Cafte...Takze viem ze clovek dokaze cokolvek ked chce ale chcem sa opytat: dokaze sa clovek (technickejsi typ) nauciť dobre programovat samoštiudiom ? ... Ty co uz maju stym skusenosti tak podotazka: O kolko percent sa to uci lachsie ked to niekto vysvetl
ja som sa sám "učil" php a actionscript, niekoľko rokov skončilo to tým, že pekne písane php približne viem čo asi môže robiť, AS viem písať úplne primitívne veci. Čiže nič extra. No a teraz na škole (informatika) keď je prednáška z javy, nie som na tom o nič lepšie. Každú hodinu, nie, sekundu prednášky viem menej a menej. Ale ja som asi výnimka lebo všetci ostatní s tým očividne nemajú problémy. Nie som pako a trochu logiky robí divy (btw: Alenka = Alenka v ríši divov ), takže občas niečo zázrakom pochopím. Ja na to ale fakt vôbec nemám talent takže si ma ako príklad nevšímaj mňa asi každú chvíľu vyhodia zo školy
no takto, ja sa programovat ucim de facto iba samostudiom, cez pascal, visual basic, c, java, a teraz asm..a nemal by v tom byt problem podla mna, staci schopna knizka ci skripta, na nete je vela tutorialov a casto ked ti nieco nepojde, je na forach uz x tem k tomu zalozenych..no aby sa mi to ucilo lahsie, tak by to musel byt fakt dobry vyklad
@idzisko - som programátor (oficiálne, že živnosť), a veľkú väčšinu toho čo o programovaní viem som sa naučil samoštúdiom, väčšinou za pochodu (niečo robím, zistím "hmm, toto neviem... ako by sa to..." a idem googliť). je to podľa mňa oveľa lepšie (samoštúdium veobecne, pri programovaní dvojnásob), vieš potom získané info/znalosti lepšie/efektívnejšie využiť, aj si ich dlhšie zapamätáš (keď sa snažíš niečo 3 hodiny pochopiť a potom sa ti to podarí tak si píš že na to len tak ľahko nezabudneš), atď atď... nechce sa mi vymenovávať ďalšie pozitívne efekty ktoré samouka má.
a nepotrebuješ ani skriptá, dokonca ani knihy, dá sa povedať, ak vieš googliť. na začiatok (ak nemáš predstavu o tom čo to vlastne programovanie je, ako sa robí, alebo ak nemáš ani základy žiadneho jazyka) sa oplatí zohnať si pár kníh, ale vlastne akonáhle už nie si úplne clueless, tak na nete zistíš, nájdeš, a naučíš sa (skoro) všetko čo potrebuješ/sa dá.
Závisí od učiteľa. Dobrému učiteľovi sa len máločo vyrovná a zase niektorí nie sú schopný naučiť nič to sa radšej do toho pustiť sám z nejakou dobrou knihou.
@muf - ale veď preboha internet sa programátormi hemží, s nejakým sa skamaráť, vymente icq, a raďte si navzájom, alebo skús nejaké irc kanály, veď tak sa to normálne robí. v čom programuješ?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
@druheja nie si nahodou na FIIT?
to je za alenku v risi divov ze ju nezobrazilo
a nepotrebuješ ani skriptá, dokonca ani knihy, dá sa povedať, ak vieš googliť. na začiatok (ak nemáš predstavu o tom čo to vlastne programovanie je, ako sa robí, alebo ak nemáš ani základy žiadneho jazyka) sa oplatí zohnať si pár kníh, ale vlastne akonáhle už nie si úplne clueless, tak na nete zistíš, nájdeš, a naučíš sa (skoro) všetko čo potrebuješ/sa dá.