Budem mat 17 rokov. Otec pracuje vo jednej firme a kvoli jeho praci sa budeme musiet pravdepodobne odstahovat cela rodina do USA. Mama sa tesi, sestra, ktora ma 9 rokov chce strasne ist a moj nazor nikto neberie na vedomie..neviem dobre po anglicky a vobe
,,,hmm tak to máš asi dosť blbé aj keď ťa to asi nepoteší,,ale ani si nevieš predstaviť aké budeš mať neskôr príležitosti z USA,,a kolko ludí by tam chcelo ísť a nemá ani šancu,,napr ja ,,ale tak začať študovať v takom velkom štáte,,prispôsobiť sa tomu všetkému to ti nezávidím a to bude určite spočiatku ťažké,,ale ver že si zvykneš,,a aj ked ti bude určitú dobu smutnoo,,možno práve tam nájdeš niečo novéé,,lepšie,,a je net,,tak prídeš vlastne iba o ten priamy styk s kámošmi,,aj ked verím ti že je to hlavne teraz a v tomto veku pre teba dosť blbéé,,ale myslím že sa ti v tomto rodina nepodriadi
Moja,kebyze mi oznamia ze sa stahujeme do USA tak skacem 5metrov!!!Nechapem co riesis,ved aj ked tu mas kamaratov,myslim ze ti fotrovci dovolia par krat ich navstivit!!!A myslim ze v Amerike si tiez najdes a co sa tyka jazykovej bariery ani nevies ako a naucis sa .Ak chces pocut moj nazor-ticha zavist.
dobre co sa tyka krajiny a novych ludi..tak uz som v Usa bola a bolo to dost zle.. dva mesiace som bola odrezana od sveta a nudila som sa..za dva mesiace som neprekonala jazykovu barieru a mavala som dost zle depky..
a spoznanie novych ludi? nme stacia moji...s nimi som stastna a nie zvykat si na nove prostredie.. vazne.. bola by som rada ak by som sa mohla s hocikym vymenit ja
ja osobne by som tam mozno aj celkom rad isiel...co sa tyka skoly, tak co tam bola na rok moja spoluziacka zo strednej, tak z jej rozpravania mi to prislo tak, ze je tam lepsi skolsky system, neucis sa toho tolko ako tu a tolko zbytocnych veci...a budes moct ist na americku vysku, budes mat podla mna lepsie moznosti v zivote...OK, narusia ti tym tvoj zivot, ale mozno k lepsiemu. Neboj, kamosov si najdes aj tam...mne sa na USA velmi vela veci nepaci, ale na druhej strane sa mi viac paci ich sposob zivota, viac sa mi paci atmosfera na ich skolach (hoci ju poznam len z filmov), a tak celkovo...pre mna by to tiez nebolo lahke tam odist len tak odrazu, ale v kutiku duse by som sa aj tesil, je to velka zivotna zmena, a tu na Slovensku je to take o nicom...a jazyk sa naucis, ked tam budes zit. Ked si najdes kamosov, tak popri nich budes za chvilu rozpravat po anglicky tak, ze sa v pohode dorozumies. Vsak aj ta spoluziacka, ked sa po roku vratila, tak vedela perfektne rozpravat po anglicky, ale ona zila priamo v americkej rodine, tak sa ani nemala s kym po slovensky rozpravat...takze ked tam budes zit, tak mas aj tu vyhodu, ze budes dobre ovladat svetovy jazyk, lebo hocijaky jazyk sa najlepsie naucis tak, ze budes zit tam, kde sa tym jazykom rozprava, z ucebnic sa jazyk ucit je o nicom...
suhlasim s geordiem - je to fakt prilezitost - ale len ked clovek ide dobrovolne a rad - ale ak ide s pocitom, že tu necháva všetko na čom mu záležalo - tak tam šťastný nebude.
No mozes dostudovat poveddat to ocovi, ze spravis dohodu. dostudujes a potom pojdes do USA za nimi a proste tak. .... ale zasa z druhej stranky rodicov musis posluchat takze .... snazia sa zivit rodinu. Daj navrh mozno ho schvalia.
PREČO sa o tom musím dozvedať takto?? ako moja toto si ešte vyjasníme.. nemám slov
ono je to fakt ťažké a záleží to od konkrétneho človeka, ako to znesie. niektorí, ako tu píšete, by ste šli raz-dva (aj ja), ale neverím, že by vám to padlo až tak skvelo. je to úžasná príležitosť, ale za cenu straty všetkého? v podstate všetko budovať od základov. a akuska tam už bola, a ono to naozaj bolo strašne ťažké pre ňu.. a to bolo "len" na dva mesiace.
ale aj tak si myslím, že sa zabývaš a bude ti tam možno aj lepšie ako tu. ale budeme plakať za tebou cica! :´(
myslim ze to nejako zvladnes jazyk novy ludia a tak ... ae ja by som bola na rodicov pekne nasrata !!! taka krajina ako USA to vazne nemusim fuuuj ! americania blee neviem co ti ludia na Amerike vidia ? a ked mas aspon trochu normalnych rodicov tak Ta nechaju na Slovesnku, ked tu raz chces zit tak tu budes zit a bodka .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Na kamosov sa mozem zdaleka vysrat...
Tiež by som nechcela zrazu odísť od kamarátov, zo školy, niekde, kde to nepoznám.
Ale musíš sa stým nejak zmieriť a najísť na tom aj nejaké pozitíva, že sa napríklad zlepšíš v jazyku, spoznáš novú krajinu, ľudí a podobne.
a spoznanie novych ludi? nme stacia moji...s nimi som stastna a nie zvykat si na nove prostredie.. vazne.. bola by som rada ak by som sa mohla s hocikym vymenit ja
tiez ti zavidim, tak ako viaceri...
good luck! a s jazykom si nerob problem drzim paste
ono je to fakt ťažké a záleží to od konkrétneho človeka, ako to znesie. niektorí, ako tu píšete, by ste šli raz-dva (aj ja), ale neverím, že by vám to padlo až tak skvelo. je to úžasná príležitosť, ale za cenu straty všetkého? v podstate všetko budovať od základov. a akuska tam už bola, a ono to naozaj bolo strašne ťažké pre ňu.. a to bolo "len" na dva mesiace.
ale aj tak si myslím, že sa zabývaš a bude ti tam možno aj lepšie ako tu. ale budeme plakať za tebou cica! :´(