a co chces pocut? no moja, sa ti zdoverim, ze ako je to dnes so mnou...rano (isli sme o 2:45AM) som otocil Kettering - Stansted Airport - Kettering, do skoly som isiel o 8:00, spal som kvalitne 2 hodinky, citim sa "sviezzzo" a dobre sa uci, ked sa nevyspis...tak som si povedal, ze dnes budem trosku viac robit na skolskych veciach a vidis...aj tak cumim iba do fora...:-]]]
takze tolko...ja mam na to neucenie aspon dobry dovod
tak ja som teraz v poriadnom maleri, lebo mne sa nechce ucit ani s vedomim, ze mam pred sebou komisionalky, a stale mi to nejako nedochadza do tej hlavy dubovej, ze to by sa aj patrilo zacat a nekecat o tom tolko, lol
vies co ja mam dve spoluziacky ktore sa ucia stale, ta jedna nema ani poriadne kamaratky nikam nechodi nic ine ani poriadne nerobi. jej jedinou prioritou je podla mna skola.A to nehovorim o tom ze aj ked sa uci same jednotky nema-len by ich chcela mat. ja by som niekedy aj chcela byt taka zodpovedna ako ona, ale bohuzial niektori ludia na to nie su. nechapem ako sa dokaze prinutit k tomu aby sa isla ucit tyzden pred tym ako treba. proste nechapem. ja si vzdy najdem tisic inych veci aby som sa ucit nemusela. a vies co je na tom najlepsie?ze na skusku na ktoru sa ona ucila uz dva tyzdne dopredu ja som sa ucila dva dni, ale dost. a mala som ju lepsie ako ona. takze sa tym netrap, je milion ludi ako ty a ja. niekedy staci na pisomke len trochu porozmyslat a zaimprovizovat. a niekedy je lepsie sa to nebiflit stale dokola ale len to citat den predtym potom sa to tak nepletie. takze: HOR SA LENIVOST NASA A INTELIGENCIA DO POPREDIA SVETU.
to nema s lenivostou nic spolocne ... sama dobre vies ze to robis pre seba a ked si naucena a dostanes dobru znamku urcite mas z toho aj super pocit nie ? je to tvoj buducnost takze to mam chapat tak ze sa ti nechce pracovat na svojej buducnosti ? nie ty si len myslis ze si leniva a pritom chces ale dovod je uplne niekde inde a to je ROZPTILOVANIE kazdeho taha od povinnosti nieco ine v mojom pripade je to pocitac ale vyriesil som to tak, ze ho proste nezapnem kym nebudem nauceny a ver mi je lepsie ked prides zo skoly si pol hodinku oddychnut a naucit sa (mne to trva zhruba hod ale je pravda ze nemam zrovna najlepsi prospech v triede takze asi by som mal aj dlhsie) ale nemam mindraky z toho ze som nic nespravil... ked si vybavis povinnosti hned budes sama prekvapena kolko volneho casu ti este aj ostalo a pravda ked si to nechas na vecer si unavena z celeho dna absolutne sa ti nechce mozno si aj povies kaslem na to som unavena a tak a to potom nie je moc dobre... niektori to riesia trebars aj tak ze si rano privstanu ked sa im poobede nechce ale s tym si ani nezacinaj vazne lebo je to ako droga a potom si nevyspata aj v skole a nemozes dfavat teda ani dobry pozor na vyklad co ti zase pridava povinnosti lebo kto dava v skole bacha ma o polovicu menej ucenia ... uvedom si prijority zamysli sa nad zalubami a surovo si povedz ze nie kym nespravim aspon daco a tak no viac ti asi neporadim
s tym nic nenarobis...kazdy sa zacina ucit az ked mu hori pod ritou, zalezi vsak ci ten dotycny povazuje za ohen horiacu zapalku alebo surer velky mega poziar... to druhe je pravdepodobne tvoj pripad
Typek // heh vdaka...mas asi pravdu, ze rano sa clovek nenauci nic...a naozaj ma x veci rozptyluje...budem sa snazit aspon o polovicu viac popracovat na svojej buducnosti
