jedno nepochopim, preco su ludia rasisti, v dnesnej dobe, ked moze aj niekto cierny dokazat viac, ako nejaky opilec v krcme...ale ten opilec je just rasista a nenavidi vsetkych, co su ini ako on...
na slovensku, by som povedala, ze je az moderne by
Myslím že je to dosť smutné že Slovensko sa prezentuje vo svete ako krajina kde prevláda rasizmus a človek inej pleti tu nemá práva. Minule tu bol nejaký vysokoškolský profesor - afroameričan - a napadol ho nejaký slovenský rasista - takže už viete čo si o Slovensku odniesol domov.
Rasiszmus...nuz ja napriklad rasista nie som, ale neznasam ciganov(romov)...nie preto, ze by som ich nepoznal, ale preto, lebo zijem na vychode a viem co su zac a aky su(cest vynimkam, ktorych je bohuzial malo)!!
ja si myslim, ze ludia sa zacinaju stavat rasistami zo strachu, ze ten druhy je nieco ine...napr..je rasizmus aj odsudzovanie inej viery, vsak...ked niekto vidi moslima, tak mu hned hlada nozik pod bundou...
Na Slovensku ze je moderne byt rasistom? Sorry, ale zijes na mesiaci? Ked niekde zbiju cigana, pol roka sa o tom rozprava, aky to bol rasovy utok, ked zbiju Slovaka, nic sa nedeje, nikto o tom nevie..
Alebo ta kampan, co nam stale tlaci do hlavy, aki sme rasisti, co je kravina a poucuju nas o tom akurat ludia, co mali rasizmus legalny a zakonom chraneny do roku 1963..
Clovek aby sa pomaly bal povedat, ze cigan mu ukradol penazenku, aj ked je to pravda, lebo hned bude oznaceny za rasistu.. Rasizmus je hovadina, ale rasizmus je aj to, ked niekoho stavaju do ulohy rasistu len preto, ze je biely a nechce dat tym, co su inej pleti, nijake specialne privilegia..
ale ja nehovorim len o rasizme k ciganom, ale tak vseobecne, ine narodnosti/a nie len madari/ kultury a nabozenstva...rasizmus nie je len pokrikovanie po niekom, ale staci aj pohlad alebo aj ked si len nieco pomyslis...
ja si myslim, ze na slovensku si cigani za to mozu sami, lebo im sa neda verit, das prst a vezmu celu ruku(som z vychodneho slovenska a poznam ich trosku)
podla mna ludia nevedia vela o inych narodnostiach a preto ich odsudzuju
Inak Azel to povedal fakt dobre.Rasista je ten,ktory sa chova k prislusnikom inej rasy inak ako k tej svojej.
Uz samotny fakt,ze oslovite cigana ciganom je brany ako rasisticky.pozabuda sa,ze je to nas vyraz pre nich.pomenovanie róm dlho nebolo v nasej slovnej zasobe.Taktiež nas oni oslovuju tym nechutnym "Gádžo" .. rasisti jedny ..
Miniivi - a hlada mu tam ten nozik preto,lebo moslimovia su s velkou oblubou agresory teroristicky .
Pozri ja niesom rasista dokonca mam kamosa s afriki co tu bol na zaucani a robi v cechach a a bol v pohode normal tipek proste taky klasic ale napr ciganou nemusym nemyslim slusnych romou co bivaju robia a tak ale myslim ciganou spinavych co vsetko prepiju hned za dva dni a potom poslu deti kradnut a zobrat tak to je moc nie to nevychadza s farbi pleti ale s ich spravania.
