Podľa nej všetko, mala tam dosť problémy s jednou profesorkou či kto to bol a ževraj majú problém s akreditáciou. To mi vravela aj školská poradkyňa, takže neviem. Ty si tam?
tiež premýšľam nad prekladateľstvom a údajne v BA je to veľké syto. Kamarátova známa sa cez skúškové učí osem hodín denne, je to vraj "bifla" podľa jeho slov a i tak má problémy.
Nevieš, či mám v Nitre šancu i keď som nemala dokonalé vysvedčko?
@katryn ja som tiež mala štátnicu z AJ a letela som z prijímačiek jak delo... doooosť veľké nároky... a čítať tie knihy čo oni chceli sa mi fakt nechcelo..
@lilianabellisima Noo, neviem ako to je v Nitre, nad tým som nejako neuvažovala. Viem, že tam nie je možná kombinácia dvoch jazykov a o to nejako záujem nemám. ALE počula som, že tam berú "naozaj každého".
@katryn tak o tej ti žiaľ neviem podať referenciu. Ale pokiaľ si v jazyku fakt dosť dobrá, baví ťa to a hlavne vieš aktívne rozprávať, nemáš sa čoho obávať.
@lilianabellisima Mňa vzali do NR na prekladateľstvo (anj/nj) (ale nakoniec som išla aj tak na inú školu), do úvahy brali 2.,3. ročník na strednej myslím (a to som mala samé jednotky, len jednu dvojku). Na UK som si dala prihlášky, ale nakoniec som tam nešla ani na prijímačky (prečítala som asi len jednu knižku z tých, čo chceli ).
Vďaka za informáciu, a na akú školu si nakoniec išla? Písal sa na UKF i test z AJ? Lebo na stránke píšu, že je potrebná úroveň B2, ale test nespomínajú. Či musíš mať maturu? Príp. certifikát B2?
Nerozmýšľala si nad BB? Ja tam chodím a som spokojná, NR je úplný SHIT, nízka úroveň a keď ju aj skončíš a budeš sa uchádzať o prácu radšej zoberú niekoho z BB alebo BA, lebo sú to školy na vyššej úrovni čo sa týka jazykov.
BB je druhá možnosť. Tam to vidím perspektívnejšie, ale chcem ísť do Bratislavy. Možno viac z osobných dôvodov. No ak ma zoberú na jednu t tých dvoch tak budem šťastná prešťastná
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Ahoj katryn,
tiež premýšľam nad prekladateľstvom a údajne v BA je to veľké syto. Kamarátova známa sa cez skúškové učí osem hodín denne, je to vraj "bifla" podľa jeho slov a i tak má problémy.
Nevieš, či mám v Nitre šancu i keď som nemala dokonalé vysvedčko?
Lil
sekla som sa, predsa len je možné študovať dva jazyky ale nie franinu
Naozaj každého aj s naprt vysvedčkom?
Priemer mám cca 1,7, mám šancu podľa teba?
Vďaka za informáciu, a na akú školu si nakoniec išla? Písal sa na UKF i test z AJ? Lebo na stránke píšu, že je potrebná úroveň B2, ale test nespomínajú. Či musíš mať maturu? Príp. certifikát B2?
BB je druhá možnosť. Tam to vidím perspektívnejšie, ale chcem ísť do Bratislavy. Možno viac z osobných dôvodov. No ak ma zoberú na jednu t tých dvoch tak budem šťastná prešťastná
A aké jazyky študuješ?