Dobry den, za posledneho roka - dva som spozprovala, ze sa stale viac zasekavam ked rozpravam, zakoktavam, hovorim nezrozumitelne, mylim casto pismenka ako l a r, s a š, zlieva sa mi to dokopy. Navyše veľmi mi to strpčuje život,- prvy komentar
možno sa snažíš príliš rýchlo rozprávať a nerozmyslíš ši vopred ako chceš naformulovať tú vetu.
proste len rozprávaj pomalšie, a viac naťahuj dĺžne.
a pomáha, keď si často nahlas čítaš. Chodila som k logopedičke, tak viem.
nj to aj ja tak mam a este k tomu pozeram hore dole len nie na tu osobu s ktorou sa bavim a preto si o mne myslia ze som debil a ani do roboty ma nechcu zobrat nikde ale to je skor psychika , hanblivost u mna alebo co
aj ja som mal podobny problem... pomohlo mi, že som spomalil tempo reči a počuvam sa... nesnažim sa zliať pismena dokopy ale snažim sa hovoriť tak aby každé písmeno bolo počuť zreteľne..
ale už asi viem prečo to vzniklo... lebo som lenivy rozpravať zreteľne...ale napr. ak niečo prednášam, projekt a tak.. tak nemam problem... ale keď hovorim s kamaratmi tak je (bolo) to ine
Mne pomohlo to, že som začala viac čítať... Čítanie pomáha.. Máš bohatšiu slovnú zásobu a vieš sa lepšie vyjadrovať. Skús sa viac zamýšľať nad tým, čo hovoríš. Skús si napríklad niečo písať, formulovať vety... A tak.. Ono sa to prejaví následne aj v komunikácií.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
proste len rozprávaj pomalšie, a viac naťahuj dĺžne.
a pomáha, keď si často nahlas čítaš. Chodila som k logopedičke, tak viem.
A ako to beriete vy, ci to ani nevnimate?
Myslim si tiez ze je to uzko spate zo psychykou..