@kolini právě si myslím, že máš nějakou tu šanci, protože musí nabrat nějakých ze zahraničí, ale zase taky podle výsledků...no možná to nedopadlo tak špatně ne?
@cherrylka08 popravde, som vyplnil iba 41 odpovedi z moznych 70.. a 100% isty som si bol len kulturnym prehladom..tak si vies predstavit, v akej nevedomosti o vlastnom vykone, sa prave nachadzam...
@cherrylka08 diat sa deju, ale ja nie som dieta stasteny, v mojom zivote vzdy ucinkuje zakon schvalnosti.. dokonca som mal TSP pisat v BA, teda som si poziadal, a ako jediny z mojich znamych ma dali do Brna =D a pokracoval by som donekonecna..
mal som moznosti, ale pre mna nema vyznam ist na SVK studovat, ak neviem, co chcem studovat.. Brno je pre mna akymsi stycnym bodom, nedaleko od Trencina i Bratislavy.. mam tam vela znamych, a aspon sa mozem naucit ciastocnej samostatnosti na intraku.. navyse je to vyzva
@burn do Prahy ma nedostanes ani nasilim.. bol som tam 3 dni a stacilo mi, mal som pocit, ze som v Amerike, sami gangsta niggas na rohoch, spina, fetaci, cigani v podchodoch, obrovsky ruch.. skratka nic sa mi tam nepacilo..
@kolini no ale možno toto práve prelomí to tvoje "šťastie" tak sis spravil menší výlet hej, tak intráky majú svoje pro i proti, ale samostatnosti sa naučíš okamžite a obor?
@cherrylka08 uz som si spravil do Brna vylet v januari.. takze sa aspon orientujem tak zhruba.. na lekarsku fakultu som tam trafil naslepo =D tma kde som pisal TSP..
samostatnosti som sa naucil davno, od 14ich travim vikendy a prazdniny niekedy aj tyzden osamote.. stacia peniaze.. problemy si riesim sam, financie si viem zaobstarat tiez sam.. takze toto bude v podstate len vec aklimatizacie, ktoru som uz zazil davnejsie prestahovanim sa do bradavice na dunaji..
Hudebni Veda (priorita), Regionalny Rozvoj a Cestovni Ruch (ekonomicka, druha priorita), Historie (tam sa nedostanem a poslal som si tam prihlasku len tak)
Kamoška čo študuje v Prahe hovorila že občas sa nájdu takí(nie učitelia) čo majú poznámku k tomu prečo nešli na slovensku VŠ alebo že zaberajú miesto ale že všetkým hovorí že ju mali predbehnúť na príjmačkách ak na to majú.
pristup je ok, ludia su tu mam lepsi, otvorenejsi ako na slovensku, a mam podobny nazor ako @kolini , ze radcej budem v ateistickom cesku ako na zaostalom cirkevnom slov. Tu v pce neni problem, tu su vztahy mezi cechmi a slovakmi vinikajuce. minule mi kamaratka povedala ze ma bere ako cecha.
čo sa týka školy tak tá berie slovenských študentov rovnako ako domácich. Jedinú diskrimináciu môžeš zažiť iba zo strany štátnej byrokracie, ale tomu sa niet čo čudovať.
Mimochodom, ak chceš študovať v Česku tak počítaj s tým, že vyučovanie prebieha v češtine, tak sa od teba nejak očakáva že budeš nielen písať záverečné práce, protokoly a písomky v češtine ale aj rozprávať po česky pri ústnom skúšaní alebo prezentácii.