Súhlas s 10.,11. a 12. Nie je rasizmus ako rasizmus.Ked niekto len tak zbije černocha,ktorý sem prišiel na dovolenku alebo niečo podobné,len preto že je čierny,to je rasizmus ktorý je naozaj nezmyselný,ale pozrite sa na to,ako u nás zvlášt všetci ludia dbajú o to aby sme neboli prezentovaní ako "rasistický národ" len preto,že u nás Cigáni nepracujú (lebo im chúdatkám ževraj nedáme šancu) ale všetko má dve strany. O diskriminácii bielych nikto nehovorí. Ked Cigán nadáva belochovi do bielych ko**tov a podobne,všetko je v poriadku,lebo Cigán može.Ked skupinka cigánov ubije belocha,tiež sa to v televízii príliš nepretrča...Štát prispieva na min.70% Cigánov zo svojej kapsy,pričom my "bieli" na nich robíme. Cigáni celý život poberajú sociálne,rodinné či dochodkové prídavky.Lahko získajú sociálne byty (vid jeden nedávny prípad) a nakoniec,ked na to nemajú,štát im zaplatí aj pohreb (čo bielym ludom nie).U bielych ludí na Slovensku klesá krivka natality (čiže porodnosti) a pritom u cigánov majú kopu detí aj dievčatá,ktoré ešte niesu ani nástrčoné. Je to normálne?
Rasizmus, rasizmus. To ze nemam rad MADAROV a CIGANOV, neznamena ze som rasista.
Ked cigan doboda, zbije, okradne alebo len sprosto nahuci na bieleho cloveka, to rasizmus nie je. Pokial by som ja toho cigana zbil preto ze mi nadaval, alebo ze by som mu tiez zacal nadavat, tak to uz je rasizmus.
Sa s toho spametajte. Ved hocijaky cigan tu ma ovela viac privilegii ako obycajny pracujuci clovek. Mlady ludia robia jak debili, kolko razi v zavodoch za pasmi, len aby mali na ten dom/byt, len aby mohli splacat 30 rokov hypoteky. Ked nezaplatia jednu splatku, vyjebu ich s domu. Cigan ? Cigan nerobi nic, byva niekde na cierno, a ked ho odtial vyhodia (lebo mu to nepatri) tak mu mesto este postavy socilny byt (Inac neviem ci ste vydeli niekto socialny byt, ale je to uplne standardny byt len ma lacnejsie vybavenie).
Kto kedy mne postavi socialny byt ? Nikto. Keby som mal poslednu splatku hypoteky zaplatit, a nezaplatil by som ju, a zobrali by mi dom a vyhodili na ulicu, dal by mi niekto socialny byt ? Jasne ze nie.
Proste cierny tu maju vyhody jak hovado. Chodil som do skoly, obedy sa platili 34SK, cigan bol socialne slabsi a mal ich zadarmo. Jemu prispeli na ucebnice, zosity a podobne, mne kto prispel na co ?
A Madari ? Co to ma znamenat ked ja sa prevezem 30 km od Trnavy, vojdem do BILLI, kupim si nieco, dojdem k pokladni a predavacka na mna zacne mlet po madarsky ? O com to je ? A ked jej poviem ze jej nerozumiem, tak ona sa zacne ujebavat, ze jaaaj vy ste neni odtialto . A ja jej poviem ze ne neni, ja som zo SLOVENKSA...
Toto mi je tu chore. Nech tu zije kolko chce madarov, ale ked tu chcu zit, nech sa naucia po slovensky, a nech tak rozpravaju. Ziadne tabule miest v madarcine, zadne vyucovanie madarciny na skolach ... Ked tu chcu zit, nech ziju, ale madarcinu nech si strcia do prdele. To aby som sa pomaly na 30 km od domu nedohovoril je chore.
V meste v Trnave chceli madari vybudovat nejaku madarsku univerzitu, zevraj tu niekedy v historii bola, a ze ju chcu. A normalne o nu bojovali. Nech si do pice stavaju univerzity v Budapesti. Co si maju co narokovat ?
