Mne osobne sa nepači Radičovej kampan.Stavila na xsichty "celebrit" ,ktore o politike vedia holy kokot a len za usmiatu fotecku dostali od Ivky korunky
Lol no ja budem radsej radicovu volit ako stareho uja , ale aj tak je to cele nahofno , Ona , hmm ona toho moze spravit vela , len neviem ci na to ma a ci jej to dovolia tam ty chujkovia . A ten ujko , sak to je saso , na reprezentovanie krajiny by bola urcite lepsia ona , ved ten aj tak hovno dosiahol , len na smiech je vsetkym , aj tym co ho volit idu no radsej mat tlstu picu tam ako niekoho kdo je nasmiech celemu narodu
presne presne, suhlasim s vami...jej volebny program som sice zatial nevidel, ale nechcem ju volit uz len z principu, ze to s tou svojou kampanou trosku dost prehana
@17 ako na to že máš 18, by si mohol mať iné zmýšľanie ako 13 ročné dievčatá, ktoré si vyberajú podľa vonkajšieho vzhľadu ... @14 myslíš že dančiak, kovár a lučenič vedia holý kokot?
inak ešte teda aby som odpovedal na otázku... voliť budem Ivetu Radičovú, bez ohľadu na to, že akú má kampaň, koniec koncov, billboardy so tvárami hercov a iných osobností spoločenského života sú mi sympatickejšie ako vysmiatý Slota na zadnom okne trolejbusu, prípadne Fico so súčasným prezidentom, vysmiati ako rite na šerbli otočení k sebe...
Radičová je jeden z mála normálnych ľudí v slovenskej politike, preto jej dám svoj hlas... Okrem nej je tam ešte jeden normálny kandidát - pán Mikloško, len bohužiaľ, bez šance na zvolenie...
@24 no miklosko bol v jednom z prieskumom na druhom mieste, takze az tak bez sance nie je, a jemu dam mozno hlas ja
inak si za radicovu a mikloska? to si trocha protireci
@leira - ako mne je jasné, že ich programy si v niektorých bodov odporujú, ale z tých 7 kandidátov, kebyže si mám vybrať, tak jedine týchto dvoch... ako okrem toho sú tam dvaja komunisti, jeden automobilový pretekársky šeptaj, nejaký vedec za hzds (nič proti nemu) a to je vše...
@kat tebe jebe? keby nebazila po peniazoch, nema kopec prominentov na podporu, nema tolko konekcii, ona pomoct urcite nechce, chce sa len zviditelnit a aj tak tuto prezident moze holy kokot spravit.
Radicova - ovlada jazyky, prevazne pravicovo orientovana ale nekasle na rodinu a bojovala proti totalite
Gasparovic - fuzaty chujko bez nazoru a chrbtovej kosti
Melnik - HZDSak ktoreho bude viac menej ovladat meciar a ten uz pri moci bol a vieme ako to dopadlo
Martinakova - orientuje sa len na rodinu, nevyrazna a tvari sa ako ze ju nepodporuje ziadna strana (a za nou velka sena ze slobodne forum...)
Sidor - zasraty komunista
Bollova - komunistka, proti lisabonskej zmluve interupciam aj reg. partnerstvam, komunistov nikdy
Miklosko - bez urazky ale ten tam nema co robit, clovek by mal vediet kedy skoncit
Cize jednoznacne volim Radicovu a pevne verim ze vyhra.
A odkaz tym co budu volit gasparovica: vacsiu kokotinu spravit nemozete, to uz radsej volte z recesie bollovu. Jak mozete volit cloveka ktory nevie ani jeden svetovy jazyk za prezidenta?
@39 suhlas
i ked, ja ked budem prezidentka tiez nebudem vediet ziadny jazyk okrem toho nasho...no...budete mi musiet platit tlmocnika @kat ale ved to bol cisty zader ze ludskost a vola pomoct, ha, to teda neodovodnil
do pici, to su tu vsetci taky prijebany? prezident nic nemozem, aj tak bude vsade Fico, pri vsetko dolezitom, omg nechapete nicomu deti sproste. Vyjebany bulvar vas prijebava, citate nove casy a citite sa ako keby ste nieco vedeli hned o politike, kokoti sprosty
@leira ale tak rozmyslaj, prezident je len Niekto s velkym eN, ktory ani len nerobi ziadne zavazne rozhodnutia, akurat sem tam daco schvali, podpise...hlavne prezentuje...a kto by prezentoval lepsie ako niekto fakt ludsky?? kto aj ma nejake to vystupovanie...
a navyse pevne verim ze aj na slovensku sa udeje zmena obdobne ako v usa... v usa maju prvykrat cernocha za prezidenta tak na slovensku by mohla byt prvykat prezidentka. A tiez radicova ma na strane plno mladych ludi co dokazuju skupiny na facebooku, myslim ze cosi je aj na myspace (a aj radicova pouziva internet ako prostriedok kampane - sama je na fcb, myspace, flickr + 2 typci vytvorili samy 2 stranky na jej podporu). Can we change? YES WE CAN!
@piccolo lebo ty si urcite politolog s niekolrocnou skusenostou co sa v tom dokonale vyzna ze? (nie necitam novy cas ani ine podobne picoviny) a ano prezident u nas toho vela nemoze jeho funkcia je skor reprezentatvina ale stale mat lepsie za prezidenta cloveka co ovlada jazyky, netrpi demenciou a navyse nie je komunista kvoli pravu veta
ja na volby nepojdem (a nielen kvoli tomu ze v tom case nebudem na Slovensku), je mi sice Radicova celkom blizka, ale svojim gycovym marketingom si to dost kazi... Nemam tam teda ziadneho kandidata, ktory by si fakt zasluzil moj hlas, navyse si myslim, ze politici Slovensko nezmenia, pokial sa nezmenia Slovaci
@piccolo a ostatni
SR ma hybridnu formu vlady, co znamena, ze mame parlamentny system ale s prvkami delby moci, brzdnymi mechanizmami, predovsetkym sme prevzali ustavne sudnictvo a spravne sudnictvo a posilnili sme exekutivu(vlada, prezident)voci parlamentu, v nomralnej parlamentnej republike, a teda kde je prezident len babkou, nie je hlava statu volena obyvatelmi, ani nema pravo veta,u nas ma, co aj ked sa zda ze nema vyznam (kedze po druhom schvaleni nr sr norma musi byt prijata), vyznam to ma, tiez len prezident ma pravomoc uzavierat medzinarodne zmluvy, ktore su vlastne vyznamnym pramenom prava, takze nie je len bezvyznamna babka, a ak aj si myslite ze hej, tak preco sa tu hadate kto je lepsi,koho volit, ak je to aj tak jedno?
