Chcel by som sa spýtať rôznych zástancov multikulturálizmu, pseudohumanistov, rádo bi antifašistov a odporcov antisemitizmu, šovinizmu, a antisionizmu, ktorí vraj bojujú proti predsudkom a rasizmu. Prečo keď povedzme 15 cigánov dokope mladý bieli pár, či
ale btw už viem čo mi vadí píšeš niečo zo zločinmi a cigánmi a zas si d otoho musel najebať nejaké židovostvo . antiseminizmus an wm čo.. to jediný mi vadí na tých protestoch že sa zíde banda paranoidních kktov čo si myslia že ked čítajú dake stranky kde je titulná fotka maska anonymous tak vedia ako je ovladany svet a myslia si že sú ako neo ked ho odpojili od matrixu
Zase hlbokomyšlienkárske fórum . Súhlasím s @barky . Doslova milujem tých ľudí, ktorí majú pocit, že len oni vedia, čo sa v skutočnosti deje vo svete a pritom najzmyselnejšia činnosť ich života je sedenie na riti za počítačom a kritizovanie iných za sedenie na riti.
Nevieš čo lavica a marixizmus znamená, nemá to nič spoločné s multikulturalizmom ani semitizmom či antisemitizmom, a okrem toho neviem kde žiješ, ale žijem v UK, kde je vidíš multikulturalizmus na každom kroku, no napriek tomu ak nejaký muslim dobodá bieleho (ako sa stalo minulý ťýždeň v Londýne), tak je to po celých správach, a je jedno či je biely, čierny alebo žltý
Boha tie tvoje asociácie... Prečo vždy keď 15 neonacistov upáli cigáňa tak ultrapravičiari a Kotlebovci mlčia, alebo sa ich snažia obraňovať? Ale fajn šak si tu prezentuj čiernobielo, škatulkuj a ukazuj aký máš len "rozhľad" -.- Choď pozrieť pod články na hociaký z popredných informačných portálov a povedz mi kto sa tam bije do hrude? Tam vidíš reagovanie normálnych ľudí, nie len bláboly a vyjadrenia organizácií.
@majo16 podľa mňa je najvtipnejšie že tu je sa mi zdá pičung hlavne od ľudí ktorí sa za nejakých "lavičiakov a neomarxistov" označiť dajú len ťažko to hovorí asi za všetko
@karlotiskot Ako často niekto upáli cigána a naopak ako často cigán niekoho prepadne, znásilní, zabije? A k tomuto obrovskému nepomeru si ešte spočítaj, koľko je na tu bielych a koľko opálených.
@majster22 Tak oka, čiže mi tým chceš vlastne povedať, že vlastne na tom nie je nič zlé a že si z toho nemáme ani my ostatný nič robiť?
Tu ide o to ako sa vyjadrujú "lavičiaci" keď niečo spraví cigáň a pre porovnanie som uviedol ako sa k niečomu podobnému vyjadrujú ultrapravičiari a že si nemajú čo vyčítať... Hladáš v tom zbytočne viac ako tam je. Ja si trvám na tom, že tuto pánko je čiernobielo vidiaci kus kokota, ktorý zrejme hodnotí problém o ktorom má minimálny a jednostranný prehľad...
@kofolavsrdci Teší ma že sedíš na riti a kritizuješ za sedenie na riti niekoho čo sa aktívne zúčastňoval pochodov protestov a rôznych akcii.. Svojím deťom aspoň nebudem musieť vysvetľovať že som nič nerobil keď sa niečo dialo....
@karlotiskot@11 a kedy sa vlastne stala taká udalosť že 15 neonacistov upálilo cigána? Kde si to videl na Hnojke alebo Narkóze? Čo ja poznám tých extra neonacistov čo sa ich valná väčšina blbečkov na slovensku obáva a idioti z ĽPR o nich rozširujú panické správy, si v Krčme chlastajú pivo spievajú Orlíka a okrem futbalu sa neserú do ničoho...
@trash a ČO také si dokázal? Čo ti boli platné tie tvoje "pochody a rôzne akcie" ? O ničom takom nebolo počuť, nič sa nezmenilo. A poviem ti niečo, čo ťa sklame - tvojim deťom to bude maximálne ukradnuté, či si sa 30 rokov dozadu zúčastnil nejakého bezvýznamného protestu, tak ako je mne jedno, že moja mama 16. novembra 89 sedela v bare a pozerala na ulicu ako nejakí blázni štrngajú kľúčami. Ja svojim deťom nebudem musieť nič vysvetľovať, lebo z tejto krajiny odchádzam pri prvej príležitosti.