A ciganov nech je tu kolko chce, ale nech sa k nim spravaju jak k nam, obycajnim ludom. Neviem preco by mal mat clovek co vzivote nerobil, a len kradne nejake vyhody. Robim na T-Centre. Denne tam chodia cigani, co chcu telefon za KORUNU, a nic ine ich nezaujima. Predate im ho a vzivote ziadnu fakturu nezaplati. Co ma s toho ? No hovno. A keby som to spravil ja ? Exekutor by mi aj auto zobral, aj za 15 000covu pokutu.
Proste cigan je to, co tento stat okrada. Ziadne prispevky by som im nedal, prispevky na deti by som obmedzil, a keby sa do pol roka nezamestnal, nedal by som mu ani 5 korun. A keby nemal kde byvat, tam sa moze stat bezdomovcom ako kazdy obycajny bieli clovek.
Inac viete co je zaujimave ? Ze napriklad v Trnave neexistuje bezdomovec CIGAN. Iba biely. Proste preco im niekto neda socialny byt a pridavky ? Lebo su to neni cigani, preto.
A navyše,dnes som sedela v čakárni u doktorky,kde sa odohrala dost zaujímavá scénka. Bolo tam pár detí,medzi nimi aj deti z detského domova a medzi nimi jeden malý "cigán" ktorý vykrikoval na malé deti sprosté slová a plul.Nebolo to preto,že nemal rodičov či dostatočnú výchovu,ostatné deti boli slušné a vychované,i tie z domova,staršie či mladšie.. Ked sa na Slovensku vyrieši otázka čo je u nás vlastne rasizmus,tak to bude zázrak,pretože za rúškom solidarity a humánnosti možme tento štát priviest do záhuby...
A madarská otázka? Na nu mám rovnaký názor ako It. Nechápem ako može štát dovolit,aby sa na juhu Slovenska hovorilo či dokonca vyučovalo madarsky. Roky sme bojovali o osamostatnenie od Madarov a teraz začneme na Slovensku stavat madarské školy nie? Moj názor je,fajn.. nemám proti tebe nič ked si cigán a pracuješ,si gramotný,slušný človek,nemám proti tebe nič,ked si Madar,hovoríš a píšeš plynule po slovensky a nenárokuješ si nijaké právo za to,že "tvoji ludia" kedysi sídlili na území ktoré dnes patrí Slovensku ale niektoré veci skrátka nemožme dovolit!
ja nechapem ako mozu este v tejto dobe byt vojny, alebo vobec myslienky na vojnu... ved sa zatvara do vazenia kazdy blb co kradne a ten kto niekoho zabije ma dake 4 roky ...to je co preboha? a vojna? ved to je zabijanie tisicov ludi....uplna debilita...tam v azii uplne tupi ludia ako to moze doriti?
Peb17:Tými hlúpymi vygumovanými ludmi si myslela rasistov? A rozmýšlala si niekedy nestranne prečo nimi asi sú? Fajn sú aj blbci čo zrejme trpia xenofóbiou alebo ich tak viedli rodičia ale odniekial to proste muselo príst,už len ten nápad,nenávist voči iným rasám. To sa nezrodí v ludskej hlave len tak,alebo ak hej tak potom je to prirodzené nie? A k tomu druhému príspevku. Vojny sú v dnešnej dobe už nie kvoli uzemiam ako kedysi ale najma kvoli peniazom. Všetci vieme kolko ropy sa skrýva na územiach na ktorých dodnes pretrváva vojna napríklad s Američanmi. Preto to nie je až také nepochopitelné. No a s tým vazením,myslím,že chyba je práve tam,že človek ktorý ukradne zo zúfalstva pár desattisíc korún sedí dlhšie ako napríklad opitý vodič čo zabil.
V dnešnej dobe nie,ale pravdou je,že kedysi by národ s pacifistickým životným krédom dlho neprežil... Ale o to nejde,vojna je zlá a zbytočná. Vojna kedysi a vojna v časoch atómových bomb a miliárd stíhačiek je niečo úplne iné.
