Zdravim mam problem s priatelkou. Problem spociva v tom ze sa o nu bojim az prehnane bojim sa ju samu pustit na diskoteku samu ze sa jej neco stane a bojim sa toho ze koli tomu ze sa o nu az tak prehnane ojim ze o nu pridem poradte prosim. Aj ked jej pov
Uvedomit si ze nie si jej rodic by celkom pomohlo...ale tu fakt ina rada nie je nez kontrolovat sa. Resp. Mozes sa s nou porozpravat o tom ze ta to trapi a skusit dohodnut nejaky kompromis ze sa napriklad dohodnete ze sa ti v priebehu vecera napr. Dvakrat ozve...ale ostatok je uz len o tvojom sebaovladani.
naco sa stresujes, aj tak spolu neostanete do konca zivota, tak co si robis vrasky, pokial sa ozenis ajajaj dalsich 10 zien ti prejde postelou, tak to zbytocne nehrot a uz vobec by som nechcel diskotekovy typ baby co len tak sama sa zobere a ide na diskoteku a dobre vsetci vieme ako to na diskotekach vyzera a chodi, keby isla s nejakou partiou nepoviem, ale sama ?
toto absolutne nie je normalne spravanie
a akoze "bojim sa ju pustit samu na diskoteku" to ona sa od teba musi pytat alebo co?
co ti poviem ked sa nevies sam kontrolovat tak si asi zbehni na terapiu lebo no... nejdem sa dalej rozpisovat ale nevidim tam dobru prognozu do buducnosti (ako v casovom rozmedzi 10-20 rokov)
@tallahassee
"A ona mi stale hovori ze jej neverim ale ja jej verim len neverim tym ostatnym okolo nej"
perfektnééé, to poznám
jediné riešenie je trénovať výdrž. proste ...sa mučiť tým že to budeš pretrpiavať, až kým to prestane byť mučenie.
a čo sa týka toho ako o tom hovoríš priateľke... na vyjadrovaní žiarlivosti nie je najhorší obsah, ale tón. skús, keď už jej o tom ako hrozne žiarliš hovoríš, z toho spraviť vtip. proste rob si sám zo seba (aj pred sebou aj pred ňou) srandu z toho aký si žiarlivý. lebo vtedy to vie byť aj zábavné, aj to odbúra všetko to nepríjemné že "on mi neverí a je na mňa hnusný len preto že mi neverí", a zachová si to tú časť obsahu že "on ma má tak rád že má problém ukontrolovať takéto hlúpe nutkania".
najjednoduchší spôsob ako žiarlivosť (pokiaľ nie je úplne extrémna) zmeniť z predmetu hádok na predmet pobavenia a "úú, to je zlaté".
ale základ je to, ty sám pred sebou ten pocit prestaň brať vážne, ty sám pred sebou sa smej z toho že ho máš.
lebo rozumovo podľa mňa vieš že je to hovadina, len pocitom je jedno že to vieš.
tak to sprav opačne, proste mozog vládne a vie že je to hovadina a je mu jedno že pocity to berú vážne.
v živote zažiješ ešte veľa situácií, keď nebudeš vedieť, čo partnerka práve robí a s kým je...udiať sa totiž niečo môže v noci, ale aj počas dňa...keď budeš z každej takejto situácie robiť tragédiu, zblázniš sa...ver jej a nechaj ju....keď bude chcieť byť s tebou, bude s tebou...keď bude chcieť byť s iným, bude s iným... tak to už chodí a nič s tým neurobíš...správne píšeš, že touto svojou žiarlivosťou ju od seba najskôr tak odpudzuješ...a mimochodom vieš ako sa hovorí - zakázané ovocie chutí najlepšie...len jej neustále upriamuj pozornosť na to čo nemá robiť...ale potom sa nečuduj, ak to naozaj urobí
@kaylee ináč (bude to vyzerať offtopic, ale nie je, ale vysvetlenie súvislostí by bolo na dlho), vieš o tom že tie scény čo si mi spravila po rozchode boli úplne že najväčšie (a svojim spôsobom najmilšie) aké mi boli kedy po rozchode spravené?
