Preco v dnesnej dobe vztahy vydrzia menej ako v minulosti
Myslite si ze v dnesnej dobe vydrzia vztahy kratsie oproti minulosti, kvoli rozsireniu technologii ako je internet? Ze ludia maju viac moznosti si vyberat vdaka zoznamkam a porovnavat ludi so svojim partnerom? Alebo akym dovodom by ste pripisali dnesne kr
zarátala by som aj znížený vplyv cirkvi, aj malé dedinky sú viac otvorené svetu, stráca sa konzervativizmus, žena a muž sú si rovnocennejší (ak nie rovnocenní)
lebo v dnesnej dobe si debil, ak nie si egoista + kazdy hladi len na to, co moze dostat, nie dat + dnes sa ludia beru ako tovar v obchode + presadzuje sa povrchne spoznavanie velkeho mnozstva ludi pred hladanim skutocnych priatelov (t.j. kvantita pred kvalitou) + malo ludi je schopnych obety pre druheho + vacsina ludi je vo vztahu, lebo ma aspon niekoho (t.j. kto skor pride, ten skor zbali) na sex, finance a pod. + skoro nikto nehladi na dusevne vlastnosti cloveka=>ludia seru na to, ci dokazes byt verny, obetavy, chapavy..o to ani nestoja ludia
PS: som rad, ze nie vsade na svete maju ludia takuto jebnutu mentalitu
v prvom rade by bolo treba zistit, kolko vztahov a manzelstiev vzniklo z lasky a snahy ten vztah dalej kultivovat a starat sa on. postmodernu vnimam svojim sposobom ako dobu pomerne velkeho odcudzenia sa sebe samemu a mnoho partnerstiev podla mna vznika za ucelom nebyt sam/zo strachu z opustenosti/akehosi dusevneho vyhnanstva. take partnerstva ani nemaju dlhu zivotnost.
@2 toto. a vzhľadom na to, že tie vzťahy držali dlhšie len preto, že sa rozviesť nemohli (lebo cirkev) a tak sa radšej podjebávali tak si nemyslím, že je to niečo za čím by sa malo v dobrom spomínať a dávať to za príklad.
Takto niekto povie, že vzťahy vydržali dlhšie. Ale to, že ich držalo pokope niečo úplne iné ako nejaká láska. Väčšinou to boli deti, peniaze, strach, myšlienka na to čo si o nás druhí pomyslia, zvyk, viera. Celé je to o typológií ľudí Každý je iný. Preto je to dosť individuálne a nejde to zovšeobecňovať.
lebo kedysi sa ludia sobasili hlavne preto, ze zena otehotnela a museli sa zosobasit pre klud v rodinach (aby nedaj boze nebolo nespochybnitelne ze mali sex pred manzelstvom ) a potom sa nemohli rozviest, lebo zasa by nebol klud v rodin a susedia by si na nich ukazovali (preve tí susedia u ktorých by ich ich otec mlatieval remenom a vsetci by tam zili v strachu z naladovosti niektoreho clena rodiny). Toto je asi najvacsi dovod.
internet je len prostriedok na ulahcenie, zmena podla mna prisla v samych ludoch, ktori akoby az prilis zacali "vyzdvihovat svoju hodnotu" a hnat sa vkuse za niecim "lepsim, dokonalejsim, krajsim"...stali sme sa nenasytni absolutne vo vsetkom.
v minulosti bol život a prežitie ťažšie ... partner nebol iba sexuálny partner ale aj životný, pomáhal, chránil boli pri sebe proste a starali sa o seba a žili spolu ... dnes je svet jednoduchší a do popredia sa pretláča (pretlačil) individualizmus a nezávislosť (vďaka amerika) ... ľudia sa nielen že dokážu postarať sami o seba - čo nehovorím že je zlé, ale kladú dôraz predovšetkým na zvyšovanie luxusu a zábavy ... dnes už je partnerstvo skôr vecou zábavy a sexuality ako nejakého životného naplnenia alebo životnej cesty ...
