Čo si myslíte o proteste kamionistov, ktorý prebieha od včera v Bratislave? Kto nevie tak tu kamionisti blokujú už niekoľko ulíc a v týchto chvíľach je protest aj v Košiciach a hovorí sa aj o Trenčíne a Poprade. Myslíte si, že sa mýto týka všetkých? Vi
Mýto sa týka všetkých a dopravcov podporujem aj keď tento protest je len smiešne ničnerobenie.
V tomto sú už aj Maďari daleko pred nami.
Vo Francúzsku a na západe sa totiž protestuje trochu inak, zablokuje sa čo najviac ciest a kamiony sa odstavia na viditeľné miesta a jednoducho prestanú pracovať.
Na protest sa pošlú kukláči, ktorí kamionistov zadržia. Mne to silno zaváňa totalitou.
@1 Ale oni sa búria lebo ten systém mýtneho takmer vôbec nefunguje, je neodskúšaný a narýchlo sprevádzkovaný. Kamióny stoja s tovarom na hraniciach a to len bude, keď všetci podajú žaloby na prevádzkovateľa za spôsobené škody. Veď Peugeot musel takmer zastaviť výrobu kvôli meškaniu dodávky náhradných dielov.
Stojím za nimi, nech debili vo vláde konečne vidia, aký nastane chaos, keď sa ľudia konečne postavia proti bordelu, ktorý tu neustále vďaka skorumpovaným politikom vládne. Polícia si nevie rady, nič nezmôže, ibaže by začali tých šoférov strieľať.
by som ich vymlátil kktov blokovať cesty nech si štrajkujú ale nie takto aj tak nič nedosiahnu len zbytočne obmedzujú ľudí čo sa chcú niekam dostať, by som chodil pekne od kamióna ku kamiónu a sypal im cukor do nádrží...
Podporujem ich, veď týmto mýtom mi to pripadá, že vláda chce nahnať peniaze do rozpočtu. Všetko je to zbúchané, urobené narýchlo a ani cesty nie sú bohvieaké kvalitné.
zaujímavé, že v čechách, keď sa robilo toto mýto, tak nikto neodporoval a pritom tam majú hnusné panelové dialnice. ale na Slovensku je to všetko spravené narýchlo. .. súhlasím s tým, že mýto je treba.... ale to ich riešenie stojí za veľké H*.... oni si to predstavovali veľmi lahko a vôbec sa nepripravili na nejaké iné dôsledky, teraz majú presne to, čo sa dalo aj čakať.. že mýto vyvolá akurát tak rozruch....
Ja si myslim len tolko, ze L. Vazny a ten riaditel SkyToll-u su obycajni kokotkovia, ktori si z toho robia srandu. Urobili Slovensku hanbu vsetkym kamionistom v strednej Europe a este nas zosmiestnuju aj svetove media. A vcera to nemalo chybu, fakt: "L. Vazny: Mytny system funguje velmi dobre." Tak za to by som mu jednu s palicou prijebal po hlave. Kamionisti a dopravcovia robia strajky lebo cely systen kolapsuje a on povie, ze funguje velmi dobre... To je asi buzerant potom alebo co. A ten riaditel SkyToll-u sa vyjadril, ze "su tam nejake male nedostatky" tak to co su dpc za nedostatky, ked ten cely system je jedno velke hovno, ktore nefunguje.
Drzim kamionistom palce a nech znizia preferencie KSSmeru aspon o 5% a Vazneho nech donutia rezignovat.
@filus Z toho co tu citam, vidim, ze to sledujes a vyznas sa. Ty si len ubohy egoista. Tebe vadi ze ti niekto blokuje cesty. A co maju robit? Ked nemozu jazdit? Si prestav, ze si v ich situacii. Napriklad taky cesky kamionista. Ide odniest tovar (robi si svoju pracu). Zastane na SK hraniciach, caka tam 2 dni kym sa dostane vobec na Slovensko a potom zaplati 10x viac, ako by mal. A to este nehovorim, ze siel po takych rozjebanych cestach. A povedz mi, vrati sa tu? Nie, radsej bude chodit naokolo cez nejake ine krajiny. A Slovensko bude mat z toho hovno. A kamionista dojebany tyzden zivota.
