@ivushka25 Pomáhal som bratrancovi s automatickými výpočtami v tabuľkách a takisto s filtrovaním údajov podľa dopredu zadaného parametra. Ak chceš, tak ti pošlem knihu, z ktorej som si to študoval ja... bratranec má s predmetu B
@fixa@midnight@karchie
Ide o to, že programujem štýlom cez podmienky
ak je číslo väčšie ako daco ... napis do bunky ok
ak je číslo mensie ako daco ... napis do bunky nedobre
ale chcem spravit to, ze ak do bunky zadam text, aby mi do vedlajsej hodilo ze som zadala text - teda chyba
viem to nastaviť iba v samotnom exceli cez data, ale ja to potrebujem nahodit do makra cez podmienku ... svoju premennu som definovala ako integer, ale to bude asi zle (lebo to sa vztahuje len na cisla) a akonahle odim text a dam spustit makro, vyhlasi chybovu tabulku a end ...
Hocjaká pomoc mi pomôže, nápady, návrhy ako to vyriešiť
Dim cell As Range
'For Each cell In ActiveSheet.Range("A1:A8")
For Each cell In Application.Selection
If Not IsNumeric(cell.Value) Then
cell.Offset(0, 1).Value = "Nie je to cislo"
End If
Next
End Sub
zakomentovane mas keby si nechcela cez to co je prave oznacene, ale nejaky konkretny range
@matwejo mrcha, nepredbiehaj ma v tom čo viem, venuj sa svojim trápnym ruby a pytónom!
@ivushka25
ako vraví matwejo.
btw pomohlo by ti vedieť vyhľadávať funkcie, príklad, toto (IsNumeric resp. Is* funkcie (je ich viacero, IsData, IsError, IsArray, užitočné veci) by si našla googlením "vba check if value is number"...
odporúčam učiť sa efektívne googliť, v programovaní to bez toho budeš mať veľmi ťažké
@midnight
s @matwejo som písala aj mimo fóra a veľmi mi pomohol ohľadom ošetrenia podmienok, ktoré som potrebovala skombinovať ... viem, že to bude ťažké ... aj efektívne googlenie bolo pre mňa problém, lebo som nedokázala nájsť to čo som potrebovala ... dúfam, že najbližšiu dobu to už neuvidím (aspoň zatiaľ toto som potrebovala zakombinovať do diplomovky, programovaniu sa inak nevenujem, som geodétka, takže to ide trošku mimo mňa
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
Ide o to, že programujem štýlom cez podmienky
ak je číslo väčšie ako daco ... napis do bunky ok
ak je číslo mensie ako daco ... napis do bunky nedobre
ale chcem spravit to, ze ak do bunky zadam text, aby mi do vedlajsej hodilo ze som zadala text - teda chyba
viem to nastaviť iba v samotnom exceli cez data, ale ja to potrebujem nahodit do makra cez podmienku ... svoju premennu som definovala ako integer, ale to bude asi zle (lebo to sa vztahuje len na cisla) a akonahle odim text a dam spustit makro, vyhlasi chybovu tabulku a end ...
Hocjaká pomoc mi pomôže, nápady, návrhy ako to vyriešiť
Sub Makro()
Dim cell As Range
'For Each cell In ActiveSheet.Range("A1:A8")
For Each cell In Application.Selection
If Not IsNumeric(cell.Value) Then
cell.Offset(0, 1).Value = "Nie je to cislo"
End If
Next
End Sub
zakomentovane mas keby si nechcela cez to co je prave oznacene, ale nejaky konkretny range
@ivushka25
ako vraví matwejo.
btw pomohlo by ti vedieť vyhľadávať funkcie, príklad, toto (IsNumeric resp. Is* funkcie (je ich viacero, IsData, IsError, IsArray, užitočné veci) by si našla googlením "vba check if value is number"...
odporúčam učiť sa efektívne googliť, v programovaní to bez toho budeš mať veľmi ťažké
s @matwejo som písala aj mimo fóra a veľmi mi pomohol ohľadom ošetrenia podmienok, ktoré som potrebovala skombinovať ... viem, že to bude ťažké ... aj efektívne googlenie bolo pre mňa problém, lebo som nedokázala nájsť to čo som potrebovala ... dúfam, že najbližšiu dobu to už neuvidím (aspoň zatiaľ toto som potrebovala zakombinovať do diplomovky, programovaniu sa inak nevenujem, som geodétka, takže to ide trošku mimo mňa