@kofolavsrdci Nič sa nezmenilo lebo takí chuji ako ty sedeli doma a pičovali na systém... Lebo chceš pri prvej príležitosti vypadnúť tak zmyzni lebo takí debili ako ty dojebali túto krajinu krysy ako prvé opúšťajú loď tak ako ty... A mojím deťom to určite nič nebude ukradnuté lebo zaručene nebudú mať tak kokotskú výchovu ako ty a pochybujem že ty niekedy deti budeš mať keď na to serieš a mňa budeš poučovať lebo sám si riť nezdvihol a nechceš ani zdvihnúť len sa zdupkať s krajiny lebo ti tu je nedobré ale ľudia čo sa o zmenu aspoň pokúšajú na tých len pičuješ si neser do huby zrob si deti s cigánkov a vypadni... TY KOKOT!!!!
@trash Bože ty si čo za vymletú hlavu to akože ak sa niečo také stane tak to len výmysel televízií ? Kriste rozjeb si hlavu kameňom, v mojom meste sú dva známe prípady. Rozprávaš tu o tom akú má kto skurvenú myseľ dezinformáciami ale sám zjavne čítaš jednostranne zamerané zdroje a nemyslíš vlastnou hlavou. Nevybúrený kokotko, taký ako ty rojebávajú túto krajinu, lebo radšej bude do všetkých pičovať kto nezdieľa tvoj názor ako sa nad niečím zamyslieť
@trash Nie, táto krajina v stave, v ako je, pretože je v rukách takých psychicky narušených a nestabilných indvíduí ako si ty Vieš, je len a len tvoj problém, že ťa takéto veci dokážu rozhodiť. Nepáči sa mi tu, tak odídem, čo je na tom nepochopiteľné? Čiže za to, že seriem na stav našej krajiny, nebudem mať deti? Inteligentný to výrok ako celé toto fórum a všetky tvoje odpovede. Daj si hlavu do poriadku, lebo taký ako ty by sa nemali množiť, nie to ešte vychovávať deti. Chudák.
"Teší ma že sedíš na riti a kritizuješ za sedenie na riti niekoho čo sa aktívne zúčastňoval pochodov protestov a rôznych akcii.."
...ono nejde ani tak o to ČI, to ŽE si sa zúčastňoval z teba "lepšieho človeka" nerobí, dôležitejšie je skôr AKÝCH PRESNE, aké diskusie sa tam diali, aké názory tam padali, to je rozdiel medzi tým či si "nacionalistický ignorant", alebo niečo iné...
a problém, ktorý tu ty takto jednoznačne posudzuješ je... pomerne komplexná psycho-socio-historicko-politologická záležitosť, v zmysle toho ako vznikla a ako prebieha, a "bieli" v tom rozhodne nie sú nevinne.
"Neprispôsobivé živly"? ...svojim spôsobom je to presné pomenovanie, lebo ich problém spočíva v tom že sa ich kultúra nedokáže prispôsobiť dnešnej civilizácii, boli kočovnými kmeňmi, bez zvyku a dôvodu kultivovať svoje prostredie, lebo sa neustále presúvali, s vznikom štátov (áno, s nimi je to dlllhááá história) zrazu zistili že sú uväznení na svoje pomery na dosť malej ploche... je to naša verzia indiánov v rezerváciách, ich kultúra sa tiež na základe toho hodne schátrala (až do reparácií a vrátenia pôdy, potom si začali stavať kasína slight_smile:
@karlotiskot@35 a ty nerobíš to isté ty debilk kto nesúhlasí s vami tak je automaticky fašista rasista extrémista radi tieto pojmi používate na ľudí čo vám oponujú a ich význami ledva poznáte... Krajina je rozjebana preto lebo vy nič nerobíte a pičujete do iných čo sa snažia byť iniciatívny každého čo má lisu hlavu nazývate vygumovaným mozgom pritom vám nedochádza že to môže mať leukémiu.. Nie má to holú hlavu tak je to nácek to je vaša primitívisticka logika a do teraz ste na tomto fóre neodpovedali na jednú mojú otázku len ste nadávali a kto je tu potom extrémista... Darmo sfetované hlavy ako ty naším politikom určite vyhovujú...
