ahojte,.. moja kamoška má teraz dosť veľký problém a dúfam, že niekto sa vyzná do počítačov trošku viac než my a pomôže nám... proste ide o to že vymazávala spyware z notebooku a potom na druhý deň ked zapla notebook tak jej nešiel windows.. že chýbajú ne
Windows jediny system ktory bez problemov vymaze sam seba
Ale dost by pomohlo keby si sem napisala tu konkretnu hlasku. Najjednoduchsi sposob pre vas ako lamy je asi bod obnovy(skus to napisat do googlu a neopytat sa co to je) potom jednoducha oprava registrov(napriklad clary registry alebo tune up utilities ale to uz by vam radsej mal spravit ten vas kamarat) a PROGRAM na odstranenie spyware nie ho mazat rucne ako folderiky
@whataboutsusan ďakujem pekne za odpoveď.. ale ako s týym môžem niečo urobiť, keeď sa načíta iba čierna obrazovka a na tom bielym hlášky ako "start windows normally" "safe mode".. a už neviem.. a myslela asom na to že by sa to dalo obnoviť alebo opraviť .. lebo ked sa mi to raz stalo tzak mne sa tamm spustill nejaky program, ktory mi nastavil windows tak, ako bol este pred tym nez boli tie subory vymazane... a nevies nahodou o nejakom takomto programe ktory by mal ist ked tam da usb-cko a proste ze by jej to opravilo windows?
Bud si nájdi nové cd alebo si nainštaluj nejaký iný nový systém. Ak sa trochu vyznáš v počítači tak sa ti podarí nainštalovať win. 7 bo si sám nájde všetky inštalačky ktoré potrebuje. To znamená že nepotrebuješ originálne cd. !!!A dám ti radu: vista je a vždy bola najhorší vymyslený počítačový systém!!!
Tolko ludi spini na Vistu a pritom to nieje zly OS.
A slecinka by nemala manualne vymazavat to co sa jej nepaci. Najlepsie je dat raketu do dobreho servisu a bude O.K. Ale ani to nemusi byt istota. Kde-kto ma eroticke ruky . . . a co chyti to po*ebe . . . aj ocelovu gulocku z loziska.
Mne napr. v znackovom servise na PiCine 2 mesiace odstranovali skody po blesku, ktory odhulil siet na MB a inak aj router a ochrany v zasuvkach. Machri to prvy krat za prvy mesiac zbabrali. A to len menili MB.
Metalicke linky od T-Comu. A optika moze fajcit hadry, lebo medene dratky pocas burky daju rychlost blesku. To neodmeras, to je zivot.
Funguje ti aspon "safe mode"? Ak nie, tak sa bojim sa ze svoj windows uz nezachranis. Hlavne sa sustred na zachranu dat, potom ta caka preinstalovanie systemu. Win pada aj pre mensie chyby. Program, ktory opravi windows neexistuje. Ak mas instalacku, tak je mozne dat opravu instalacie, ale je to ako kopat do skapinajuceho psa. Mozno sa postavi, ale ajtak za chvylu skape. Cize zalohuj data a vymen win.
95ku som nezazil, ale Vistu mam a pre bezneho uzivatela je to max. v poho. Adrenalin bol len ked som mal Vistu uplne na samom zaciatku bez moznosti siete a aktualizacii, vtedy to bol Vistuzalem. Inak bezim na Viste ked lietam po nete, taham data, alebo si pustam hudbu al. nejaky film, alebo robim nejake kancelarske veci do roboty a postacuje.
@Mandatum ked si das vistu na jednojadrovy procak s 1GB ram a 32 megovou pamatou, tak sa necuduj.. Kazdopadne Vista je oproti 7 shit, to myslim uzna kazdy kto pouzival oba systemy.
@Poppy1104 mozes skusit aj obnovu systemu, som si isty, ze pomoze..
@Tommyhot OS ktory nebezi rychlo na 1GB ram je cisty a uplne maximalny trapas. EPIC FAIL a tripple facepalm atd atd. Ona je to len vec marketingu ked ta microsoft a apple presviedcaju ze software nemooooze byt zadarmo a nejaky ludia na to naletia a myslia si ze to sa moze jedine predavat. Tak isto ide znova len o marketing ked ta microsoft presvieca ze 1GB ram je malo a kup si viac. A ide o uplnu blbost.
@Mandatum maximalny trapas je mat na konci prveho desatrocia 21. storocia 1GB ram Ano software moze byt zadarmo ale potom to aj tak vyzera.. Linux (a teda aj OSS) som pouzival od roku 2000 a poviem ti vyvoj OSS (open source software) ide nehorazne pomaly prave preto, ze nie su $$.
A nebyt toho marketingu, tak doteraz bezime na 486kach, pouzivame starodavny windows 3.11 ktory nic nedokazal a hrame sa hry na 16 farebnych monitoroch... Nehovoriac o tom, ze ziaden open source by tu ani nebol, pretoze firmy, ktore ho aspon ako tak podporuju (a celkovo, ktore podporuju linuxy) by ho nemali z coho podporovat.
@Tommyhot Rano, ked sa budes umyvat, pozri sa dooooooooooobre do zrkadla. Uvidis totiz obet reklamnych kampani prachatych americkych firiem.