@49 Diky za zbytocnu prednasku, ja berem prezidenta ako cloveka, co by mal byt reprezentativny typ a nie dement, co sa nevie vyjadrit, nema vlastny nazor a robi trapasy kade chodi a to presne gasparovic je. Radicova ma aspon ake-take sance uspiet proti nemu. Keby som mal ja zvolit prezidenta, z tych ponukanych, tak by to bol asi Miklosko, ale ten nema sancu, tak aspon takto sa pokusim odjebat toho stareho chuja...
@leira ano musi to prest 2krat parlamentom ale pokial ma pamat neklame tak potrebuju na schvalenie daneho zakona 76hlasov a nie nadpolovicnu vacsinu z pritomnych (to tusim vychadzalo na 36hlasov minimalne). Aj ked politoligiu sme preberali uz daaaaaaavno tak si z toho vela nepamatam aj tak to nie je zaber mojej VS.
@piccolo vidis ze by som to tvrdil? Ze by som sa do niekoho obuval ze je jebnuti a nicomu nerozumie? Ak to vidis ty tak vysad lieky, drogy a preventivne navstiv odbornikov urcite ti pomozu...
@53 vyzeram ze chcem volit gasparovica? to teda urcite nie, a uz som sa tu vyjadrila, ze miklosko az taky bez sance nie je, zvlastne ze sa viaceri vyjadrili, ze volili by aj mikloska, ale ten nema sancu, tak idu radicovu...podla mojho nazoru miklosko by bol dost reprezentativny a vazenejsi ako radicova
@43 neviem, komu si toto konkretne adresoval, ale ty musis byt clovek, ktory ma o sebe velmi vysoku mienku, ze?
nikto sa v tejto diskusii nezmienil o tom, ze by mal prezident nejake pravomoci, tak preco si myslis, ze nam to treba takymto milym sposobom oznamit?
ty prezidenta nevolis, tak automaticky by nemal volit nikto len kvoli tomu, ze je to vlastne zbytocne, kedze prezident nic nezmoze?
no hlavne, ze tu mame cloveka, ako ty.. cloveka, ktory vsetkemu rozumie a ako jediny na slovensku necita novy cas. bravoooo! potlesk!
@58 Boze, niekedy je ta hranica 18 rokov malo, skorej by mali davat psychotesty a testy IQ nez vek. By sa predislo tomu, ze by volili taketo individua...
@54 ja nevravim ze nadpolovicnu, som tam vobec nespomenula kolko, lebo neviem podla mna trojpatinova, ale priznam sa ze neviem, ja nestudujem politologiu
@62 Nie, ale preto ze pises to co pises... si to vytlac a precitaj si to ked budes mat tak 21-23 rokov a nieco uz prezite a nastudovane, potom sa zamysli jak sprosta si bola ked si mala 17. Poznam to z vlastnej skusenosti
@majlos ja by som za prve ani necital sme, lebo sme sa mi zda moc zbulvarizovany a co som si dost vsimol je to, ze niekedy vidim takmer identicke clanky tam, ktore boli inde o den skor, to sa mi uz dost krat stalo.
Mne je Mikloško nesympatický už len preto, že aj minule sa do toho hrnul ako šašo, aj keď bol bez šance, ale KHD v tom muselo narobiť bordel, nebyť jeho, mohol byť teraz prezident Kukan a nie Gašparovič, ach jaj ...
V minulých voľbách som Mečiara a Kukana považoval za to najhoršie, čo mohlo prísť.
Kukana som nepovažoval ani len za morálneho človeka, a mal som na to veľa dôvodov.
V minulých voľbách bol vlastne Gašparko tou lepšou možnosťou... Dnes už nie je.
Iveta Radičová (na rozdiel od Kukana) je slušný kandidát, ale nebudem ju voliť. Budem voliť liberálnu a nezávislú političku (Zuzanu Martinákovú, ktorá mimochodom pochádza tiež z SDKÚ), podľa mňa je to najlepšie.
Ak by sme mali koaličného prezidenta, bude uprednostňovať koalíciu a ignorovať opozíciu. Ak by sme mali opozičného prezidenta, naopak vláda (Fico) bude prezidenta ignorovoať. Ak budeme mať nezávislého prezidenta, tak to je jediná šanca, že bude fungovať dialóg medzi koalíciou a opozíciou, a to je v kríze najdôležitejšie.
Preto ani koaličný (Gašparovič) ani opozičný (Radičová) prezident nám nepomôže.
A tak som uvažoval a nakoniec som sa rozhodol pre Martinákovú (politicky a programovo je čistejšia ako Radičová. Radičová si občas odporuje, lebo sa chce tváriť aj pracivovo liberálne aj pravicovo konzervatívne a dokonca aj ľavicovo sociálne, Martináková je programovo konzistentnejšia a má výhodu, že je nezávislá, nekoaličná a neopozičná zároveň).
Preto verím, že tak ako pred štyrmi rokmi vyhral ten tretí (Gašparovič bol podľa preferencií tretí), tak verím, že ľudia budú mať rozum a vyhrá ten tretí aj teraz (Martináková je tretia podľa preferencií).
Lebo Gašparovič ani Radičová nedokážu zabezpečiť dialóg dvoch táborov. Ako som povedal Gašparovič bude opozíciu ignorovať, a naopak s Radičovou ako prezidentkou sa Fico baviť nebude, proste bude prezidenta ignorovať. Jediná možnosť je nezávislý prezident.
