Ahojte! Mam taky problem..teda vlastne neviem, ci je to problem, ale chcem pocut nazor na to, ci je to normalne..mam 16 rokov a musim chodit spat povinne o 22:00, vonku mozem byt len kym nie je tma..cize v zime len do nejakej 5..a celkovo vzdy ked cchem n
no wow...podľa mňa to nie je normálne.. ja sama chodím všade už od 11rokov....niežeby našim na mne nezáležalo, ale vedia, že nebudem robiť somariny a dám si na seba pozor...
ale na druhej strane rozumiem tvojim rodičom...boja sa, že prídu o ich malé a nevinné dieťa...ale nech sa zobudia!!! radšej budú, keď budeš neskôr "vyhúkaná" zo sveta??? to ťažko...
ja si myslim, ze to nie je najbeznejsie spravanie sa rodicov a je mi jasne, ze ti dost zneprijemnuje zivot, ale ci by som to oznacil az za nenormalne, to neviem (lebo predpokladam, ze hranice normalnosti su pomerne siroke este)
no a neviem ako ti pomoct, alebo ako si sama mozes pomoct...niektorym by pomohlo rozpravat sa s rodicmi a presviedcat ich, inym pomohlo ignorovat zakazy (co ja neschvalujem velmi), zakazdym je riziko, ze si to pokusmi o zmenu este zhorsis...neviem.
@kokosorechxd k tomu spávaniu, predpokladám, že ráno vstávaš do školy, takže na tom by som nevidela nič zlé, aspoň sa vyspíš a prežiješ nasledujúci deň plnohodnotne, nie s bolesťami hlavy a zlou náladou kvôli tomu, že si išla spať napríklad o druhej ráno.
k tomu, že sa o teba tak boja asi toľko, že treba hľadať príčinu, prečo sa tak boja. Majú dôvod Ti nedôverovať, prípadne neveriť Tvojim kamarátom? Alebo sa napríklad v rodine/okolí stal taký prípad, že sa niekomu v Tvojom veku niečo von stalo? Prípadne to môže byť kopa iných dôvodov. Najlepšie by bolo najprv nájsť dôvod toho, prečo sa boja a potom vyjednať nejaký kompromis, aby si bola spokojná aj Ty aj rodičia.
Ma o teba strach,ale mozno az prehnany...skus si s nou o tom pohovorit a presdvedcit ju,ze t moze doverovat...nebur sa,radcsej sa sa spolu pokuste najst kompromisy..drzim palce
ja si myslím že tento problém sa dá vyriešiť jedine diskusiou skús si s rodičmi - najlepšie iba s jedným - za stôl a skús sa s ním normálne porozprávať, a dohodnúť sa na nejakom kompromise - čo i len na miernom ústupku postupne sa to možno vylepší... tvoji rodičia musia pochopiť že nič nezískaš ty ani oni ked budeš pripútaná k domu...
závidím že chodíš tak skoro spať.. keby môžem tak aj ja idem.. poznám také prípady.. a ani mňa nechcú nikde púšťať.. ale tak lepší sa to.. ozaj sa treba porozprávať.. tak mierne.. navrhnúť niečo.. kompromis.. nemôžeš čakať hneď že ti všetko povolia..
Čo ja viem. Mne ťahá na 18tku a ešte stále by som teoreticky mala byť doma okolo 22:00. Musím počkať do plnoletosti, aby som sa túlala kade tade, taká je dohoda Ale nikto mi nekáže kedy mám ísť spať, to sa mi vidí choré.
@gothicpoethic hej ono to je, ze najprv rodicia povedia "ked budes mat obciansky mozes si robit co chces", ale po 15tke sa nic nezmeni, potom, "ked budes plnoleta, mozes si robit co chces" ale po 18tke povedia:"pokial zijes pod mojou strechou, tak budes pocuvat mna"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
ale na druhej strane rozumiem tvojim rodičom...boja sa, že prídu o ich malé a nevinné dieťa...ale nech sa zobudia!!! radšej budú, keď budeš neskôr "vyhúkaná" zo sveta??? to ťažko...
osobne ti nepomôžem, skús sa s rodičmi vážne porozprávať a vysvetliť im, že si zodpovedná
ja si myslim, ze to nie je najbeznejsie spravanie sa rodicov a je mi jasne, ze ti dost zneprijemnuje zivot, ale ci by som to oznacil az za nenormalne, to neviem (lebo predpokladam, ze hranice normalnosti su pomerne siroke este)
no a neviem ako ti pomoct, alebo ako si sama mozes pomoct...niektorym by pomohlo rozpravat sa s rodicmi a presviedcat ich, inym pomohlo ignorovat zakazy (co ja neschvalujem velmi), zakazdym je riziko, ze si to pokusmi o zmenu este zhorsis...neviem.
k tomu, že sa o teba tak boja asi toľko, že treba hľadať príčinu, prečo sa tak boja. Majú dôvod Ti nedôverovať, prípadne neveriť Tvojim kamarátom? Alebo sa napríklad v rodine/okolí stal taký prípad, že sa niekomu v Tvojom veku niečo von stalo? Prípadne to môže byť kopa iných dôvodov. Najlepšie by bolo najprv nájsť dôvod toho, prečo sa boja a potom vyjednať nejaký kompromis, aby si bola spokojná aj Ty aj rodičia.
a toto tvoje má jednu výhodu...dobre sa vyspíš. to ti závidím