Glukozu a trošku proteinu das pred tréningom a proták po treningu.
No na beh a plavanie je to podla mna zbytočné.
Radšej to sprav tak že pred behom hodinku/polhodinku si daj kávu a banán po tréningu ryžu z masom alebo ten proták(pred treningom nemá velký zmysel) potom hlavne na noc treba tvaroh resp celo by to zmenit celý jedalniček
A to asi nasledovne aby soms a dostal k podstate . akc es yb si schudol či narastly svaly atd.,.. potrebujes nastartovať metabolizmus (ako tuning na aute)
V noci jes malo čiže sa metabolizmus spomaluje. takže na ranajky treba nejake veci co sa rýchlo strebavajú čiže jednoduché sacharidy (to sú nejake sladkosti atd) Taktiež ej dolezité casto jest čiže minimalne 6x denne
Po ranajkách by mali prist 2ranajky také vačšie stačí tka hodinka alebo hodinka a pol po prvých tam je dobré nejaké ovocie ousené vločky bebe keksi (komplexnejsie sacharidy) obed si rozdel na 2 časti tma najlepsie ryža cestiviny z nejakým masom olovrant si daj ako keby stravu pred treningom večeru si rozdel na 2 časti podla toho ekdy bude trening prvá večera može byť napriklad protak po treningu a hned pred spaním si daj tvaroh (pomalé bielkoviony strebávajú sa celú noc čiže zrýchliš metabolizmus a rano nebude taký spomalený)
zdravý životný štýl a budeš papať takéto "doplnky"? ži naozaj zdravo, tak ako ja a proteíny čerpaj iba z prírodných produktov ! keď chceš, aby boli svaly čo najskôr viditeľné, tak jedz banány a citrón a pi veľa mlieka.
@camilla "keď chceš, aby boli svaly čo najskôr viditeľné, tak jedz banány a citrón a pi veľa mlieka." myslím že je tam viac doležitejších faktorov ako citrón a mlieko a banány
viete čo prehovorili ste ma .....tak teda dám prednosť zdravej pestrej strave ale inak potreboval som to najma pre rast do vysky aby to bolo tak vyvazene teda zdravy sport + toto ale ked si myslite ze je to humus tak davam na vase slova
@camilla naražam natie sračky ??? z tých vymenovaných vecí nikdy nebudeš mať svaly.. aj keby si ich jedla tony ... ( a ani neviš ako sa tie "sračky" vyrábajú .... sút o asi také isté sračky ako keby si pila kávu nescu alebo sušené mlieko ,ovšem ak si vybereš tie spravne ale oto nejde,naražal som uplne na niečo iné )
Vidím že vieš o výžive minimum možno tak nejaké info s wanda.sk
@dannyd14 ak by si si kupil neochutený rpotein pohodička, vyraba sa zo sušenej srvátky čiže jak sušene mlieko tie sračky su natom iba tie farbivá a príchute (niečo podobne ako cola bez cukru)
a inak aky druh mlieka? lebo s rodicmi som si prednedavnom vymienal informacie ze je nizkotucne skodlive ze radsej to polotucne ..to zabili a mlieko pijem vzdy cca raz dvakrat za den a snazim sa to dodrzovat ze tesne pred nocou salku mlieka obcas pripojim k tomu tvaroh
@v3nty mňa nezaujímajú trápne výživové doplnky, preto o nich nič neviem, dávam prednosť zdraviu a na svaly si radšej počkám dlhšie a nepotrebujem do seba sypať proteíny v prášku alebo čo... a odporučila som to aj chlapcovi, čo založil túto diskusiu...
plávanie a beh+proteiny? to neni dobra kombinacia...proteiny su hlavne pre tych ktori posiluju...a ked uz si chces kupit protein tak ja ti poradim iste nejaky od znacky Weider
tak este raz, aky druh mlieka? lebo s rodicmi som si prednedavnom vymienal informacie ze je nizkotucne skodlive ze radsej to polotucne ..to zabili a mlieko pijem vzdy cca raz dvakrat za den a snazim sa to dodrzovat ze tesne pred nocou salku mlieka obcas pripojim k tomu tvaroh
@dannyd14 ja pijem cez den 2 L mlieka alebo niekedy aj 3 L , zalezi na tom ake mlieko to je..potom ti este poradim jedz vela bieleho masa,cim viac tym lepsie aj pred aj po cviceni
@v3nty Toto čo radíš je dobré na chudnutie, alebo na naberanie svalovej hmoty? Je to celkom zaujímavá téma. A na akom princípe fungujú proteíny (ako pôsobia, aký majú vplyv), mohol by si mi povedať?
