Brigádnici majú zo zákona obmedzenie, že môžu odpracovať max. 8O hodín za mesiac. Do boha som plnoletá, svojprávna a nemôžem robiť viac? Pred 2 rokmi som plnoletá nebola a za mesiac som spravila 120 hodín, tak prečo teraz nemôžem?!
@4 aj ja som si myslela, že je to len do 18, ale naposledy, keď som bola v robote ma zrušili, že všetky ďalšie služby za mňa prevezmú kolegovia, lebo som už nad limit
A pásku nedostávam, ak si ju nepýtam, tak mi je celkom jedno, čo tam napíše, ale oni ma aj tak nechcú nechať pracovať.
@6 už som dnes poslala svoj "veľvyslanca" - moju tetu. Ona sa tam vyzná lepšie a pozná aj ľudí. Ja by som s vedúcou nič nevybavila Aj tak bude mať vedúca asi najbližšiu službu nočnú, takže by som sa k nej ani nedostala
Tak o takomto limite neviem, viem že brigádnici pod 18 sú limitovaní zákonom, ale nad 18?
Ale zase možno to je aj o zamestnávateľovi, lebo napríklad ja som mala dohodu napísanú vyslovene na nejakých 40 hodín mesačne tuším (ale zjavne z toho nikto vedu nerobí, lebo aj s kamarátkou sme obe mali odpracované o dosť viac a nikto s tým problém nemal...)
@9 v skutočnosti je ten limit taký, že max. 20 hodín týždenne, ale to sa spriemeruje. DOteraz som si myslela, že sa robí priemer na rok a nie na mesiac
kde si to citala? Urcite to plati len do 18 rokov. POkial viem mozes pracovat aj na dohodu a tam mas platene inak takze tam mozes robit normlane 45 hodin za tyzden.
Toto ak je novy zakon tak to je len pre brigadnikov co maju od 15-18 rokov. lebo tych po vacsine zneuzivaju na dlhe robenie v prevadzkach. Ale aj tak ako bolo uz spomenute hore. na vyplatnej paske mas tolko ale da ti viac a ty si spokojny on je spokojny a vseci ste radi
Pokial ti toto povedali tak na buduci rok sa spytaj na dohodu. proste to nie je prigadnicka cinnost. moja segra takto bola jeden mesiac asi na dohode. skor sa jej to vyplatilo.
a chcem vidiet ten zakon kde je to ukazane. brigadnik by mal odrobit 300 hodin do roka.
pokail brigadujes len dva mesiace tak mozes odrobit asi 150 hodin. Ja som minli rok odrobil 120 hodin za mesiac to si este pamatam
ved aj ja vravim, ze som odrobila nejako 114 hodin za mesiac..a na zmluve bolo pisane ze 20hodin tyzdenne...co vobec nebola pravda, lebo som odrobila omnoho viac ale tak presne..ja som bola rada i oni..a tak isto som to mala i pred 2rokmi..napisane menej a robila som viac...
ktovie ako vam to robia. ja som mal 18 ked som robil. ktovie ako tu je u brigandikov mam pocit, ze to je asi tak, ze 20 hodin do tyzdna asi. to je ako polovicny uvazok. ale ktovie. .... vsak hlavna vec, ze si davo zarobite
neviem o tom ze by to bolo nejako limitovane ...poznam vela ludi co brigaduje a brigaduje dobre vela hodin ..ale tak zavisi aj na dohode zo zamestnavatelom a aj zmluve...
ale tak ja som uz len kedysi davno ako 16rocny robil ako keby na TPP (tj 40hod/tyzden) + plus mal som moznost brat nocne alebo vikendy co som ale nebral sak mi stacilo aj tych 40h
@24 lenže toto je úplne normálna robota, ale kvôli detským prídavkom a ďalším veciam sa môžem zamestnať len ako brigádnik a nie na trvalý pracovný pomer
Najhoršie je, že sa mi tu fakt páči, ale nemôžem robiť
neviem síce, koľko môžem ako brigádnička robiť za mesiac, ale môjmu zamestnávateľovi je to úplne jedno Robím denne 8 hodín, skoro každý deň ( teraz už nie, už toho nie je tak veľa) a makám v sklade, za posratých 50 na hodinu A niekedy by som bola rada obmedzená zákonom.
Ale myslím, že 80 je blbosť Skús si to niekde nájsť, ale myslím, že ti to moc nepomôže.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
inak na vyplatnu pasku ti moize napisat cokolvek avsak dat ti moze viac...
A pásku nedostávam, ak si ju nepýtam, tak mi je celkom jedno, čo tam napíše, ale oni ma aj tak nechcú nechať pracovať.
neviem, nezda sa mi to..aj ked zase musia sa brigadnici odlisit od normalneho pracovneho pomeru...
ja by som si osobne vsetko radsej preverila
80 hodín sa mi zdá byť fakt málo.
Ale zase možno to je aj o zamestnávateľovi, lebo napríklad ja som mala dohodu napísanú vyslovene na nejakých 40 hodín mesačne tuším (ale zjavne z toho nikto vedu nerobí, lebo aj s kamarátkou sme obe mali odpracované o dosť viac a nikto s tým problém nemal...)
Toto ak je novy zakon tak to je len pre brigadnikov co maju od 15-18 rokov. lebo tych po vacsine zneuzivaju na dlhe robenie v prevadzkach. Ale aj tak ako bolo uz spomenute hore. na vyplatnej paske mas tolko ale da ti viac a ty si spokojny on je spokojny a vseci ste radi
Pokial ti toto povedali tak na buduci rok sa spytaj na dohodu. proste to nie je prigadnicka cinnost. moja segra takto bola jeden mesiac asi na dohode. skor sa jej to vyplatilo.
a chcem vidiet ten zakon kde je to ukazane. brigadnik by mal odrobit 300 hodin do roka.
pokail brigadujes len dva mesiace tak mozes odrobit asi 150 hodin. Ja som minli rok odrobil 120 hodin za mesiac to si este pamatam
podla mna je to oeb
Veď uvidíme, čo vybaví so šéfkou moja "veľvyslankyňa"
ale tak ja som uz len kedysi davno ako 16rocny robil ako keby na TPP (tj 40hod/tyzden) + plus mal som moznost brat nocne alebo vikendy co som ale nebral sak mi stacilo aj tych 40h
U nás,teda tam,kde som robila ja,sa to tiež prísne rešpektuje a nehrozí aby to niekto porušil. Ale tak tento zákon skutočne obchádzajú takmer všetci.
Najhoršie je, že sa mi tu fakt páči, ale nemôžem robiť
Ale myslím, že 80 je blbosť Skús si to niekde nájsť, ale myslím, že ti to moc nepomôže.
MÔŽEM MAKAŤ KOĽKO CHCEM, AK V PRIEMERE ZA ROK NEBUDEM MAŤ VIAC NEŽ 20 hod./mesiac!!!
Síce je mi to už teraz na konci mesiaca na h*vno, ale teší ma, že som mala pravdu
Cize mozes odpracovat cely mesiac, ale potom uz iba tolko, aby si sa vosla do toho limitu.
Teraz som si to vybavil, aby som mohol tak robit.