Ahojte. Zaujima ma, ci ak. Mate vztah tak ci pravidelne prespavate u svojho frajera/frajerky. Ja som s priatelom uz 4 roky od svojich 20 a nasi o nejakom prespavani nechcu ani pocut. Raz tu spal aj to bolo na Silvestra. Snazila som sa to uz s nimi riesit, nakolko niekedy by sa to hodilo, aby ma niekedy v noci nemusel doviezt domov kedze je z nedalekej dediny ale rovno by som prespala, oni su vsak stara skola nakolko oco uz ma skoro 70 a mamka 60 oni nieco take nikdy nezazivali tak to nevedia pochopit a nechcu na to pristat... Ani aby on tu prespaval ani aby ja som u neho... Proste az ked budeme spolu zit tak vtedy... Chcela som sa spytat ako to mate vy? Lebo dookola mna vsetci znami prespavaju a ich rodicom to nejak nevadi, ani mpjho frajera rpdixom by to nevadilo... Tak uz sa citim blblo niekedy predaa 4 roky uz su nejaka doba
Fuha…no ked porovnam, ze ja som sa v 18tke dvihla, odstahovala sa k priatelovi a bolo…predtym u nas bezne prespaval. Nebola som nikdy takto obmedzovana, nie som na to zvyknuta a ako sa poznam, vyriesila by som to po svojom. Ak dobre pocitam mas 24r, takze podnajom, alebo spolocne byvanie s priatelom preco neriesite?
@passerine@4 nie lebo on je o rok mladsi obaja sme na vyske tak sme doteraz boli na intraku lebo podnajmy su dost drahe... Mame obaja tazke skoly a neviem ci by sme to u tiahli
@wowko@6 cakame kym on dostuduje co je este rok a potom to budeme riesit... Popri nasich skolach tazko stihat este robotu sice ja robotu mam ale slabo platenu a on nestiha...
@willbebetter@3 no lenze ja to nemam ako poriesit ist byvat k priateľovi ked on byva s rodicmi... Je o rok mladsi obaja mame tazke vysky ja sice robotu mam ale slabo platenu a on nema lebo v skole ma toho dost cize podnajom by sme asi tazko utiahli... Ani na intrakoch sa neda byt teraz kvoli korone
Wowow, vôbec si neviem predstaviť, že by mi rodiča v 24 kecali do života keď vás nenechajú rodiča u seba, prenajmite si raz za čas izbu cez Airbnb alebo nejakú ubytku, alebo hodinový hotel
@wowko@8 neviem či podnajmi funguju kratkodobo... ale moja predstava riešenia ktora ma napadla ako prva, je, že pokym si to takto nemôžte dovoliť, tak z brigády, alebo našetrených peňazí, si prenajmite trebars na 1-2 mesiace niečo vlastné, čo ste schopní zaplatiť, jednoducho preto, aby ste si to užili a zvykli si. Potom budete zase u rodičov a budete zase trebars brigádovať, a zase si dáte po pár mesiacoch ďalší mesiac dva. No a po škole, to už bude jednoduchšie z príjmu z riadnej práce, niečo spolu vymyslieť.
@wowko@1 ako to luc.ka naznacila, dovod je prave ta "stara skola" a predstavy rodicov ci posudzovanie co je a co nie je vhodne..
samotne obcasne prespanie tam ci tam problemom byt nemusi.. vsetko je to o dovere v to, ako rodicia veria, ze ta vychovali..
sam pochadzam z dost konzervativnych pomerov, ale od mlada som mimo domu a hoci by nasi urcite neschvalovali spolocne (dlhodobe) byvanie a dost by ich to skrelo, na druhej strane casto o mne nic nevedeli a mohli len tusit co a kde robim..
a napokon je tu este posledna vec.. a tou je svadba.. ak to spolu myslite vazne, tak sa mozete vziat i ked este studujete a ste na vyske.. o tom ste neuvazovali?
takze co sa teba tyka, tam vzdy aspon vedia kde si , s kym si a ono.. ak ides k niekomu a ste spolu od 16 do 23... tak uz rovno mozete byt spolu aj od 23 do 6.. kedze cokolvek co by sa mohlo stat od 23 do 6 sa moze stat aj od 16 do 23
ak je problem nieco ine, je asi najlepsie to poriesit s vasimi.. idealne, opaet ako naznacuje lucka - spytat sa ich, ci teda budu k nemu po teba chodit oni..
predpokladam, ze aj oni poznaju jeho, po 4 rokoch mozno uz poznaju aj jeho rodicov, takze by sa nemali coho bat..
Alebo proste povedz rodicom, ze spolu chcete zit, ale ze si to finance nemozete dovolit, takze to zatial pojde jedine stylom, ze budete u jednych alebo druhych rodicov. Alebo nech vam teda prispeju na vlastny prenajom.
Ja toto proste nikdy nepochopim, aby dospelemu cloveku, ktory je vo veku, ze “za ich cias” by uz mal aj dve deti, rodicia zakazovali alebo akokolvek zasahovali do partnerskeho vztahu. To si akoze myslia, ze nemate intimny vztah a cakate az do svadby, a prespatie by bolo diabolske pokusenie? ?♀️
Ale mozes im povedat, ze si dobra dcera. Dbas na ich nazor a snazis sa in vyhoviet, to by drviva vacsina mladych ludi odmietla a spravila po svojom
Veľmi ma to mrzí… z toho dôvodu, že prespavanie u toho druhého je podľa mna pekná súčasť vzťahu a aj vás to posilní. Nerozumiem, prečo ti zakazujú byt s niekym, s kým ti je prijemne.
