Už je to niečo vyše mesiaca čo neviem poriadne spať, už to na mne aj vidieť, som bledá a mám dosť velké kruhy po očami....celú noc sa len prehadzujem a aj ked sa mi podarí na chvílku zaspať buď sa zobudím na taký ten kŕč...pokračovanie v komente
...(ako ked máte spánkovú paralýzu) alebo od najmenšieho hluku...a neviem čo robiť....horšie je to ešte ked si pred spaním pustím nejaký film alebo sa pozerám ppred tým do mobilu....mal už niekto z vás niečo podobné a čo vám na to zabralo? vobec neviem že z čoho to može byť že či zo stresu alebo z toho že mám zlý matrac alebo vankúš (často ma po zobudení bolí krk a chrbtica) alebo to može byť pre to že cvičím večer? poradte
Ja mam v poslednej dobe tiež neznesitelné insomnie a všelijaké nočné mory a hrozne zle spím ale ja aspon viem z coho to mám.
Tak aj ty by si mala najprv zistit co ti to spôsobuje.
No a už dom skúšala všeličo - večerné prechádzky, jógu, relaxačnú hudbu.. ale jediné čo mi fakt pomaha je pohar vina pred spanim. Alebo radšej dva pohare. Sice vela pijem no, ale neviem zaspat triezva proste
hm teraz ako o tom niečo čítam tak to može byť týmže cvičím večer čo som v dobe kedsom chodila do roboty nerobila lebo som chodila na split takže možno to bude ono, skúsim zmeniť režim
Tak ja som zase citala,ze ked cloveku vecer pred spanim svieto do ksichtu nejaka obrazovka/displej (nema prirodzenu tmu,ktoru potrebuje k zaspavaniu) narusuje to vyplavovanie melatoninu (hormonu spanku) a to narusuje zaspavanie. Skus si dat pred spanim nejake magnezium.
@milgamman ináč to je celkom pravda lebo predvčerom ked som miesto pozerania filmu pred spaním čítala tak som zaspala ovela rýchlejšie, možno to bude ono
@strangelove vypni si wifi siet na noc odpoj elekrospotrebice ktore mas v izbe ,, dnes predavaju aj taku predlzovacku z vypinacom ze vypnes komplet vsetko co je v nej zapojene, dbaj na to aby ked ides spat ti v izbe nesvietili ziadne kontrolky napr z TV v standby rezime, neviem ci je toto ono ale pomimo ine priciny skus aj toto ..
Trava funguje na 100% a zakazdych okolnosti. Ideal sa nafajcit cca hodinu pred tym ako zvyknes chodit spat. A zober si so sebou aj nejake sladkosti po huleni clovek vyhladne, zapni TV a pusti si film, alebo zober si do postele tablet a citaj internet, pri huleni ta aj bezne veci omnoho viac bavia
@foxylady vieš o tom, že alkohol obsiahnutý vo víne má ale povzbudivé účinky? zbavuje únavy a stresu a pôsobí na organizmus tak, že dodáva chuť k činnosti a pocit pohody. Prvé momenty, asi pol hodina je taká utlmujúca fáza, no neskôr prichádza aktivizácia nervového systému...u seba to mám takto potvrdené. Spí sa ti naozaj dobre po víne celú noc?
@strangelove v lekárňach existuje taký liek na prírodnej báze, ktorý požíva mnoho mojich známych, vraj im to pomáha na spánok, keď sú v psychickom napätí a nepohode a nedokážu zaspať a potom sú z toho vyčerpaní.Nepamätám si názov, ale dôležité sú jeho zložky a to je medovka a valeriána lekárska, od kamaráta medika mám tiež tip na teplé mlieko s medom pred spaním, no najmä pozitívne myslenie a zrelaxované svaly tela. To sa dá navodiť hlbokým nádychom až do brucha a ešte hlbším výdychom,tak aby trval o čosi dlhšie než nádych a opakovať, až kým sama nepocítiš svalovú úľavu a pohodu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
si v psychickej nepohode?
Tak aj ty by si mala najprv zistit co ti to spôsobuje.
No a už dom skúšala všeličo - večerné prechádzky, jógu, relaxačnú hudbu.. ale jediné čo mi fakt pomaha je pohar vina pred spanim. Alebo radšej dva pohare. Sice vela pijem no, ale neviem zaspat triezva proste
vraví sa že víno je zdravé ale ja zas moc nezvládam alkohol, motá ma aj zo cideru