ťažko povedať teda či je to zlé alebo dobré (táto zmena) individualizmus je v niečom dobrý ale v niečom aj zlý ... pre mňa je táto doba dosť divná a skôr zastávam aj tie hlbšie hodnoty ako len napĺňanie si potrieb a kalkulovanie s nimi
Ja mam praveze pocit, ze ludom okolo mna vydrzia dost dlho vztahy.. jedna kamoska je s frajerom uz 4 roky, dalsia uz nejakych 7...a proste vsetci maju taketo dlhe vztahy a stale su spolu stastni... moj najdlhsi vztah bol 3 r. a to sme sa posledneho pol roka hadali vkuse
uplne obdivujem ludi, ktori dokazu mat take dlhe vztahy 5 r. A pod.
podla mna je tato skutocnost sposobena tym, ze v minulosti boli ludia viac "nuteni" zit spolu, hladat kompromisy a udrzat vztahy za kazdu cenu. kedysi o vztahoch aj o zivote ludi viac rozhodovali rodicia a deti mali pred nimi vacsi respekt. dievcata si nedovolili tahat sa kazdy mesiac s niekym novym a roztahovat nohy na kazdom rohu, pripadne udrziavat priatelstva s vyhodami. tym padom sa muzi k sexu nedostali tak lahko ako dnes a museli pristupit na spolocensky akceptovany model - zasnuby, svadba, sex, rodina.. spolocenska mienka zohravala velku rolu aj v osobnych zivotoch a ludom bolo z viacerych hladisk vyhodnejsie zit podla tychto nepisanych pravidiel. rozvody takmer neexistovali a ludia citili velky spolocensky tlak - ak sa clovek rozviedol, uz sa na neho ukazovalo prstom, deti z rozvedenych manzelstiev sa zivotom pretlkali s akousi "stigmou", opustene matky s detmi boli odpisane. tie vztahy neboli o nic idealnejsie ako dnes, ludia mali svoje problemy, nevera tiez existovala, ale ludia a hlavne zeny mnohe veci radsej prekusli a sli dalej, namiesto toho, aby robili cirkus a vsetko hned riesili rozchodom/rozvodom. dnes je mentalita ludi uplne ina, mozeme si robit co chceme, hladame neexistujucu dokonalost namiesto hladania kompromisov, ktore by mozno neboli uplne podla nasich predstav ale fungovali by. dnes existuje mnoho predstav o tom, ako by mal vztah vyzerat a co je vlastne laska. mnohe zeny preto riesia dilemu, ked si nevedia vybrat z dvoch muzov - s jednym ma do buducnosti istotu, lebo je zodpovedny a ma zazemie, druhy nie je zodpovedny ani zazemie nema, ale "nieco" ju k nemu taha. v minulosti by rodicia tuto dilemu rychlo vyriesili a dievca by sa vydalo za toho, s ktorym by bola schopna vytvorit lepsie podmienky pre vychovu deti. dnes si vsak dievca vyberie podla toho co jej srdce kaze, aj keby sa to malo zdravemu rozumu priecit a ostane z nej slobodna matka. potom zeny placu, aki su muzi hajzli a muzi nadavaju, ze zeny su k.... vztahy su skratka ovplyvnovane spolocnostou a tak, ako dnesna spolocnost zaziva upadok, postihol tento upadok aj medziludske vztahy.