Ja s protestom súhlasím a podporujem ich...veď už teraz majú problém prežiť slovenskí dopravcovia lebo konkurencia z poľska ich totálne valcuje (v poľsku stojí liter nafty o 20 centov menej) a ešte na nich spravia toto
ako sám nemám rád tie preťažené kamióny s drevom čo si "vyrývajú vlastné koľaje" do cesty ale na to je colná a mýtna polícia aby to kontrolovala a takým nepoctivým prepravcom by mala napariť pokuty že by sa nespamätali
@Pietro93 vodicovy z polska nic nezostava len ist cez SR, ukrajinsky pojde cez madarov, cech cez rakusko.. uz chapes?, uz to par ludi preratavalo ze aj ked najazdia viac tak usetria na myte
Nuž, podporujem radšej tiež. Druhým kolom by totiž mohlo byť "odblokovanie" a zvýšenie prepravných taríf konečnému spotrebiteľovi - boli by blbí, keby také náklady znášali oni, nie? Tak nad tým rozmýšľam: Keď chleba bude stáť 15 eur.... Takže týka sa to iba kamionistov....?
PS: Ale pre istotu, ak by ste chceli recept na dobrý domáci chlieb....
Dohoda bude len ak prestanu s blokovanim ciest, ale to nechcu akceptovat. Magistrat uz zbroji na staznost, nakolko si nepraje aby v meste strpcovali obyvatelom zivot. Policajti to tam vycistia a poberu vodicaky a doklady od vozidiel. Vodici pridu o vodicaky a prakticky aj o pracu. Klesne pocet dopravcov. A vsetko bude tak, ako ma byt. Komu sa nepaci potiahne streku cez Madarsko a p. A zvysok sa prisposobi. To ze si to premietnu do nakladov a vsetko zdrazie? A, skor ci neskor by k zdrazovaniu doslo, akurat by sa nasiel iny dovod.
reagoval by som na kolegu mouch4 zo včerajška 14:00 (Len nech si platia za zničené cesty ktoré zničli aj tak oni ... aj keď aj to mýto neni 100% v poriadku , ale nech platia ..) ano cesty zničili kamióny ale do tých ciest nebolo investované od 2 svetovej vojny len ich zaplátali a teraz chcú vyzbierať za pol roka na kompletnú renováciu a ešte si medzi tým nabaliť vačky veď by dopravcovia zdvihli ceny a chlieb by stál v prepočte 70sk nato nemyslíš kolega mouch4?
Pretazovanie ciest, nedostatocne vytazovanie zeleznic a trati, nedostatocne vytazovanie vozidiel . . . EU to teraz bude zavadzat. A za socializmu tu ten isty system fungoval
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
V tomto sú už aj Maďari daleko pred nami.
Vo Francúzsku a na západe sa totiž protestuje trochu inak, zablokuje sa čo najviac ciest a kamiony sa odstavia na viditeľné miesta a jednoducho prestanú pracovať.
Na protest sa pošlú kukláči, ktorí kamionistov zadržia. Mne to silno zaváňa totalitou.
Stojím za nimi, nech debili vo vláde konečne vidia, aký nastane chaos, keď sa ľudia konečne postavia proti bordelu, ktorý tu neustále vďaka skorumpovaným politikom vládne. Polícia si nevie rady, nič nezmôže, ibaže by začali tých šoférov strieľať.
» korzar.sme.sk/c/5180720/polsk...
Drzim kamionistom palce a nech znizia preferencie KSSmeru aspon o 5% a Vazneho nech donutia rezignovat.
V západných krajinách je mýto zavedené na úplne inom systéme a je to tak omnoho lepšie. Ide o to, že tam si zaplatia tolko, kolko aj prejdú.
Ale tu, ako u sprostých, musia zaplatiť mýto napr. na celú trasu z BA do TT (čiže 50 km cca) aj keď niekde po 20 km odbočia a idú inakade.
ako sám nemám rád tie preťažené kamióny s drevom čo si "vyrývajú vlastné koľaje" do cesty ale na to je colná a mýtna polícia aby to kontrolovala a takým nepoctivým prepravcom by mala napariť pokuty že by sa nespamätali
PS: Ale pre istotu, ak by ste chceli recept na dobrý domáci chlieb....