@midnight bola by som prekvapena keby ma v tomto niekto tromfol to bol moj zivotny vykon hento!
ale mala som 16 a pred kramami co si cakal akoze
a tema je o ziarleni nie o rozchodovych pubertalnych vystupoch! (mama mi to dakedy pripomina a mam chut sa zakopat)
nabuduce mi take veci mozes kludne pisat v tske len tak btw
musíš si uvedomiť, že keď ťa bude chcieť podviesť, tak ťa podvedie, nech ju budeš akokoľvek kontrolovať a keď ťa nebude chcieť podviesť, tak to nespraví aj keby bolo okolo nej milion atraktivnych chlapov, ktorí o ňu majú záujem
Ja mám na ploche takú super poznámku, ktorú si často čítam, keď som nahnevaná, alebo mám pochybnosti -
"Ja sa absolútne netrápim tým, či ma môj muž zajtra opustí alebo sklame. Proste na to vôbec nemyslím. Ja nemôžem nikoho nasilu držat vo vzťahu, ani si lásku vynucovat, ak sa on raz rozhodne, že koniec, tak s tým nič neurobím, tak prečo na to každý deň myslieť a sa tým trapit? Ja len verím sebe, ze by som to zvládla, nech sa stane čokoľvek."
a myslím, že nikto z nás ti do hlavy nevidí, takže si s tým musíš nakoniec aj tak poradiť len sám
@kaylee nieje, iba je to zaujímavé čo povieš? zmenil sa nejako ten chlapec?
@zajkousko vysníval som si akurát tak to čo dokážem do vzťahu vložiť sám, čiže nič nereálne :-S
a vieš čo že som si na tu samotu napokon opäť aj zvykol? smútok zo mňa po tom čase aj opadol ... cítim sa vyrovnanejšie a lepšie už ... taký pokoj cítim ...
Pevna vola ti nepomoze, jednoducho si dosaď do hlavy ine myšlienky, co krasneho s nou mozes robit nasledujuci den, predstavuj si to, ludsky mozog nepozna rozdiel medzi predstavou a skutočnosťou, vždy keď sa pristihneš pri zlej myšlienke tak zakrič STOP!!! A prejdi na tie pekne predstavy.
Zo začiatku to pojde ťazko ale ak budeš vytrvaly a odhodlany tak trochou treningu to dosiahnes a uz to pojde ako nozik po masle. Ono nejde o to uplne potlacit tie negativne predstavy, to sa ani uplne eliminovať nedá, no dokazes ich mi imalizovať na minimum a uziť si podstatne viac pokoja. A tie krasne predstavy možeš napokon aj zrealizovať a možeš byť štastný že tu príležitosť máš.
Skús to, za to nič nedáš, a ver svojej polovičke, ak ta lúbi nema dovod ťa podvadzať a ak nie, na svete je ďalšia stovka žien ktore by o teba radi zakoply
@tallahassee tak keď už s ňou chodíš tak je neskoro dať ti radu nechodiť so slečnou ktorá sa opíja na diskotékach
reálna rada znie aby si jej nerobil scény lebo ju od seba odoženieš, nerob prosím ťa strážneho psa.
Ja síce nechodím na žiadne akcie lebo ma to nebaví, ale keď už idem napr na koncert alebo niekam s kamošmi, tak mu aspoň napíšem sms alebo sa dopredu dohodneme kedy si zavoláme a tak.
ale samozrejme sa nebudem brániť láske, to je nezmysel ... iba vravím že som si zvykol na to že som sám ...ale až mi príde do života niekto kto mi ukáže (odvrátenú stranu mojej zatrpknutosti voči ženám a svetu a následne pocítim niečo čo som hlboko pochoval a usúdim že je to dievča výnimočné a dokonca že ma bude mať rado! ) tak sa veci zmenia
@kaylee vieš čo... teraz už si nie som istý ako som sa k tomu dostal, ale nejak to súviselo s tým že "raz by mi také spravil a bolo by to prvý aj posledný", a v súvislosti s tým že si sa o tom vyjadrila ako o príšernej veci a ja som o tom písal že to vie byť zlaté keď je to správne formulované, tak som si tak nejak spomenul aké príšerné a desivé a bolestivé boli pre mňa vtedy tie momenty s tebou, ale že spätne s odstupom aké to bolo vlastne milé a pekné lebo to ...nejakým spôsobom vyjadrovalo že si ma asi mala rada...
