Stalo sa vám už, že aj napriek strave, vitamínom, pohybu a pod. sa vám prejavil nejaký zdravotný problém na základe prežitej traumy alebo vyvolanej spomienky na ňu? Skrátka, že psychika prevalcovala zdravé spôsoby života? Viac v komente.
Ja napríklad som veľa krát v živote videla/počula/zažila, čo som nemala, skrátka ľudia sa nesprávali vhodne, prípadne som pristihla pri klamstve. Ak mi to niekto pripomína dlhodobejšie, niekedy stačí malý podnet (niekedy nechtiac), alebo vidím film s podobnou tématikou, tak sa mi to zvykne vrátiť, hoci sa snažím o vytesňovanie. Detaily nevhodného správania ľudí nemám záujem rozpisovať. Problém je v tom, že pár dní na to sa mi zvykne objaviť nejaký zdravotný problém - už dávnejšie to bola nervová bolesť zubov nie jedného konkrétneho, ale premiestňovanie , bolesti hlavy z krčnej chrbtice, afty vo zvýšenej miere (hoci tie mám vrodené) a naposledy to bola oslabená imunita, som pochytala, čo mi prišlo do cesty, vrátane pľúcnych chlamýdii a boli aj komplikácie, hoci som 2 mesiace predtým brala betaglukan. Skrátka u seba vidím súvislosť medzi tým. Ako vytesňujete, ak aj u vás je takáto súvislosť?
Ja mám polycystické vaječníky keď neužívam antikoncepciu a tie sú z 90% a viac dedičného rázu. No a nik v rodine ich nikdy nemal, iba ja. Niekde som čítala, že polycystické vaječníky vznikajú u ženy ak prežila nejaký veľmi zlý zážitok s mužom (znásilnenie, týranie) resp. aj po zlom detstve, ktoré spôsobil otec resp. muž čo ju vychovával a ja mám skúsenosti aj s jedným aj druhým bohužiaľ... ale teda nepripisujem to tomu na 100%, ale mohlo to zohrať svoju rolu v tom..
@plavam_zivotom
jj, podobné som aj ja čítala, u mňa sú dedičné len afty - vraj vrodené znížené protilátky v ústnej dutine, oco to má, ked to mám pod kontrolou, je to 2-3 x za rok, ked nie tak treba kvantum B komplexu a iných vecí, no a z B12 sa priberá, cize aj to vidno to ostatné pripisujem viac-menej psychike
jj a aj som chodila k psychologičke kvôli psychosomatickým problémom. A kedže som vychytala skvelú paní, tak tá ma naučila autogénny tréning a dala mi túto knižku (je to fakt miniaturne) » www.megaknihy.cz/rodina-vztahy/3...
mega odporúčam pomohlo mi to prejsť neskutočne búrlivým obdobím a elkovo, nezrútiť sa
Ak sa rozhodneš začať sa učiť AT, kedykolvek mi napíš, vymenime si FB a je ti môžem pri tom pomáhať ako na to
ja osobne nie, ale moja kolegyna mala velke rodinne problemy, psychika na dne a po asi 15 rokoch remisie jej to spustilo opat vazne priznaky Crohnovej choroby
ja mam diabetes mellitus II. ale radšej 100 x toto ako Crohna...
@salora
ufff, ja poznám aj osobne jeden prípad toho Crohna, bola to študentka medicíny, tam tiež sú tie stresy, práve tam sa jej to začalo prejavovať a zomrela okrem iného poznám 2 super učiteľky z VŠ, čo zomreli na rakovinu v dosť mladom veku a aj po vlastnej skúsenosti so vzťahmi na danej VŠ a vedením mám stále čoraz viac pocit, že aj toto pôsobilo, zo začiatku som mala nervy, že mi pôsobenie na tej katedre nevyšlo (nedostala som sa na PhD. za dosť zvláštnych okolností), teraz som rada....noo ved diabetes II. som myslela, že majú len starší ľudia, ten nie je vrodený či hej?
@amikadze takže ak som bola znásilnená, mám nájsť niekoho kto ma znásilní znovu hej? A potom sa vyliečim
Nič v zlom len ma to v súvislosti s týmto prípadom pobavilo.
@plavam_zivotom
rovnako to napadlo aj mna ako prvé, napríklad čo ak by som bola svedkom vraždy, to akože zase mám prežiť? @Amikadze alebo si to myslela tak, že spísať udalosť, prípadne o nej napísať knihu/blog/voľačo iné a robiť osvetu, aby sa druhí podobnej situácii vyhli...že akože dnes som múdrejšia či? myslela si,že z negatívnej udalosti niečo vyťažiť ked už nie vytesniť?
@mariquittka takto, pokiaľ máš nejakú traumu, tak sa jej nezbavíš tým spôsobom, že ju zametieš pod koberec. pokiaľ by sa ti aj podarilo to intelektuálne vytesniť a už si na to nikdy nespomenúť, odstrihnúť sa od toho, môže sa to začať prejavovať na tvojom tele.
nevyliečené rany sa nikam nevyparia len tak. to čo je treba urobiť, je že to sama v sebe prežiješ znovu pod dohľadom odborníka. vrátiš sa tam, prežiješ znovu tie emócie, ale tentokrát nie ako obeť, ale ako pozorovateľ. podstatou je zistiť, že neexistuje vina. pokiaľ by to teoreticky bolo tak, že ti niekto urobil niečo zlé, čokoľvek, tak je treba zistiť čo ho k tomu viedlo a uvidíš že on sám je tiež obeť. tým spôsobom sa to prečistí - pochopíš toho druhého, nebudeš si tú udalosť brať osobne (budeš pozorovateľ) a zistíš aj prečo sa to tebe stalo a čo je najdôležitejšie - kam ťa to môže posunúť. za mňa je toto jediný účinný spôsob, ako sa liečiť.
a pokiaľ ťa niečo tak páli, že ťa rozhodí aj keď to vidíš v televízii, tak by si to mala fakt začať aktívne riešiť.
