@1 má pravdu, teda aspoň u nás na strednej to tak bolo (elektrotechnická priemyslovka)
Kúp si nejakú kvalitnú knihu, čítaj rôzne tutorialy na internete (aj v cudzom jazyku), pozeraj videá(youtube, coursera, ...) a pomaly skúšaj
Na strednej nám síce ukázali aspoň čo to je IDE, no na druhej strane mi to programovanie strašne znechutili (v tvojom veku ma to hrozne bavilo, po roku na strednej som mal k tomu odpor). Tak si daj na to tiež pozor a ak ťa to baví, si to nenechaj znechutiť
@Hudzo Myslis si ze na strednej ta naucia ako sa hacknut do tajnych zaznamov CIA? Hackerstvo sa musis naucit sam, musis poznat vsetko o PC, a sam prist na to ze : Ahaaa, ale ak by som toto vypol... tak... tak by hento nefungovalo a potom by neprisli na IP aatd atd, nenajdes v ziadnej knizke ze ked hento vypnes tak sa stane to a to, ak chces byt original uspesny programator tak musis poprichadzat sam...
Sice ja hovorim o hackeroch ale programovanie ma te isty zaklad...
Pod na moju. Tam mame jednu taku ucitelku informatiky co nic ine nerobi len furt dookola omiela programovanie, nechape ze ten co ho to nezaujima a nerobi s tym ze tomu nemoze rozumiet, no proste mam z nervy. Ale pre teba vy dvaja by ste sa k sebe hodili.
@Hudzo žiadna stredná škola na to nie je dobrá, a často ani výška. začni sa učiť sám, všetky nástroje a vedomosti a informácie a tutorialy sú zadara k dispozícií v mnohých formách.
Nemam s IT nic spolocne a pisem maximalne nejake vypoctove jednostranove srandy v MatLabe, ale neviem si predstavovat, ako ma niekto zacat uplne bez zakladov logiky a algoritmizacie programovat aplikacie. Keby som nemala dobru matiku na SS a na VS, tak viem maximalne zapisat nahodne cisla do textoveho suboru.
No... tiež si myslím že by si mal začať sám alebo spomocou rôznych tutoriálov ale keď už škola tak neviem no... ja chcem ist na SPŠ J.Murgaša v BB na odbor Informačné a Sieťové technológie no inak ti neviem poradiť...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Kúp si nejakú kvalitnú knihu, čítaj rôzne tutorialy na internete (aj v cudzom jazyku), pozeraj videá(youtube, coursera, ...) a pomaly skúšaj
Na strednej nám síce ukázali aspoň čo to je IDE, no na druhej strane mi to programovanie strašne znechutili (v tvojom veku ma to hrozne bavilo, po roku na strednej som mal k tomu odpor). Tak si daj na to tiež pozor a ak ťa to baví, si to nenechaj znechutiť
Sice ja hovorim o hackeroch ale programovanie ma te isty zaklad...
ta google : "stredna skola informatika"
a hopla, pozri sa:
» sositba.edupage.org/...
budes nako**t programator, ked si nevies vyhladavat informacie a spracovavat ich
@rayennn
ty uz prosimta k IT nepis nic, fakt nie ...
Nemam s IT nic spolocne a pisem maximalne nejake vypoctove jednostranove srandy v MatLabe, ale neviem si predstavovat, ako ma niekto zacat uplne bez zakladov logiky a algoritmizacie programovat aplikacie. Keby som nemala dobru matiku na SS a na VS, tak viem maximalne zapisat nahodne cisla do textoveho suboru.