@kofolavsrdci@36 a takí ako ty sa vôbec nebudú množiť a to ma aspoň teší aspoň nebude tu pobehovať po svete toľko tebe podobných idiotov ktorí radi múdrujú ale ich záujmom je len apatia a nečinnosť... Darmo ja som podla teba narušený ale by ma zaujímalo či vôbec vieš čo za sviatok bolo ôsmeho mája... Pochybujem že o tom vieš čo vtedy bolo pochybujem že či si aspoň niečo v ten deň robil aby si si uctil ten sviatok... Darmo ty patríš medzi skupinu tých tupých slovákov čo vedia že majú nejaký sviatok ale nevedia prečo... Takže skorej tu je taký bordel kvôli tebe podobným chujom čo môžno poznajú predchadzajúce udalosti ale ho nezaujímajú hoci sa ho môžu týkať...
@midnight@37 si asi tu prvý človek ktorí sa snaží normálne odpovedať a diskutovať o tom zatiaľ čo väčšina si tupelov si tu dovolila nadávať a ich odpovedí nikde.. Týmto fórom som chcel sa dostať k jedinej odpovedi a to že prečo si niekoľko slepých indivídui dovoľuje prehliadať jednú stránku prebiehajúcich udalosti.. Ale ako sa hovorí trafená hus zagága a to keď zasiahnete ich citlivú stránkou.. Ich citlivá stránka je apatia ignorácia a odmietavosť priznať si mnohé skutočnosti.. Lebo ako zvyknem hovoriť slobodný človek je ten čo neskrýva oči pred pravdou..
"...ono nejde ani tak o to ČI, to ŽE si sa zúčastňoval z teba "lepšieho človeka" nerobí, dôležitejšie je skôr AKÝCH PRESNE, aké diskusie sa tam diali, aké názory tam padali, to je rozdiel medzi tým či si "nacionalistický ignorant", alebo niečo iné..."
Netvrdím že zo mňa to robí lepšieho človeka ide o to že som sa zúčastnil lebo som cítil že to tak je správne... Štve ma to že niekto kto pre to ani prstom nehne mne bude písať že sedím na riti a potom mi nadávať... Či že sú rôzne typy ignorantov nie len nacionalistický ignoranti ale aj všeobecne ignoranti čo sa považujú za aktivistov či humanistov a ani riť nedvihnú..
"a problém, ktorý tu ty takto jednoznačne posudzuješ je... pomerne komplexná psycho-socio-historicko-politologická záležitosť, v zmysle toho ako vznikla a ako prebieha, a "bieli" v tom rozhodne nie sú nevinne."
Čiže pre pár zúčastnených čo mi tu nadávajú bolestivá pre ich myslenie a keď už hovoríme o tom že bieli nie sú v tom tiež nevinne tak netreba hádzať celú bielu rasu do jedného vreca tak ako je to s cigánmi že ako tvrdia že netreba všetkých odsudzovať.. Lenže smutné je že nehádzať všetkých cigánov do vreca tvrdia tí čo ignorantom a extrémistom nazývajú každého čo je nespokojný s ich nepríspôsobilosť.. Lebo to ich nezaujíma že príčinou toho prečo ich neznášajú je to že žijú v blízkosti asociálov a dlhé roky sú nimi terorizovaní.. Nie odpoviem to takto najviac vykrikujú stop fašizmu rasizmu a stop násiliu tí ktorí v živote ani neboli v blízkosti takého tábora. A asociál im ešte cestu neskrížil.. Medzi takých aktivistov často patria rozmaznané detičky ktoré žijú niekde vo vílovej štvrti kde tím ocko všetko zaplatí a ďaleko od nejakého sídliska kde kde jaký obyvateľ bytovky sa trápi že mu taký degeš naserie pod vchod....
