Rodičia mi neveria. Kvôli maturitám. Učím sa dobre, na vysvedčení mam 1,2 občas 3, ale nenosím domov 4 ani 5. Som naučená už 13 otázok, nieje to veľa, ale snažím sa, mám toho veľa pretože aj v škole mám z iných predmetov testy na ktoré sa musím učiť. Zraz
Taketo veci ma vedia vytocit...mne rodicia neveria cely zivot a som tu a musim si verit iba ja sama a nikto iny a budu sto krat horsie veci v zivote ako nejaka maturita...ak ta to upokoji ja ne osm naucena este ani jednu otazku..a zijem
Neda sa ucit niekde inde? Nejaka kniznica alebo co? Nieco take, ze by ani rodicia nemali pocit ze sa flakas (tj nejaka cajovna mozno nie je najlepsi napad), ale ze by si proste mala niekde klud, a domov by si prisla az vecer, po niekolkych hodkach ucenia sa.
fakt ti neporadím, aké argumenty hľadať, lebo viem, že žiadne nefungujú...len proste sa uč po svojom a odpočítavaj čas...a daj to najlepšie ako vieš. vtedy budú navonok na teba hrdí a vo vnútri budú zúriť.
Toto mi niekto vysvetlite ako sa môže 19 ročný človek nechať len tak zbiť? Čo si si v doterajšom svojom živote nevybudovala ani kúsok autority? A keď nie tak jej jednu jebni a vybuduj si ju teraz.
@mmajuskaa3 neverila som tomu ani ja, ale asi sa to dá, lebo práve sa to deje.
@makacik nenechala som sa zbiť, ved som ju odtiahla, pointa bola v tom, že ju to vobec napadlo mi zhrabnut vlasy a zacat ma bit ja by som povedala, ze psychicke rozpoloženie ...
@makacik akože ja si skákať po hlave nenechám, ale rodiča by som nebil ani ja. zase mám rešpekt voči rodičom veľa mi dali do života a niečo také by si nezaslúžili.
@micinkaable cítiš sa zle doma tak choď učiť sa vonku. momentálne panuje cez deň pekné počasie. ja osobne vyleziem neraz počas skúškového na najväčší kopec v meste a tam sa učím. poviem tak, že doma ma to moc v tom teple nebaví to učenie.
zmaturuješ, ako bez srandy, ja som na matury išla s tým, že nezmaturujem, na občianke som tak chujovú otázku vytiahla, že som zavrela oči a dúfala, že komisia zmizne. nezmizla, ale dala som to na jednotky, a aj najhorší žiaci z triedy to dali na jednotky, dvojky. samozrejme pomáha ak si o tebe vyučujúci mylne myslia že si inteligentná ako o mne
každopádne, matura je pohodka, horšie je to, čo príde potom. čo by som dala za to keby som teraz namiesto skúšok mohla maturovať.
potom budes rada ked si povies ze to bola pohodka ja mam tiez doma trochu nervy lebo stale pocujem v kazdej vete slovo skola skoro tak dufam ze to vsetko vyjde a potom budem mat aspon od toho mensi kľud
Neviem, mne by si mama asi nedovolila strelit mi facku alebo ma bit po hlave Akoze fajn, je to moja mama, ale ja by som urcite nestala len tak a "bij ma kolko chces"
už to by sa ešte hádam nejako dalo....ale aj tak je to málo času, každopádne držím palce
ja preferujem, učiť sa dopredu, nech nemám stresy, hoci sami podarilo aj také, že som robila niektoré vci do školy na poslednú chvíľu a výsledok tomu aj zodpovedal
a na maturity som sa začala učiť po polročnom vysvedčení
aj mne vraveli že nezmaturujem ale statočne som ich ignoroval, učil som sa ako to mne vyhovovalo a zmaturoval na samé jednotky (ak nepočítam písomné). ja som to však bral tak, že tými rečami sa ma snažili "motivovať" aby som sa uvedomil a viac sa učil...ale aby na mňa stiahli ruku, tak to nikdy
ignoruj ich, povedz si v hlave: "spravím to a hotovo!" a opakuj si to, ak nemáš pokoj, tak sa choď učiť k niekomu z rodiny, alebo kamarátke..., musíš si veriť a určite urobíš, lebo maturita nie je ťažká, ak by si aj nevedela, tak ti pomôžu a napovedia skúšajúci
u mna je to tak ako @6.. nikdy mi nedoverovali, nepodporovali, nepochvalili, nemotivovali a tak to so mnou aj vyzera. motivacia je hrozne velka vec. mna stale len deptali a tak som zmaturovala naprd a ani na skoly, na ktore som chcela ist som sa nedostala, lebo mi hovorili, ze sa tam nedostanem.. chod za niekym, kto ta ma rad a pomoze ti s takou tou "psychickou pripravou". neboj sa, zvladnes to dali to aj hlupejsi a horsi. nenechaj sa zdeptat kvoli takym veciam a bojuj
ale to dáš, veď na tu školu chodíš už aspon 4 alebo 8 rokov, učitelia ťa poznajú aj keby si nevedela tak ti pomôžu...myslíš že ťa tam chcú mat nakrku ďaľší rok
mne hovorili celú strednú , že nezmaturujem a mala som nakoniec 1ky ..a potom, že sa nedostanem na vysokú školu .. no a už úspešne študujem druhý rok .. takže také dementné reči rodičov si netreba všímať, lebo ak sa začneš nad tým len zamýšľať a trápiť, tak sa stane to, čo hovoria ..