@kolini ja som robila tiež v Brne, ale tam som chcela, lebo som v Brne ešte nebola, a chcela som to tam vidieť a mala som síce skoro 60 odpovedí, ale istá si nie som skoro ničím.... a čo som pozerala fórum na e-prihláške, tak všetci dávali tak málo odpovedí, okolo 40, a dávali len to, čím si boli istí.... No a väčšine sa zdal test o dosť ťahší ako minulé roky
a myslím, že na hudobnú vedu to máš úplne bez problémov
@soraya ahoj.. ja som bol nadseny Brnom az ked som dopisal, vyslo slniecko a nemrzol som zbytocne v parku.. pisala si na Jostova 13 v ucebni M21?
no ono to bolo fakt tazsie nez po ine rocniky.. v numerickom, analytickom a symbolickom som si ani neskrtol.. myslim, ze len dve odpovede, ktorymi som si bol ledva isty..
kam si sa vlastne hlasila? dufam, ze to bude stacit, a dam aspon 20 bodov, lebo okrem kulturneho som si bol sto pro isty len asi troma odpovedami z priestoroveho...
pred dvoma rokmi tam stacil percentil 25... a zo 120 cca brali 65, tak uvidime.. btw tam asi odvolanie nefunguje, keby sa niekto rozhodol neist na hudobni?
@kolini mne sa strašne páčilo Brno, krásne mesto ale písala som na Veverí, na právnickej fakulte. A ako vravím, odpovedala som na veľa otázok a skoro na všetky, že toto sa mi zdá, to by to mohlo byť
Hlásila som sa na združené umenovedné studie a na teóriu a dejiny divadla, ale tam ešte budem robiť odborový. A na to prvé bol minulý rok percentil 40, takže si na tom stále lepšia ako ja a pokiaľ viem, tak odvolanie asi nie, ak sa niekto rozhodne neísť, tak by to mali posúvať.... No fakt, podľa toho, koľko ľudí prijme dekan, a koľko sa rozhodne nedôjsť.... ale myslím si, že máš na hudobnú veľmi veľkú šancu
@soraya bol som sa pozriet aj na Spilberk, videl som jednu polovicu Brna odtial zhora, a ziadne panelaky =D to mi imponovalo.. uz som v Brne bol dva razy predtym, ked si odmyslim okolie stanice, kde pretrvava mocovy zavan, tak je to pekne mesto..avsak dycha tam na mna Nemecko, vraj maju Cesi aj mentalitou blizsie k Nemcom, my sme zas taki Ukrajinci, Bielorusi, pohostinni a tajtrlici.. Cesi su sebavedomejsi.. a ak sa tam dostanem, tak chcem ist na Kometu na hokej aspon 5 razy za sezonu =D aj ked je vraj nehorazne tazke sa tam dostat..
posuva? no parada.. tak dufam, ze sa rozhodnu pre ine odbory
dakujem za podporu, dobre sa to cita.. tak dufam, ze to bude aj pravda, v pondelok uvidime
ty vypadas na dost velku hlavu dufaj, ze budes mat aj vacsinu spravne.. nam hovorila jedna zenska z tej firmy, co vyraba tie TSP, ze minuly rok mali prijati uchadzaci okolo 30 bodov ako priemer.. uff, tak neviem.. ale zvacsa sa ti psychopati, co to maju skoro vsetko spravne, hlasia na najtazsie odbory, ako I.T. a podobne..
@kolini heh tak ja, ak sa dostanem do Brna, tak v prvom rade si musím zohnať prácu a keby sa mi podarilo privát kde môžem mať psa, tak som happy jak blcha
no hej, hlavne právnici a informatici, tým treba percentil 90, tak tí sa snažia, a ja som sa skoro ani nepripravovala, ale ako vravíš, nechajme sa prekvapiť, pondelok sa blíži
a na dejiny mám v podstate len rozsah jednej knihy od Jana Bernarda, a tam sa minulý rok dostali všetci, čo spravili odborový nad 50 bodov, posledný percentil z TSP bol nejak 4 tuším
@soraya hmm praca? nebolo by odveci, ale to sa musim popytat znamych, lenze ani jeden z nich tam nema brigadu... tak asi nic nenajdem.. ani na private sa k nim pridat zrejme nemozem, lebo maju plno, i ked jedna nadej este zije..
