@Darkkizz Podobná dikusia tu už bola, volala sa tuším V čom upravujete fotky..
Ja používam výhradne Photoshop, i keď nie oficiálny, čo si budeme klamať 200€ za to nedám
Taktiež je dobrý Lightroom, a možno by Ti stačila Picassa, ktorá je zadarmo.
S Gimp-om som nepracovala, neviem povedať.
Ale najväčšia kravina je podľa mňa Zoner Calisto (a skicár samozrejme ), tým si myslím že každý prešiel v škole na informatike.
Aj Lihtroom je veľmi dobrý. Len neviem s čím pracuješ, č s grafikou alebo fotkami, či potrebuješ niečo profesionálnejšie alebo Ti stačí niečo jednoduché, akým štýlom pracuješ. Mne vyhovuje jednoznačne PSko..
Odporúčam Gimp, dá sa v ňom robiť skoro všetko čo vo Photoshope. Jeho výhodou oproti PhotoShopu je napr., že je ZADARMO. Nevýhody niesu skoro žiadne, ale napr. na Gimp nenajdeš toľko tutorialov ako na PhotoShop...
ak chceš len normálne upravovať fotky tak Photoshop Elements alebo Zoner Photo Studio-obidva sú veľmi jednoduché a prehľadné...
Ja používam Zoner-má to prehliadač,zorganizuje mi fotky,v editore hneď všetko nájdem,spraví ti foto-webstránku alebo prezentáciu na DVDčku...má komplet nápovedu v češtine...
ináč rád by som ešte povedal že Photoshop nieje podľa mňa "program na úpravu fotografií"
ja odporúčam Photofiltre Studio, neni to síce žiaden extra profi program ale dá sa tam robiť pomerne dosť vecí a je jednoduchý na používanie, zaberá strašne málo miesta a dá sa doňho natrepať množstvo pluginov... A hlavne je zadarmo, až na novú Studio verziu za to sa už platí ale zohnať sa dá všetko predsa
Nevýhoda PS je že stojí 1300€full verzia , a GIMP je zadara , a na fotky stačí bohate Lightroom si myslím lebo PS je komplet grafický soft , kdežto LR na upravu fotiek pekne ukazuje histogram EXIF
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
picasa - nikdy som v tom nic dobre nenasiel
proste photoshop je photoshop
Ja používam výhradne Photoshop, i keď nie oficiálny, čo si budeme klamať 200€ za to nedám
Taktiež je dobrý Lightroom, a možno by Ti stačila Picassa, ktorá je zadarmo.
S Gimp-om som nepracovala, neviem povedať.
Ale najväčšia kravina je podľa mňa Zoner Calisto (a skicár samozrejme ), tým si myslím že každý prešiel v škole na informatike.
Aj Lihtroom je veľmi dobrý. Len neviem s čím pracuješ, č s grafikou alebo fotkami, či potrebuješ niečo profesionálnejšie alebo Ti stačí niečo jednoduché, akým štýlom pracuješ. Mne vyhovuje jednoznačne PSko..
Ja používam Zoner-má to prehliadač,zorganizuje mi fotky,v editore hneď všetko nájdem,spraví ti foto-webstránku alebo prezentáciu na DVDčku...má komplet nápovedu v češtine...
ináč rád by som ešte povedal že Photoshop nieje podľa mňa "program na úpravu fotografií"