@trdelniiiq to je inak sranda, duševné vyhnanstvo...v decembri to bude 6 rokov, čo som sám...nevravím, že mi to nechýba, ale dá sa tak žiť...no je pravda, že už sa začínam obzerať okolo seba a niekedy sa fakt čudujem ľuďom, čo idú zo vzťahu do vzťahu...to musia byť strašne opustení ľudia...alebo majú skutočne strach z niečoho? a z čoho?...
lebo dneska sa kazdy tlačí na silu do vztahu len aby niekoho mali a pritom toho druhého vobec ešte ani poriadne nepoznajú
podla mna v minulosti sa takto nejebali do vztahov po týždni poznania sa,ale skor to mali vztahy ktoré vznikli z dlhšieho poznania a skor sa spoznali cez rodinných známych,čiže viac informácii sa k nim dostalo o druhom a vedeli čo čakat od nich
@atropabelladona upadok spolocnosti je sialeny, a dnes viac lutujem chlapov, ktori maju priatelky ako tych, ktori nemaju....nechcem ani vraviet kolkokrat som sa ehm vytoto so zadanymi zenami, ktore mi to oznamili po alebo niektore ani nikdy, naproti tomu s nezadanymi to bolo ovela tazsie. Neviem cim to je, ale dnes zadane zeny skor pristupia na nezavazny sex ako nezadane, tie si hladaju "vhodny materia" (doboha jak ja neznasam, ked toto nejaka zena povie, jak keby muz bol len nejaka chladna bezcitna hmotna svalov a pod, ktoru potrebuje na svoje prezitie)
@willbebetter pozri sa, ja som uz tie roky rokuce sam (ak nepocitam zopar mesacnych "vztahov", v ktorych som sa menil na otroka zien.) Nie kazdy ma to stastie byt pekny a bohaty, aby si mohol vyberat, resp. aby ho nejaka furt balila, a balit zeny, kedy ta zaradom odmietne 20-30 zien ti tak zdrvi sebavedomie, ze jednoducho uz sa na to vykasles a pojdes radsej stylom, ze chces cisty sex bez zavazkov, a ono to (po alkohole) aj funguje No a povec mi, kolko chlapov ta odmietlo, ktorych si ty balila?
@willbebetter to by bolo asi na dlho, neviem aký si človek, neviem ako to mám podať...veľa elementov tam zohráva úlohu...ale ten najväčší je asi osobná sloboda? je úplne jedno, ako to nazveme...dokážem krásu hľadať aj inde, ako v druhom človeku...avšak neopovrhujem vzťahmi, len zatiaľ asi osobná sloboda prevažuje natoľko, že všetko ostatné ide mimo mňa...a milujem pocit, že sa ráno zobudím, môžem si zbaliť batoh a odísť ďaleko preč na dlhú dobu...milujem život teraz, zajtra môže prísť choroba...a keď skapem niekde tam vonku, aspoň budem vedieť, že to stálo za to...
@newcomer naozaj myslíš, že zrovna teraz je tá zlá doba ? myslíš že kedysi žili spolu z lásky? - jednoducho rodičia povedali tam sú peniaze a dohodli sa z druhou rodinou a dali deti do kopy, muž mal samozrejme väčšie možnosti aj sa stretávať s inými a povedať si svoj názor a žena bola tá čo držala hubu a počúvala - je pravda, že im to divné neprišlo lebo boli tak vychovávaný ale nie je to nič lepšie ako táto doba
A moj názor celkovo - je ťažké to okomentovať, vzťahy su individuálne poznám ľudí čo sú spolu naozaj dlho a väčšinu vzťahov kt. sa rozpadávaju sú skôr maladí ľudia v mojom veku kt. v podstate nevedia čo chcú alebo im to neklape.....ak človek nie je vo vzťahu spokojný nerozumiem prečo by ho mal umelo držať nech už je v om čokolvek život je len jeden čas sa nevráti tak prečo plakat a trápiť sa nad vecou ak ju možeme ukončiť
@newcomer no....asi chapem na co narazas...ja som nikdy nepotrebovala balit chlapov, resp. som sa nikdy o to ani nesnazila, jednak nie som taky typ (k cudzim som dost odmerana) a po druhe, mne ti chlapi nejak plynule prichadzali do zivota bez toho aby som ich nejak nasilne "zhanala"...ale vzdy mam taku zasadu ze svoje city prejavim az ked mi ich prejavi chlap...okej mozno ma zhejtujes(te) za to ale taka som ja...a na druhej strane uz som dost doranana na to aby som sa len tak hocikomu "emocionalne otvorila".