jj akurat som si prebehol to TSP forum, a na tu hudobnu vedu by mi to mohlo stacit.. ak dam okolo 20 bodov, tak budem mat percentil aj 50
ceska gramatika vraj bola tazka aj pre Cechov, tak neviem, co sme s tym mohli robit my Slovaci =D ja som 15 minut pred koncom testu sedel a pozeral von oknom.. tych 10 pridanych minut ma akurat tak nudilo.. vraj tie kriziky prijima pocitac? =D do prdele, ak som nezaskrtol na milimeter presne tak mam smolu? snad nie..
@kolini no len ja keď nebudem mať brogádu, nemám si začo platiť ubytko.... ale snáď sa niečo nájde a privátov tiež je dosť, len či aj v slušnej cene budú....
hej česká gramatika bola odveci, a niektorí česi, ktorí nie sú nadšení prítomnosťou slovákov potom vyskakujú do nás, že ideme na českú školu, máme vedieť gramatiku.... ja som posledných 10 minút rozmýšľala nad jednou matematickou úlohou a jop, testy hodnotí počítač, ale nemusí to byť úplne od milimetra, koniec koncov, aj písomné matury hodnotil PC
a tá matura, tak to bude ešte veľmi zaujímavé .... keď ma pustia aspoň so 4kami, som happy
Diskriminácia určite nie - a ak chcú niečo silou-mocou napísať po česky (stalo sa mi raz) tak google - prešlo to bez najmenších problémov (samozrejme treba to po googli aj trošku upravovať)
@kolini uuha, tak spolužiakovi sa fajne zadarilo ja mám necelé 72, takže myslím že SUS mám v suchu. Akurát sa neviem rozhodnúť, či chcem ísť na sdruzené, alebo ísť aj na odborovky na divadlo a potom si vybrať....
mňa SUS odrádza trochu, lebo dosť sa o tom píše ako o odbore z ktorého nič nemám, ale na druhej strane by mal byť dosť ľahký a mne sa zrovna ťažkú výšku študovať nechce takže asi prestanem mudrovať, a pôjdem semka
@kolini heh veď áno, beriem .... no rok v zahraničí... je to krásna ponuka, ale keďže mám na krku psa a koňa, neviem, či to bude realizovateľné. Uvidíme, čo bude, v každom prípade, ak by sa to dalo nejak normálne zriešiť, tak by som aj šla ty predpokladám chceš ísť, keď sa pýtaš, že? btw nepresunieme sa do TS?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
mal som moznosti, ale pre mna nema vyznam ist na SVK studovat, ak neviem, co chcem studovat.. Brno je pre mna akymsi stycnym bodom, nedaleko od Trencina i Bratislavy.. mam tam vela znamych, a aspon sa mozem naucit ciastocnej samostatnosti na intraku.. navyse je to vyzva
samostatnosti som sa naucil davno, od 14ich travim vikendy a prazdniny niekedy aj tyzden osamote.. stacia peniaze.. problemy si riesim sam, financie si viem zaobstarat tiez sam.. takze toto bude v podstate len vec aklimatizacie, ktoru som uz zazil davnejsie prestahovanim sa do bradavice na dunaji..
Hudebni Veda (priorita), Regionalny Rozvoj a Cestovni Ruch (ekonomicka, druha priorita), Historie (tam sa nedostanem a poslal som si tam prihlasku len tak)
tak to potom už vieš ako si zariadiť život približne, máš svoje ciele máš na mysli asi Ba že?
pekné obory, mňa by lákalo to druhé z tohto výberu
Mimochodom, ak chceš študovať v Česku tak počítaj s tým, že vyučovanie prebieha v češtine, tak sa od teba nejak očakáva že budeš nielen písať záverečné práce, protokoly a písomky v češtine ale aj rozprávať po česky pri ústnom skúšaní alebo prezentácii.