niečo na ten štýl, ono to bol asi príliš ďaleký a abstraktný myšlienkový pochod na to aby sa dal úplne zmysluplne vyjadriť.
choď skôr spať budeš mať pokoj. Niečo "zlé" sa môže stať aj cestou zo školy aj u kamošky na byte počas obeda aj v kaviarni pri/po káve. Čo sa má stať, stane sa. Neovplyvníš to. Prijmi to tak ako to je, skôr než ťa jeb*e.
Ehm načo by sa mala moja priateľka trepať na disko bezomňa ? ako toto nechápem Ak sa zabaviť tak spolu, a spolu tráviť čas. Ak chce ísť niekam s kamoškou tak pohoda ale na disko bez partnera ? Veď ak raz spolu tvoríme pár a sme šťastný tak sa dá spolu zabaviť v pohode ale tak ľudia sú rôzny no Ale tak no ja ak mám vzťah tak vždy vážny čiže spolu bývať aj teraz čo mám priateľku tak od začiatku spolu bývame a pohoda je to super a nemáme dôvod ísť sa flákať jeden bez druhého. A k tej žiarlivosti ja skôr mávam strach o priateľku v dobrom na príklad ak sa jej neviem dovolať a viem, že by mala mať čas. Napr. keď bola na nočnej cez inventúru a hovorí mi no, že cca. do piatej rána by mala byť hotová tak som jej povedal nech sa mi ozve predtým, že pôjdem pre ňu aj keď to je kúsok a ona, že netreba nech sa vyspím ale trval som si na svojom. Tak fajn. Odbilo 5 hodín a nič hovorím si možno sú dlhšie o šiestej jej volám nič až do 10:00 som sa jej nedovolal to už mala 10 sms ako sa o ňu bojím či trúba neišla sama a niekto ju cestou nepraštil do hlavy a tak či sa jej nič nestalo. ale pohoda
@rocafella človeče a s kamarátkami čisto na disku keby ide bez teba?A ako sorry ale z tvojho komentu mám dojem že ty si až moc majetnicky a otravný keby som ženská by som ušiel hneď od teba
Dakujem vsetkym za pomoc a uzitocne rady zvlast tebe @midnight skusim to obracat na srandu snad to zaberie a bude to nakonec ok ... neviem preco ale citim ze ona je ta prava ta s ktorou chcem prezit cely zivot doteraz som to pri ziadnej necitil snad sa uz nemylim
@simka1311 s nou chodievam stale len ona hovori ze ked som tam s nou tak sa nevie tak zabavat ako ked je len s kamaratkami lebo je stale pri mne a pritom jej hovorim ked stretnes nekoho znameho a ked chces tak kludne chod pokecat hovorim jej ze aj pri mne sa moze opit ale ona stale tvrdi ze nie tak ja neviem uz a teraz posledny vykend co bol som jej povedal ok chod ked chces sa zabavit bezomna a ona ma taku kamaratku taku pi*u s prepacenim no a ona moju priatelku ozrala totalne a ta pi*a bola triezva ona povie ideme pit a do ostatnych leje tvrde a ona popija pivka podla mna ked sa povie ideme pit vsetci piju rovnako
@barky ale vilo nemyslel som to tak doslovne proste ak by chcela môcť ísť tak budiš nech ide ale tak nemá dôvod ísť na disko bezo mňa lebo ak si chce zatancovať tak čo s druhými chlapmi ? Proste ak je dievča vo vzťahu musia platiť nejaké vzájomné zásady a diskotéka to už je také moc ehm detské? ako sem tam fajn cez leto prípadne nejaká špeciálna príležitosť keď sa chceme íst vytancovať. Ale tak ona, že by mala potrebu sa tam ísť otŕčať veď na grc mi je keď vidím niektoré diskotéky a zmachlené 13stky A je rozdiel ak si ide s kamarátkami niekde do baru sadnúť a tak to je pohoda
tak jej neveríš proste a nerozprávaj že veríš...čiže ten vztah nemá zmysel ,lebo základ je špatný .... tiež som "chcel" jednu babu (asi,ani sam neviem poriadne čo som chcel),ale bola ten typ,že rada flirtovala a rada cítila,že je žiadaná ....preto som sa rozhodol,že to s nou ani nebudem chciet skúšat,lebo by som jej absolutne neveril keby niekam šla bezomna a potom aky to ma význam? Len by som ju upodozrieval zbytočne a možno by ani nebol dovod.
