Ahojte, mám taký trošku blbý problém, ide o čas, ktorý trávim s priateľom. Problém je v tom, že som na vš, a teda škola mi dáva riadne zabrať, kedže študujem odbor ktorý ma vôbec nebaví a vôbec mu nerozumiem, stojí ma dvakrát toľko úsilia sa skúškami pre
Ja tiež tak..držím. A cez letno to bolo ešte horšie,sme sa nevideli vyše mesiaca,ani skype ani nič..Ale asi ma stále tá osoba ľúbi,keď tu stále je a vždy si na mňa počká ja som na začiatku na to upozorňovala,že nemám lahkú školu a ani cez týždeň to velmi nepojde nieto cez skúškové..ale sme stále tu,spolu a to sa vždy viac tešíme ked sa uvidíme znova a viac si toho vážime.. Takže moj názor je ten,že ak ťa má rád pochopí to a tiež si na teba počká..
partner by mal rozumiet.. skola je dolezita, odvija sa od nej buducnost.. ved nebudes studovat do smrti, tak by to mal vydrzat podla mna, ak to teda spolu myslite vazne
mna sice to co studujem aj zaujima, no nie vsetko, a casovo som tiez na tom hrozne
musite si najst spravnu cestu, musi byt voci tebe tolerantny ...
ja napr mam skveleho, chapaveho priatela, ktory akceptuje to, ze sa musim ucit a ktory ma dokonca po veceroch pocuva cez skype (ja mu tak vysvetlujem co sa ucim a skor si to zapamätam )
aaa nie je to len o jeho tolerancii, mozno by si aj ty mohla nieco vzdat aby ste boli viac spolu ... (teda ak sa da) ja som napr obätovala dlzku spanku a cez skolu robila zadania aj po nociach
my sa teraz tiež nevidíme (a to býva o jednu zástavku odo mňa), pretože sa venujem svojim akademickým sračkám. a tak si sedím s mastnými vlasmi doma a píšem píšem píšem. aha, dneska ešte pôjdem do práce, ale potom zasa píšem, píšem, píšem, nespím, neumývam sa, píšem.
nie sme síce veľmi nadšení, lebo sa radi vidíme stále pokiaľ to ide, ale čo sa dá robiť. vzťah nie je len o tom, že sa vidíme.
my sme sa s priateľkou po niečom takom rozišli. rozhodne to podľa mňa neprospieva normálnemu vzťahu, keď sa tí dvaja vôbec nevidia. sranda je, že som si vždy myslel že to budem ja, komu to bude vadiť a nakoniec to očividne nezvládla ona....
ja sa tiez furt ucim, a tiez s nim niesom vela..akurat ja sa furt ucim aj cez semester lebo mam skutocne jebnutu skolu a skutocne sa to neda... pokial cez semester s nim byvas casto a iba cez skuskove s nim si malo tak je to v pohode
ale ak snim niesi ani cez skuskove ale ani cez semester tak je to blbe
keby moj byval odomna dalej ako 10 min chodze tak tiez neviem neviem
ale cely den sa ucit neda, aspon mne z toho potom jebe dost
a co studujes? aj mna to zaujma
a ked ta to nebavi a nezaujma tak odid, ja pojdem tiez prec, lebo nemienim 5 rokov sediet furt nad knihami a mat z toho velky chuj
mas 20 rokov (ak mas realny vek) a rozmyslas nad tym, ci by partner toleroval ze sa 2 tyzdne alebo mesiac neuvidite pre VS?
pamatam si na svoj prvy rocnik. byvala som s nim, a tak ako rano odisiel do prace a jeho posledny pohlad na mna bol ako sedim na posteli v teplakoch a starsom tricku a drtim otazku za otazkou, tak ked vecer z tej prace prisiel, nasiel ma v rovnakej polohe a umyval riady po mojom obedovom menu "kura na paprike". ucila som sa denne od desiatej rana do desiatej vecer a potom som sa k nemu akurat tak pritulila a zaspala od unavy.
proste su iste veci, ktore partner ma tolerovat, a skuskove je jednou z nich. to nie je vymysel, to je skola, pravdepodobne tvoja buducnost, ktoru snad nechces obetovat pre to, ze nevies povedat nie.
a aby som neznela len ako nejaky mentor - riesim v novom vztahu momentalne presne to iste. vecer po osmej ked sa doucim ficim busom k nemu, ale rano o siedmej stepujem na zastavke opat na intrak. jednoducho som mu vysvetlila, ze v decembri a januari casy stretnuti urcujem ja. a kedze ma lubi, nema s tym najmensi problem.
