Mám problém a potrebovala by som poradiť. Dala som výpoveď v jednej firme s výpovednou lehotou 1 mesiac. Vedúci je čistý idiot, doteraz ju nepodpísal, je položená na pulte v práci. Ignoruje ma, nedvíha telefón. Taktiež čakám na svoju výplatu od 31. 7, kaž
Nesúhlas zamestnávateľa s výpoveďou je právne úplne bezvýznamný.
Ak zamestnávateľ odmieta výpoveď prevziať, odporúčam výpoveď zaslať poštou doporučene s návratkou do sídla zamestnávateľa. Ak zamestnávateľ odmietne prevziať aj poštou zaslanú výpoveď, považuje sa výpoveď za doručenú v deň, keď ju pošta vráti odosielateľovi – zamestnancovi.
V prípade výpovede sa pracovný pomer končí uplynutím výpovednej doby. Výpovedná doba je dva mesiace a začína plynúť prvým dňom kalendárneho mesiaca nasledujúceho po doručení výpovede zamestnávateľovi. Ak teda doručíte výpoveď zamestnávateľovi v priebehu marca, váš pracovný pomer sa skončí 31. mája 2002, a to bez ohľadu na súhlas alebo nesúhlas zamestnávateľa. Dovtedy ste však povinná riadne vykonávať svoju prácu.
@nightrain nerobím tam ani rok, takže výpovedná lehota je len mesiac.......sídlo firmy je dakde v Margecanoch, lebo jeho rodičia tam dačo majú....nepoznám ani jeho adresu, aby som mu to poslala
@25tiger1 si na slovensku. tu ked dokazes ojebat tak sa mas jak kral. vymysli si psychicke problemy. len to chce energiu chodit po lekaroch a prehovarat ich a vedet s nimi manipulovat.
Udat ho (predpokladam, ze policiu myslite) neviem za co chcete
To, ze si vypoved nepodpisal, to je jeho problem, ty sa hlavne poisti o tom, ze si mu ju dorucila. Pokojne si ho aj nahraj ako mu vravis, ze co s tou vypovedou, co si mu na stol polozila este 27.07 a on ti odpovie a tak mas aspon nejaky dokaz. Potom by som po uplynuti isiel z prace prec a neukazal sa tam, nemoze zi nic. Ze ti neplati mzdu, tam treba kontaktovat urad prace. Ak nepomoze, tak za to sa treba obratit na fizlov.
Ako mozes nevediet kde mu postou zaslat vypoved? Ved ak mas zmluvu, tak musi byt zreme kam....
Výpovedná lehota je dva mesiace po podaní výpovede osobne alebo poštou, to znamená podáš v auguste, ale september a október musíš ešte odpracovať, ak sa teda nedohodnete inak. Druhá možnosť nechoď do práce a vyhodia ťa hneď aj sami.
@nightrain z jednou vecou nesúhlasím. Napr to ze prečo musí vykonávať prácu rovnako však keď nechce podpísať výpoveď tak tu robotu nech robí polovicato aj tak dostane zaplatené a on si dvakrát potom ten zamestnávateľ rozmysli ci jej tu výpoveď podpise alebo nie... Však je v práci je a prácu prácu tak ako jej nemá čo vytknúť potom... Len nemusí tak tu prácu rob polovicato však to môžeš robiť aj mesiac tu jednu vec ktorú by si robila napr 2 týždne... A však si zober dovolenku však máš na ňu nárok a precerpaj ju.... A si zober PN... Pracovný úraz alebo tak a povedz doktorke co je vo veci alebo si obciaz ruku nohu a krivaj a potom si vybav PN a ostaň doma... Alebo posli na nich kontrolu a zavrú celú firmu a budeš mat pokoj. @25tiger1
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Ak zamestnávateľ odmieta výpoveď prevziať, odporúčam výpoveď zaslať poštou doporučene s návratkou do sídla zamestnávateľa. Ak zamestnávateľ odmietne prevziať aj poštou zaslanú výpoveď, považuje sa výpoveď za doručenú v deň, keď ju pošta vráti odosielateľovi – zamestnancovi.
V prípade výpovede sa pracovný pomer končí uplynutím výpovednej doby. Výpovedná doba je dva mesiace a začína plynúť prvým dňom kalendárneho mesiaca nasledujúceho po doručení výpovede zamestnávateľovi. Ak teda doručíte výpoveď zamestnávateľovi v priebehu marca, váš pracovný pomer sa skončí 31. mája 2002, a to bez ohľadu na súhlas alebo nesúhlas zamestnávateľa. Dovtedy ste však povinná riadne vykonávať svoju prácu.
To, ze si vypoved nepodpisal, to je jeho problem, ty sa hlavne poisti o tom, ze si mu ju dorucila. Pokojne si ho aj nahraj ako mu vravis, ze co s tou vypovedou, co si mu na stol polozila este 27.07 a on ti odpovie a tak mas aspon nejaky dokaz. Potom by som po uplynuti isiel z prace prec a neukazal sa tam, nemoze zi nic. Ze ti neplati mzdu, tam treba kontaktovat urad prace. Ak nepomoze, tak za to sa treba obratit na fizlov.
Ako mozes nevediet kde mu postou zaslat vypoved? Ved ak mas zmluvu, tak musi byt zreme kam....
@25tiger1