u nás na autobusovej stanici som videl billboard na ktorom som sa asi dve minúty ujebával búvol, bola na ňom päťcípa červená hviezda s kosákom a kladivom,
text: Ste spokojný s vývojom Slovenska po 20 rokoch?
ano tiez mi z toho prislo zle a az som sa divil, ze si trufnu s takym niecim vyjst. mozu si nejaki radikalisti dat svastiku na bilbord ze ci sme spokojni s vyvojom po 2. sv. vojne....
nezastavam nacistov ani nahodou, je to humus, ale komunizmus bol tiez a cudujem sa, preco za heilovanie mozes mat problemy a za taketo cosi nie
najviac ma pobavilo, keď som na tom billboarde zbadal malým písmom nacapené niečo v zmysle "názory prezentované v tejto inzercii nemajú nič spoločné s názormi obchodného reťazca Tesco, ani jeho zamestnancami"
@etelnair hm, hej, to mi nenapadlo pozerat na to len ako nejake filozofie ci teorie...som to porovnaval len na zaklade toho, ako boli obe realizovane a tam by sme nasli dost podobnosti.
@15@idea ...presne.. alebo si ich vezme do vlády, keby náhodou mala pravica celkovo navrch... lebo pre istotu sa všetci pravicoví voliči zase rozdelia medzi 2 000 000 strán... :/
@to_all_of_you_morons ľudia to ste vážne tak blbí? že zakladateľ diskusie má 14 a nevie o čom je reč by som ešte prehliadol ale to ho nikto starší neopraví??
ten bilboard je ináč pravdepodobne pravicová príprava na parlamentné voľby, má akože symbolizovať že sa na slovensku po 20 rokoch "demokracie" nič moc nezmenilo...takže klídek žiadna propagácia KSS ani nič podobné bože deti..
najviac ma pobavilo ze samotny zakladatel je 14-rocny mimon, ktory takyto nazor pravdepodobne nabral od rodicov, kedze sam nevie co je to komunizmus, vsak @Kurope ?
Suhlasim s @Etelnair ,myslienka komunizmu naozaj nebola zla - Leninova myslienka bola vyborna, ale bohuzial pre ludstvo nemozna. Komunisti uz z toho spravili sracku.
BTW - a to plati aj pre @Pubertslatinocelny@Cocca-colla@Ancientpedestrian ...beriem, ze pocas komunizmu sa robili naozaj svinstva. ALE TERAZ sa robia svinstva este vacsie a ani sa to nesnazia skryvat, nemame pravo nadavat na Komunizmus, kedze dnesna Demokracia je vlastne Totalita!!!
A co sa vsetko o komunizme vravi!
Ako aj vtedy, tak ani dnes si nemozete nahlas povedat svoj nazor! Ako aj vtedy, tak aj dnes sa kradne a dokonca ovela vo vacsom! Nemohlo sa do kostola a bol potlacovany katolicizmus? Dneska je v kostole este menej ludi ako vtedy...
Nezastavam komunizmus, zastavam sa len jeho povodnej myslienky.
@Delpurr na vek by som sa nepozeral všetci svoje názory zniekadiaľ sprostredkujeme rovnako môžme povedať že ak nadávam na neofašistov tak to mám od svojich rodičov pretože som to nezažil ale o tom to je že sa takéto "názory" stávajú dedičstvom a tým že sa na nich v histórii nezabudne sa môže zabrániť tomu aby sa história opakovala.
Ak je toto totalita tak vidíš teraz ti to ja môžem vrátiť ako to vieš keď si ju nezažil? Totalita spočíva vo vláde jednej strany ktorá je neomylnou autoritou a z toho vyplývajúcom obmedzovaní slobody jednotlivca a celých národov. Takže hovoriť dnes o totalite je smiešne. totalita nieje o tom aké sa robia svinstva. Svinstva vyplávajú z ľudskej povahy sú nezávislé od politického zriadenia. a to že sa robia väčšie svinstvá...to neviem ako si na to prišiel. Nemôžeš povedať svoj názor? Je cenzúra? Zavrú ma ak budem nadávať na fica? nie ja sa cítim zatiaľ slobodný aj keď by to mohlo byť lepšie...sloboda neznamená anarchiu.
a čo sa týka myšlienky to vieš myšlienky sú vždy pekná vec ale človek časom pochopí že myšlienky sú kurva a tak to nefunguje. Ja chcem svetový mier(a zo mnou ďalších 6 miliard obyčajných ľudí). A aj tak je to len myšlienka ktorá je nereálna tak ako myšlienka komunizmu. Je to v nás ľuďoch našej primitívnosti a jedinečnosti máme veľké sny a vznešené ideály ale každý iné.