""Neprispôsobivé živly"? ...svojim spôsobom je to presné pomenovanie, lebo ich problém spočíva v tom že sa ich kultúra nedokáže prispôsobiť dnešnej civilizácii, boli kočovnými kmeňmi, bez zvyku a dôvodu kultivovať svoje prostredie, lebo sa neustále presúvali, s vznikom štátov (áno, s nimi je to dlllhááá história) zrazu zistili že sú uväznení na svoje pomery na dosť malej ploche... je to naša verzia indiánov v rezerváciách, ich kultúra sa tiež na základe toho hodne schátrala (až do reparácií a vrátenia pôdy, potom si začali stavať kasína (smajlík)"
Prepáč ale tu ti musím oponovať.. Prirovnať takého neprispôsobivého k americkým indiánom nieje vhodné... Indiáni neboli neprispôsobili.. Cigáni zrejme boli tiež vykopaní z Indie zrejme preto lebo tiež museli pôvodným obyvateľom strpčovať život.. a nevedeli sa prispôsobiť odkedy tu dorazili.. Taký cigánsky tábor nejakej indiánskej rezervácii tiež by som neprirovnával lebo Indiáni do rezervácii boli zatlačení a tak skôr vymierajú zatiaľ čo asociáli sa nekontrolovateľne množia... Indiáni mali kultúru ale ťažko môžem nazvať kulfúrným človekom niekoho kto sa nevie prispôsobiť.. Čiže je to naša verzia arabských prisťahovalcov v Nemecku, Francúzku a v Anglicku ale vôbec nie Indiánov..
@trash indiáni neboli neprispôsobiví, oni sa nedokázali. rómovia sa najprv nedokázali a momentálne už ani nesnažia/nechcú, lebo nemajú dôvod. a napriek tomu ich spoločnosť ďalej živí, a tak sa cítia neohrozene. máš pravdu. na samotnom probléme sa obvykle obe strany zhodnú, rozchádzajú sa hlavne v riešeniach, resp. ich intenzite.
to prirovnanie nechcelo byť nejak extra presné, plus príliš sa v tejto oblasti neorientujem.
nejdem hovoriť čo by bolo dobré a čo nie, lebo to neviem, ťažko sa dá odhadnúť aký pokus o riešenie by čo spôsobil, či by to zhoršil, zlepšil, whatever. každopádne ľudia ktorí zastávajú názor že by boli najlepšie riešenia také, ktoré považujem už za neakceptovateľné/nehumánne, sú mi ...nesympatickí, už len preto že zastávajú také riešenia, aj keby hneď bolo isté že budú fungovať, čo nie je, lebo kultúry a populácie sú v týchto psychologických smeroch nevyspytateľné systémy. chápeme?
a v diskusii sú dve strany, jedna ktorá neprispôsobivosť danej skupiny zažíva denno-denne,a verím že musí byť extrémne nepríjemná až neznesiteľná, a táto skupina poukazuje na problém, ale zároveň sa pochopiteľne v hneve obvykle dožaduje práve pomerne radikálnych riešení, pričom sa ani nezamýšľajú nad tým aké by to malo dôsledky, proste len chcú možnosť nejakého "protiútoku", alebo... pacifikácie, neviem ako to nazvať.
...a druhá skupina je tá, ktorá tieto veci nezažíva a má teda luxus zaprvé blahosklonnej tolerancie, a zadruhé možnosti uvažovať nad možnými dôsledkami rôznych spôsobov riešenia. lenže aj týmto sa to bude ťažko odhadovať, plus, obvykle sú to lenivé hovadá ktorým sa to nechce riešiť, lebo to nezažívajú
...a tieto dve sa donekonečna hádajú a nadávajú si z vlastného, svojim spôsobom zaujatého uhla pohľadu. a tieto diskusie nikdy nikam nevedú, ale podľa komunikácie zúčastnených sa dá dosť dobre odhadnúť miera zášte a hnevu, plus agresivity (/sklonov k agresivite) v ich povahe.
(zdá sa mi že som to napísal trochu nesúvislo, ale nechce sa mi tým dlhšie zaoberať)
@trash A kto si ty, že vyhlásiš, či sa budem množiť alebo nie? Daj mi adresu a v budúcnosti ti pošlem fotky môjho potomstva, len aby si mal radosť.
Poznanie, že 8 mája boli porazení fašisti mi nedá do života o nič viac ako tvoje prudko inteligentné reči. Každý má oblasť záujmov a to, že v mojom nie je história neznamená, že tieto fakty ignorujem. Ty si jeden z tých netolerantných slabomyseľných národniarov, ktorý nevidia zmysel života v ničom inom, len v patetickom rozoberaní problémov svojho národa.
A keď už sa chceš do mňa púšťať o národnej hrdosti, poriadne nauč sa slovenskú gramatiku, lebo znieš až smiešne pokrytecky, ty Slovák.