Pravdupovediac v mojej analýze som si vyberal medzi Martinákovou a Mikloškom (ostatných dvoch som buď odmietol z toho, že spôsobia problém - nebudú schopní rozbehnúť diskusiu medzi koalíciou a opozíciou - čiže o Gašparovičovi a Radičovej som ani neuvažoval), potom som odstránil komunistických kandidátov (Sidor a Bollová) a potom som odstránil HZDSáka (Melník) a ostali mi dvaja:
- Martináková
a
- Mikloško
obidvaja mi ako prezident vyhovujú. Názorovo a programovo mi je bližšia Zuzana Martináková. Ak by sa do druhého kola dostala Martináková (čo predpokladám), budem ju voliť znova, ak sa do druhého kola dostane Mikloško (a nie Martináková) tak budem voliť v druhom kole Mikloška. Ak v druhom kole skončí Gašparovič a Radičová, tak voliť nepôjdem, lebo je relatívne jedno, či má bezvýznamného reprezentatívneho prezidenta koalícia alebo opozícia, v oboch prípadoch to bude koniec dialógu. Gašparovič sa nebude baviť s opozíciou, Fico sa nebude baviť s Radičovou ako prezidentkou. Oba prípady sú pre Slovensko v hospodárskej kríze zlé...
Takže už asi po piaty krát na birdzi...v 1. kole Martinákovú a v druhom Gašparoviča...a prosím, už žiadne ankety o prezidentovi, stačí si dať vyhľadávanie a pripojiť svoj názor už k existujúcim fóram..
@91 mensie zlo neexistuje, su len rozne formy zla.. preniekoho je mensie zlo ona, pre ineho on.. @90 pekne rozobrane, a citim sa podobne, az na to, ze ja som radsej za Ferka..
a koho pojdem volit? na jednej strane je to moja vec, a na druhej strane.. zavisi od situacie, v akej sa budem nachadzat s tym papierikom v ruke
a v druhom kole.. dufam, ze tam bude aspon niekto normalny aspon s trochu podobnymi hodnotami ako mam ja
Máme 7 kandidátou
sidor -je komunista - naposledy kázal o tom že by chcel do politiky doniesť morálku
a že komunisti vždy podporovali sukromne podniky len stalin im to zakázoval .. od neho to pocut je hudba pre moje uši
Bollova -bývali komunista podla ktoreho sa za sociku dalo volne hocikam cestovať, ludia boli slobodný a nie ako dnes, ziadne zločiny socializmu sa enstali lebo ona tam vtedy nebola tak o tom nevie, vrazdy na objednávku v 50rokoch vraj vobec neboli že si to všetci vymysleli a horákova sa nechala odstreliť sama.. dalsí vypadáva
Melník - nechápem melníka jak sa mohol nechať stiahnuť to takej žumpy aby robil . mobslíka mečiarovi, vysoko školský profesor, uznávany vedec s profesorským žargonom ktory nie moc vyhovuje takemuto uradu. Inak urcite dobrý človek, ale kolonka kandidát HZDS je pre mna neprijatelná a i tak vysoký vek a v diskusií na joj moc nepresvedcil,
Mikloško - jeden z najlepsích politikov u nas, ktorý sa nebál ozvať sa i za sociku (ked vladli sidorovci spolu s bollovcami) a vyjadriť svjoj nároz a bojovať za slobodu, navyše slušak ktorý to robí pre ludí, per štát a nie pre seba, priatelou a svojich mecenášou, ale nezhodnem sa s ním v niektorých názoroch (kerstanska ideologia)a jeho kandidatúru povazujem za egoizmus(i ked nanho ma pravo) lebo uberá hlasy tak kde maju sancu uspiet a scasti môže aj za rozpad vlády a predcasne volby (tiez kvoli krestanskej ideologii)
Gašparovič - po revolucii za čsfr bol gen prokuratorom, z archivu štb zmyzli kompromitujuce dokumety ktore s nimi spajali mečiara a inych, gasarovič mal podnety ale vobce nekonal, neskoôr ho klaus s funkcie odvolal lebo jeho úrad vobec nebol činný, spolu s mečiarom a klausom rozdelili československo, bez referenda, po vyhratých volbách v 94 sa odohrali podobne praktiky ako za komancou v 50rokoch, všetko to režíroval meciar s gasparovicom, opozicia bola uplne znicena, uniesli (teda sam sa uniesol) prezidentov syn, vyhodili Gauliedera z opozicie čo sud uznal ako protiustavne (tej ustave ktoru gasparovič s meciarom napísali), rozkradli štát("privatizacia" a podivne kupony...) v úrade nic nerobí, je najvecsí predstavitel štátu a čo povie za to by sa jeden mohol hanbiť, robí reklamu seatu (WTF?!?) míli si lisabon s libanonom(stava sa ok) ale hlavne mená názor, robí to čo mu povedia a má minulosť hajzla, kabáto meniča (hzds,hzd,smer) a tej najvecsej stoky co sa na slovensku da najst ale podme dalej...
Radicova - presnejsie Prof. PhDr. Iveta Radičová, PhD. sociolog, bývala uznávaná profesorka, ktorá sa snazila riesit romsku problematiku a nižsích socialnych skupín, do polityky vstupila az po smrti manzela,jedenz najlepsích politikov u nas, nieje to cistý praviciar skor socialny liberál, jej návrhi zakonou boli vzdy orientovane na pomoc rodinam detom a ludomodkázanym na pomoc od štátu, nieje zapletená do žiadnych kauz, kauziciek ani ničoho, ovláda jazyk ma kontakty a orientuje sa na ludí, má trochu divne spravenu kampan kde sa snazi byť aj lavo prava aj pravo lava a všetko dokopy, ale celkom to chápem lebo len pravica nestačí
martinákova - novinarka, politička cistý liberál, kedysi podpredseda parlamentu a SDKU po nezhodách s dzurindom odisla a zalozila so šimkom vlastnú liberálnu stranu, čím si povesť moc nezlešila ale mala na to právo, schopná, inteligentná iniciatývna ale zle načasovanie, svojou kanidaturou odobera hlasy inde kde su realnejsie a nemyslím si ze vyhrá a príde mi to kontaproduktívne ak vyhrá gaspi tak vdaka nej, nepáči sa mi štýl jej kampane, kde namiesto toho aby ukazoval svoje výhody útočí na ostatných, vzhladom k tomu ze nemá ako zajať to chápem ale nesuhlasim s tým
s toho mi vzišlo ze budem voliť radičovu ale ak vyhrá martinákova budem rovnako spokojný. iný kandidáti pre mna niesu reálny
@90tomas nemyslím ze je to stastne riesenie, teza o tom ze opozicia nebude komukovat s koalicnymprezidentom a naopak je dost zvrátena a sam si potom odporujes ked hovvoríš ze by si podporil mikloska ale radicovu nie, ktorý su v tej istej opozicí teda sa na nich vstahuju rovnake pravidla, chyba bude inde pomenujproblem konkretne
a jak mozes zrovnávať radicovu s gašparovičom? jeho funkcia nieje len o otvarani dialogu v parlamente
@99piccolo je naozaj chudák je mi luto ze i tu su taký dementi ktorý nadávaju na všetko naokolo ked ma iný názor ako oni, a navyse ked ho este ani nevyslovili len maju skared nick alebo co.. skoda no
vdaka mojej neustalej zahranicnej rotacii medzi domovom a skolou nebudem doma ani na jedno kolo volieb, ale urcite by som nevolil ani gasparovica ani radicovu. je to chore, co sa tu deje a to enormne PR co radicova dostava. pozrite si stranku sme, ved to je ako jej nastenka keby som volil, tak asi toho z KSS alebo tu staru pani
Boze, ako mozete volit martinakovu? Ved mi pripada jak keby sa zucastnila len z trucu aby druhym (radicovej) ubrala hlasy, lebo sanca na to ze vyhra je asi taka ze ja vyhram tie volby. A ked ste si citali nejake rozhovory s nou, tak nikdy neodpovedala priamo na otazku a hra sa na urazenu a ukrivdenu, seci su proti nej len ona je letadlo. A dalsia vec, jej manzel je riaditel prezidentskej kancelarie, dost velky konflikt zaujmov nie?