Uplne suhlasim s IT a Antropofobiou, nikdy som sa nad tym takto nezamylala, ale mate upnu pradu.
Madarske skoly mi az tak nevadia, lebo by som bola pokritec, kedze som bola uz 2krat v Srbsku, kde su slovaci, ktory tam maju tiez slovenske skoly a vsetko. Ale tam je zopar dedin cisto slovenskych, kde je len slovenska skola. A tu u nas, je ich uz trochu vela.
A k ciganom, ano presne, ked beloch zbije cigana, je to rasiznus a ked cigan belocha....
Proti vzdelanym nemam apsolutne nic, ale ti ostatni su tu dobri akurat na zvysovanie obyvatelsva, len sa kotia a kotia.
Peb17: 20 rokov života? A ty neplánuješ mat deti a vnukov,vnučky? Alebo ti je jedno,že budú žit v posranej multikulturálnej krajine? Že všade kde prídu uvidia cigána alebo budú počut madarčinu?
Jasné,že by mi to vadilo. Ved multikulturalizmus ničí kultúry krajín, morálku ludí a prináša mnoho chorob. Je to velká hrozba. Tisícročia štáty bojovali o samostatnost,vlastný jazyk,vládcov,..a teraz by sa to všetko malo zničit? To by som si išla hodit klučku,to by bolo horšie ako vojna poviem ti,alebo by vypukla tretia svetová,čo je dost pravdepodobné.
Horox: Ako to myslíš? Prejdi sa po Turecku či tam neuvidíš tie "škaredé pohlady" obyvatelov len preto,že ty si biela. Alebo skús Arabské emiráty,to sú vlastne velmi milí a charakterní ludia,ako hovoríš,fakt...
Sa s toho spametajte. Ved hocijaky cigan tu ma ovela viac privilegii ako obycajny pracujuci clovek. Mlady ludia robia jak debili, kolko razi v zavodoch za pasmi, len aby mali na ten dom/byt, len aby mohli splacat 30 rokov hypoteky. Ked nezaplatia jednu splatku, vyjebu ich s domu. Cigan ? Cigan nerobi nic, byva niekde na cierno, a ked ho odtial vyhodia (lebo mu to nepatri) tak mu mesto este postavy socilny byt (Inac neviem ci ste vydeli niekto socialny byt, ale je to uplne standardny byt len ma lacnejsie vybavenie).
Kto kedy mne postavi socialny byt ? Nikto. Keby som mal poslednu splatku hypoteky zaplatit, a nezaplatil by som ju, a zobrali by mi dom a vyhodili na ulicu, dal by mi niekto socialny byt ? Jasne ze nie.
toto je fest pravda...a tak je to bohužiaľ so všetkým...
Horox, hm nesúhlasím...bola som tam a nechcem už viac. To sú proste zvrátenci, ktorí keď vidia bielu ženu, tak myslia len na to jedno. Teda aspoň s takými som mala skúsenosť a veru už by som tam nikdy nešla.
Dla mna je rasizmus akekolvek negativne pomenovanie/odlisenie ludi. Ludia su ludia, rovnake svine a je mi jedno ci mi tu penazenku ukradol rom alebo beloch, podstata je ze mi NIEKTO ukradol penazenku. Videl som rovnake svine aj bielych aj romov a je mi jedno ci je niekto aj bodkovany lebo kazdy je individualny.
A nejaky sprosty nacek si moze vykrikovat kolko chce ze "cigani len kradnu", lebo belosi nekradnu, ze?