@Delpurr a preco odkazujes na mna? ja som napisal co mi to pripomina, nenapisal som ani slovo o tom ze sucasny rezim je perfektny ani som vlastne nenapisal nic o komunizme ani inom rezime, napisal som co mi pripomina ten billboard. nic viac, bodka.
No, nevyzerá to tak, že by si hovoril len o myšlienke ...
A ver tomu, že je fakt rozdiel, či ľudia nepôjdu do kostola preto, lebo nechcú, alebo preto, lebo im to niekto zakáže
A to, že dnes nemožno povedať svoj názor je dosť fráza, dneska z teba nik nespraví politického väzňa kvôli tomu, že na ulici zakričíš, že Fico je somár, alebo o ňom vymyslíš zopár vtipov ...
Rozdiely medzi socializmom, ktorý tu bol a dnešným systémom, sú a sú markantné ...
James144
Ale pochopiteľne, že myšlienky sú dôležité ...
A je dôležité vedieť rozlíšiť pôvodnú myšlienku od realizácie, aby sa nestávalo tak, ako sa v súčasnosti často deje, že niekto mysliac na Stalinove zločiny mieni vykrikovať, že komunizmus je rovnaké svinstvo ako fašizmus a malo by byť zákonom zakázané ho propagovať ...
@Tunidlo a myslíš že fašizmus nemá myšlienky? Je to rovnaké svinstvo postavené na manipulácii z ľudskými ideálmi využívajúc túžbe más tvoriť časť celku ktorý dáva ľuďom pocit falošnej istoty.
@James144@Tunidlo ano viem co je totalita, nemyslel som to doslova, myslel som to politici voci obcanom... obcan nema ziadne slovo, krasny prilklad boli strajky vodicov nakladnych aut... Tak som to myslel
Ano chces si povedat svoj nazor? Tak skus na ulici slusne, ale riesit problematiku ciganov ze kam ta to dostane
@Delpurr máš právo voliť takže aroganciu súčasnej vlády je treba zmeniť vo voľbách a problém politiky je že nikdy nebude vyhovovať všetkým preto totalita nefunguje. A ak myslíš že prejavy rasovej neznášanlivosti by mali byť tolerované tak to potom máme na to odlišný pohľad pretože ja sa neobávam žeby ma za môj názor na túto otázku mohol niekto potrestať.
@Tunidlo ok vzdavam sa, nechce sa mi hadat na prave takuto nudnu temu, okrem toho mas urcite viac vedomosti ohladom politiky, takze ani by som na teba nestihal...
@Kurope len si bud isty a tento koment ale je ovela rozumnejsi ako tvoj povodny, asponze tak... a v realnom svete je vsetko mozne, len dobre veci nie mam taky pocit ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Ak by si niekto myslel, že je to nonsens a že sme mali skupinovú halucináciu, tak:
nezastavam nacistov ani nahodou, je to humus, ale komunizmus bol tiez a cudujem sa, preco za heilovanie mozes mat problemy a za taketo cosi nie
ten bilboard je ináč pravdepodobne pravicová príprava na parlamentné voľby, má akože symbolizovať že sa na slovensku po 20 rokoch "demokracie" nič moc nezmenilo...takže klídek žiadna propagácia KSS ani nič podobné bože deti..
Suhlasim s @Etelnair ,myslienka komunizmu naozaj nebola zla - Leninova myslienka bola vyborna, ale bohuzial pre ludstvo nemozna. Komunisti uz z toho spravili sracku.