1. Miklosko nie je kandidat KDH. Je odidenec, je kandidat Konzervativnych demokratov Slovenska (KDS) to su odidenci z KDH. KDH podporuje Radicovu.
2. Ja netvrdim ze opozicia bude bojkotovat koalicneho prezidenta. Ja tvrdim ze koalicny prezident Gasparovic sa bude spravat ako teraz (a ako sa sprava Fico), ze budu ignorovat opoziciu
3. Ak vyhra Radicova, Fico sa nastve a bude ignorovat nie len opoziciu ale aj "opozicneho" prezidentka.
4. z toho dovodu je Radicova a Gasparovic rovnake zlo v case krizy. Lebo nevyriesi nic. Bude to patove riesenie. Cize z toho mi vychadza len nejaky nezavislejsi kandidat - Miklosko a Martinakova su tym padom jedini dvaja vhodni, a z nich si ja osobne vyberam Martinakovu (ale ako zaroven uznavam aj Mikloska), tito dvaja jedini su vhodni v sucasnej situacii v case hospodarskej krizy, aby posobili ako nestranii (nepodporovani ani koaliciou ani opoziciou).
@99 ked uz sa bavime o manzeloch, zisti si tu kauzu, co bola s priatelom pani radicovej, rodenej kohnovej. potom si uvedom, ze konflikt zaujmov je na slovensku uplne vsade. som rad ze nebudem doma na volby.
@fhobos a ci je dakto pravicovy/lavicovy/liberalny/konzervativny to je pri poste prezidenta jedno, prezident ma byt moralna autorita a spajat politicke spektrum, prezident netvori a ani neschvaluje zakony, on ma sprostredkovat dialog vsetkych politickych stran a to obzvlast v case krizy, a na to je vhodny jedine nezavisly kandidat (cize ani koalicny ani opozicny prezident, ani Gasparovic ani Radicova, lebo maju hendikep, ze su viazany na jednu stranu politickeho spektra (myslim stranu ako skupinu stran - opoziciu koaliciu)
@99@majlos preco ti to tak pripada, lebo to povedali v televizii? To sa da povedat teoreticky o kazdom kandidatovi. Preco kandiduje Radicova, ved to pripada, ze chce len vymenit Gasparovica... To je rovnake tvrdenie...
@98 je to platená reklama ktora ma oslovit urcitu čast spoločnosti, nezijem na dedine kde na mna pozerá z kazdeho rohu gašparovič..
a čo je zle na tom ked mas enormne PR? ved to je len k dobru..
A zaroven som si pozrel videorozhovory na Webnovinach so vsetkymi kandidatmi okrem Melnika (ten ma nezaujima lebo je z HZDS) a Sidora lebo ten odmietol dat im interview:
"Prezident má stáť nad spormi. Prezident, ktorý je priamo podporovaný jedným alebo druhým politickým táborom, má zviazané ruky," vyhlásila Martináková.
Ak by som mohol volit v prvom kole by som volil Mikloska.
Gasparovic - Senilny dedo, absolutne nereprezentativny, na smiech
Bollova - Marxistka, byvala clenka KSC a KSS
Melnik - Mozno je vyznamny vedec, ale tym ze sa nechal nahovorit na komediu direceted by Vladimir Meciar si svoje renome urcite nezlepsi. Jediny dovod jeho kandidatury je uskodenie Gasparovicovi, pokusi sa mu zobrat zopar hlasov. Proste stary jesitny ujo.
Sidor - Marxista, clen KSS, byvaly clen KSC
Radicova - Nevie na com je? Najprv hlasa ze je krestanska demokratka a potom oslavuje interrupcie, eutanaziu a homosexualov. Je to trochu smiesne.
Martinakova - Robi si reklamu, kandiduje len preto aby zvysila sance Slobodneho Fora v buducich parlametnych volbach.
Miklosko - Vyznamna osobnost svieckovej manifestacie v 88, a 17. novembra v 89. Bol by z neho prvy prezident SR, ktory nie je ani zlodej ani byvaly komunista. Je proti byrokracii a diktatu z Bruselu.
Ak v druhom kole bude Radicova verzus Gasparovic. Tak Gasparovic vyhra, lebo ma menej odporcov ako Radicova...
Uvazoval som, ze ak by sa Iveta Radicova vzdala v prospech lubovolneho ineho kandidata (cize Martinakova alebo Miklosko) tak by bola sanca, ze niekto iny vyhra a Gasparovic prehra... Lebo Radicova preferenciami nestaci a ma paradoxne viac odporcov ako Gasparovic.
Podľa mňa keby to spravila teraz, kúsok pred voľbami, kedy už je väčšina zrejme rozhodnutá, tak by sa na to skôr kopa ľudí vykašľala ako by šli voliť niekoho, koho im Radičová odporučí ...
