Prosím ludia poradte mi. neviem si naliat do hlavy nemcinu. osoby a take blbosti viem, len neviem slova. som zaciatocnicka chodim do 6. triedy a pridala ku angline sa nam pridala nemcina. anglina- super ale pomozte s tou nemcinou pls kto vie
učiť sa slovíčka z nemčiny robilo aj mne problém...mne pomáhalo to, že som si ich čítala nahlas alebo aj písala a tým som sa ich učila a hlavne sa ich uč aj s členmi
alebo sa ich učte viacerí a rozprávajte si ich navzájom, to tiež pomáha
sprosty prijebany jazyk,vytrvalo som sa ho odmietal ucit,a nikdy nechcem vediet po nemecky aj ked by som mohol mat dobru pracu v nemecky hovoriacich krajinach
@fxx z toho prispevku az srsi debilita fakt proste nebudem sa to ucit ani za boha, aj keby mam mat 3x taky plat jak tu no mozem jebat, sa za pol roka naucis ohrabane jazyk a zijes si jak pan, ja ten jazyk tiez nemam rad, ale ked mi v robote povedia, ze treba ist do nemecka do klavesnice tukat tak sa dopici zoberem a naucim, som neni kokot predsa tu aj tak skape pes a jedine co sa tu bude dat robit budu kompy-informatika a hen chleba piect a s krompacom do zeme buchat
k teme no tie slovicka su fakt problem, vzdy sa nauc slovicko s clenom a zapamataj si ten rod, idealne je si kazde slovicko aj vysklonovat/vycasovat, s tym som zase ja mal problemy, ze som nevedel co je aky rod a tak som nevedel, ze ci je tam den, der atd.. nemcina je tazka a nemusi to byt pekny jazyk ale momentalne je ovela dolezitejsia na biznis tu v okoli ako ine jazyky, resp. vydelecna, takze drzim palce
@fxx nuz ano mas pravdu, este mozes ist do talianska pomarance zbierat
nie proste nemecky hovoriace krajiny nehorazne ponukaju pracu na trhu, niekomu staci prekazka reci a radsej budem robit selibarsco ine..
neviem o tom, ze by v anglicky hovoriach krajinach zrovna teraz bolo "ustlane" na dobre casy..resp. lepsie ako tu a uz nie vonkoncom v nemecky hovoriacich..
samozrejme je to tvoja vec, len tolko som k tomu chcel, lebo tu sa clovek chce naucit ten jazyk a ty mu tu napises, ze je to skurveny jazyk a nikdy sa ho nechces naucit, to ho moc nemotivujes
a k teme : no a najlepsie je fakt sa bavit po nemecky, ak budes starsia tak idealne je ist aspon na chvilu niekam na nejaky pobyt, proste ked si v nemecku alebo rakusku tak sa ten jazyk naucis neskutocne rychlejsie
no tak ja sa franinu učím tak že najprv sa to učím vyslovovať a s rodičmi konverzujem vo franine a potom si to stále dookola píšem aby som si to zapamätala skús možno ti to tak aj s neminou pôjde
@fxx myslim ze n0win0u na to pozera trosku ako informatik a tam ti ta nemcina pomoze fakt stokrat viac jak vsetky talianciny, spanielciny a francuzstiny dokopy
@n0win0u ja neviem,nejak uz nemam potrebu taketo veci rozoberat s panacikmi z netu,je mi to proste tak lahostajne,robte si co chcete. len mi trocha vadi ked ma ide niekto poucovat alebo mudrovat,nema zmysel tu s niekym viest diskusiu,proste ziadny zmysel to nema.