Inak ale s tym zdrvenym sebavedomim to uplne poznam, mne ho neuveritelne podkopali nevery a doteraz sa z toho akosi neviem vyhrabat, resp. neviem ci este niekedy budem niekomu verit ze by vztah myslel vazne...
@mouette ak v minulosti bola zla doba, tak dnesna je este horsia...a myslis, ze dnes ziju spolu z lasky? ved sa pozri kolko je dnes parov zalozenych na tom, ze muz ma prachy, majetky...rovnako ako v minulosti, akurat im do toho menej kecaju rodicia. No a to, ze zena drzala hubu a pod. je vysoko individualne, to nemozes pausalizovat na vsetky vztahy v minulosti....proste zena mala menej moznosti, tak si nemohla vyskakovat, a nie vsetky mali dovod si vyskakovat...co je na tom? ved i dneska si 150cm vyziabnuty skolak nemoze vyskakovat do 2m zapasnika. Dnes skor vidim, ze chlap je ten co drzi hubu a pocuva
A hlavne by som povedal, ze ziadna laska dlho nevydrzi, takze ak niekto je s niekym len preto, ze sa mu ten druhy paci, a ani nevedia, ci su charakterovo kompatibilni, tak po odozneni hormonov sa to skor-ci-neskor rozpadne...nerobme si iluzie
súhlasím s názormi vyššie. Je neskutočne veľa dôvodov a pri každom platí niečo iné. Všeobecne, čo si ale všímam, napr. už aj na mne, častokrát som sa ku vzťahom v minulosti správal ako ku nejakému titulu, ktorý človek nadobúda. Chcel som mať vzťah, pretože mi to prišlo ako vízia uniformného šťastia pre všetkých ľudí a tak som ho aj vyhľadával. (aj keď som žiaden vzťah nemal)
človek po čase zisťuje, že vždy príde niečo lepšie, niekto krajší, niekto s kým je ten čas trávený efektívnejšie, zábavnejšie a pod. a na tie iné hodnoty sa zabúda, resp. ku danému človeku druhý partner nepociťuje takú úctu.
Nehovorím o obetovaní, obetovanie je podľa mňa riadne nerozvážne a zbytočné, podľa mňa by dvaja ľudia spolu nemali byť, ak ich to nikde neposúva, takže v tomto smere vidím aj isté výhody v dobe, že sa už jednoducho nepozerá na vzťah ako na niečo ideálne a nekonečne trvácne. To je jeden extrém.
Skôr hovorím o tomu druhom extréme, prečo človek často strieda partnerov no, aspoň z môjho hľadiska. Nedá sa zovšeobecniť pre každý prípad nejaký všeobecný vzorec odlúčenia sa a stroskotania medziľudských vzťahov, asi sa treba pozerať na to, s čím človek do toho vzťahu vstupuje a či sú emócie skutočné a prečo z neho vystupuje - či je to niekto na oko lepší, alebo jednoducho v tom už nevidí to, čo kedysi - a ten druhý dôvod mi príde ako celkom rozumná cesta. Aj keby znamenala, že vzťahy budú trvať max 2 mesiace.
Ja na perspektívu nikdy nepozerám, som ochotný do toho investovať všetko, neustále úprimne hovoriť, ako veci pociťujem, spoločne sa niekam posunúť, či už osobnostne alebo nejako a ak sa obaja zhodneme, že to jednoducho už nie je ako kedysi, tak...
chyba je však podľa mňa v hľadaní nejakého ideálneho partnera, pretože vždy bude niekto, kto sa nám z danej pozície bude javiť ako lepší a zahodiť niečo úprimné kvôli ilúzii, to sa mi snáď nikdy nestane.