Chápem, že z toho banánu pred behom má mať energiu a ďalej už nechápem nič
@louis ma vela bielkovin ale z obchodu ma aj vela hormonov, radsej hovadzie, co je zas drahsie. Ja mam napriklad na sebe odskusane ak jem vela kuracieho masa z obchodov, tak zacinam mat zaludocne problemy.
@camilla nie ked nevies ale ked o tom radis a nevies
@stenatko to co on radi je viac menej na vsetko, ked chces chudnut znizis kaloricky prijem, ked chces priberat zvysis. Znizujes kaloricky prijem predovsetkym na sacharidoch a zcasti aj na tukoch. Ale urcity zaklad jedla v tuku treba mat kvoli synteze niektorych hormonov.
Napr. v bananoch je glukoza, fruktoza, co su jednoduche sacharidy, ktore sa nemusia stiepit, a tym padom je z nich rychla energia(tak zjednodusene) a bielkovina ako jedna zo zakladna stavebna jednotka zivych organizmov, tak je to snad jasne.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
1. je to na narast hmoty , ked chces plavat a behat nechpem naco ti to je.
2. mas len 16 a mas jest banany a pit plieko , nie proteiny.
@stenatko Taketo umele ano , na obal vacsinou nakreslia kulturistu aby to posobilo akcne a pubertaci si kupovali.
Ale inak nie.
Ak ceš ušetriť peniaze kúp 100% whey + glukózu
Glukozu a trošku proteinu das pred tréningom a proták po treningu.
No na beh a plavanie je to podla mna zbytočné.
Radšej to sprav tak že pred behom hodinku/polhodinku si daj kávu a banán po tréningu ryžu z masom alebo ten proták(pred treningom nemá velký zmysel) potom hlavne na noc treba tvaroh resp celo by to zmenit celý jedalniček
A to asi nasledovne aby soms a dostal k podstate . akc es yb si schudol či narastly svaly atd.,.. potrebujes nastartovať metabolizmus (ako tuning na aute)
V noci jes malo čiže sa metabolizmus spomaluje. takže na ranajky treba nejake veci co sa rýchlo strebavajú čiže jednoduché sacharidy (to sú nejake sladkosti atd) Taktiež ej dolezité casto jest čiže minimalne 6x denne
Po ranajkách by mali prist 2ranajky také vačšie stačí tka hodinka alebo hodinka a pol po prvých tam je dobré nejaké ovocie ousené vločky bebe keksi (komplexnejsie sacharidy) obed si rozdel na 2 časti tma najlepsie ryža cestiviny z nejakým masom olovrant si daj ako keby stravu pred treningom večeru si rozdel na 2 časti podla toho ekdy bude trening prvá večera može byť napriklad protak po treningu a hned pred spaním si daj tvaroh (pomalé bielkoviony strebávajú sa celú noc čiže zrýchliš metabolizmus a rano nebude taký spomalený)
Ak nečo čekni pár blogov mojich ...
Vidím že vieš o výžive minimum možno tak nejaké info s wanda.sk
@louis 2-3l mlieka je hrozne vela tuku a sacharidov
Neviem co si tu vacsina ludi predstavuje pod zdravou stravou, ked vacsina veci v obchode su dost nanic. Kuracie maso ma vela hormonov napr.
@v3nty inak 5-6 normalnych jedal za den je akurat. Viac je podla mna uplne zbytocne, pokym clovek neni na sypke alebo nema mega dobry metabolizmus
Chápem, že z toho banánu pred behom má mať energiu a ďalej už nechápem nič
@camilla nie ked nevies ale ked o tom radis a nevies
@stenatko to co on radi je viac menej na vsetko, ked chces chudnut znizis kaloricky prijem, ked chces priberat zvysis. Znizujes kaloricky prijem predovsetkym na sacharidoch a zcasti aj na tukoch. Ale urcity zaklad jedla v tuku treba mat kvoli synteze niektorych hormonov.
Napr. v bananoch je glukoza, fruktoza, co su jednoduche sacharidy, ktore sa nemusia stiepit, a tym padom je z nich rychla energia(tak zjednodusene) a bielkovina ako jedna zo zakladna stavebna jednotka zivych organizmov, tak je to snad jasne.
@bress idividualne
@stenatko kolega bress odpovedal este by som dodal že ked zješ tuk + sacharid = čistá priberačka (do tuku)