@trash My? Kto my? Nejak veľa si toho vydedukoval a poškatuľkoval na to ako tvrdíš, že zrovna ja škatuľkujem. Nemám ti čo povedať, keď ti dôjdu argumenty jediné na ćo sa zmôžeš je prezentovanie vlastných domnienok ako pravdy a slepé útočenie. Ak nie je toto dôkaz tvojej arogantnosti a zaslepenosti tak potom uź nič.
@kofolavsrdci Poznanie že nacistické Nemecko podpísalo bezpodmienečnú kapituláciu 8. mája 1945 ti dáva dôvod neprehliadať to že 20 miliónov Rusov padlo preto aby vznikla ďalšia generácia Slovákov ktorí splodia tebe podobného ignoranta čo si má aspoň trochu vážiť svoj pôvod za ktorí iní zomierali lenže tí to nerobíš... Lebo nijak sa tým padlým hrdinom už nemôžeš odvďačiť ako tak že ti národ ktorý oslobodili a zachránili od nacistickej tyranie nebude až tak úplne ľahostajný... Ale nie hlavne že sedíte 8. mája doma a pozeráte debilnú televíziu ja som bol aspoň položiť karafiáty na cintorín červenej armády... A hanbil som sa že od našich som tam nevidel ani jeden kvet iba vence od ukrajincov a rusov čo merali tisícky kilákov pripomenúť si týchto ľudí čo sa niektorí nedožili ani 19 rokov lebo padli na fronte...Tiež sa hanbím že 90% populácie u nás ani netuší že čo za sviatok je 8. máj hlavná vec že si zájdu na zmrzku alebo pivo veď majú voľno. Predpokladám že ty patríš medzi tých za ktorých sa uvedomelí Slovien musí hanbiť.. Veď nevieš ani rozlíšiť medzi fašizmom a nacizmom... Takže kto tu znie ako pokrytecký slovak.
@karlotiskot A ke´d sa banda ľavičiacov a humanistov nestretne pri blokáde ľudí čo majú dosť z heslom "Proti náckom" to nieje podla teba škatulkovanie? Tam sú aj normálny ľudia čiže na základe jedného extrémistu medzi desiatími hádžete celí dav pochodujúcich do jedného vreca.. Toje podla mňa škatulkovanie.. By ma zaujímalo ako by sa taký "antifa" tváril keby sa medzi účasníkmi pochodu objavil cigán čo pracuje platí dane a tiež ho pekne serú asociáli.. /dajne by ste ho ponorili do bielej farby aby ste aj na neho mohli prstom ukazovať že je nácek.. A kto tu je škatuľkuje a je paranojicky? Veď na Jojke a markíze dávajú vkuse bludy takéto televízie a pochybné organizácie vám gumujú mozgy a očkujú vás hrozbou o už aj tak dávno neexistujúcom nacizme.. Ako súčasná situácia v Českú kedy sa dvihli proti degešom hneď odvysielali že vraj extrémisti sa postavili.. o krása to vyzerá zo strany médii a humanistov na trestný čin šírenia poplašnej správy lebo potom solm zvedavý ako by to vyzeralo keby zatvorili celý Český národ lebo vyšla poplašná správa že všetci čo tam napochodovali sú extrémisti... Ja ti prezradím kto je za celú tú situáciu v Česku zodpovedný že tam prerastajú Etnické nepokoje.. Nie sú to tí Česi o ktorých vysielajú že sú extrémistami ale nečinnosť vlády polície a humanisti a ich organizácie ktoré už dlhé roky nechceli riešiť problém a cigánsku kriminalitu zametali pod koberec a aby našli obetného baránka tak ukázali na TZV extrémistov... Tak neviem kto škatuľkuje neviem kto je narušený že kvôli jednému magorovi z milióna čo leští bambus nad Fuhrerovou fotkou sa obávate nejakej nacistickej hrozby ktorá už nemá šancu sa vrátiť lebo ľudia sa poučili že Nacizmus nebol riešením a môžu si uľaviť nebiť dementov šíriacich paniku o nejakom znovuzrodení nacizmu... Nepokoje v Česku sa dali čakať lebo ľudia z vaším svetonázorom nič neurobili miesto toho sa hrali na protifašistických bojovníkov...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
blä
existuje antisemiNizmus co je nenavist voci zidom k comu sa ja osobne hrdo hlasim a ti cigani tvoj priklad so zidmi nema nic spolocne..
este je sionizmus co je hnutie ktore podporovalo zalozit zidovsky stat(izrael)
» sk.wikipedia.org/wiki/Antisemiti...