@willbebetter ved prave....ja keby som bol taky odmerany typ ako ty, tak nemam ani kamaratov (teda minimum), lebo ku mne proste dievcata nepridu tak same. A ak pridu, tak uz vobec nechcu vztah, ale len sa kamaratit a casto povrchne, ked sa so mnou bavia len zdvorilo, akoby z lutosti, ze aby som nebol sam ci co
A inak ja mam (teda mal som) opacny problem, ja som chcel vazny vztah, lenze zistil som, ze to nejako nejde...ze proste ak pojdem na to "normalnym" "tradicnym" sposobom, ze najprv spoznam dievca, ukazem jej, ze mi na nej zalezi, a myslim to s nou vazne, ze nakoniec z toho nieco bude...no boli len zlomene srdcia, a dost zlomene, a dost velakrat, a preto uz i ja mam problem sa otvorit zenam, a tym padom, uz to riesim len tym, ze chcem cisty sex, a jednak mam z toho aspon sexualne skusenosti, a jednak ak ma nejaka odmietne na sex, tak to vobec neboli, proste nic necitim, takze to vobec neriesim....prote to je ten paradox, ze ked chcem lasku, nemam ani lasku, ani sex, a potom ani kamaratsvo...ale ked chcem len sex, tak sa niekedy pritrafi aj FWB...ja neviem, jak to funguje, ale funguje to len dovtedy, ked sa emocne neviazem
okrem toho že ľuďom asi klesaju hodnoty bla bla bla.. ide podľa mňa aj o to, že kedysi si ľudia nemohli moc vyberať. proste bolo spoločensky nevhodné aby sa dvaja ľudia rozviedli (brali sa mladí takže skôr ako by ich napadlo sa rozísť sa vzali a potom už bolo neskoro na rozchod) .. a mali deti a tak... nechceli aby ich všetci ohovárali, tak ostali spolu... a nejako to už spolu vydržali... samozrejme nie všetci na tom boli takto určite boli aj takí ktorí sa ľúbili po celý život a boli spolu šťastní... lenže takí sú aj dnes, len ich je málo... tí ostatní to vzdávajú a rozchádzajú sa... lebo môžu a nikto to nebude riešiť tak ako kedysi....
Ja to vidim ako maximalne pozitivnu vec, ze existuje moznost v akomkolvek veku a postaveni odist z nevyhovujuceho vztahu, lebo rozvod, rozchody, mimomanzelske deti a predmanzelsky sex su menej stigmatizovane, zeny maju sancu byt financne samostatne, na udrzanie chodu domacnosti staci jeden clovek atd atd. Uplne suhlasim so semhamforasom a atropabelladona.
@erjedna ani v minulosti to nebolo také ideálne a ružové, tiež nebolo toľko manželstiev len z lásky, ako by sa mohlo zdať dnes... cca 30 rokov dozadu tiež existoval mimomanželský resp. predmanželský sex, slobodné matky... aj domáce násilie, o ktorom však takmer nik nehovoril... a tiež sme začínali so sexom v 14-tich či 15-tich, poniektorí aj skôr, tiež bolo mrte zlomených sŕdc bolo to však relatívne tabuizované, boli iné podmienky - množstvo výhod pre mladomanželov, nenávratné pôžičky, mladomanželské pôžičky, mechanika nadobúdania bytov atď.
dnes je množstvo manželstiev - vidím to vo svojom okolí, kde sa manželia rozvádzajú po X rokoch, pretože deti dospeli, vyleteli z hniezda a rodičia už nemajú de facto dôvod spolu žiť naďalej, nemajú si po rokoch manželstva absolútne čo povedať...
ale zmenili sa samozrejme aj hodnoty človeka, rovnoprávnosť je jedným z faktorov, prečo napr. dnes ženy odkladajú materstvo, ako sa len dá alebo sú radšej sami s dieťaťom... majú možnosť mať lepšiu prácu, lepšie platenú, môžu ísť do zahraničia atď. atď. ....