A neviem, či by zrovna starý konzervatívec Mikloško bol adekvátnou ´´náhradou´´
A ja nechápem kde nahrabala radicova tolko odporcov, jediný logické vysvetlenie mi príde že sa stavia ako konkurentka gasparovica tak budu proti nej... inak neviem. V skole som sa od spoluziakov dozvedel ze ju voliť nebudú lebo si vzala (neviem ci mali svadbu) toho paraoplympionika co mi príde uplne absurdne...
@115 a nemyslím ze má menej odporcov, ak by v druhom kole bola radicova vs gaspi/miklosko vs gaspi/ martinakova vs gaspi tak ty co by volili jedneo z tychto troch by sli podporit tych dalsích dvoch
No ale takto, nedá mi sčasti nesúhlasiť ... Áno, ani mne sa príliš nepáči Radičovej Kampaň, ono mne sa nezvyknú páčiť takéto kampane vôbec ... Ale ešte by bolo dobre, keď už o kampani, pozrieť sa aj na tie ostatné ... Mne prídu tváre kultúry (áno, klišé ako krava) prijateľnejšie ako napríklad tvár nového politického "kamoša", s ktorým si momentálne kandidát prihrieva polievočku, či nejaká ničnehovoriaca, dosť nekorektne mená hlavných kandidátov spomínajúca, diaľnica a podobne ...
Jedine Mikloško má možno kúsok "umiernenejšiu" kampaň, ale že by to mala byť výhra ...
radicova urcite.
mielnik vyzera byt takisto velkou osobnostou a mikolosko takisto. pretoze, ja viem ze mnohi si take evci neuvedomujete, ale Miklosko je prava politicka osobnost nielen slovenskeho, ale europskeho formatu! no nebudem ho volit pretoze ocakavam ze bude mat malinko hlasov a tak radsej prispejem svojim hlasom kandidatovi s realnejsimi sancami ist do druheho kola...
a inak, podla tychto vasich komebtarov to vyzera ze sa o politiku temer vobec nezaujimate a nemate prehlad, takze je to zbytocna diskusia....
už len za ten výrok "Morálka je vecou dohody väčšiny" Radičovú!
Ten výrok bol politicky nekorektný (vzhľadom na to že za ňou "stojí" KDH), drzý, opovážlivý, ale PRAVDIVÝ.
A takého ja chcem prezidenta
Okrem toho Gašparovič je bábka, Martináková na mňa pôsobí divne agresívne, Mikloško je kresťanská konzerva a o ostatných nikde ani chyru ani slychu, tzn. nemajú šancu aj keby boli ako dobrí.
ale nejako extra sa neorientujem, tak ak som náhodou zapotil nejakú blbosť, tak mi to odpustite a prípadne ma opravte
Dnes:
Vo vile by nebývala ani Dagmar Bollová z Kopčian v Skalickom okrese. „Nepotrebujem ju. Stačí mi pracovný stôl s nevyhnutnou technikou a najmä múdrosť, ktorú v prezidentskej vile nájsť nemožno."
Včera:
Manžel Dagmary Bollovej - VIKTOR na otázku " Prečo by mali ľudia voliť vášho partnera za prezidenta?":
"Pretože je pre Slovensko najvhodnejšia kandidátka. Bolo by dobre, keby sme to pochopili."
prosim vas sa uvedomte a volte Radicovu... sak ten gasparovic len hambu robii... ved v blave vyhral a preco asi??? lebo tam nesu taki hlupi ludia ako vychod... aj fica tam uz malokto voli... preboha sak toto je vlada??? ideme dolu vodou s ficom
Pozorne sledujem nepretržitý duel medzi p. Radičovou a p.Gašparovičom. Za pokojným, vyrovnaným postojom p. Radičovej je vzdelanosť,odbornosť a otvorenosť. Naopak p. Gašparovič je po celý čas útočný, jeho poznámky na osobu p. Radičovej obsahujú iróniu, úskoky,znevažovanie. Za prezidenta, ktorý sa znižuje k takej plytkosti sa môžem akurát tak HANBIŤ.Napokon silná osobnosť niečo také nerobi.P.Radičová si po celý predvolebný čas udržuje neútočný, pokojný, jasnými odbornými argumentami podložený postoj a predstavuje silnú osobnosť.Je fakt, že kde chýbajú odborné vedomosti, nastupuje útok a intrigánske úskoky.
Za Radicovou stoja strany, ktore rozkradli a sprivatizovali co sa dalo, znicili zdravotny a socialny system.Za Radicovou stoja tiez lobisticke skupiny, vid. v akych dozornych radach je.
Neviem uz kto povedal: Ze najvacsou katastrafou pre ludstvo su dobri ludia, ktori si o sebe myslia ze su dobri
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
134 komentov
Ale na druhej strane aj Gašparovičov ksicht sa otŕča na každom autobuse
www.ratafakplachta.sk
ale ja sa chcem vyjadriť!
a sa aj vyjadrím.. keby som volila volím Radičovu
pche
ale ja som ináč nevidel ani jeden volebný plagát alebo bilboard..aha, to bude tým že som v česku
@14 myslíš že dančiak, kovár a lučenič vedia holý kokot?
no darmo, musite si pockat kym budem kandidovat ja
Radičová je jeden z mála normálnych ľudí v slovenskej politike, preto jej dám svoj hlas... Okrem nej je tam ešte jeden normálny kandidát - pán Mikloško, len bohužiaľ, bez šance na zvolenie...
inak si za radicovu a mikloska? to si trocha protireci
a preco?
lebo je v nej ludskost!!! nebazi po peniazoch, ale chce pomoct...
@28 ved ja mam v zasade rovnaky nazor, len ten konecny efekt bude iny
Gasparovic - fuzaty chujko bez nazoru a chrbtovej kosti
Melnik - HZDSak ktoreho bude viac menej ovladat meciar a ten uz pri moci bol a vieme ako to dopadlo
Martinakova - orientuje sa len na rodinu, nevyrazna a tvari sa ako ze ju nepodporuje ziadna strana (a za nou velka sena ze slobodne forum...)