to ze som napisal ze nemcina je jebnuty jazyk je moj nazor,a je na zakladatelovi ako to vezme
@fxx no ok tak prepac, ze som ta poucoval ale odpovedat si mi mohol ale nevadi ostanem teda obmedzeny ja
podla mna to je tiez jebnuty jazyk, ale zatracovat ho je asi rovnake ako zatracovat windows lebo je to kokotina O_o ( o tom, ci je to kokotina sa tiez bavit nemusime )
@etelar tak ale celkovo, ked si to tak zoberes tak ake profesie su pozadovane teraz niekde v cudzine napriklad ? vyjme informatiku
@domusik55 ja sa slovíčka učím (po 4 rokoch učenia nemčiny) viac menej tak, že nemám k nim slovenský preklad, ale nemecké slovo, ktoré znamená to isté čo sa chcem naučiť.. neviem či chápeš mne sa to takto učí ľahšie
inak... nebudem veľmi konštruktívna, ale keď tu vidím vety typu: je to fašistický jazyk, tak len tak mimochodom, ja si pod fašistickým jazykom predstavím skôr taliančinu
@mielikki hahaha však tuna máš rodinne 20 e a v rakusku 400 e! ale na dalsie dieťa o čosi menej a v nemecku ako upratovať na pol uvazka zo styrmi hodinami na den krasne 800e tuna ma tolko za celo dennu drinu za tri mesiace ani nie
neznášam nemčinu, ale idem z nej maturovať a moc ti neporadím lebo ja mám ten nejaký prirodzený talent na jazyky a nemusím sa ich moc učiť...tak snáď len učiť sa nahlas alebo neviem..
@0 sús si slovíčka, ktoré až tak dobre nevieš, napísať na papier, a ku nim aj preklad...a zakri si nemecke slovko, a skus si ho v hlave povedať mne to pomáha
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
alebo sa ich učte viacerí a rozprávajte si ich navzájom, to tiež pomáha
@kakuseibakaism teba vystrelit do vesmiru bez skafandru
k teme no tie slovicka su fakt problem, vzdy sa nauc slovicko s clenom a zapamataj si ten rod, idealne je si kazde slovicko aj vysklonovat/vycasovat, s tym som zase ja mal problemy, ze som nevedel co je aky rod a tak som nevedel, ze ci je tam den, der atd.. nemcina je tazka a nemusi to byt pekny jazyk ale momentalne je ovela dolezitejsia na biznis tu v okoli ako ine jazyky, resp. vydelecna, takze drzim palce
nenaucim sa,100x som sa mohol naucit,odmietam sa naucit,a nebudem rozpravat prijebany fasistickym jazykom
s anglictinou mozem ist do dobrych 80% krajin,co mi staci
este by som sa radsej po francuzsky naucil jak hentu kokotinu
nie proste nemecky hovoriace krajiny nehorazne ponukaju pracu na trhu, niekomu staci prekazka reci a radsej budem robit selibarsco ine..
neviem o tom, ze by v anglicky hovoriach krajinach zrovna teraz bolo "ustlane" na dobre casy..resp. lepsie ako tu a uz nie vonkoncom v nemecky hovoriacich..
samozrejme je to tvoja vec, len tolko som k tomu chcel, lebo tu sa clovek chce naucit ten jazyk a ty mu tu napises, ze je to skurveny jazyk a nikdy sa ho nechces naucit, to ho moc nemotivujes
a k teme : no a najlepsie je fakt sa bavit po nemecky, ak budes starsia tak idealne je ist aspon na chvilu niekam na nejaky pobyt, proste ked si v nemecku alebo rakusku tak sa ten jazyk naucis neskutocne rychlejsie
to ze som napisal ze nemcina je jebnuty jazyk je moj nazor,a je na zakladatelovi ako to vezme
podla mna to je tiez jebnuty jazyk, ale zatracovat ho je asi rovnake ako zatracovat windows lebo je to kokotina O_o ( o tom, ci je to kokotina sa tiez bavit nemusime )
@etelar tak ale celkovo, ked si to tak zoberes tak ake profesie su pozadovane teraz niekde v cudzine napriklad ? vyjme informatiku
@domusik55 ja sa slovíčka učím (po 4 rokoch učenia nemčiny) viac menej tak, že nemám k nim slovenský preklad, ale nemecké slovo, ktoré znamená to isté čo sa chcem naučiť.. neviem či chápeš mne sa to takto učí ľahšie
viva la švajčiarskemu dôchodku
a fakt...čím ďalej tým viac uvažujem že sa presťahujem do nemeccka, švajčiarska alebo rakúska...
a mne by stačil aj ten nemecký... vlastne, mne by stačila aj nemecká podpora, aj tá je viac, ako sa tu bežne zarobí
(dúfam, že si na mňa spomenie spolužiačka, čo má rodinu v Berlíne a v lete tam chce ísť, že mi sľúbila ma pribaliť
@louis ta nauci