Čawte, chcel by som sa vás spýtať, ako pôsobí psychika na výkony vo futbale.... pretože mám také výkyvy vo výkonoch na futbalových zápasoch, a neviem ako to vyriešiť (
psychika suvisi so vsetkym...musis sa naucit koncentrovat...ale futbalistov co ja poznam maju tiez problemy ale sa necudujem ked den pred zapasom sa najebu
normalne si stale hovor: ja to zvladnem,ja to zvladnem..nemysli na nedostatky,ale mysli na vyhru azapoj do toho uplne vsetko,vycisti mysel a cely sa vloz do daneho momentu...
psychika je casto dolezitejsia ako fyzicka forma...poznam to...ale ked si veris a ides do zapasu s tym ze idete vyhrat,hras pre tym...tak sa mi aj dari !!!
pfuuuuu poznaaaam velmi dobre.. osobne s tym mma stale problemy, a ako hovorila kolegynka vyssie, niekedy je lepsie sa hecnut, byt agresivny no niekedy naopak.. ale funguje to aj u ludi.. kazdy je iny.. spoluhrac neznasa ked s nim vtipkujem pri rozcvicke pred zapasom, potrebuje byt nazureny, ale zas niektori srandu a uvolnenie potrebuju.. tak neviem.. ale ja osobne sa sustredim na hru, predstavujem si co sa bude v zapase diat, spravim vsetky moje "ritualy" tak jak maju byt a ide saaaa...
aj u mna pri futbalovych zapasoch rozhoduje o mojom vykone stav psychiky. neviem ako to funguje u teba, ale takto je to u mna : prichadza to v dlhsich casovych obdobiach (cca 2 mesiace). obdobie, ked sa mi dari na ihrisku všetko, aj to, čo risknem s malou vidinou na uspech, zrazu z nicoho nic vystrieda obdobie, kedy sa mi nedari skoro nic, ani prihravka. vtedy to riesim, ze robim len zakladne činnosti a do narocnejsich kuskov nejdem. aj zapas je dobre zacat opatrne a neist do narocnejsich veci a potom postupne pridavat na narocnosti a ked to nejde tak sa zase vratit k zakladu. Na psychiku je dobra aj pochvala spoluhracov a vzajomne povzbudzovanie, urcite nepomoze ked ti niekto zo spoluhracov zacne za nevydarene veci nadavat. je to dost zlozita zalezitost a keby som vedel 100% recept, tak tym netrpim. ...ani ja, ani mnoho profikov po celom svete
To zalezi od cloveka napriklad sa skuste vyhecovat (urcite si videl najaku americku komediu kde sa am. futbalisti nejako hecovali) a ono to vacsinou funguje cloveka to jaksi nabudi a ide do toho s vervou....
A na niektorych zas plati ze pohodicka nestresovat, proste pridem, zahram a uvidim co to da.
Takze recept na to co ti pomoze si musis najst sam.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Ale zase tenis hram vtedy lepsie ked som uvolnena
V kazdom pripade, velmi vykony v sporte suvisia s psychikou. Je to taky obraz duse asi
A na niektorych zas plati ze pohodicka nestresovat, proste pridem, zahram a uvidim co to da.
Takze recept na to co ti pomoze si musis najst sam.