Sidor - zasraty komunista
Bollova - komunistka, proti lisabonskej zmluve interupciam aj reg. partnerstvam, komunistov nikdy
Miklosko - bez urazky ale ten tam nema co robit, clovek by mal vediet kedy skoncit
Cize jednoznacne volim Radicovu a pevne verim ze vyhra.
a to vy chcete aby nas taky cumak prezentoval?!
myslim, ze o ostatnych sa ani neoplati hovorit
i ked, ja ked budem prezidentka tiez nebudem vediet ziadny jazyk okrem toho nasho...no...budete mi musiet platit tlmocnika
@kat ale ved to bol cisty zader ze ludskost a vola pomoct, ha, to teda neodovodnil
@piccolo lebo ty si urcite politolog s niekolrocnou skusenostou co sa v tom dokonale vyzna ze? (nie necitam novy cas ani ine podobne picoviny) a ano prezident u nas toho vela nemoze jeho funkcia je skor reprezentatvina ale stale mat lepsie za prezidenta cloveka co ovlada jazyky, netrpi demenciou a navyse nie je komunista kvoli pravu veta
SR ma hybridnu formu vlady, co znamena, ze mame parlamentny system ale s prvkami delby moci, brzdnymi mechanizmami, predovsetkym sme prevzali ustavne sudnictvo a spravne sudnictvo a posilnili sme exekutivu(vlada, prezident)voci parlamentu, v nomralnej parlamentnej republike, a teda kde je prezident len babkou, nie je hlava statu volena obyvatelmi, ani nema pravo veta,u nas ma, co aj ked sa zda ze nema vyznam (kedze po druhom schvaleni nr sr norma musi byt prijata), vyznam to ma, tiez len prezident ma pravomoc uzavierat medzinarodne zmluvy, ktore su vlastne vyznamnym pramenom prava, takze nie je len bezvyznamna babka, a ak aj si myslite ze hej, tak preco sa tu hadate kto je lepsi,koho volit, ak je to aj tak jedno?
ved politici rozhadzuju peniaze nasich rodicov a suhlasili s tym nasi rodicia? si myslim, ze moji nie
suhlasili s tym moji rodicia, aby sa stavali nejake blbe dialnice? aby sa neustale nakupovali vladne bavoraky? ved politici nas najviac okradaju
@piccolo vidis ze by som to tvrdil? Ze by som sa do niekoho obuval ze je jebnuti a nicomu nerozumie? Ak to vidis ty tak vysad lieky, drogy a preventivne navstiv odbornikov urcite ti pomozu...
nikto sa v tejto diskusii nezmienil o tom, ze by mal prezident nejake pravomoci, tak preco si myslis, ze nam to treba takymto milym sposobom oznamit?
ty prezidenta nevolis, tak automaticky by nemal volit nikto len kvoli tomu, ze je to vlastne zbytocne, kedze prezident nic nezmoze?
no hlavne, ze tu mame cloveka, ako ty.. cloveka, ktory vsetkemu rozumie a ako jediny na slovensku necita novy cas. bravoooo! potlesk!
prepac, ale neodpovedal si mi na otazku....
vsak ak ho nezvolia, v druhom kole uz mozes tu radicovu
aj som neslusna aj som hlupa...
este raz diky
Kukana som nepovažoval ani len za morálneho človeka, a mal som na to veľa dôvodov.
V minulých voľbách bol vlastne Gašparko tou lepšou možnosťou... Dnes už nie je.
Iveta Radičová (na rozdiel od Kukana) je slušný kandidát, ale nebudem ju voliť. Budem voliť liberálnu a nezávislú političku (Zuzanu Martinákovú, ktorá mimochodom pochádza tiež z SDKÚ), podľa mňa je to najlepšie.
Ak by sme mali koaličného prezidenta, bude uprednostňovať koalíciu a ignorovať opozíciu. Ak by sme mali opozičného prezidenta, naopak vláda (Fico) bude prezidenta ignorovoať. Ak budeme mať nezávislého prezidenta, tak to je jediná šanca, že bude fungovať dialóg medzi koalíciou a opozíciou, a to je v kríze najdôležitejšie.
Preto ani koaličný (Gašparovič) ani opozičný (Radičová) prezident nám nepomôže.
A tak som uvažoval a nakoniec som sa rozhodol pre Martinákovú (politicky a programovo je čistejšia ako Radičová. Radičová si občas odporuje, lebo sa chce tváriť aj pracivovo liberálne aj pravicovo konzervatívne a dokonca aj ľavicovo sociálne, Martináková je programovo konzistentnejšia a má výhodu, že je nezávislá, nekoaličná a neopozičná zároveň).
Preto verím, že tak ako pred štyrmi rokmi vyhral ten tretí (Gašparovič bol podľa preferencií tretí), tak verím, že ľudia budú mať rozum a vyhrá ten tretí aj teraz (Martináková je tretia podľa preferencií).
Lebo Gašparovič ani Radičová nedokážu zabezpečiť dialóg dvoch táborov. Ako som povedal Gašparovič bude opozíciu ignorovať, a naopak s Radičovou ako prezidentkou sa Fico baviť nebude, proste bude prezidenta ignorovať. Jediná možnosť je nezávislý prezident.
Pravdupovediac v mojej analýze som si vyberal medzi Martinákovou a Mikloškom (ostatných dvoch som buď odmietol z toho, že spôsobia problém - nebudú schopní rozbehnúť diskusiu medzi koalíciou a opozíciou - čiže o Gašparovičovi a Radičovej som ani neuvažoval), potom som odstránil komunistických kandidátov (Sidor a Bollová) a potom som odstránil HZDSáka (Melník) a ostali mi dvaja:
- Martináková
a
- Mikloško
obidvaja mi ako prezident vyhovujú. Názorovo a programovo mi je bližšia Zuzana Martináková. Ak by sa do druhého kola dostala Martináková (čo predpokladám), budem ju voliť znova, ak sa do druhého kola dostane Mikloško (a nie Martináková) tak budem voliť v druhom kole Mikloška. Ak v druhom kole skončí Gašparovič a Radičová, tak voliť nepôjdem, lebo je relatívne jedno, či má bezvýznamného reprezentatívneho prezidenta koalícia alebo opozícia, v oboch prípadoch to bude koniec dialógu. Gašparovič sa nebude baviť s opozíciou, Fico sa nebude baviť s Radičovou ako prezidentkou. Oba prípady sú pre Slovensko v hospodárskej kríze zlé...