Tu ide o to ako sa vyjadrujú "lavičiaci" keď niečo spraví cigáň a pre porovnanie som uviedol ako sa k niečomu podobnému vyjadrujú ultrapravičiari a že si nemajú čo vyčítať... Hladáš v tom zbytočne viac ako tam je. Ja si trvám na tom, že tuto pánko je čiernobielo vidiaci kus kokota, ktorý zrejme hodnotí problém o ktorom má minimálny a jednostranný prehľad...
vo svete chyba láska medzi ľuďmi, je to výsledok demokracie, ktorá je nám obyčajným ľuďom podsúvana vládami mocných tohto sveta.
blíži sa deň, keď všetkému bude koniec, beda tomu, kto berie a privádza do utrpenia svojho blížneho, ktorého stvoril Boh Všemohúci ..........filip
@7 a mimochodom vzhľadom na nadchádzajúce udalosti v svete je paranoja mnohých jedincov oprávnená....
A taktiež súhlasím s @karotiskot
"Teší ma že sedíš na riti a kritizuješ za sedenie na riti niekoho čo sa aktívne zúčastňoval pochodov protestov a rôznych akcii.."
...ono nejde ani tak o to ČI, to ŽE si sa zúčastňoval z teba "lepšieho človeka" nerobí, dôležitejšie je skôr AKÝCH PRESNE, aké diskusie sa tam diali, aké názory tam padali, to je rozdiel medzi tým či si "nacionalistický ignorant", alebo niečo iné...
a problém, ktorý tu ty takto jednoznačne posudzuješ je... pomerne komplexná psycho-socio-historicko-politologická záležitosť, v zmysle toho ako vznikla a ako prebieha, a "bieli" v tom rozhodne nie sú nevinne.
"Neprispôsobivé živly"? ...svojim spôsobom je to presné pomenovanie, lebo ich problém spočíva v tom že sa ich kultúra nedokáže prispôsobiť dnešnej civilizácii, boli kočovnými kmeňmi, bez zvyku a dôvodu kultivovať svoje prostredie, lebo sa neustále presúvali, s vznikom štátov (áno, s nimi je to dlllhááá história) zrazu zistili že sú uväznení na svoje pomery na dosť malej ploche... je to naša verzia indiánov v rezerváciách, ich kultúra sa tiež na základe toho hodne schátrala (až do reparácií a vrátenia pôdy, potom si začali stavať kasína slight_smile:
"...ono nejde ani tak o to ČI, to ŽE si sa zúčastňoval z teba "lepšieho človeka" nerobí, dôležitejšie je skôr AKÝCH PRESNE, aké diskusie sa tam diali, aké názory tam padali, to je rozdiel medzi tým či si "nacionalistický ignorant", alebo niečo iné..."
Netvrdím že zo mňa to robí lepšieho človeka ide o to že som sa zúčastnil lebo som cítil že to tak je správne... Štve ma to že niekto kto pre to ani prstom nehne mne bude písať že sedím na riti a potom mi nadávať... Či že sú rôzne typy ignorantov nie len nacionalistický ignoranti ale aj všeobecne ignoranti čo sa považujú za aktivistov či humanistov a ani riť nedvihnú..
"a problém, ktorý tu ty takto jednoznačne posudzuješ je... pomerne komplexná psycho-socio-historicko-politologická záležitosť, v zmysle toho ako vznikla a ako prebieha, a "bieli" v tom rozhodne nie sú nevinne."
Čiže pre pár zúčastnených čo mi tu nadávajú bolestivá pre ich myslenie a keď už hovoríme o tom že bieli nie sú v tom tiež nevinne tak netreba hádzať celú bielu rasu do jedného vreca tak ako je to s cigánmi že ako tvrdia že netreba všetkých odsudzovať.. Lenže smutné je že nehádzať všetkých cigánov do vreca tvrdia tí čo ignorantom a extrémistom nazývajú každého čo je nespokojný s ich nepríspôsobilosť.. Lebo to ich nezaujíma že príčinou toho prečo ich neznášajú je to že žijú v blízkosti asociálov a dlhé roky sú nimi terorizovaní.. Nie odpoviem to takto najviac vykrikujú stop fašizmu rasizmu a stop násiliu tí ktorí v živote ani neboli v blízkosti takého tábora. A asociál im ešte cestu neskrížil.. Medzi takých aktivistov často patria rozmaznané detičky ktoré žijú niekde vo vílovej štvrti kde tím ocko všetko zaplatí a ďaleko od nejakého sídliska kde kde jaký obyvateľ bytovky sa trápi že mu taký degeš naserie pod vchod....