No áno, viem, že celý deń sa učit nedá. Ale my nebývame v jednom meste, čiže musíme za sebou dochádzať. Busy idú ako príde..čiže keď sa večer doučím, dlho mi trvá kým sa oblečiem namaľujem, cesta tam a späť min. hodinu dokopy...a niekedy po učeni som proste unavená, tak len trochu popočúvam pesničky pozriem telku dám si sprchu...ako reálne neučím sa samozrejme vkuse..len to rande si tak neviem vymedziť že na hodinu denne, a na hodinu som nám ani neoplatí veľmi dochádzať...a zas dlhšie to sa potom pretiahne aj na viac hodín a samozrejme ten čas predtým a po...no je to blbé...On teraz má dovolenku tak nemá čo robiť je to o to horšie..ale keď zase bude v robote bude to snáď vyrovnanejšie...
a btw... moj frajer ma tiez stavy, ze ma "dojebe" zato, ze nechodime spolu von ked je pekne alebo nejdeme na vylet alebo sme malo spolu
ale potom zvykne pochopit, ze ked sa neda tak sa neda ...
lebo on proste nechape ako sa mozem furt ucit D lebo jeho by to nebavilo tak vela
ale zas ked nemam cas tak hockedy pride ku mne domov napr o desiatej alebo o osmej alebo tak ked doucim..a vacisnou ma cez den necha tak a caka kym mu zavolam ze dakam ideme alebo co
je to na tebe
ale keby mu zahlasim , ze na mesiac sa neuvidime mam silny pocit, ze by ma kopol do riti , podla mna daky jeden den za dva tyzdne ta urcite nezabije... alebo jeden den do tyzdna
ak nestudujes jadrovu fyziku, alebo podobnu zalezitost ...
@elkiller trochu sa mýliš, žiadne 2 mesiace by potom neboli..ide len o 1 mesiac a cez ten mesiac by to nebol samozrejme len 1 deń..ale to už je o inom......ale to je už iný extrém....takto som to zase nemyslela
@elkiller to bolo výnimočne lebo boli prázdniny a aj teraz sú takže je to na houby. Ale cez školský rok sa snažím čo najviac to ide,viem,že aj z druhej strany to je tak.. a vlastne načo to tu vysvetlujem,my sme spoko a ked sa bude dať začneme bývať spolu
@laura9 ty piča tak na kerú kurvu prašivú študuješ keď ta to nebaví ??? Tipnem si. Asi preto lebo tvoja mater so základným vzdelaním chce mať doma dcérenku s titulom, aby sa mohla chváliť svojim tiež sprostým kamarátkam.
Alebo sa ti neche robiť, čo :?? Oblíž si cysty na maternici. Želám úspešný rok 2013
Nájdi rozumné riešenie. Ak ťa ma rád, jasné že počká alebo sa teda aspon prispôsobí.. ak nie, potom už vieš na čom si... K tomu lepšiemu učeniu - ja som sa nikdy nedokázal učievať doma ani v škole... naj to bolo vždy v čajovni (v zime) ale skúšal som už aj na strome a raz pred maturitou aj na cintoríne, ale tak naj sa mi učí asi v parku/ niekde kde máš klud - ak sa doma s rodičmi hádaš, je jasné že sa naučiš velké vieš čo, keď do teba len hučia a deptajú ťa....proste rob čo vieš, s tým čo máš, tam kde si ak ti to nevyhovuje, tak to proste zmeň prečo ale študuješ niečo čo ťa total nebaví?