@mariquittka je to dobra rada od amikazeho, mozno by ti bolo napomocne pokial vies AJ, precitat » markmanson.net/how-to-grow-up...
a zobrat riesenie tvojho problemu z trocha vyssieho abstrakcneho hladiska
a zacat sa zaujmat o nedostatkoch ludskeho myslenia, samotnych myslienok a a z toho vyplyvajuce aj konanie.
1. To že psychické problémy vyvolávajú tie fyzické, je dávno známe a ked si psychicky v *** nepomôže ti žiadna zdravá strava
2. To, že sa ti to vracia dokazuje, že vytesňovanie je ****
3. Louise L. Hayová - Miluj svoj život
Eckhart Tolle - Sila prítomného okamyhu
A podobné publikácie, aj AT spomenutý vyžšie... Lebo psychické problémy môžu mať vplyv na fyzické telo, ale v tom prípade veľa ľudí robí chybu, že lieči len ten fyzický dôsledok, a nie psychickú príčinu. Preto tvoje problémy pretrvávajú
Skús vylúčiť niektoré typy potravín, na ktoré môžeš byť alergická a ani o tom nevieš.
Odporúčam program Whole30 - perfektný spôsob ako zistiť reakcie svojho tela na jednotlivé potraviny.
Inak súhlasím s komentármi, že každá fyzická vada je podmienená tou psychickou.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
....
interny joke
ale hej
?v=UR-yHmrELnE
jj, podobné som aj ja čítala, u mňa sú dedičné len afty - vraj vrodené znížené protilátky v ústnej dutine, oco to má, ked to mám pod kontrolou, je to 2-3 x za rok, ked nie tak treba kvantum B komplexu a iných vecí, no a z B12 sa priberá, cize aj to vidno to ostatné pripisujem viac-menej psychike
» www.megaknihy.cz/rodina-vztahy/3...
mega odporúčam pomohlo mi to prejsť neskutočne búrlivým obdobím a elkovo, nezrútiť sa
Ak sa rozhodneš začať sa učiť AT, kedykolvek mi napíš, vymenime si FB a je ti môžem pri tom pomáhať ako na to
ja mam diabetes mellitus II. ale radšej 100 x toto ako Crohna...
ďakujem, pozriem sa
ufff, ja poznám aj osobne jeden prípad toho Crohna, bola to študentka medicíny, tam tiež sú tie stresy, práve tam sa jej to začalo prejavovať a zomrela okrem iného poznám 2 super učiteľky z VŠ, čo zomreli na rakovinu v dosť mladom veku a aj po vlastnej skúsenosti so vzťahmi na danej VŠ a vedením mám stále čoraz viac pocit, že aj toto pôsobilo, zo začiatku som mala nervy, že mi pôsobenie na tej katedre nevyšlo (nedostala som sa na PhD. za dosť zvláštnych okolností), teraz som rada....noo ved diabetes II. som myslela, že majú len starší ľudia, ten nie je vrodený či hej?
Nič v zlom len ma to v súvislosti s týmto prípadom pobavilo.
rovnako to napadlo aj mna ako prvé, napríklad čo ak by som bola svedkom vraždy, to akože zase mám prežiť? @Amikadze alebo si to myslela tak, že spísať udalosť, prípadne o nej napísať knihu/blog/voľačo iné a robiť osvetu, aby sa druhí podobnej situácii vyhli...že akože dnes som múdrejšia či? myslela si,že z negatívnej udalosti niečo vyťažiť ked už nie vytesniť?
nevyliečené rany sa nikam nevyparia len tak. to čo je treba urobiť, je že to sama v sebe prežiješ znovu pod dohľadom odborníka. vrátiš sa tam, prežiješ znovu tie emócie, ale tentokrát nie ako obeť, ale ako pozorovateľ. podstatou je zistiť, že neexistuje vina. pokiaľ by to teoreticky bolo tak, že ti niekto urobil niečo zlé, čokoľvek, tak je treba zistiť čo ho k tomu viedlo a uvidíš že on sám je tiež obeť. tým spôsobom sa to prečistí - pochopíš toho druhého, nebudeš si tú udalosť brať osobne (budeš pozorovateľ) a zistíš aj prečo sa to tebe stalo a čo je najdôležitejšie - kam ťa to môže posunúť. za mňa je toto jediný účinný spôsob, ako sa liečiť.
a pokiaľ ťa niečo tak páli, že ťa rozhodí aj keď to vidíš v televízii, tak by si to mala fakt začať aktívne riešiť.
Ďakujem
a zobrat riesenie tvojho problemu z trocha vyssieho abstrakcneho hladiska
a zacat sa zaujmat o nedostatkoch ludskeho myslenia, samotnych myslienok a a z toho vyplyvajuce aj konanie.
2. To, že sa ti to vracia dokazuje, že vytesňovanie je ****
3. Louise L. Hayová - Miluj svoj život
Eckhart Tolle - Sila prítomného okamyhu
A podobné publikácie, aj AT spomenutý vyžšie... Lebo psychické problémy môžu mať vplyv na fyzické telo, ale v tom prípade veľa ľudí robí chybu, že lieči len ten fyzický dôsledok, a nie psychickú príčinu. Preto tvoje problémy pretrvávajú
Odporúčam program Whole30 - perfektný spôsob ako zistiť reakcie svojho tela na jednotlivé potraviny.
Inak súhlasím s komentármi, že každá fyzická vada je podmienená tou psychickou.