Zabeus máš pravdu,ale ked si napríklad prečítaš moje alebo It-ove príspevky,tam máš dovody,nie že prečo BYT rasistom ale prečo ludia obvunujú druhých z rasizmu a pritom ani nevedia čo to je... kedže pojem diskriminácia bielych sa takmer nespomína,vždy ide len o diskrimináciu "čiernych".
ostatne prispevky ako itov, azelov alebo antropofoobin mi pripada, ako ked sa niekto na internete chce vyprofilovat ako problematiky znaly clovek, ale pritom vie o tom hovno
a ked sme uz pri tom, kto kradne viac? ubohy chudobny rom, co ukradne zemiaky a ide si za to na tri roky do basy, alebo "biely", co nakradne miliardy aj za ostatnych, a hovie si pokojne niekde na bahamach?
Mno takze, dopredu hovorim niesom rasista, ale mam svoj nazor na tieto mensiny. (Som zvedavy kolko ludi napise, ze som
Rómovia - podla mna na rómoch nevidim nic dobre. Vacsina z nich nerobi. Piju, mnozia sa a beru zato "nase" peniaze. A ani nemajú tu snahu hladat nejake zamestanie. Tí čo kopu tie jamy sa aspon snazia. Cest vynimkam bo poznam aj slusnych rómov, ktory žijú fakt život na úrovni, ale bohuzila tých je veľmi málo.
Maďari - v podstate nič ma ani tak nehneva len to prečo bi mali maturovať na území SR, kde je jazyk slovenský po maďarsky? Mna nezaujima, ze je to ich jazyk. Nech skusia prist ako menšina do USA a povedať, že chceme maturovať po maďarsky. Alebo mam taku prihodu. Bol som v Štúrove pracovne a za cely môj pobyt som stretol domácich, ktorý mi ledva vedeli povedať niečo po slovensky ako staršia generácia tak i mladšia. Hanba! Aspoň už to, že tu žijú bi ich malo podnietiť sa naučiť jazyk príslušnej krajiny.
to co romovia na slovensku robia ze nepracuju atd. je ich vec a ked ich preto niekto nema rad je to zas jeho vec romovia co su na slovensku su hambou slovenska fuuj nie som rasista ale romov ani madarov nemam v laske ked stretnem madara ci roma tak im nic nerobim ved nie kazdy rom je taky isti najdu sab aj normalni ale ked maju romovia blbe reci tak to uz ziaden normalni clovek nemoze byt k nim priatelsky!
Predsudky ? Sa zobač kretén . 60 percent kriminálnych činov v USA je spáchaná černochmi pričom tvoria len 10 percentnú menšinu. Čiže priemerný černoch spácha o 1200 percent viac kriminálnych činov ako beloch.- rozumené aj rôzne mexikánske portorikánske a iné hispánske skupiny ak by sme ich vyčlenili a pravých európskych prisťahovalcov porovnali s černoskou rasou zistíme že priemerný černoch spácha až 25 krát viac kriminálnych činov teda o 2500 percent viac ako beloch.Možno si poviete no a čo černosi žijú v getách a navzájom sa vyzabíjajú to však nie je pravda pretože 60 percent všetkých černožských zločinov sú spáchané voči bielym a len 3 percent bielych zločinov sú spáchané voči čiernym z toho vyplíva že priemerný ćernoch je 50 kráaaaaaaaaaaaat väčší rasista ako biely .Za jediný rok v USA zomrie viac belochov zabitými černochmi ako bolo zlinčovaných černochov za celú históriu . Polovica všetkých černochov v USA je v base ./ Oficiálne správy FBI /Pýtam sa punkáčov afa a iných soc toto je ten váš vysnený multikulturiálny svet za ktorý tak veľmi bojujete ? Vy si myslíte , že ak ich bude väčšina budú schopný viesť modernú spoločnosť ? ak áno povecte mi aspoň jeden černošský štát kde je vysoká životná úrovaň nnízka úmrtnosť nízka korupcia a vysoka dĺžka života ? Skúste menej piť a viac čitať kníh