""Neprispôsobivé živly"? ...svojim spôsobom je to presné pomenovanie, lebo ich problém spočíva v tom že sa ich kultúra nedokáže prispôsobiť dnešnej civilizácii, boli kočovnými kmeňmi, bez zvyku a dôvodu kultivovať svoje prostredie, lebo sa neustále presúvali, s vznikom štátov (áno, s nimi je to dlllhááá história) zrazu zistili že sú uväznení na svoje pomery na dosť malej ploche... je to naša verzia indiánov v rezerváciách, ich kultúra sa tiež na základe toho hodne schátrala (až do reparácií a vrátenia pôdy, potom si začali stavať kasína (smajlík)"
Prepáč ale tu ti musím oponovať.. Prirovnať takého neprispôsobivého k americkým indiánom nieje vhodné... Indiáni neboli neprispôsobili.. Cigáni zrejme boli tiež vykopaní z Indie zrejme preto lebo tiež museli pôvodným obyvateľom strpčovať život.. a nevedeli sa prispôsobiť odkedy tu dorazili.. Taký cigánsky tábor nejakej indiánskej rezervácii tiež by som neprirovnával lebo Indiáni do rezervácii boli zatlačení a tak skôr vymierajú zatiaľ čo asociáli sa nekontrolovateľne množia... Indiáni mali kultúru ale ťažko môžem nazvať kulfúrným človekom niekoho kto sa nevie prispôsobiť.. Čiže je to naša verzia arabských prisťahovalcov v Nemecku, Francúzku a v Anglicku ale vôbec nie Indiánov..
to prirovnanie nechcelo byť nejak extra presné, plus príliš sa v tejto oblasti neorientujem.
nejdem hovoriť čo by bolo dobré a čo nie, lebo to neviem, ťažko sa dá odhadnúť aký pokus o riešenie by čo spôsobil, či by to zhoršil, zlepšil, whatever. každopádne ľudia ktorí zastávajú názor že by boli najlepšie riešenia také, ktoré považujem už za neakceptovateľné/nehumánne, sú mi ...nesympatickí, už len preto že zastávajú také riešenia, aj keby hneď bolo isté že budú fungovať, čo nie je, lebo kultúry a populácie sú v týchto psychologických smeroch nevyspytateľné systémy. chápeme?
a v diskusii sú dve strany, jedna ktorá neprispôsobivosť danej skupiny zažíva denno-denne,a verím že musí byť extrémne nepríjemná až neznesiteľná, a táto skupina poukazuje na problém, ale zároveň sa pochopiteľne v hneve obvykle dožaduje práve pomerne radikálnych riešení, pričom sa ani nezamýšľajú nad tým aké by to malo dôsledky, proste len chcú možnosť nejakého "protiútoku", alebo... pacifikácie, neviem ako to nazvať.
...a druhá skupina je tá, ktorá tieto veci nezažíva a má teda luxus zaprvé blahosklonnej tolerancie, a zadruhé možnosti uvažovať nad možnými dôsledkami rôznych spôsobov riešenia. lenže aj týmto sa to bude ťažko odhadovať, plus, obvykle sú to lenivé hovadá ktorým sa to nechce riešiť, lebo to nezažívajú
...a tieto dve sa donekonečna hádajú a nadávajú si z vlastného, svojim spôsobom zaujatého uhla pohľadu. a tieto diskusie nikdy nikam nevedú, ale podľa komunikácie zúčastnených sa dá dosť dobre odhadnúť miera zášte a hnevu, plus agresivity (/sklonov k agresivite) v ich povahe.
(zdá sa mi že som to napísal trochu nesúvislo, ale nechce sa mi tým dlhšie zaoberať)
Poznanie, že 8 mája boli porazení fašisti mi nedá do života o nič viac ako tvoje prudko inteligentné reči. Každý má oblasť záujmov a to, že v mojom nie je história neznamená, že tieto fakty ignorujem. Ty si jeden z tých netolerantných slabomyseľných národniarov, ktorý nevidia zmysel života v ničom inom, len v patetickom rozoberaní problémov svojho národa.
A keď už sa chceš do mňa púšťať o národnej hrdosti, poriadne nauč sa slovenskú gramatiku, lebo znieš až smiešne pokrytecky, ty Slovák.