ahoj. takže problém: máme net od t-comu, vigor2700vgst s pidi anténkou, na ktorý sú pripojené dva kompy cez LAN a dva cez wifi (+magio). prúser je, že buď je na wifi jeden, alebo druhý, naraz to nejde + dosah je zhruba 6metrov, ďalej nechce šlapať.
Ahoj. Ani ja neviem čo tým dotyčný myslel. Ale tiež som mal podobný problém preto sme router dali na vyššie miesto. Od vtedy žiadny problém. A keď máš malú anténtku tak si kúp vyššiu alebo lepší router
Do prehliadača zadaj 192.168.0.1. Keď nič nenabehne tak 192.168.1.1 Na prihlásenie bude najskôr stačiť zadať do políčka user "user", bez "".
Tam nájdi také dačo ako Wireless Setup (Nastavenie wifi) a Transmission Rate(vysielací výkon), ten nastaviť na najvyšší. Potom by tam mohlo byť políčko Beacon Period, tam dať čo najnižšiu hodnotu. Snáď to pomôže. Keď nie, tak kúpiť silnejšiu anténu. Ja mám 10 dB (stála ani nie 10€) a sieť chytím v celom dome a to ide cez niekoľko stien.
@mathulo ja mam ten isty problem a idem podla tvojho navodu len som sa zasekol hned na zaciatku ... "user" mi neberie cize je tam dajake heslo len neviem jake dpc nevies jak by som to mohol zistit ?
@rischo Skús si nájsť škatuľu a papiere od routra, tam bývajú napísané továrne prihlasovacie údaje. Je možne, že Ti ich zmenil niekto, asi ten, čo Ti robil net.
@mathulo no mne sa daco mari ze ten co mi to zapajal ze mi tam daval dajake heslo ale ta pica ho vie ze jake..neda sa cez to inak dostat? a inak router mam jebnuty dole v rohu izby na bedni, myslis ze by tomu pomohlo keby som ho drbol aspon na stol ?
@rischo Ešte ma napadá jedna možnosť. Ale to iba na vlastné riziko. Na routry je malá diera označená ako reset. Stlač vnútro špendlíkom a router sa resetne do pôvodného nastavenia. Proste tak, ako bol továrne nastavený, keď si ho vybral zo škatule.
Riešenie č.2, skús si nájsť tieto údaje príslušné k Tvojmu routru na nete
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
samozrejme nečakám, že signál bude za dvoma kúpeľňami a štyrmi stenami, ale vo vedľajšej izbe by potešil, no..
Do prehliadača zadaj 192.168.0.1. Keď nič nenabehne tak 192.168.1.1 Na prihlásenie bude najskôr stačiť zadať do políčka user "user", bez "".
Tam nájdi také dačo ako Wireless Setup (Nastavenie wifi) a Transmission Rate(vysielací výkon), ten nastaviť na najvyšší. Potom by tam mohlo byť políčko Beacon Period, tam dať čo najnižšiu hodnotu. Snáď to pomôže. Keď nie, tak kúpiť silnejšiu anténu. Ja mám 10 dB (stála ani nie 10€) a sieť chytím v celom dome a to ide cez niekoľko stien.
a asi som dement, ale k tým ďalším veciam, ktoré spomínaš, sa neviem dopátrať.
Riešenie č.2, skús si nájsť tieto údaje príslušné k Tvojmu routru na nete
Prípadne si zavolaj znalsieho kamarata...
Lebo dnešnej maldeži ked nedáš navod nato akos a vysrať tak *******
štandartne sa prihlasuje
admin
admin
Pokiaľ bývate v paneláku: odmerať kanále a vybrať si svoj(odmerať sa to dá hocijakým Android telefónom), veľa rovnakých kanálov spôsobuje rušenie
zmena zakódovania: pochybujem že to niečo zmení
Reset routera: NEVRACIA router do továrenských nastavení , jediné čo spravíte je že sa ako keby vypne a zapne
zmena zabudnutého hesla: Na routri je napísaný PIN kód ktorým môžete zmeniť zabudnuté heslo ( viď. príručka)
Výkon : pozrieť nastavenie A/B/G/N , poprípade by tam mala byť niekde možnosť zvýšenia výkonu