@amrafel ....ty si taký kus chuja že sa mi nad tým až rozum pozastavuje...samozrejme to že si cigán všetci dobre vieme ale prečo vtĺkaš ľudom do hlavy svoje debilné názory??? to nevidíš že s cigánmi majú ľudia plno negatívnych skúseností oveľa viac ako s bielymi???a kto rozkráda štát veď si popočítaj koľko ide na sociálne dávky pre každého z nich keď v jednej rodine nezriedka vidieť aj 9-12 detí...žijú horšie ako opice incest je na dennom poriadku,šíria choroby a strašný zápach poniektoré cigánky sú tehotné už vo svojich 12-tich....toto nieje normálne a inač Antropofobia It a Toso666 samozrejme máte moj plný súhlas
Amrafel ak hovoríš o kradnutí vláda dáva každý mesiac z našich peňazí z peňazí bielych daňových poplatníkov 1.6 miliardy na vaše posrané sociálne dávky a to nerátam výdavky na vaše domy a iné mnohé projekty ktoré ako vždy končia fiaskom tak mi tu nerozprávaj drísty kto tu viac kradne každý biely občan by kľudne mohol dostávať každý mesiac 500 Sk ako vreckové keby tu neboli také čierne špiny ako si ty sám.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
no a k tym madarom..ja som vlastne tiez taka na polovicu madarka
Alebo ta kampan, co nam stale tlaci do hlavy, aki sme rasisti, co je kravina a poucuju nas o tom akurat ludia, co mali rasizmus legalny a zakonom chraneny do roku 1963..
Clovek aby sa pomaly bal povedat, ze cigan mu ukradol penazenku, aj ked je to pravda, lebo hned bude oznaceny za rasistu.. Rasizmus je hovadina, ale rasizmus je aj to, ked niekoho stavaju do ulohy rasistu len preto, ze je biely a nechce dat tym, co su inej pleti, nijake specialne privilegia..
on často presne vypovie, čo mám na srdci...
Ale napríklad černosi mi nevadia a ani iné rasy.
ja si myslim, ze na slovensku si cigani za to mozu sami, lebo im sa neda verit, das prst a vezmu celu ruku(som z vychodneho slovenska a poznam ich trosku)
podla mna ludia nevedia vela o inych narodnostiach a preto ich odsudzuju
Inak Azel to povedal fakt dobre.Rasista je ten,ktory sa chova k prislusnikom inej rasy inak ako k tej svojej.
Uz samotny fakt,ze oslovite cigana ciganom je brany ako rasisticky.pozabuda sa,ze je to nas vyraz pre nich.pomenovanie róm dlho nebolo v nasej slovnej zasobe.Taktiež nas oni oslovuju tym nechutnym "Gádžo" .. rasisti jedny ..
Miniivi - a hlada mu tam ten nozik preto,lebo moslimovia su s velkou oblubou agresory teroristicky .
Ked cigan doboda, zbije, okradne alebo len sprosto nahuci na bieleho cloveka, to rasizmus nie je. Pokial by som ja toho cigana zbil preto ze mi nadaval, alebo ze by som mu tiez zacal nadavat, tak to uz je rasizmus.
Proste cierny tu maju vyhody jak hovado. Chodil som do skoly, obedy sa platili 34SK, cigan bol socialne slabsi a mal ich zadarmo. Jemu prispeli na ucebnice, zosity a podobne, mne kto prispel na co ?
A Madari ? Co to ma znamenat ked ja sa prevezem 30 km od Trnavy, vojdem do BILLI, kupim si nieco, dojdem k pokladni a predavacka na mna zacne mlet po madarsky ? O com to je ? A ked jej poviem ze jej nerozumiem, tak ona sa zacne ujebavat, ze jaaaj vy ste neni odtialto . A ja jej poviem ze ne neni, ja som zo SLOVENKSA...
Toto mi je tu chore. Nech tu zije kolko chce madarov, ale ked tu chcu zit, nech sa naucia po slovensky, a nech tak rozpravaju. Ziadne tabule miest v madarcine, zadne vyucovanie madarciny na skolach ... Ked tu chcu zit, nech ziju, ale madarcinu nech si strcia do prdele. To aby som sa pomaly na 30 km od domu nedohovoril je chore.