Čiže bud jej veríš a vobec to nerieš,alebo jej neveríš a potom sa rozíd lebo je to zbytočný vztah.Ale inak ako povedal @erjedna ,určite spolu nebudete do konca života,takže zbytočné sa na tým pozastavovat.Ked ta bude chciet podjebat nejaká baba,aj tak ta podjebe a mozes s nou chodit aj na wc.
@tallahassee ten pocit ze je ta prava s ktorou chces prezit zivot je vazne zradny ako tu uz bolo spomenute, skus sa nanho vykaslat aspon v takomto mladom veku...inak tiez som maval o byvalu az prehnany strach ze sa jej nieco stane a nerobilo to v tom vztahu velku dobrotu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
a akoze "bojim sa ju pustit samu na diskoteku" to ona sa od teba musi pytat alebo co?
co ti poviem ked sa nevies sam kontrolovat tak si asi zbehni na terapiu lebo no... nejdem sa dalej rozpisovat ale nevidim tam dobru prognozu do buducnosti (ako v casovom rozmedzi 10-20 rokov)
raz by mi toto niekto spravil...prvy a posledny
"A ona mi stale hovori ze jej neverim ale ja jej verim len neverim tym ostatnym okolo nej"
perfektnééé, to poznám
jediné riešenie je trénovať výdrž. proste ...sa mučiť tým že to budeš pretrpiavať, až kým to prestane byť mučenie.
a čo sa týka toho ako o tom hovoríš priateľke... na vyjadrovaní žiarlivosti nie je najhorší obsah, ale tón. skús, keď už jej o tom ako hrozne žiarliš hovoríš, z toho spraviť vtip. proste rob si sám zo seba (aj pred sebou aj pred ňou) srandu z toho aký si žiarlivý. lebo vtedy to vie byť aj zábavné, aj to odbúra všetko to nepríjemné že "on mi neverí a je na mňa hnusný len preto že mi neverí", a zachová si to tú časť obsahu že "on ma má tak rád že má problém ukontrolovať takéto hlúpe nutkania".
najjednoduchší spôsob ako žiarlivosť (pokiaľ nie je úplne extrémna) zmeniť z predmetu hádok na predmet pobavenia a "úú, to je zlaté".
ale základ je to, ty sám pred sebou ten pocit prestaň brať vážne, ty sám pred sebou sa smej z toho že ho máš.
lebo rozumovo podľa mňa vieš že je to hovadina, len pocitom je jedno že to vieš.
tak to sprav opačne, proste mozog vládne a vie že je to hovadina a je mu jedno že pocity to berú vážne.
ale mala som 16 a pred kramami co si cakal akoze
a tema je o ziarleni nie o rozchodovych pubertalnych vystupoch! (mama mi to dakedy pripomina a mam chut sa zakopat)
nabuduce mi take veci mozes kludne pisat v tske len tak btw
Ja mám na ploche takú super poznámku, ktorú si často čítam, keď som nahnevaná, alebo mám pochybnosti -
"Ja sa absolútne netrápim tým, či ma môj muž zajtra opustí alebo sklame. Proste na to vôbec nemyslím. Ja nemôžem nikoho nasilu držat vo vzťahu, ani si lásku vynucovat, ak sa on raz rozhodne, že koniec, tak s tým nič neurobím, tak prečo na to každý deň myslieť a sa tým trapit? Ja len verím sebe, ze by som to zvládla, nech sa stane čokoľvek."