"Pretvarovať sa nechcem a zase nechcem aby ma videl takú bez nálady a zdeptanú..."
chyba. ak ťa miluje, alebo aspoň má rád, tak by bol veľmi pravdepodobne rád keby mal v takých chvíľach možnosť aspoň sa pokúsiť ti náladu zlepšiť, alebo ťa aspoň objať.
a tebe by to tiež dosť možno aspoň na chvíľu pomohlo. čiže tvoja voľba mi znie ako lose-lose situácia.
k tomu štúdiu, ja som si školu vyberala podľa rozumu, teda s čím si nájdem dobré miesto je to škola, s ktorou ak ju zvládnem sa môžem dobre uplatniť..to bola moja motivácia..viem, prachy nie sú všetko, ale bez nich sa nedá....a nechcem trkvasiť ešte niekoľko rokov pri rodičoch, kedže doma sú také problémy..čím skôr zdrhnúť...zarobiť..a potom možno ak bude možnosť neskôr si nájsť aj prácu ktorá ma bude baviť...toť moje uvažovanie..možno chybné ale čo už....
my sme s priatelom na spolocnom intraku a veru nie je to kto vie co cez to skuskove.. tiez mam depky, som nervozna, a potom cas, ktory spolu stravime je skor utrpenie ako radost, kedze kvoli pohnutym nervom hocikedy vyletim, hadame sa a potom to mrzi... teda ja by som chapala, keby sme sa cez skuskove venovali skuskam a snazili sa ich co najrychlejsie spravit, aby sme potom mali cas aj na seba.. ale ak tvoj priatel pracuje a ak si dokonca ani nezazil skuskove, pripadne ak aj zazil a dako ho to nerozhadzovalo, tak to moze tazko chapat.. mam kamaratku, ktorej priatel pracuje a ona studuje a ked sa potrebuje venovat skole, tak na nu stale na nu tlaci, ona samozrejme neprostestuje a teraz moze byt rada, ze prenasa len dakych pat skusok.. nasa skola je tiez tazka a ked tomu nevenujes dost casu, tak je to na prd.. ja neviem, ci je ten jej tak sebecky, alebo ci si naozaj neuvedomuje, ze robit skusky a zapocty nie je taka sranda, no neviem.. dako som sa zakecala, uz ani neviem, co som chcela povedat proste mne by to nevadilo a podla mna to je dobry napad, ved co su dva tyzdne alebo mesiac oproti celemu zivotu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
musite si najst spravnu cestu, musi byt voci tebe tolerantny ...
ja napr mam skveleho, chapaveho priatela, ktory akceptuje to, ze sa musim ucit a ktory ma dokonca po veceroch pocuva cez skype (ja mu tak vysvetlujem co sa ucim a skor si to zapamätam )
aaa nie je to len o jeho tolerancii, mozno by si aj ty mohla nieco vzdat aby ste boli viac spolu ... (teda ak sa da) ja som napr obätovala dlzku spanku a cez skolu robila zadania aj po nociach
myslíš,že keď niekto má (chce mať) vzťah musí byť s tým človek každý boží deň aby to fungovalo ?
nie sme síce veľmi nadšení, lebo sa radi vidíme stále pokiaľ to ide, ale čo sa dá robiť. vzťah nie je len o tom, že sa vidíme.
btw. co si ty za odbor? s cim vas najviacsie problemy?
ale ak snim niesi ani cez skuskove ale ani cez semester tak je to blbe
keby moj byval odomna dalej ako 10 min chodze tak tiez neviem neviem
ale cely den sa ucit neda, aspon mne z toho potom jebe dost
a co studujes? aj mna to zaujma
a ked ta to nebavi a nezaujma tak odid, ja pojdem tiez prec, lebo nemienim 5 rokov sediet furt nad knihami a mat z toho velky chuj
mas 20 rokov (ak mas realny vek) a rozmyslas nad tym, ci by partner toleroval ze sa 2 tyzdne alebo mesiac neuvidite pre VS?