V meste v Trnave chceli madari vybudovat nejaku madarsku univerzitu, zevraj tu niekedy v historii bola, a ze ju chcu. A normalne o nu bojovali. Nech si do pice stavaju univerzity v Budapesti. Co si maju co narokovat ?
A ciganov nech je tu kolko chce, ale nech sa k nim spravaju jak k nam, obycajnim ludom. Neviem preco by mal mat clovek co vzivote nerobil, a len kradne nejake vyhody. Robim na T-Centre. Denne tam chodia cigani, co chcu telefon za KORUNU, a nic ine ich nezaujima. Predate im ho a vzivote ziadnu fakturu nezaplati. Co ma s toho ? No hovno. A keby som to spravil ja ? Exekutor by mi aj auto zobral, aj za 15 000covu pokutu.
Proste cigan je to, co tento stat okrada. Ziadne prispevky by som im nedal, prispevky na deti by som obmedzil, a keby sa do pol roka nezamestnal, nedal by som mu ani 5 korun. A keby nemal kde byvat, tam sa moze stat bezdomovcom ako kazdy obycajny bieli clovek.
Inac viete co je zaujimave ? Ze napriklad v Trnave neexistuje bezdomovec CIGAN. Iba biely. Proste preco im niekto neda socialny byt a pridavky ? Lebo su to neni cigani, preto.
Madarske skoly mi az tak nevadia, lebo by som bola pokritec, kedze som bola uz 2krat v Srbsku, kde su slovaci, ktory tam maju tiez slovenske skoly a vsetko. Ale tam je zopar dedin cisto slovenskych, kde je len slovenska skola. A tu u nas, je ich uz trochu vela.
A k ciganom, ano presne, ked beloch zbije cigana, je to rasiznus a ked cigan belocha....
Proti vzdelanym nemam apsolutne nic, ale ti ostatni su tu dobri akurat na zvysovanie obyvatelsva, len sa kotia a kotia.
Na Slovensku by mali byt slovaci!!
a neplanujem
toto je fest pravda...a tak je to bohužiaľ so všetkým...
A nejaky sprosty nacek si moze vykrikovat kolko chce ze "cigani len kradnu", lebo belosi nekradnu, ze?
ostatne prispevky ako itov, azelov alebo antropofoobin mi pripada, ako ked sa niekto na internete chce vyprofilovat ako problematiky znaly clovek, ale pritom vie o tom hovno
a ked sme uz pri tom, kto kradne viac? ubohy chudobny rom, co ukradne zemiaky a ide si za to na tri roky do basy, alebo "biely", co nakradne miliardy aj za ostatnych, a hovie si pokojne niekde na bahamach?
Rómovia - podla mna na rómoch nevidim nic dobre. Vacsina z nich nerobi. Piju, mnozia sa a beru zato "nase" peniaze. A ani nemajú tu snahu hladat nejake zamestanie. Tí čo kopu tie jamy sa aspon snazia. Cest vynimkam bo poznam aj slusnych rómov, ktory žijú fakt život na úrovni, ale bohuzila tých je veľmi málo.
Maďari - v podstate nič ma ani tak nehneva len to prečo bi mali maturovať na území SR, kde je jazyk slovenský po maďarsky? Mna nezaujima, ze je to ich jazyk. Nech skusia prist ako menšina do USA a povedať, že chceme maturovať po maďarsky. Alebo mam taku prihodu. Bol som v Štúrove pracovne a za cely môj pobyt som stretol domácich, ktorý mi ledva vedeli povedať niečo po slovensky ako staršia generácia tak i mladšia. Hanba! Aspoň už to, že tu žijú bi ich malo podnietiť sa naučiť jazyk príslušnej krajiny.