor, urcite ti to do zivota velmi pomoze
@antifunebracka Jebnutý prístup máš jedine ty. Pretože píšeš veci o ktorých nič nevieš. Keby si vedel, držal by si hubu a nevyjadroval sa na tento smer. Je skvelé, že máš všetko v malíčku, ale toto zrovna nie. Ja nemám v tomto smere čo riešiť.
@jesse Dva roky trpí anorexiou a je pri tele? Nie náhodou dva dni, alebo tak? Pretože to nie je reálne. Musí niečo zjesť. Keby si hovorila, že je bulimička, tak fajn, ale anorektička? Nemyslím si. Asi som fakt aj ja tupec v tomto smere a všetci o tom vedia viac, než ja.
@uggla no ved toto je vsetko, co vies: urazat inych a potom si pisat drble statusy/blogy. keby si sa radsej zamyslela nad tym, co pisem, ale ty proste ako vzdy odmietas hladat akekolvek riesenia
Anorexia alebo mentálna anorexia (latinsky anorexia nervosa, z gréčtiny an – zbavenie, nedostatok; orexis – chuť) je duševná choroba spočívajúca v odmietaní potravy a skreslenej predstave o svojom tele.
@uggla troška podpichovacia otázka. Do mnohých sa navážaš, sa do toho staráme, keď nič nevieme. Smiem vedieť, kedy si dostala titul MUDr?
A ešte taká drobnosť, viacerý písali, aby sa táto téma neriešila a tak. Jasne, môžme to tu zavrieť, zatvoriť pred tým oči. Aspoň budú mať čo písať na nete a novinách, ako sa voľajaká baba predávkovala toaleťákom. Berte to tak, že témy, čo sa tu riešia môžu slúžiť aj ako osveta, a nie len ako téma podnecujúca k hádkam.
@antifunebracka " " Nakoniec ja urážam. Dobré. Ja sa len čudujem, ako niektorí ľudia tu, majú prehliadnuté všetko a presne vedia, čo píšem. Veď ti nikto nekáže tie blogy a jebnuté statusy čítať, tak potom?
Ja sa zamýšľam nad tým čo píšeš a čo si písal a nie je to tak, že by som tvoju "pravdu" odmietala, ale to nie je zmena zamestnania.
Nebudem to tu s tebou nejak extra verejne rozoberať ale titul som dostala presne vtedy, keď všetci odtiaľto prešli anorexiou a môžu o tom písať.
Ja nezakazujem nikomu rozoberať túto tému, len presne viem, kde to vždy skončí. Vždy sú tie ženy jebnuté a neviem čo. Keby k tomu niekto vyjadril normálny názor bez expresívneho prejavu, prečo nie. Ale potom sa každý tvári ako dokonalá osobnosť s bezchybnosťou v krvi.
@uggla zato že ty si sa s tým nestretla neznamená že to neexistuje...anorexia je často spájaná aj s bulímiou...ty sa tvár že to nie je možné a ja pre zmenu budem dievčine daľej pomáhať žiť normálne..amen
Anorexia je mentálna porucha príjmu potravy.Sú to často vychudnuté dievčatá alebo ženy,ktoré majú stále pocit,že sú tučné a tak nič nejedávajú.Vyhýbaju sa jedlu,bojujú s ním.Nenávidia ho a boja sa pred ostatnými jest.Toto sa ale nedá vydržať donekonečna takto hladovať tak to nakoniec prejde do bulímie.To sú zase stavy chorobnej žravosti a neskôr vracania,lebo majú strach z priberania.A to je už veľký problém a začarovaný kruh...NO niektoré ženy sú chudé len preto,že majú super spaľovanie..
Pretože aj keď je to psychická porucha všimneš si iba fyzické príznaky preto sa ľudom hneď zjaví pred očami pri slove anorektička, chudé dievča do hlavy nevidíme a väčšina z nich o tom aj tak nehovorí...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
75 komentov
do hlavy jej nikto nevidi.
a zvycajne ked nie je vychudnuta nema az taky vazny stav.
lebo anorexia je psychycka choroba, ktora vsak ohrozuje telo
a hlavne je to cieľ, ak sa nemýlim
Áno, je to psychické. Vidia sa tučnými a preto radikálne chudnú. A chudnú chudnú a chudnú.
Nečítala som, nepočula som o anorektikoch, ktorí si to "len" myslia a nič nerobia (nechudnú, neobmedzujú stravu)
ved ked nic neje, tak je to len otazka casu kedy bude vyziabnuta kostra, tak preco si ich asi ludia predstavuju tak?
Áno, sú ľudia, čo sú chudý, môžu jesť koľko chcú a nepriberú ani gram (mať tak takú schopnosť...)
Žiaľ, táto doba je sviňa. Média a komercia nám ukazujú, aké sú vychudnuté devušky krásne. Čo na tom, že vyzerajú, ako by sa pripravovali na film z prostredia Osvienčimu. A mladé pipky sa samozrejme musia hneď opičiť po nich, lebo to ukazovala "celebrita" v telke a ako tupý ľudia šalejú to vychudnutých babách, aké je fajn grckať po každom obede.