a myslím, že nikto z nás ti do hlavy nevidí, takže si s tým musíš nakoniec aj tak poradiť len sám
pevna vôľa mosty stavia, ...
ak to nedokážeš, nikdy, ale nikdy sa nežeň, pokazíš život nielen sebe, ale hlavne tej dievčine...
láska je najväčší dar od Boha, žiť vo zväzku celý život, znamená navzájom sa rešpektovať, vedieť si odúšťať, tolerovať a chápať ...
to ako vážne?
dake tri mesiace. ale to uz davno daaaavno pred 5 rokmi
@midnight vidis uz to zacina musel si?!
hm, taka sa ešte nenarodila, aku si si vysníval zrejme ...
to iste môže povedať aj žena o tebe...
vidím to tak, že ak čosi nespravíš so sebou tvoj rod vymrie a napokon, samota je veľmi ťažká.
@zajkousko vysníval som si akurát tak to čo dokážem do vzťahu vložiť sám, čiže nič nereálne :-S
a vieš čo že som si na tu samotu napokon opäť aj zvykol? smútok zo mňa po tom čase aj opadol ... cítim sa vyrovnanejšie a lepšie už ... taký pokoj cítim ...
Zo začiatku to pojde ťazko ale ak budeš vytrvaly a odhodlany tak trochou treningu to dosiahnes a uz to pojde ako nozik po masle. Ono nejde o to uplne potlacit tie negativne predstavy, to sa ani uplne eliminovať nedá, no dokazes ich mi imalizovať na minimum a uziť si podstatne viac pokoja. A tie krasne predstavy možeš napokon aj zrealizovať a možeš byť štastný že tu príležitosť máš.
Skús to, za to nič nedáš, a ver svojej polovičke, ak ta lúbi nema dovod ťa podvadzať a ak nie, na svete je ďalšia stovka žien ktore by o teba radi zakoply
asi ani velmi nie ja som nechapala nikdy z tych jeho myslienkovych pochodov
no tak tebe je sa škoda ženiť, ako to vypadá v manželestve je ti určite dobre známe....
aj ja som si zvykol na samotu, dá sa to, hlavne, ak máš pred sebou cieľ a ideš za ním
(uvedomujem si že táto otázka znie už dosť drzo, ale zaujíma ma to )
reálna rada znie aby si jej nerobil scény lebo ju od seba odoženieš, nerob prosím ťa strážneho psa.
Ja síce nechodím na žiadne akcie lebo ma to nebaví, ale keď už idem napr na koncert alebo niekam s kamošmi, tak mu aspoň napíšem sms alebo sa dopredu dohodneme kedy si zavoláme a tak.
ale samozrejme sa nebudem brániť láske, to je nezmysel ... iba vravím že som si zvykol na to že som sám ...ale až mi príde do života niekto kto mi ukáže (odvrátenú stranu mojej zatrpknutosti voči ženám a svetu a následne pocítim niečo čo som hlboko pochoval a usúdim že je to dievča výnimočné a dokonca že ma bude mať rado! ) tak sa veci zmenia
máš pravdu, vytrvaj, to čo má prísť určite príde a potom sa všetko dobehne
niečo na ten štýl, ono to bol asi príliš ďaleký a abstraktný myšlienkový pochod na to aby sa dal úplne zmysluplne vyjadriť.
"neviem preco ale citim ze ona je ta prava ta s ktorou chcem prezit cely zivot doteraz som to pri ziadnej necitil snad sa uz nemylim"
uf uf uf...
veľmi nebezpečná myšlienka, veľa bolesti ti (cca na 95%) skôr či neskôr spôsobí...
Čiže bud jej veríš a vobec to nerieš,alebo jej neveríš a potom sa rozíd lebo je to zbytočný vztah.Ale inak ako povedal @erjedna ,určite spolu nebudete do konca života,takže zbytočné sa na tým pozastavovat.Ked ta bude chciet podjebat nejaká baba,aj tak ta podjebe a mozes s nou chodit aj na wc.