a myslím, že na hudobnú vedu to máš úplne bez problémov
no ono to bolo fakt tazsie nez po ine rocniky.. v numerickom, analytickom a symbolickom som si ani neskrtol.. myslim, ze len dve odpovede, ktorymi som si bol ledva isty..
kam si sa vlastne hlasila? dufam, ze to bude stacit, a dam aspon 20 bodov, lebo okrem kulturneho som si bol sto pro isty len asi troma odpovedami z priestoroveho...
pred dvoma rokmi tam stacil percentil 25... a zo 120 cca brali 65, tak uvidime.. btw tam asi odvolanie nefunguje, keby sa niekto rozhodol neist na hudobni?
Hlásila som sa na združené umenovedné studie a na teóriu a dejiny divadla, ale tam ešte budem robiť odborový. A na to prvé bol minulý rok percentil 40, takže si na tom stále lepšia ako ja a pokiaľ viem, tak odvolanie asi nie, ak sa niekto rozhodne neísť, tak by to mali posúvať.... No fakt, podľa toho, koľko ľudí prijme dekan, a koľko sa rozhodne nedôjsť.... ale myslím si, že máš na hudobnú veľmi veľkú šancu
posuva? no parada.. tak dufam, ze sa rozhodnu pre ine odbory
dakujem za podporu, dobre sa to cita.. tak dufam, ze to bude aj pravda, v pondelok uvidime
ty vypadas na dost velku hlavu dufaj, ze budes mat aj vacsinu spravne.. nam hovorila jedna zenska z tej firmy, co vyraba tie TSP, ze minuly rok mali prijati uchadzaci okolo 30 bodov ako priemer.. uff, tak neviem.. ale zvacsa sa ti psychopati, co to maju skoro vsetko spravne, hlasia na najtazsie odbory, ako I.T. a podobne..
dejiny divadla robis odborovy? z coho?
no hej, hlavne právnici a informatici, tým treba percentil 90, tak tí sa snažia, a ja som sa skoro ani nepripravovala, ale ako vravíš, nechajme sa prekvapiť, pondelok sa blíži
a na dejiny mám v podstate len rozsah jednej knihy od Jana Bernarda, a tam sa minulý rok dostali všetci, čo spravili odborový nad 50 bodov, posledný percentil z TSP bol nejak 4 tuším
jj akurat som si prebehol to TSP forum, a na tu hudobnu vedu by mi to mohlo stacit.. ak dam okolo 20 bodov, tak budem mat percentil aj 50
ceska gramatika vraj bola tazka aj pre Cechov, tak neviem, co sme s tym mohli robit my Slovaci =D ja som 15 minut pred koncom testu sedel a pozeral von oknom.. tych 10 pridanych minut ma akurat tak nudilo.. vraj tie kriziky prijima pocitac? =D do prdele, ak som nezaskrtol na milimeter presne tak mam smolu? snad nie..
tak a este zmaturovat..a uvidime
hej česká gramatika bola odveci, a niektorí česi, ktorí nie sú nadšení prítomnosťou slovákov potom vyskakujú do nás, že ideme na českú školu, máme vedieť gramatiku.... ja som posledných 10 minút rozmýšľala nad jednou matematickou úlohou a jop, testy hodnotí počítač, ale nemusí to byť úplne od milimetra, koniec koncov, aj písomné matury hodnotil PC
a tá matura, tak to bude ešte veľmi zaujímavé .... keď ma pustia aspoň so 4kami, som happy
ja podstatne menej..ale na hudobnu vedu by to malo stacit co ty?
budeme spolužiaci ?
inak sa teším, ako budú ľudia zasa z HV hromadne odchádzať
v každom prípade, ak si prijatý na muni, tak nejdeš do Čiech, ale na Moravu. to je taký problém sa naučiť rozdiel medzi Českom a Čechmi?