K open source: sucasny stav, funkcnost, vzhlad,efekty, stabilitu, podporu, rychlost a bezpecnost linuxu dobehne windows tak asi o dekadu. Sucasny. Ale open source bude davno dalej.
Sucasny stav unixovych serverovych rieseni nedobehne windows nikdy.
K ram: mam viac ako 1GB neboj sa, mam dva OS ubuntu karnic a win7, teda mozem porovnavat na tom istom zeleze. Win bezi neuveritelne pomalsie, jeho multitaskingovy algoritmus je absolutne nevyhovujuci. Ved ked mam napr spusteny torrent, instalaciu a chcem si pozriet postu, musim cakat radovo niekolko sekund a ajtak je to pomale. Pri tych istych procesoch sa v linuxe ani len ventilator nezapne, ram berie tak 400 mb a cpu do 20 percent. Windows musi bezat na plne.
Tak ako bezi vista na 1GB ram bezi s troskou sikovnosti Ubuntu na 64 MB.
K open source firmam: zaregistroval si taku neznamu, malu a bezvyznamnu firmu ze GOOGLE?
A rad by som ta vyviedol z omylu: Vyvoj zenie vpred prave open source. Lebo niekto nieco nakodi a hned to moze hocikto pouzit, cize vynalez sa siri okamzite. Narozdiel od prepatentovaneho, zablokovaneho a neviem este akeho softu od komercnych.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Ale dost by pomohlo keby si sem napisala tu konkretnu hlasku. Najjednoduchsi sposob pre vas ako lamy je asi bod obnovy(skus to napisat do googlu a neopytat sa co to je) potom jednoducha oprava registrov(napriklad clary registry alebo tune up utilities ale to uz by vam radsej mal spravit ten vas kamarat) a PROGRAM na odstranenie spyware nie ho mazat rucne ako folderiky
Windows treba preinstalovat, takze najlepsie urobis ked to cedecko zozenies.
Pripadne si stiahni nejake Live distro linuxu (ubuntu, knoppix atd) a stiahni ich a nahod priamo z linuxu..
A slecinka by nemala manualne vymazavat to co sa jej nepaci. Najlepsie je dat raketu do dobreho servisu a bude O.K. Ale ani to nemusi byt istota. Kde-kto ma eroticke ruky . . . a co chyti to po*ebe . . . aj ocelovu gulocku z loziska.
Mne napr. v znackovom servise na PiCine 2 mesiace odstranovali skody po blesku, ktory odhulil siet na MB a inak aj router a ochrany v zasuvkach. Machri to prvy krat za prvy mesiac zbabrali. A to len menili MB.
Metalicke linky od T-Comu. A optika moze fajcit hadry, lebo medene dratky pocas burky daju rychlost blesku. To neodmeras, to je zivot.
@Poppy1104
Funguje ti aspon "safe mode"? Ak nie, tak sa bojim sa ze svoj windows uz nezachranis. Hlavne sa sustred na zachranu dat, potom ta caka preinstalovanie systemu. Win pada aj pre mensie chyby. Program, ktory opravi windows neexistuje. Ak mas instalacku, tak je mozne dat opravu instalacie, ale je to ako kopat do skapinajuceho psa. Mozno sa postavi, ale ajtak za chvylu skape. Cize zalohuj data a vymen win.
@Poppy1104 mozes skusit aj obnovu systemu, som si isty, ze pomoze..
A nebyt toho marketingu, tak doteraz bezime na 486kach, pouzivame starodavny windows 3.11 ktory nic nedokazal a hrame sa hry na 16 farebnych monitoroch... Nehovoriac o tom, ze ziaden open source by tu ani nebol, pretoze firmy, ktore ho aspon ako tak podporuju (a celkovo, ktore podporuju linuxy) by ho nemali z coho podporovat.
K open source: sucasny stav, funkcnost, vzhlad,efekty, stabilitu, podporu, rychlost a bezpecnost linuxu dobehne windows tak asi o dekadu. Sucasny. Ale open source bude davno dalej.
Sucasny stav unixovych serverovych rieseni nedobehne windows nikdy.
K ram: mam viac ako 1GB neboj sa, mam dva OS ubuntu karnic a win7, teda mozem porovnavat na tom istom zeleze. Win bezi neuveritelne pomalsie, jeho multitaskingovy algoritmus je absolutne nevyhovujuci. Ved ked mam napr spusteny torrent, instalaciu a chcem si pozriet postu, musim cakat radovo niekolko sekund a ajtak je to pomale. Pri tych istych procesoch sa v linuxe ani len ventilator nezapne, ram berie tak 400 mb a cpu do 20 percent. Windows musi bezat na plne.
Tak ako bezi vista na 1GB ram bezi s troskou sikovnosti Ubuntu na 64 MB.
K open source firmam: zaregistroval si taku neznamu, malu a bezvyznamnu firmu ze GOOGLE?
A rad by som ta vyviedol z omylu: Vyvoj zenie vpred prave open source. Lebo niekto nieco nakodi a hned to moze hocikto pouzit, cize vynalez sa siri okamzite. Narozdiel od prepatentovaneho, zablokovaneho a neviem este akeho softu od komercnych.
» mgs.oforum.sk
Pridajte sa k nam!