ľudí je veľa, uplatnenie malé a po škole nie si ani oprávnená viesť terapiu a aj tak si musíš zaplatiť drahý kurz. takže tak. ale teraz je so všetkými školami a uplatneniami problém, zdá sa mi. musíš vedieť, či sa na to cítiš. napríklad ak si zatrpknutá osoba neznášajúca ľudí, asi to nebude pre teba (a ono tam niektorí takí fakt idú) celkovo to nie je ten typ vzdelania/zamestnania "no, tak niečo vyštudujem a niečo už bude". nebude. musíš to myslieť vážne.
@ stenatko ja osobne sa necítim ako zúfalec, ktorý nevie čo so sebou a nemám pocit, že moji spolužiaci sú zúfalci...
k téme...študujem psychológiu a som spokojná so svojím rozhodnutím a nemenila by som...mňa to baví...hoci je pravda, že psychológiu chce študovať veľa ľudí a je nás momentálne dosť...a nie je to brnkačka ako si každý myslí, len preto, že jeden semester má predmet psychológia pomaly každý...naša je trochu o inom...ak skutočne chceš byť psychológom, tak nás môže byť aj milión osemsto...žiadna škola neposkytuje záruku, že budeš mať čo robiť v budúcnosti...ide o schopnosti...takže ja som za psychológiu iba vtedy, ak si presvedčená, že to je to čo by ťa bavilo a nič iné si ako svoje budúce povolanie nevieš predstaviť...z rozmaru, aby si mala nejakú školu a javíš o to len minimálny záujem som rozhodne za nie
to si musíš ty odpovedať ja by som tam nešiel mám skôr technické myslenie to kvantum teórie čo sa tam učia by som sa nechcel učiť. Aj keď musím uznať že je to veľmi zaujímavý a užitočný odbor.
mňa baví pomáhať ľuďom po psychickej stránke...má rada keď cítia vo mne dôveru a chcú počuť moju radu...no len sa bojím toho uplatnenia...a kde chodiš na psychologiu a z akej školy si išla?
@missskaaa ja som šla z gymnázia, prímačky sú všade okrem Prešova...tam sa berie na základe prospechu...musíš ho mať dosť dobrý...najťažšie prímačky sú asi v Banskej Bystrici, ale to je zamerané na učiteľstvo psychológie, v Trnave to je tak v pohode a v Košiciach sú tie prímačky v pohode, len sa tam hlási veľa, veľa ľudí...tak držím prsty
@0mega1 ale ja som pochopila ako to myslela...len väčšina z mojich spolužiakov vie, prečo šla na psychológiu a neviem prečo by sa práve na ňu mali hlásiť zúfalci...to by potom 80 % ľudí zo strednej chodilo na psycholu, lebo pochybujem, že každý hneď vie, čo chce byť a preto mu vpáli do hlavy...aha, veď psychológia, tam pôjdem...možno sme sa nepochopili
Ak sa zapodievas psychologiou aj vo volnom case, proste ta to FAKT FAKT bavi, citas Freuda, na biologii ta bavi nervova sustava, sledujes dokumenty a mas fakt vysoke ciele na poli psychologie, tak tam chod.
Ak sa ti zda psychologia "zaujimava" skoncis ako ovca v stade zufalcov, ktori budu mat titul, ale neuplatnia sa s nim nikde (ked chces psychu "robit" aj potom, a nielen ako chudera v poradni) alebo to proste vzdas behom studia. To ti hovorim z vlastnej skusenosti.
Ale ked si niesi ista co chces robit a rodicov, ktori ta radsej zabiju, ako by ta videli bez vysky, tak tam chod. Pocas toho nicnerobenia stretnes aspon kopu super ludi a snad aj medzitym prides na to, co vlastne chces.
A este rada na koniec, nespoliehaj sa na to, ze sak behom studia sa do toho ponoris. Neponoris a tvoji psychologiouposadnuti spoluziaci ti znicia ego
Podla mna sa psychologia oplati studovat, v sucasnej dobe sa vam moze zdat , ze je to bez uplatnenia , ale za takych 10 rokov to pojde do predu. Ja som si dala prihlasku na UKF na Psycho este niekto? napiste mi ked tak na mail, budem rada, ak najdem niekoho, kto sa tam hlasi tiez. Nie su tam prijmacky, ale zaujimalo by ma , kolko mate bodov z tych 100? evelinka23@azet.sk
psychologia sa velmi uz neoplati, psychologov je relativne vela a v buducnosti bude tendencia prenasat urcite ich kompetencie na psychiatrov tak ako napr v usa
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Ak ťa to naozaj baví, ak k tomu máš naozajstný cit, bež.
k téme...študujem psychológiu a som spokojná so svojím rozhodnutím a nemenila by som...mňa to baví...hoci je pravda, že psychológiu chce študovať veľa ľudí a je nás momentálne dosť...a nie je to brnkačka ako si každý myslí, len preto, že jeden semester má predmet psychológia pomaly každý...naša je trochu o inom...ak skutočne chceš byť psychológom, tak nás môže byť aj milión osemsto...žiadna škola neposkytuje záruku, že budeš mať čo robiť v budúcnosti...ide o schopnosti...takže ja som za psychológiu iba vtedy, ak si presvedčená, že to je to čo by ťa bavilo a nič iné si ako svoje budúce povolanie nevieš predstaviť...z rozmaru, aby si mala nejakú školu a javíš o to len minimálny záujem som rozhodne za nie
Ak sa ti zda psychologia "zaujimava" skoncis ako ovca v stade zufalcov, ktori budu mat titul, ale neuplatnia sa s nim nikde (ked chces psychu "robit" aj potom, a nielen ako chudera v poradni) alebo to proste vzdas behom studia. To ti hovorim z vlastnej skusenosti.
Ale ked si niesi ista co chces robit a rodicov, ktori ta radsej zabiju, ako by ta videli bez vysky, tak tam chod. Pocas toho nicnerobenia stretnes aspon kopu super ludi a snad aj medzitym prides na to, co vlastne chces.
A este rada na koniec, nespoliehaj sa na to, ze sak behom studia sa do toho ponoris. Neponoris a tvoji psychologiouposadnuti spoluziaci ti znicia ego
a na toto sa nespoliehaj uz vobec!