ja som bola u babky týždeň, učila som sa dokopy 9 hodín denne tak že som si to všetko len čítala a napríklad do slovenčiny a angliny som sa ani nepozrela a to som polrok predtým nosila 4, 5 domov a dala som matury na čisté 1.
potrebuješ pokoj boha, nie stres, pri všetkej úcte by som foptrových poslala dopiče nech držia zobáky a nak sú ticho
sú to tvoje matury nie ich, ty sa na ne učíš, nie oni, tak čo.
@micinkaable moja matka a otec sa správali rovnako. Naučil som sa ledva 12 otázok z literatúry... tak som si myslel, vytiahol som číslo 22 a sypal som, hoc som si ju raz prečítal. Teda trochu ťa poteším pod tlakom dokážeš divy.
ďalej jediný spôsob ako vytrieť tvojim starým zrak je zmaturovať podľa možnosti čo najlepšie a potom im povedať niečo na spôsob "NA kokoti pojebte sa" výška v cudzine, nájsť si tam chlapa, prácu a o párrokov chodiť šťať na ich hrob...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
ja mam pocit ze to prehanas
Nič viac nemôžeš, len im proste ukáž, že to dokážeš.
fakt ti neporadím, aké argumenty hľadať, lebo viem, že žiadne nefungujú...len proste sa uč po svojom a odpočítavaj čas...a daj to najlepšie ako vieš. vtedy budú navonok na teba hrdí a vo vnútri budú zúriť.
nepomoze to k zlepsenie vztahu s rodicmi,ale budes mat aspon klud na ucenie
@makacik nenechala som sa zbiť, ved som ju odtiahla, pointa bola v tom, že ju to vobec napadlo mi zhrabnut vlasy a zacat ma bit ja by som povedala, ze psychicke rozpoloženie ...
@micinkaable cítiš sa zle doma tak choď učiť sa vonku. momentálne panuje cez deň pekné počasie. ja osobne vyleziem neraz počas skúškového na najväčší kopec v meste a tam sa učím. poviem tak, že doma ma to moc v tom teple nebaví to učenie.
každopádne, matura je pohodka, horšie je to, čo príde potom. čo by som dala za to keby som teraz namiesto skúšok mohla maturovať.
ja preferujem, učiť sa dopredu, nech nemám stresy, hoci sami podarilo aj také, že som robila niektoré vci do školy na poslednú chvíľu a výsledok tomu aj zodpovedal
a na maturity som sa začala učiť po polročnom vysvedčení
zmaturuje kazdy kto neni uplny kokot
ja som bola u babky týždeň, učila som sa dokopy 9 hodín denne tak že som si to všetko len čítala a napríklad do slovenčiny a angliny som sa ani nepozrela a to som polrok predtým nosila 4, 5 domov a dala som matury na čisté 1.
potrebuješ pokoj boha, nie stres, pri všetkej úcte by som foptrových poslala dopiče nech držia zobáky a nak sú ticho
sú to tvoje matury nie ich, ty sa na ne učíš, nie oni, tak čo.
tvoja budúcnosť, nie ich.
+ @44
ďalej jediný spôsob ako vytrieť tvojim starým zrak je zmaturovať podľa možnosti čo najlepšie a potom im povedať niečo na spôsob "NA kokoti pojebte sa" výška v cudzine, nájsť si tam chlapa, prácu a o párrokov chodiť šťať na ich hrob...