ľudia si neuvedomujú že v prvom kole treba voliť toho koho naozaj chceme
menšie zlo vyberáme až v druhom kole
@90 pekne rozobrane, a citim sa podobne, az na to, ze ja som radsej za Ferka..
a koho pojdem volit? na jednej strane je to moja vec, a na druhej strane.. zavisi od situacie, v akej sa budem nachadzat s tym papierikom v ruke
a v druhom kole.. dufam, ze tam bude aspon niekto normalny aspon s trochu podobnymi hodnotami ako mam ja
sidor -je komunista - naposledy kázal o tom že by chcel do politiky doniesť morálku
a že komunisti vždy podporovali sukromne podniky len stalin im to zakázoval .. od neho to pocut je hudba pre moje uši
Bollova -bývali komunista podla ktoreho sa za sociku dalo volne hocikam cestovať, ludia boli slobodný a nie ako dnes, ziadne zločiny socializmu sa enstali lebo ona tam vtedy nebola tak o tom nevie, vrazdy na objednávku v 50rokoch vraj vobec neboli že si to všetci vymysleli a horákova sa nechala odstreliť sama.. dalsí vypadáva
Melník - nechápem melníka jak sa mohol nechať stiahnuť to takej žumpy aby robil . mobslíka mečiarovi, vysoko školský profesor, uznávany vedec s profesorským žargonom ktory nie moc vyhovuje takemuto uradu. Inak urcite dobrý človek, ale kolonka kandidát HZDS je pre mna neprijatelná a i tak vysoký vek a v diskusií na joj moc nepresvedcil,
Mikloško - jeden z najlepsích politikov u nas, ktorý sa nebál ozvať sa i za sociku (ked vladli sidorovci spolu s bollovcami) a vyjadriť svjoj nároz a bojovať za slobodu, navyše slušak ktorý to robí pre ludí, per štát a nie pre seba, priatelou a svojich mecenášou, ale nezhodnem sa s ním v niektorých názoroch (kerstanska ideologia)a jeho kandidatúru povazujem za egoizmus(i ked nanho ma pravo) lebo uberá hlasy tak kde maju sancu uspiet a scasti môže aj za rozpad vlády a predcasne volby (tiez kvoli krestanskej ideologii)
Gašparovič - po revolucii za čsfr bol gen prokuratorom, z archivu štb zmyzli kompromitujuce dokumety ktore s nimi spajali mečiara a inych, gasarovič mal podnety ale vobce nekonal, neskoôr ho klaus s funkcie odvolal lebo jeho úrad vobec nebol činný, spolu s mečiarom a klausom rozdelili československo, bez referenda, po vyhratých volbách v 94 sa odohrali podobne praktiky ako za komancou v 50rokoch, všetko to režíroval meciar s gasparovicom, opozicia bola uplne znicena, uniesli (teda sam sa uniesol) prezidentov syn, vyhodili Gauliedera z opozicie čo sud uznal ako protiustavne (tej ustave ktoru gasparovič s meciarom napísali), rozkradli štát("privatizacia" a podivne kupony...) v úrade nic nerobí, je najvecsí predstavitel štátu a čo povie za to by sa jeden mohol hanbiť, robí reklamu seatu (WTF?!?) míli si lisabon s libanonom(stava sa ok) ale hlavne mená názor, robí to čo mu povedia a má minulosť hajzla, kabáto meniča (hzds,hzd,smer) a tej najvecsej stoky co sa na slovensku da najst ale podme dalej...
Radicova - presnejsie Prof. PhDr. Iveta Radičová, PhD. sociolog, bývala uznávaná profesorka, ktorá sa snazila riesit romsku problematiku a nižsích socialnych skupín, do polityky vstupila az po smrti manzela,jedenz najlepsích politikov u nas, nieje to cistý praviciar skor socialny liberál, jej návrhi zakonou boli vzdy orientovane na pomoc rodinam detom a ludomodkázanym na pomoc od štátu, nieje zapletená do žiadnych kauz, kauziciek ani ničoho, ovláda jazyk ma kontakty a orientuje sa na ludí, má trochu divne spravenu kampan kde sa snazi byť aj lavo prava aj pravo lava a všetko dokopy, ale celkom to chápem lebo len pravica nestačí
martinákova - novinarka, politička cistý liberál, kedysi podpredseda parlamentu a SDKU po nezhodách s dzurindom odisla a zalozila so šimkom vlastnú liberálnu stranu, čím si povesť moc nezlešila ale mala na to právo, schopná, inteligentná iniciatývna ale zle načasovanie, svojou kanidaturou odobera hlasy inde kde su realnejsie a nemyslím si ze vyhrá a príde mi to kontaproduktívne ak vyhrá gaspi tak vdaka nej, nepáči sa mi štýl jej kampane, kde namiesto toho aby ukazoval svoje výhody útočí na ostatných, vzhladom k tomu ze nemá ako zajať to chápem ale nesuhlasim s tým
s toho mi vzišlo ze budem voliť radičovu ale ak vyhrá martinákova budem rovnako spokojný. iný kandidáti pre mna niesu reálny
@90tomas nemyslím ze je to stastne riesenie, teza o tom ze opozicia nebude komukovat s koalicnymprezidentom a naopak je dost zvrátena a sam si potom odporujes ked hovvoríš ze by si podporil mikloska ale radicovu nie, ktorý su v tej istej opozicí teda sa na nich vstahuju rovnake pravidla, chyba bude inde pomenujproblem konkretne
a jak mozes zrovnávať radicovu s gašparovičom? jeho funkcia nieje len o otvarani dialogu v parlamente
@99piccolo je naozaj chudák je mi luto ze i tu su taký dementi ktorý nadávaju na všetko naokolo ked ma iný názor ako oni, a navyse ked ho este ani nevyslovili len maju skared nick alebo co.. skoda no
1. Miklosko nie je kandidat KDH. Je odidenec, je kandidat Konzervativnych demokratov Slovenska (KDS) to su odidenci z KDH. KDH podporuje Radicovu.
