Reklama, ktorá vás oslovuje vaším skutočným menom, trúfalosť?
Pri prezeraní anglickej stránky (failblog.org) som na okamih zazrel svoju fotku... Myslel som si, že sa mi to len zdalo, ale o to viac ma prekvapilo, keď som sa tam pozrel opäť a zistil som, že to je vlastne reklama, ktorá ma oslovuje mojím skutočným meno
fuha,tak nad týmto sa vždy zamýšľam..že keď robia aj nejakú slovenskú reklamu a natáčajú to na ulici alebo robia ja nejakú inú reklamu a neviem proste mno že tam chcú cudzie tváre,ale nechcú im za to zaplatiť,čiže akoby "skrytý foťák" že potom ako k tomu prídu tí,ktorí to zistia až potom..lebo podľa mňa nepríde nejaký kameraman,že ideme robiť reklamu,a neviem bla bla.. rofl..
@murcatko mna to neprekvapilo. toto je este celkom korektne, ked oslovuju TEBA tvojou fotkou. Horsie je to co robi Facebook, robi ti reklamu tvojimi kamaratmi.
Napriklad tvoj kamarat niekde napise ze ma rad knihy, a Facebook ukaze reklamu s jeho fotkou a menom a reklamou na knihkupectvo Martinus.sk. To je bezne facebookova reklama je viazana na klucove slova v profile, a tvojich kamaratov s danymi klucovimi slovami zneuziva bez ich vedomia na komercnu kampan, ktoru si plati napriklad toto knihkupectvo.
Viem prezit, ked server oslovuje MNA s MOJOU FOTKOU a reklamou, to viem prezit, ale ze JA SOM ZNEUZIVANY na reklamu firiem u mojich kamaratov, alebo naopak MOJI KAMARATI su zneuzivany bez ich vedomia na reklamu, len preto ze maju nejake vyhovujuce klucove slovo, to sa mi zda vrchol trufalosti
Predstav si ze ty si napises @murcatko ze si z Trnavy, a tvoj kamos na Facebooku uvidi TVOJU FOTKU a TVOJE MENO A PRIEZVISKO s poznamkou, ze si z Trnavy a pod tym bude reklama napriklad na nejaky trnavsky hotel...
ked si sa registroval na facebook tak si suhlasil s tym ze to mozu urobit... a technicka stranka veci, ked si natrvalo prihlaseny na facebooku mas v pc ulozeny tzv cookie a ta reklama sa nan jednoducho pozre a uz vie meno tvojho profilu, a z facebook.com si zozenie fotku k tomu profilu (myslim si teda)
a k tomu ci to je zvlastne.. je mi to ukradnute netove reklamy ale absolutne prehliadam a cim viac blikaju a svietia tim si ich menej vsimam
@murcatko ale ak si sa odhlasil z Facebooku a reklama zmizla, oni mozu pouzivat nejake facebookove API - to su pripravene funkcie pre programatorov, ktore Facebook poskytuje inym cudzim programatorom, aby mohli pouzivat data uzivatelov z Facebooku na svojich strankach. V amerike to je bezne.
Mna to nejak nerajcuje, ani ten doplnok čo uviedol Tomáš.
Nejaká blbá kolónka predsa nemôže zmenť moje zmýšľanie. Maximálne ma upozorni na nejakú akciu, udalosť, a keď je tá akcia, udalosť dobrá práveže som jej ešte vďačný.
Jediný prípad kedy ma to štve je, keď mi do mojej činnosti nejak vlezlo zasahujú napr. blbé vyskakovacie okná ktoré ani na 10 pokus nezavriem alebo taká ktorá výrazne kazí charakter stránky či reklama uprostred filmu.
a prečo obchadzate problém, ža aj tu sa poslednú dobu často objavuje prijebaná reklama čo skoči na takmer celý monitor, a tiež sa nedá zavreť ani na desať kliknuti by sommvraždiu vtedy, hned vypnem birdz a idem na fejsbúk tam tá reklama niej aspon taká dotieravá.
@chors problem s velkymi reklamami tu bol par dni, vyriesil som ho tym, ze je pravidlo zavedene, ze nesmu reklamny manazeri pridat viac ako jednu takuto reklamu naraz a musi sa dat zavriet.
zaroven BENT, ktory bol vlavo - vysuvaci trojuholnik - bude byvat iba vpravo, lebo vlavo zavadza loginu
@chors a opat si myslim, ze to co robit Facebook je ovela zakernejsie ako ktorakolvek agresivna reklama.