Moja mama mi tiež nedovolila, aby priateľ spal u nás. Ale to z toho dôvodu, že sme mali malinky byt a ona chodila skoro spať a navzájom sme sa vyrušovali. Ja som u neho v pohode spat mohla.
Inak tiež mám podobne starych rodičov…
Takze ak máte na to priestor v byte, nevidím v tom problém a už vôbec ti nemajú čo kecat do toho, či ides spat ty k nemu… to by som mala totalne na háku a proste išla..
@luc.ka@17 to je síce pravda, ale 24 ročnému človeku snáď už nemajú čo “dovoľovať”… jedine môžu jemu zakázať vstup do ich bytu, ale tam ich “právomoci” končia.
@lenkaska1@20 presne tak... Lenze treba ho kompletne zrekonstruovat, neda sa tam byvat a ani rok aj viac nebide a navyse to nie je iste... Je to zlozite tam musela by som vypisovat cely pribeh a to je nadlho
A ty u neho spavas? Prečo vlastne “pocuvnes” rodičov a netostaneš u neho keď chceš?
Ja by som sa s nimi porozprávala, či na toľko nedôverujú svojej výchove, že ešte aj v 24 ta musia takto obmedzovať a kontrolovať… že nech si veria, že ta dobre vychovali a nech veria aj tebe…
@lenkaska1@23 ono podla mna ani nejde o to zeby mi neverili, skor sa strasne boja co povedia ludia na dedine, bo frajer je z dediny, ze sodoma gomora bo u neho spim pred svadbou.. Akoze ale ono to neni take jednoduché vsetko... Oco je strasne impulzivny a robil by z toho brajgel a ja chcem mat klud doma, nasi maju dost financnych aj zdravotnych problemov
@24 otázka je, či s tým chceš niečo robiť… lebo mne to príde, že si s tým OK. Že pre teba je dôležitejšie, aby sa otec nenahneval ako žitie svojho života podľa seba.
Ale ako obdivujem tu trpezlivosť do 24 sa podriaďovať rodičom mna to už v 15 nebavilo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Tak im raz v noci zavolaj, nech pre teba k nemu pridu, ze sa mu nechce vozit ta
samotne obcasne prespanie tam ci tam problemom byt nemusi.. vsetko je to o dovere v to, ako rodicia veria, ze ta vychovali..
sam pochadzam z dost konzervativnych pomerov, ale od mlada som mimo domu a hoci by nasi urcite neschvalovali spolocne (dlhodobe) byvanie a dost by ich to skrelo, na druhej strane casto o mne nic nevedeli a mohli len tusit co a kde robim..
a napokon je tu este posledna vec.. a tou je svadba.. ak to spolu myslite vazne, tak sa mozete vziat i ked este studujete a ste na vyske.. o tom ste neuvazovali?
takze co sa teba tyka, tam vzdy aspon vedia kde si , s kym si a ono.. ak ides k niekomu a ste spolu od 16 do 23... tak uz rovno mozete byt spolu aj od 23 do 6.. kedze cokolvek co by sa mohlo stat od 23 do 6 sa moze stat aj od 16 do 23
ak je problem nieco ine, je asi najlepsie to poriesit s vasimi.. idealne, opaet ako naznacuje lucka - spytat sa ich, ci teda budu k nemu po teba chodit oni..
predpokladam, ze aj oni poznaju jeho, po 4 rokoch mozno uz poznaju aj jeho rodicov, takze by sa nemali coho bat..
Ja toto proste nikdy nepochopim, aby dospelemu cloveku, ktory je vo veku, ze “za ich cias” by uz mal aj dve deti, rodicia zakazovali alebo akokolvek zasahovali do partnerskeho vztahu. To si akoze myslia, ze nemate intimny vztah a cakate az do svadby, a prespatie by bolo diabolske pokusenie? ?♀️
Ale mozes im povedat, ze si dobra dcera. Dbas na ich nazor a snazis sa in vyhoviet, to by drviva vacsina mladych ludi odmietla a spravila po svojom
Moja mama mi tiež nedovolila, aby priateľ spal u nás. Ale to z toho dôvodu, že sme mali malinky byt a ona chodila skoro spať a navzájom sme sa vyrušovali. Ja som u neho v pohode spat mohla.
Inak tiež mám podobne starych rodičov…
Takze ak máte na to priestor v byte, nevidím v tom problém a už vôbec ti nemajú čo kecat do toho, či ides spat ty k nemu… to by som mala totalne na háku a proste išla..
A ty u neho spavas? Prečo vlastne “pocuvnes” rodičov a netostaneš u neho keď chceš?
Ja by som sa s nimi porozprávala, či na toľko nedôverujú svojej výchove, že ešte aj v 24 ta musia takto obmedzovať a kontrolovať… že nech si veria, že ta dobre vychovali a nech veria aj tebe…
Ale ako obdivujem tu trpezlivosť do 24 sa podriaďovať rodičom mna to už v 15 nebavilo
Prečo by sa mali zobrať ? Nech si spolu ešte pekne zasexujú, aby si boli istý, či naozaj vstúpiť do manželstva alebo nie