Fanzine // no ja by som urcite nevymenila partiu za ucenie...hoci aj to je dolezite..ale na co by mi to bolo, kebyze sa nemam ako odreagovat a hlavne s kym? takze ako si povedala, staci logiku...ale to biflovanie sa (max.1-2) sa vzdy zide
Galli // no skor nieco medzitym...myslim aspon...uz sa mi podarilo ako-tak docielit priemerne vysvedcko, tak som rada...ale na koci roka to bude aj s vyznamenanim! ked boh da
no pozri sa na mna ja sa od strednej neucim priebezne vzdy na poslednu chvilu ako sa vravi na kaskadera....ako bolo vyssie spomenute ked podomnou skrtne zapalka ale nie az ked hori total ohen podo mnou.... uspesne este studujem treti rocnik vysokej a moja metoda je ze neucim sa tyzden dva pred skuskou alebo pisomkou alebo cim ale tak dva dni pred tri si poviem ze mala by som zacat... a ked uz sa blizi den D to jest jeden den do pisomky chytim paniku ze musim sa ist ucit a idem na vec za tri hodiny mam klud a je.. ak je to vacsia skuska tak aj tri dni sa teda ucim ale musi mi v hlave dojst to ze uz musim zacat tak skus sa k tomu prinutit ... ide len o to v hlave prepnut na spravny variant
umna je to tak...este do nedavna som sa velmi dobre neucil.ale za posledny mesiac ako keby sa nieco somnou nieco stalo...prsote som zacal mat chut do ucenia sam sebe sa cudujem ale..je to podla mna dobre,ze som nato prisiel,aj ked dost neskoro ale...treba sa ucit,aj ked najviac sa ucim jazyk..lebo cem ist prec,niektore predmety ktore sa vobec nedokazem naucit,kaslem nanich...neucim sa ich len sa pozriem da zosita a to je vsetko,ale stale nejako prejdem...
Zaklad je nespoliehat sa na nzamu vetu "este je cas", ucit sa preibezne. Alebo to robit inym sposobom. Ulohy si spravit este v skole a ucit sa este v skole. Ze pocas hodin nekukam doblba ale pocuvam(odporucam len pri predmete na ktory "mas bunky").
A co sa tyka "chcenia" sa ucit. Najtazsie je si sadnut ku kniham. Ak to zvladnes tak potom ta nic nezatavi. Ale zatial najviac osvedceny sposob je ucenie sa priebezne. Vtedy nemas problem ani s pisomkami.
ja mam s trym problem tiez, a som zistil, ze mne sa najlepsie pracuje pod tlakom tj den pred skuskou D , ale aj to sa musim prinutit takze ti staci len to popripade na maturu sme sa s kamosmi stretli a ucili spolu to je asi najlepsie sme si pomahali vseliakymi prirovaniami a tak a robili si z tho flipy. a uvidis,ze tak sa hned lahsie uci. Drzim palce
no ja mam ten isty problem...vzdy si poviem:pridem domov, oddychnem si a naucim sa aspon na jeden predmet ale ja proste nie som toho schopna...a robim to co vacsina, vyhladavam podvedome vsetko mozne, len aby som sa nemusela ucit...a to som sa v tomto normalne pozorovala az som sa divila...
Ja ti poviem prečo si lenivá do učenia ,lebo ťa učia nasilu, naebu ti milion stran ,a nasilu sa človek nenaučí, iba z vlastného zaujmu,takže musíš do brať tak že ťa to bavý ,pritom cmulať čokoladu (dobrý simulant mozgu, nebudeš stresovať a lepšie ti to bude paliť), lenže ked máš toho na 10 stran ako ja som maval tak ti nepomôže ani ....
Ja osobne si myslim, ze najdolezitejsie je, aby clovek pochopil, ze sa neuci pre skolu, ale pre seba. Ja som sa vykaslala na skolu, zacala som sa ucit, lebo nechcem byt tupa, snazim sa nejako si to ucenie sprijemnit, povedat si, ze teraz mam chvilku pre seba, mam moznost trochu upgradenut soft . Treba sa snazit organizovat si den, to, co momentalne robis skus robit naplno a sustredit sa. Napr. si urcit, ze teraz sa idem ucit hodinu a potom si nieco pozriem. Ale tu hodinu sa skus skutocne sustredit.