Mne osobne vadi, aby MOJI KAMARATI videli v ploche reklam MOJU FOTKU a MOJE MENO napriklad s textom TOMAS ABAFFY MA RAD PARIZ, a hned o riadok nizsie - Tak sa tam chod pozriet aj ty! Kup si letenku do Pariza od SkyEurope - Klikni sem..
a takto nejak BEZ TVOJHO VEDOMIA, zneuziva inzertny system Facebooku TVOJE MENO a TVOJU FOTKU viazanu s reklamou a zobrazuje ju NIE TEBE, ale tvojim kamaratom. Mne toto napriklad dost vadi.
...k mojej @17 este ma napadlo, niektori menej vsimavi ludia, mozno ani NEPOCHOPIA, ze je to reklama, budu si mysliet, ze im to kamarat odporuca a bojim sa dna, ked mi dakto vynada, ze "kupil si teda tu vec co som mu odporucal, ale ako nic moc" a ja ze aku vec, a on, sak na facebooku si mi pisal, ze toto si mam kupit, a ja ze ja??? a kde? a on ze: sak v pravom stlpci, bolo tam ze mas rad Apple a ze si mam kupit iPhone...
no s takou reklamou ako povedal @tomas som sa este nestretla, aj ked mozno to je tým ze na facebooku tie reklamy uz ignorujem.
mna napríklad irituje ked mi na msn napíše dáky kamos čosi vo style - aha tu je vyčapená tvoja fotka + link, čo je samozrejme bud reklama alebo daky malware alebo čo takze na to neklikám ale je to iritujuce, a ty ludia o tom ani nevedia....
@iwulik ano presne, to je o tom co som hovoril, ze tvojim kamaratom na facebook.com sa zobrazuje reklama s tebou (v tomto pripade sa to tyka tvojej sestry lebo ju mas v kamaratoch na facebooku), takze je mozne ze napr. tvoja sestra vidi reklamy kde si ty, alebo nejaki tvoji kamosi vidia reklamu kde si ty
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Napriklad tvoj kamarat niekde napise ze ma rad knihy, a Facebook ukaze reklamu s jeho fotkou a menom a reklamou na knihkupectvo Martinus.sk. To je bezne facebookova reklama je viazana na klucove slova v profile, a tvojich kamaratov s danymi klucovimi slovami zneuziva bez ich vedomia na komercnu kampan, ktoru si plati napriklad toto knihkupectvo.
Viem prezit, ked server oslovuje MNA s MOJOU FOTKOU a reklamou, to viem prezit, ale ze JA SOM ZNEUZIVANY na reklamu firiem u mojich kamaratov, alebo naopak MOJI KAMARATI su zneuzivany bez ich vedomia na reklamu, len preto ze maju nejake vyhovujuce klucove slovo, to sa mi zda vrchol trufalosti
a k tomu ci to je zvlastne.. je mi to ukradnute netove reklamy ale absolutne prehliadam a cim viac blikaju a svietia tim si ich menej vsimam
Nejaká blbá kolónka predsa nemôže zmenť moje zmýšľanie. Maximálne ma upozorni na nejakú akciu, udalosť, a keď je tá akcia, udalosť dobrá práveže som jej ešte vďačný.
Jediný prípad kedy ma to štve je, keď mi do mojej činnosti nejak vlezlo zasahujú napr. blbé vyskakovacie okná ktoré ani na 10 pokus nezavriem alebo taká ktorá výrazne kazí charakter stránky či reklama uprostred filmu.
a prečo obchadzate problém, ža aj tu sa poslednú dobu často objavuje prijebaná reklama čo skoči na takmer celý monitor, a tiež sa nedá zavreť ani na desať kliknuti by sommvraždiu vtedy, hned vypnem birdz a idem na fejsbúk tam tá reklama niej aspon taká dotieravá.
zaroven BENT, ktory bol vlavo - vysuvaci trojuholnik - bude byvat iba vpravo, lebo vlavo zavadza loginu
Mne osobne vadi, aby MOJI KAMARATI videli v ploche reklam MOJU FOTKU a MOJE MENO napriklad s textom TOMAS ABAFFY MA RAD PARIZ, a hned o riadok nizsie - Tak sa tam chod pozriet aj ty! Kup si letenku do Pariza od SkyEurope - Klikni sem..
a takto nejak BEZ TVOJHO VEDOMIA, zneuziva inzertny system Facebooku TVOJE MENO a TVOJU FOTKU viazanu s reklamou a zobrazuje ju NIE TEBE, ale tvojim kamaratom. Mne toto napriklad dost vadi.
mna napríklad irituje ked mi na msn napíše dáky kamos čosi vo style - aha tu je vyčapená tvoja fotka + link, čo je samozrejme bud reklama alebo daky malware alebo čo takze na to neklikám ale je to iritujuce, a ty ludia o tom ani nevedia....
register.facebook.com/privacy/?view=feeds&tab=ads