No takze mam mensi problem Ubuntu si stahnem vo formate .iso
no a potom ho decompilujem a cez nera napalim zase do .iso na CD ked si v BIOS-e nadstavim botovat z cd tak mi normalne zase nebehne Windows ako keby to cd vobec neexistovalo. Neviem v co
MBR sektor musí ubuntu prepísať aby tam mohol zaviesť grub zavádzač nie? diskové oddiely si spravíš hneď pri inštalácií imho na to máš o dosť lepšie fora po celom slovenskom a českom webe tu ti budu radiť akurat šupaci nič v zlom
Wermington - keď ti to vypísalo to znamená že máš iba trial verziu - je to shareware - zožeň si ku tomu serial alebo si to sformátuj cez dos. A ohľadom ostatných vecí sa popýtaj na napr. na fóre: linuxos.sk - tam ti poradia ako si spraviť ext3 - kolko swapu - atď..
Schizofrenik - asi si myslel že sú tu samí inteligentný ľudia
No dik naformatovat by som vedel ako len mam problem v tom ze ked spustim formatovanie v linuxe tak mi tam vypise len jeden diskovy odiel a najhorsie na tom je to ze sa s nim neda hybat cize nemozem zmenit velkost jednotky
a ked dam delete tak v podstate zmazem nadstavenie a nedokazem naformatovat disk pre windows ale nejako sa pokusim to vyriesit
Preco si to napaloval v iso na CD? vsak otvoris to v nera a to napalis ale nie v subore iso. A potom vstupis do Biosu nastavis aby ti citalo cez CD - dvd rom a uz to mas. a potom by si mal mat aspon daku particiu volnu aby si mal aj win a aj linux ubuntu.
to iste robilo z debianom aj mne asi je blbo naconfugurovany x server to sa robi potom cez prikas reconfigure a daal si to najdi cez TAB vypíše ti všetky príkazy, ale ako som hovoril tu ti nikto nepomôže a keď si začiatočník tak sa na debiana vyser tam pokiaľ viem nieje toľko grafických aplikácií na prácu z OS, ale keď sa zasa niečo chceš naučiť
Schizofrenik velmi sa mylis. na debian existuje najvacsie mnozstvo balikov, tym padom je tam aj najviac oknoidnych aplikacii na pracu z OS. Ved co je ubuntu? Nic viac len vykradnuty debian.
tak sa mýlim, lenže to som čítal ešte pred pár rokmi na nejakom fóre ubuntu je take vyumelkovane, lenže z tou inštalaciov debianu som mal podobný problém nechcelo mi naskočiť graficke prostredie ale to som mal Atinu, po takých desiatich pokusoch som sa na to vyprdol
ale v debiane je už grafický inštalátor? ešte sa pamätám jak o tom boli reči ale neviem ako to je teraz
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Schizofrenik - asi si myslel že sú tu samí inteligentný ľudia
a ked dam delete tak v podstate zmazem nadstavenie a nedokazem naformatovat disk pre windows ale nejako sa pokusim to vyriesit
a inak v linuxe sa neda nastavit aby bol disk
NTFS
Nepaci sa mi tento *buntu trend, ked sa do komunity seru ludia co jej prinesu akurat dalsie a dalsie klikanice..
Inak naistaloval som DEBIAN a po spustení nenabehol Xserver a na pisalo mi nieco v tom zmysle : screen failed
neviete mi poradit co sa tam dosralo ?????
goodbye-microsoft.com/
ale v debiane je už grafický inštalátor? ešte sa pamätám jak o tom boli reči ale neviem ako to je teraz