@atropabelladona a co ako? to je dobre, ze tak bolo ci co? podla mna v minulosti nebola neverna zadana zena kazdy mesiac, dva s inym...teda take boli dost vynimocne, lenze dnes uz ani kopa zadanych nema problem sa "spustit" s kym chce....ono ide aj o to, ze z nevery uz si malokto nic nerobi, lebo robia to vsetci, co je fakt "super" dovod a polahcujuca okolnost.....ono to nie je o strachu, lebo nie je anonymita ci co (to fakt si myslis, ze to tak bolo s tou anonymitou?), ale zo straty svedomia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
PS: som rad, ze nie vsade na svete maju ludia takuto jebnutu mentalitu
kedysi svadba = cesta k sexu
ťažko povedať teda či je to zlé alebo dobré (táto zmena) individualizmus je v niečom dobrý ale v niečom aj zlý ... pre mňa je táto doba dosť divná a skôr zastávam aj tie hlbšie hodnoty ako len napĺňanie si potrieb a kalkulovanie s nimi
uplne obdivujem ludi, ktori dokazu mat take dlhe vztahy 5 r. A pod.
podla mna v minulosti sa takto nejebali do vztahov po týždni poznania sa,ale skor to mali vztahy ktoré vznikli z dlhšieho poznania a skor sa spoznali cez rodinných známych,čiže viac informácii sa k nim dostalo o druhom a vedeli čo čakat od nich
@atropabelladona upadok spolocnosti je sialeny, a dnes viac lutujem chlapov, ktori maju priatelky ako tych, ktori nemaju....nechcem ani vraviet kolkokrat som sa ehm vytoto so zadanymi zenami, ktore mi to oznamili po alebo niektore ani nikdy, naproti tomu s nezadanymi to bolo ovela tazsie. Neviem cim to je, ale dnes zadane zeny skor pristupia na nezavazny sex ako nezadane, tie si hladaju "vhodny materia" (doboha jak ja neznasam, ked toto nejaka zena povie, jak keby muz bol len nejaka chladna bezcitna hmotna svalov a pod, ktoru potrebuje na svoje prezitie)
@willbebetter pozri sa, ja som uz tie roky rokuce sam (ak nepocitam zopar mesacnych "vztahov", v ktorych som sa menil na otroka zien.) Nie kazdy ma to stastie byt pekny a bohaty, aby si mohol vyberat, resp. aby ho nejaka furt balila, a balit zeny, kedy ta zaradom odmietne 20-30 zien ti tak zdrvi sebavedomie, ze jednoducho uz sa na to vykasles a pojdes radsej stylom, ze chces cisty sex bez zavazkov, a ono to (po alkohole) aj funguje No a povec mi, kolko chlapov ta odmietlo, ktorych si ty balila?
A moj názor celkovo - je ťažké to okomentovať, vzťahy su individuálne poznám ľudí čo sú spolu naozaj dlho a väčšinu vzťahov kt. sa rozpadávaju sú skôr maladí ľudia v mojom veku kt. v podstate nevedia čo chcú alebo im to neklape.....ak človek nie je vo vzťahu spokojný nerozumiem prečo by ho mal umelo držať nech už je v om čokolvek život je len jeden čas sa nevráti tak prečo plakat a trápiť sa nad vecou ak ju možeme ukončiť
Inak ale s tym zdrvenym sebavedomim to uplne poznam, mne ho neuveritelne podkopali nevery a doteraz sa z toho akosi neviem vyhrabat, resp. neviem ci este niekedy budem niekomu verit ze by vztah myslel vazne...