2. Ja netvrdim ze opozicia bude bojkotovat koalicneho prezidenta. Ja tvrdim ze koalicny prezident Gasparovic sa bude spravat ako teraz (a ako sa sprava Fico), ze budu ignorovat opoziciu
3. Ak vyhra Radicova, Fico sa nastve a bude ignorovat nie len opoziciu ale aj "opozicneho" prezidentka.
4. z toho dovodu je Radicova a Gasparovic rovnake zlo v case krizy. Lebo nevyriesi nic. Bude to patove riesenie. Cize z toho mi vychadza len nejaky nezavislejsi kandidat - Miklosko a Martinakova su tym padom jedini dvaja vhodni, a z nich si ja osobne vyberam Martinakovu (ale ako zaroven uznavam aj Mikloska), tito dvaja jedini su vhodni v sucasnej situacii v case hospodarskej krizy, aby posobili ako nestranii (nepodporovani ani koaliciou ani opoziciou).
a čo je zle na tom ked mas enormne PR? ved to je len k dobru..
Necital som ziadne rozhovory, iba som si pustil videorozhovory konkretne:
Martinakova video v clanku:
» spravy.pravda.sk/martinakova-v-s...
A zaroven som si pozrel videorozhovory na Webnovinach so vsetkymi kandidatmi okrem Melnika (ten ma nezaujima lebo je z HZDS) a Sidora lebo ten odmietol dat im interview:
Video Dagmar Bollova - z tohto som bol zhrozeny:
» www.webnoviny.sk/volby2009/clano...
Video s Gasparovicom, sledoval som ho, nepresvedcil ma:
Video s Martinakovou:
Video s Mikloskom:
Video s Radicovou:
vsetky hentie videa som si pustil... pozrel, rozhodol sa...
takze uznavam clanok na SME som necital, ale myslim, ze som dost informacii nacerpal.
» spravy.pravda.sk/miklosko-kdh-ur...
"Prezident má stáť nad spormi. Prezident, ktorý je priamo podporovaný jedným alebo druhým politickým táborom, má zviazané ruky," vyhlásila Martináková.
video tu:
» spravy.pravda.sk/martinakova-pre...
Gasparovic - Senilny dedo, absolutne nereprezentativny, na smiech
Bollova - Marxistka, byvala clenka KSC a KSS
Melnik - Mozno je vyznamny vedec, ale tym ze sa nechal nahovorit na komediu direceted by Vladimir Meciar si svoje renome urcite nezlepsi. Jediny dovod jeho kandidatury je uskodenie Gasparovicovi, pokusi sa mu zobrat zopar hlasov. Proste stary jesitny ujo.
Sidor - Marxista, clen KSS, byvaly clen KSC
Radicova - Nevie na com je? Najprv hlasa ze je krestanska demokratka a potom oslavuje interrupcie, eutanaziu a homosexualov. Je to trochu smiesne.
Martinakova - Robi si reklamu, kandiduje len preto aby zvysila sance Slobodneho Fora v buducich parlametnych volbach.
Miklosko - Vyznamna osobnost svieckovej manifestacie v 88, a 17. novembra v 89. Bol by z neho prvy prezident SR, ktory nie je ani zlodej ani byvaly komunista. Je proti byrokracii a diktatu z Bruselu.
Uvazoval som, ze ak by sa Iveta Radicova vzdala v prospech lubovolneho ineho kandidata (cize Martinakova alebo Miklosko) tak by bola sanca, ze niekto iny vyhra a Gasparovic prehra... Lebo Radicova preferenciami nestaci a ma paradoxne viac odporcov ako Gasparovic.
Podľa mňa keby to spravila teraz, kúsok pred voľbami, kedy už je väčšina zrejme rozhodnutá, tak by sa na to skôr kopa ľudí vykašľala ako by šli voliť niekoho, koho im Radičová odporučí ...
A neviem, či by zrovna starý konzervatívec Mikloško bol adekvátnou ´´náhradou´´
Predsa kto je na billboardoch je zlý ...
No ale takto, nedá mi sčasti nesúhlasiť ... Áno, ani mne sa príliš nepáči Radičovej Kampaň, ono mne sa nezvyknú páčiť takéto kampane vôbec ... Ale ešte by bolo dobre, keď už o kampani, pozrieť sa aj na tie ostatné ... Mne prídu tváre kultúry (áno, klišé ako krava) prijateľnejšie ako napríklad tvár nového politického "kamoša", s ktorým si momentálne kandidát prihrieva polievočku, či nejaká ničnehovoriaca, dosť nekorektne mená hlavných kandidátov spomínajúca, diaľnica a podobne ...
Jedine Mikloško má možno kúsok "umiernenejšiu" kampaň, ale že by to mala byť výhra ...
mielnik vyzera byt takisto velkou osobnostou a mikolosko takisto. pretoze, ja viem ze mnohi si take evci neuvedomujete, ale Miklosko je prava politicka osobnost nielen slovenskeho, ale europskeho formatu! no nebudem ho volit pretoze ocakavam ze bude mat malinko hlasov a tak radsej prispejem svojim hlasom kandidatovi s realnejsimi sancami ist do druheho kola...
a inak, podla tychto vasich komebtarov to vyzera ze sa o politiku temer vobec nezaujimate a nemate prehlad, takze je to zbytocna diskusia....
Ten výrok bol politicky nekorektný (vzhľadom na to že za ňou "stojí" KDH), drzý, opovážlivý, ale PRAVDIVÝ.
A takého ja chcem prezidenta
Okrem toho Gašparovič je bábka, Martináková na mňa pôsobí divne agresívne, Mikloško je kresťanská konzerva a o ostatných nikde ani chyru ani slychu, tzn. nemajú šancu aj keby boli ako dobrí.
ale nejako extra sa neorientujem, tak ak som náhodou zapotil nejakú blbosť, tak mi to odpustite a prípadne ma opravte
Dnes:
Vo vile by nebývala ani Dagmar Bollová z Kopčian v Skalickom okrese. „Nepotrebujem ju. Stačí mi pracovný stôl s nevyhnutnou technikou a najmä múdrosť, ktorú v prezidentskej vile nájsť nemožno."
Včera:
Manžel Dagmary Bollovej - VIKTOR na otázku " Prečo by mali ľudia voliť vášho partnera za prezidenta?":
"Pretože je pre Slovensko najvhodnejšia kandidátka. Bolo by dobre, keby sme to pochopili."
Neviem uz kto povedal: Ze najvacsou katastrafou pre ludstvo su dobri ludia, ktori si o sebe myslia ze su dobri
No, neviem či možno povedať, že Radičovej reakcie na Gašparoviča zásadne neobsahujú iróniu ...