Problém s okom - na pravé vidím rozmazane a zhoršuje sa to
Už asi tri roky si všímam to oko, že sa to stále zhoršuje. V rodine nikto nikdy nenosil okuliare. V lete som s tým bola u očnej, a keď mi vyskúšala všetky dioptrie, tak ani cez jedni som na to oko nevidela čisto a povedala, že to je asi únavou...ale to sa
hej mne povedali že mám vrodenú vadu.. na ľavé vidím tak 60% ale pravé v pohode , tlak očí mám tiež v pohode , ale moc mi to neprekáža, nejaké zmeny nepociťujem...povedali mi že mám ísť na okuliare , ale odignoroval som ich , sú niekde v šuflíku.. uvidíme za 2-3 roky či som spravil chybu...
odporúčam znovu návštevu u očnej, trebárs skús inú, to bude asi najlepší nápad, oči máš len jedny, neoplatí sa riskovať. niektoré tie očné sú trtky, jedna u nás tatkovi predpísala okuliare a pritom mal šedý zákal v celkom nepeknom štádiu a ona si to ani nevšimla, proste naše zdravotníctvo je niekedy na hlavu.
skús inú očnú... ja som asi v 14 tich rokoch zistila, že mám pravé oko zrejme od narodenia dosť nafigu a tým, že sa kvôli tomu namáhalo aj ľavé, sa mi zhoršilo aj to. Teraz síce mám na pravom slabšiu dioptriu, ako by som mala mať, ale aspoň sa to ľavé už nezhoršuje (teda, odvtedy sa zhoršilo ai o štvrť dioptrie, ale bez toho by to bolo zrejme o kus horšie
@natashatko no ona ti môže predpísať klasické dioptri 0,25 + v dioptrii bude vložené ešte jedno sklíčko (nepoznáš ten rozdiel na okuliaroch) ktoré vyrovnáva os...ja nosím aj kontaktné šošovky, takže s tým nie je problém...akurát keď si ich zložíš, tak máš pocit, že odpadneš, lebo zrazu je všetko krivé..
ja vidím zas na ľavé oko slabšie, mal by som mať okuliare.. a zrejme aj Ty pokiaľ to nieje tou ofinkou, možno pani doktorka už prešvihla limit u poisťovne tak nechce predpisovať drahé veci
Ale ináč je to celkom sranda keď sa ma nejaká babka na zástavke spýta že aká električka to ide a ja len kukám a kukám a ona to číslo uvidí ajtak skôr ako ja
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
noo sme v modernej dobe, urcite by to slo nakou operaciov, laserom a tak podobne
odporúčam znovu návštevu u očnej, trebárs skús inú, to bude asi najlepší nápad, oči máš len jedny, neoplatí sa riskovať. niektoré tie očné sú trtky, jedna u nás tatkovi predpísala okuliare a pritom mal šedý zákal v celkom nepeknom štádiu a ona si to ani nevšimla, proste naše zdravotníctvo je niekedy na hlavu.
no veď to, nič nevedia a potom bye bye zdravie
@nihili XDD wasabi v oku ... tamto mi nepripomínaj ešte teraz sa na tom smejem xDD
Ale ináč je to celkom sranda keď sa ma nejaká babka na zástavke spýta že aká električka to ide a ja len kukám a kukám a ona to číslo uvidí ajtak skôr ako ja
@martin182 tak to nasere
choď k inej očnej aj k neurológovi.........
ja mám tiež jedno oko slabé na -2,75 dioptrie, ale nosím brýle