pamatam si na svoj prvy rocnik. byvala som s nim, a tak ako rano odisiel do prace a jeho posledny pohlad na mna bol ako sedim na posteli v teplakoch a starsom tricku a drtim otazku za otazkou, tak ked vecer z tej prace prisiel, nasiel ma v rovnakej polohe a umyval riady po mojom obedovom menu "kura na paprike". ucila som sa denne od desiatej rana do desiatej vecer a potom som sa k nemu akurat tak pritulila a zaspala od unavy.
proste su iste veci, ktore partner ma tolerovat, a skuskove je jednou z nich. to nie je vymysel, to je skola, pravdepodobne tvoja buducnost, ktoru snad nechces obetovat pre to, ze nevies povedat nie.
a aby som neznela len ako nejaky mentor - riesim v novom vztahu momentalne presne to iste. vecer po osmej ked sa doucim ficim busom k nemu, ale rano o siedmej stepujem na zastavke opat na intrak. jednoducho som mu vysvetlila, ze v decembri a januari casy stretnuti urcujem ja. a kedze ma lubi, nema s tym najmensi problem.
ale potom zvykne pochopit, ze ked sa neda tak sa neda ...
lebo on proste nechape ako sa mozem furt ucit D lebo jeho by to nebavilo tak vela
ale zas ked nemam cas tak hockedy pride ku mne domov napr o desiatej alebo o osmej alebo tak ked doucim..a vacisnou ma cez den necha tak a caka kym mu zavolam ze dakam ideme alebo co
je to na tebe
ale keby mu zahlasim , ze na mesiac sa neuvidime mam silny pocit, ze by ma kopol do riti , podla mna daky jeden den za dva tyzdne ta urcite nezabije... alebo jeden den do tyzdna
ak nestudujes jadrovu fyziku, alebo podobnu zalezitost ...
šak to nie je vzťah
@elkiller to bolo výnimočne lebo boli prázdniny a aj teraz sú takže je to na houby. Ale cez školský rok sa snažím čo najviac to ide,viem,že aj z druhej strany to je tak.. a vlastne načo to tu vysvetlujem,my sme spoko a ked sa bude dať začneme bývať spolu
Alebo sa ti neche robiť, čo :?? Oblíž si cysty na maternici. Želám úspešný rok 2013
Kto nechce, hladá dôvody.
Nájdi rozumné riešenie. Ak ťa ma rád, jasné že počká alebo sa teda aspon prispôsobí.. ak nie, potom už vieš na čom si... K tomu lepšiemu učeniu - ja som sa nikdy nedokázal učievať doma ani v škole... naj to bolo vždy v čajovni (v zime) ale skúšal som už aj na strome a raz pred maturitou aj na cintoríne, ale tak naj sa mi učí asi v parku/ niekde kde máš klud - ak sa doma s rodičmi hádaš, je jasné že sa naučiš velké vieš čo, keď do teba len hučia a deptajú ťa....proste rob čo vieš, s tým čo máš, tam kde si ak ti to nevyhovuje, tak to proste zmeň prečo ale študuješ niečo čo ťa total nebaví?
"Pretvarovať sa nechcem a zase nechcem aby ma videl takú bez nálady a zdeptanú..."
chyba. ak ťa miluje, alebo aspoň má rád, tak by bol veľmi pravdepodobne rád keby mal v takých chvíľach možnosť aspoň sa pokúsiť ti náladu zlepšiť, alebo ťa aspoň objať.
a tebe by to tiež dosť možno aspoň na chvíľu pomohlo. čiže tvoja voľba mi znie ako lose-lose situácia.
k tomu štúdiu, ja som si školu vyberala podľa rozumu, teda s čím si nájdem dobré miesto je to škola, s ktorou ak ju zvládnem sa môžem dobre uplatniť..to bola moja motivácia..viem, prachy nie sú všetko, ale bez nich sa nedá....a nechcem trkvasiť ešte niekoľko rokov pri rodičoch, kedže doma sú také problémy..čím skôr zdrhnúť...zarobiť..a potom možno ak bude možnosť neskôr si nájsť aj prácu ktorá ma bude baviť...toť moje uvažovanie..možno chybné ale čo už....