Prosím Vás, mám taký menší problém a bol by som rád keby ste mi pomohli. Vždy keď zapnem wi-fi na mobile tak na počítači mi vyskočí, že "Adresa IP je v konflikte s iným systémom v sieti. Toto my vypisuje pár hodín aj keď ráno ma ešte pripojilo bez problém
ak mas na oboch zariadeniach DHCP, tak mi to pride divne ze mas konflikt IP adries.. pozri si nastavenia mobilu a sietovky v PC, ci je DHCP zapnute ...
konflikt znamena ze 2 zariadenia maju tu istu IP a teda nie je jednoznacne adresovanie.
ked ti to vypise skontroluj si IP. na telefone ak tuknes na meno wifi kde si pripojeny tak ti vypise IP.
na windowsoch ak das command line a prikaz ipconfig resp. ipconfig/all
na linuxoch v command line ifconfig (kablove pripojenie) prip. iwconfig (wifi pripojenie)
pokial mas na sieti 1 dhcp server a vsetky zariadenia ziskavaju IP cez neho tak tento problem by nemal nastat. toto je vacsinou chyba rucnej konfiguracie, alebo mas na sieti viac DHCP (ktore su zle implementovane. cisco napr pred pridelenim IP tu IP dvakrat pingne aby zistil ci ju niekto nema. ak nedostane odpoved tak ju moze pridelit)
inak mat na sieti viac dhcp nie je problem. v dnesnej dobe ma dhcp server kazde zariadenie... router, AP ...
prebehni si configy. a problem mas do 5 minut vyrieseny
@soyeuse zaujimave ze to ide asi blbne len windows, lebo keby bol ozaj konflikt a dve zariadenia by mali tu istu IP tak by to raz malo ist a raz nie zalezi od toho kto skor odpovie na ARP request
Ale kazdopadne mi tvoje riesenie pride ako keby mas na aute defekt ale jazdis dalej lebo kolesa sa tocia
Je to zalezitost ktora sa da vyriesit do 5 minut
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
pocitac pripajas priamo? skus na nom zmenit IP adresu,a lebo nastavit automaticke pridelovanie ip
ked ti to vypise skontroluj si IP. na telefone ak tuknes na meno wifi kde si pripojeny tak ti vypise IP.
na windowsoch ak das command line a prikaz ipconfig resp. ipconfig/all
na linuxoch v command line ifconfig (kablove pripojenie) prip. iwconfig (wifi pripojenie)
pokial mas na sieti 1 dhcp server a vsetky zariadenia ziskavaju IP cez neho tak tento problem by nemal nastat. toto je vacsinou chyba rucnej konfiguracie, alebo mas na sieti viac DHCP (ktore su zle implementovane. cisco napr pred pridelenim IP tu IP dvakrat pingne aby zistil ci ju niekto nema. ak nedostane odpoved tak ju moze pridelit)
inak mat na sieti viac dhcp nie je problem. v dnesnej dobe ma dhcp server kazde zariadenie... router, AP ...
prebehni si configy. a problem mas do 5 minut vyrieseny
Ale kazdopadne mi tvoje riesenie pride ako keby mas na aute defekt ale jazdis dalej lebo kolesa sa tocia
Je to zalezitost ktora sa da vyriesit do 5 minut