Je tazke, ked clovek vidi, ze ti, ktori maju same jednotky su vyzdvihovani do nebies. Je to dost velky atak na vlastne ego. Ale aj ked som mavala dvojecky (aj ked trojecka este nebola), pamatam si toho omnoho viac ako sami jednotkari, lebo som sa to neucila kvoli znamke, ale kvoli tomu aby som niec vedela.
Tak kasli na skolu, ona ti moze byt len potvrdenim, ze si sa nieco naucila, ale nie niecim, co stoji nad tebou. Stoj ty nad nou, ona ma byt iba prostriedok.
A ano, suhlasim s red-hawkom, treba davat pozor aj na hodine, usetri to vela namahy, treba sa ale sustredit na to, co ucitel hovori, trochu nad tym aj porozmyslat. To je vsetko. A castokrat, aj ked ma clovek pocit, ze sa nic nenaucil, cely ten proces v nom predsalen nieco zanechal. Ucil sa formulovat myslienky, vytvarat si suvislosti atd. To sa potom prejavi aj napr. vo vyjadrovani sa. Ved ucenie nie je iba informacia, tlacenie si pojmov, pouciek do hlavy, ale je to aj formacia. Aj formovanie charakteru. Ved aj budhisticki mnisi v klastoroch sa nazyvaju ziakmi.
Ja chápem, že sa neučím pre skolu, ale pre seba. Ale aj tak to jaksi nepomáha a proste sa nedokážem prinútit ani za nič
Je mi jedno, že dostanem 5, sak sa preto svet nezrúti. Nie že by som netúzila po výborných, chválitebných známkach, ale proste to nejde.
A vždy ked dostanem čosi horšie ako 3, si poviem, že sa nabudúce prihlásim a bude to opravené. Ale aj tak to nikdy ani neotvorím.
Môj problém je proste ten, že nikdy som nemala problémy so skolou, na základke som ani nic neotvorila a patrila som medzi naj. A teraz na strednej je to uz náročnejsie, ale aj tak sa takmer nic neučím. Ale hlavne, že nerachnem a zas to také hrozné neni
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
takze tolko...ja mam na to neucenie aspon dobry dovod
EQ
A co sa tyka "chcenia" sa ucit. Najtazsie je si sadnut ku kniham. Ak to zvladnes tak potom ta nic nezatavi. Ale zatial najviac osvedceny sposob je ucenie sa priebezne. Vtedy nemas problem ani s pisomkami.
a za druhe to ze dostanej 3 neznamena ze nic nevies
ja ked som mal na polroku asi tri patky a stiry stvorky na vysvecku tak som to mal na haku
viem ze to co ma zaujima viem a neviem to co nebudem potrebovat
skola sa da prejst aj bez ucenia, tak kasli na to
Je tazke, ked clovek vidi, ze ti, ktori maju same jednotky su vyzdvihovani do nebies. Je to dost velky atak na vlastne ego. Ale aj ked som mavala dvojecky (aj ked trojecka este nebola), pamatam si toho omnoho viac ako sami jednotkari, lebo som sa to neucila kvoli znamke, ale kvoli tomu aby som niec vedela.
Tak kasli na skolu, ona ti moze byt len potvrdenim, ze si sa nieco naucila, ale nie niecim, co stoji nad tebou. Stoj ty nad nou, ona ma byt iba prostriedok.
Je mi jedno, že dostanem 5, sak sa preto svet nezrúti. Nie že by som netúzila po výborných, chválitebných známkach, ale proste to nejde.
A vždy ked dostanem čosi horšie ako 3, si poviem, že sa nabudúce prihlásim a bude to opravené. Ale aj tak to nikdy ani neotvorím.
Môj problém je proste ten, že nikdy som nemala problémy so skolou, na základke som ani nic neotvorila a patrila som medzi naj. A teraz na strednej je to uz náročnejsie, ale aj tak sa takmer nic neučím. Ale hlavne, že nerachnem a zas to také hrozné neni