Ja si osobne myslím že kniha je lepšia pretože sa možme zastaviť a porozmýšľať je to tak viac do detailov opísané ..ten ich ťažký nomádsky život ..a všeobecne ..takže aky nato méte názor vy ?
no kniha je oveľa lepšia, vo filme chýba strašne veľa vecí, dokonca ani manžela a dieťa tam nemá, a nie som si istá či pre tejto veci je dobrá tá podrobnosť, keď som to čítala bolo mi hrozne no zrejme o to išlo aby sme si to lepšie uvedomili a na tú knihu len tak nezabudli...
hej hej aj ja som toho nazoru - kniha bola omnohho lepsia a hodnotnejsia ako film, ale aj film bol krasny - uz len rpeto, aka krasna herecka co to hrala..
knihu som si precitala, film som videla a musim skonstatovat staru znamu vec, ze naozaj je kniha lepsia ako film...vo filme chybalo dost veci..popripade niektorym situaciam sa nevenovalo az tolko pozornosti ako v knihe
@midnight nehovorím že JA konkrétne práve toto robím ..ale tak všeobecne ked sa zamyslíš nad nejakou scénou a potom strácaš prehľad ..tak to bolo myslené ..že proste knižka je v tom lepšia že sa zastavíš a porozmýšľaš o tom ..a tak ti nič neujde a ideš ďalej
mne sa viac pacil film asi, i ked v tej knihe bolo toho viac a aj tak podrobnejsie ako vravis opisane, ale na druhej strane sa mi to zdalo tak strasne jednoducho napisane, ak chapes ako to myslim, proste som sa cez to len tak prehupla, a film vo mne zanechal ovala vacsiu stopu ako kniha
@didojelen chápem zas ja som taká že viac si dokážem vyxhutnať ked čítam knihu ale rada si pozriem aj film ..a naozaj niekedy na konci som z toho taka ohurená že konec
@ceresienka dobrá myšlienka a keď tu knihu nájdem tak si ju určite prečítam
@cathiejess film sám o sebe bol smutný aj radostným,ale mňa dostala tá scénka až úpllne pri konci....Malé, 3-ročné dievčatko vedie jej vlastná matka na obriezku, potom ako Waris plakala a všade bola krv, to mňa-necitlivku- rozplakalo...
@cathiejess film sám o sebe bol smutný aj radostným,ale mňa dostala tá scénka až úpllne pri konci....Malé, 3-ročné dievčatko vedie jej vlastná matka na obriezku, potom ako Waris plakala a všade bola krv, to mňa-necitlivku- rozplakalo... Inak som zažila už aj horšie filmy, ktoré ma rozrevali ako malé decko
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
ale priznavam sa ze som knihu necitala a film nevidela
@drejka suhlasím
Pre mňa bude vždy kniha lepšia ako film Napríklad Nov ..2hodinový film a plno veci mi tak chýbalo z knižky
Poviem to slovami filmového vedca Jamesa Monaca, on o tom vie viac než ja:
"Ohromné na literatúre je, že si môžeme predstavovať. Ohromné na filme je, že to robiť nemôžeme." (odporúčam jeho knihu Jak číst film)
@ceresienka dobrá myšlienka a keď tu knihu nájdem tak si ju určite prečítam