A hlavne by som povedal, ze ziadna laska dlho nevydrzi, takze ak niekto je s niekym len preto, ze sa mu ten druhy paci, a ani nevedia, ci su charakterovo kompatibilni, tak po odozneni hormonov sa to skor-ci-neskor rozpadne...nerobme si iluzie
človek po čase zisťuje, že vždy príde niečo lepšie, niekto krajší, niekto s kým je ten čas trávený efektívnejšie, zábavnejšie a pod. a na tie iné hodnoty sa zabúda, resp. ku danému človeku druhý partner nepociťuje takú úctu.
Nehovorím o obetovaní, obetovanie je podľa mňa riadne nerozvážne a zbytočné, podľa mňa by dvaja ľudia spolu nemali byť, ak ich to nikde neposúva, takže v tomto smere vidím aj isté výhody v dobe, že sa už jednoducho nepozerá na vzťah ako na niečo ideálne a nekonečne trvácne. To je jeden extrém.
Skôr hovorím o tomu druhom extréme, prečo človek často strieda partnerov no, aspoň z môjho hľadiska. Nedá sa zovšeobecniť pre každý prípad nejaký všeobecný vzorec odlúčenia sa a stroskotania medziľudských vzťahov, asi sa treba pozerať na to, s čím človek do toho vzťahu vstupuje a či sú emócie skutočné a prečo z neho vystupuje - či je to niekto na oko lepší, alebo jednoducho v tom už nevidí to, čo kedysi - a ten druhý dôvod mi príde ako celkom rozumná cesta. Aj keby znamenala, že vzťahy budú trvať max 2 mesiace.
Ja na perspektívu nikdy nepozerám, som ochotný do toho investovať všetko, neustále úprimne hovoriť, ako veci pociťujem, spoločne sa niekam posunúť, či už osobnostne alebo nejako a ak sa obaja zhodneme, že to jednoducho už nie je ako kedysi, tak...
chyba je však podľa mňa v hľadaní nejakého ideálneho partnera, pretože vždy bude niekto, kto sa nám z danej pozície bude javiť ako lepší a zahodiť niečo úprimné kvôli ilúzii, to sa mi snáď nikdy nestane.
:-S
A inak ja mam (teda mal som) opacny problem, ja som chcel vazny vztah, lenze zistil som, ze to nejako nejde...ze proste ak pojdem na to "normalnym" "tradicnym" sposobom, ze najprv spoznam dievca, ukazem jej, ze mi na nej zalezi, a myslim to s nou vazne, ze nakoniec z toho nieco bude...no boli len zlomene srdcia, a dost zlomene, a dost velakrat, a preto uz i ja mam problem sa otvorit zenam, a tym padom, uz to riesim len tym, ze chcem cisty sex, a jednak mam z toho aspon sexualne skusenosti, a jednak ak ma nejaka odmietne na sex, tak to vobec neboli, proste nic necitim, takze to vobec neriesim....prote to je ten paradox, ze ked chcem lasku, nemam ani lasku, ani sex, a potom ani kamaratsvo...ale ked chcem len sex, tak sa niekedy pritrafi aj FWB...ja neviem, jak to funguje, ale funguje to len dovtedy, ked sa emocne neviazem
lebo nestoja na pevnych zakladoch, ako je disciplina, kratka retaz na sporaku, analny sex a pracovitost
tu je odpoved
dnes je množstvo manželstiev - vidím to vo svojom okolí, kde sa manželia rozvádzajú po X rokoch, pretože deti dospeli, vyleteli z hniezda a rodičia už nemajú de facto dôvod spolu žiť naďalej, nemajú si po rokoch manželstva absolútne čo povedať...
ale zmenili sa samozrejme aj hodnoty človeka, rovnoprávnosť je jedným z faktorov, prečo napr. dnes ženy odkladajú materstvo, ako sa len dá alebo sú radšej sami s dieťaťom... majú možnosť mať lepšiu prácu, lepšie platenú, môžu ísť do zahraničia atď. atď. ....
dnes ich vyhodia a kupia si nove
a @47