A inak, otázka hlavne pre chlapov. Páčia sa niekomu také baby? Tenučké, vychudnuté, čo sa boja dať si chleba, aby nepribrali, čo im trčí milión kostí.
@uggla to nie je tak úplne pravda. Niekto môže zjesť aj koňa a aj tak nepriberie
zrejme ani len netusite, ako mozete takychto ludi zranovat tymito slovami..
a vnimam to uplne inak ako vy.
Tak to je zas iná vec. Strata váhy nie je jediné, čo sa dá pozorovať. Vlasy, zuby, pokožka, nálady.
To, že ty všetko berieš vážne z telky je tvoj problém. Nie každý má tendencie a ambície robiť to, čo negramotní ľudia z vyššej spoločnosti.
Milujem ľudí, ktorí sa rozumejú do toho "prečo to niektoré robia" a otvárajú si svoju hubu na špacírku! Tváriš sa ako neskutočný labužník tučných žien, ale je to naozaj tak? Pretože ak ti vadí, že niekomu trčia kosti, v tom prípade by si mal preferovať len 80kg+.
Ak sa mi nepáči hentá dotyčná na obrázku, tak som automaticky na tučné ženy?
Vec druhá. No a? Je to verejná diskusia, kde môže každý vyjadriť slobodne svoj názor. A ten som vyjadril.
A vec tretia a síce OT. Telku pozerám minimálne, a keď už náhodou, tak Discovery
Vec druhá, vyjadruj svoj názor, o ktorom vieš určite veľa.
no tak nechudá anorektička je asi ešte len anorektička v zácviku.
@mathulo
@14 :c)
@28 :c)
neviem ako ty, ale ja poznam aj nejeblych ludi, navyse takyto privlastok prisudzovat cloveku, ktory ma taky problem je dost ubohe.
ty o tom niečo vieš? to je psychická choroba, ktorý je z veľkej časti vyvolaná nejakým traumatizujúcim zážitkom.. nie hneď, objaví sa po XY rokoch, ale súčasťou liečby s psychológom je to, že idú pekne krôčik po krôčiku jej životom, až nájdu ten problém, ktorý to spustil.. a nie, nie je to jebnutosť
proste fakt poruchy prijmu potravy sú podla mňa jedny z najhorších chorôb aké človek môže dostať..
Nikdy si nebol v takom zariadení, kde sa liečia, takže nevieš ako to tam chodí a keby boli až také sebadeštruktívne, tak by tam chodili oveľa radšej a ničili sa úplne.
Vlastne, všetky názory ľudí, ktorí si tým neprešli sú scestné. Nestačí vidieť tvár človeka a prečítať si knihu, čo je bulímia.
Svet je vlastne len o ženách, ktoré trpia PPP a ľuďoch, ktorý si jebnú dávku prášku hneď po ráne. Potom sú všetci úplne v pohodičke aj keď s chybami ako prasa. Veď predsa neničia svet ako anorektické a bulimické piče. Pán Boss Birdzu povedal a nikto nemôže pochybovať o pravde.
a mam pocit, ze toto je jedina choroba, ku ktorej sa ludia takto stavaju..
btw. práve kvôli týmto komentom neznášam ak sa niečo takéto rieši Ani neviete kto to číta..
a zapamatujte si :..čo vás nepáli, nehaste!!!!!
filip
@antifunebracka : pre jebnutého každý jebnutý.
@mardzi93 jj toto si vzdy hovor, urcite ti to do zivota velmi pomoze
Citácia z wikipedie » sk.wikipedia.org/wiki/Anorexia...
@uggla troška podpichovacia otázka. Do mnohých sa navážaš, sa do toho staráme, keď nič nevieme. Smiem vedieť, kedy si dostala titul MUDr?
A ešte taká drobnosť, viacerý písali, aby sa táto téma neriešila a tak. Jasne, môžme to tu zavrieť, zatvoriť pred tým oči. Aspoň budú mať čo písať na nete a novinách, ako sa voľajaká baba predávkovala toaleťákom. Berte to tak, že témy, čo sa tu riešia môžu slúžiť aj ako osveta, a nie len ako téma podnecujúca k hádkam.
Ja sa zamýšľam nad tým čo píšeš a čo si písal a nie je to tak, že by som tvoju "pravdu" odmietala, ale to nie je zmena zamestnania.
@mathulo
Nebudem to tu s tebou nejak extra verejne rozoberať ale titul som dostala presne vtedy, keď všetci odtiaľto prešli anorexiou a môžu o tom písať.
Ja nezakazujem nikomu rozoberať túto tému, len presne viem, kde to vždy skončí. Vždy sú tie ženy jebnuté a neviem čo. Keby k tomu niekto vyjadril normálny názor bez expresívneho prejavu, prečo nie. Ale potom sa každý tvári ako dokonalá osobnosť s bezchybnosťou v krvi.
inac kvalitna otazka.. to je ako keby som sa pytal, preco si pod pojmom CD nosic nepredstavim kokota co ma na chrbte 100kilov cedeciek O_o