BTW - a to plati aj pre @Pubertslatinocelny @Cocca-colla @Ancientpedestrian ...beriem, ze pocas komunizmu sa robili naozaj svinstva. ALE TERAZ sa robia svinstva este vacsie a ani sa to nesnazia skryvat, nemame pravo nadavat na Komunizmus, kedze dnesna Demokracia je vlastne Totalita!!!
A co sa vsetko o komunizme vravi!
Ako aj vtedy, tak ani dnes si nemozete nahlas povedat svoj nazor! Ako aj vtedy, tak aj dnes sa kradne a dokonca ovela vo vacsom! Nemohlo sa do kostola a bol potlacovany katolicizmus? Dneska je v kostole este menej ludi ako vtedy...
Nezastavam komunizmus, zastavam sa len jeho povodnej myslienky.
Ak je toto totalita tak vidíš teraz ti to ja môžem vrátiť ako to vieš keď si ju nezažil? Totalita spočíva vo vláde jednej strany ktorá je neomylnou autoritou a z toho vyplývajúcom obmedzovaní slobody jednotlivca a celých národov. Takže hovoriť dnes o totalite je smiešne. totalita nieje o tom aké sa robia svinstva. Svinstva vyplávajú z ľudskej povahy sú nezávislé od politického zriadenia. a to že sa robia väčšie svinstvá...to neviem ako si na to prišiel. Nemôžeš povedať svoj názor? Je cenzúra? Zavrú ma ak budem nadávať na fica? nie ja sa cítim zatiaľ slobodný aj keď by to mohlo byť lepšie...sloboda neznamená anarchiu.
a čo sa týka myšlienky to vieš myšlienky sú vždy pekná vec ale človek časom pochopí že myšlienky sú kurva a tak to nefunguje. Ja chcem svetový mier(a zo mnou ďalších 6 miliard obyčajných ľudí). A aj tak je to len myšlienka ktorá je nereálna tak ako myšlienka komunizmu. Je to v nás ľuďoch našej primitívnosti a jedinečnosti máme veľké sny a vznešené ideály ale každý iné.
No, nevyzerá to tak, že by si hovoril len o myšlienke ...
A ver tomu, že je fakt rozdiel, či ľudia nepôjdu do kostola preto, lebo nechcú, alebo preto, lebo im to niekto zakáže
A to, že dnes nemožno povedať svoj názor je dosť fráza, dneska z teba nik nespraví politického väzňa kvôli tomu, že na ulici zakričíš, že Fico je somár, alebo o ňom vymyslíš zopár vtipov ...
Rozdiely medzi socializmom, ktorý tu bol a dnešným systémom, sú a sú markantné ...
James144
Ale pochopiteľne, že myšlienky sú dôležité ...
A je dôležité vedieť rozlíšiť pôvodnú myšlienku od realizácie, aby sa nestávalo tak, ako sa v súčasnosti často deje, že niekto mysliac na Stalinove zločiny mieni vykrikovať, že komunizmus je rovnaké svinstvo ako fašizmus a malo by byť zákonom zakázané ho propagovať ...
Ale samozrejme, že má ...
Len sú narozdiel od ideí komunizmu dosť zavrhnuutiahodné ...
(a trochu sa poopravím, skôr som mal na mysli nacizmus, ako fašizmus, ten asi automaticky nezahŕňal aj rasovú neznášanlivosť)
Ano chces si povedat svoj nazor? Tak skus na ulici slusne, ale riesit problematiku ciganov ze kam ta to dostane
A volby nic nezmenia, vsetko su to svine, kompletne...
Neviem, či je negatívom politického systému, že politici nemôžu skákať, ako si občania zapískajú ...
A rovnako neviem, či je negatívom politického systému, že na ulici sa hocikedy vyskytne niekto pripravený dať človeku po papuli ...
Toto sú akože paralely spájajúce dnešok a totalitu?
Mimochodom, názor, že "voľby nič nezmenia, lebo..." je strašne skreslený ...
Ale nazor si mi nezmenil tak ci tak
a pokiaľ vieš racionálne uvažovať tak by si prišiel na to že KOMUNIZMUS ako taký nemôže v reálnom svete fungovať
a nezabudni mi hovoriť že mám len 14