ak velky peso tak košik a voditko samozrejme , ak mini tak do tašky, ak stredny tak tiež košik. v buse strednym a väčšim listok , vo vlakoch neviem či vobec možu byť psy vo vlakoch ozaj netušim
Cestujúci si môže vziať so sebou do vlaku bezplatne malého psa, drobné domáce a iné malé zvieratá, ak sú umiestnené v klietkach, košíkoch alebo iných uzatváracích schránkach s nepriepustným dnom. Pri preprave ich umiestni pod svojim sedadlom alebo ich preváža v lone. Preprava dravých vtákov je povolená iba v schránkach. Je zakázané brať so sebou do vozňa choré zvieratá.
Za voľne prepravovaného psa (bez klietky, košíka, uzatváracej schránky s nepriepustným dnom) sa platí cestovné vo výške polovice obyčajného cestovného príslušnej vozňovej triedy a druhu vlaku. Miestenka pre psa sa nevydáva a pes v žiadnom prípade nesmie obsadiť miesto určené na sedenie pre cestujúcich.
Pes musí mať ochranný košík a musí byť držaný na vôdzke. Ak sa prepravuje v kupé, musia s tým súhlasiť všetci cestujúci. V opačnom prípade je cestujúci povinný kupé so psom opustiť.
niekde som už o tom čítala. Ak máš psa malého, tak najideálnejšia by bola prepravka. Košík, samozrejme mať musí, ale neviem, nájdi si bližšie info na nete
12) Bez schránky možno vziať do autobusu psa, ktorý má bezpečný náhubok a drží sa na krátkom vodítku. V jednom vozidle sa smie prepravovať najviac jeden pes bez schránky.V čase zvýšených nárokov na prepravu môže vodič prepravu psa bez schránky odmietnuť. Ustanovenie tohto odseku s výnimkou prvej vety sa nevzťahuje na psov sprevádzajúcich nevidomé osoby.
Za veľkého psa zaplatíte polovičné cestovné
. Pes musí byť na vôdzke a musí mať náhubok. V kupé s ním môžete cestovať, len ak s tým súhlasia aj ostatní cestujúci! Miestenka sa na psy nevydáva.
pred pár týždňami som cestovala so psom vlakom (malý bradáč) Prídeš k okienku, povieš jeden dospelý (študent) a jeden pes...dá ti lístok pes musí byť na vôdzke a mať košík...a ak si s ním v kupé tak s tým musí celé kupé súhlasiť
čo sa týka autobusov ako SAD tak s tým som mala dosť nepríjemné skúsenosti...dvakrát ma odmietli vziať do autobusu aj keď mal pes košík a vôdzku a chcela som za ňho zaplatiť cestovné (a ešte mi tí debili povedali že si ho mám uviazať o zábradlie a mňa vezme...kkti)... takže na toto by som sa moc nespoliehala...preto ak idem so psom idem už len vlakom...na vlaku je super že sa s ním môžeš aj prejsť trošku
pre psa sa normalne da kupit listok do vlaku nestoji vela ... potrebuje nahubok ale to asi len vtedy ak je to neaky agresivny pes .... mam skusenost ze mal pes traumu ked zme zastavovali ale inak neviem a v buse davajte pozor na šable
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Za voľne prepravovaného psa (bez klietky, košíka, uzatváracej schránky s nepriepustným dnom) sa platí cestovné vo výške polovice obyčajného cestovného príslušnej vozňovej triedy a druhu vlaku. Miestenka pre psa sa nevydáva a pes v žiadnom prípade nesmie obsadiť miesto určené na sedenie pre cestujúcich.
Pes musí mať ochranný košík a musí byť držaný na vôdzke. Ak sa prepravuje v kupé, musia s tým súhlasiť všetci cestujúci. V opačnom prípade je cestujúci povinný kupé so psom opustiť.
Za veľkého psa zaplatíte polovičné cestovné
. Pes musí byť na vôdzke a musí mať náhubok. V kupé s ním môžete cestovať, len ak s tým súhlasia aj ostatní cestujúci! Miestenka sa na psy nevydáva.
čo sa týka autobusov ako SAD tak s tým som mala dosť nepríjemné skúsenosti...dvakrát ma odmietli vziať do autobusu aj keď mal pes košík a vôdzku a chcela som za ňho zaplatiť cestovné (a ešte mi tí debili povedali že si ho mám uviazať o zábradlie a mňa vezme...kkti)... takže na toto by som sa moc nespoliehala...preto ak idem so psom idem už len vlakom...na vlaku je super že sa s ním môžeš aj prejsť trošku