Ahojte,chcem sa opýtať na Váš Názor,momentálne som ukončila na pol roka vysokú školu a začala som brigádovať ,som v podnájme s najlepším kamarátom a ide tu o to,pokiaľ som študovala rodičia mi platili nájom potom som im povedala že aspoň na nejaké mesiace si zaplatím nájom keďže od Septembra idem znova do školy ,ale čo sa týka peňazí už keď vedia mám vlastne tak ani sa nepýtajú či nepotrebujem nejaké alebo nedaju len tak ,tak neviem ,napríklad na 20 narodeniny som dostala iba tortu,na Vianoce tiež len pár drobností a pritom bratovi čo si stáva dom dali naši 100€ na nejaký vozík alebo niečo neviem presne čo ..Napríklad môj najlepší kamarát mal teraz 20 rokov a dostal 300€ od rodiny tak neviem či to tak býva bežné alebo len mne to príde zvláštne že rodičia mi nič sami od seba nedajú,teraz si šetrím na nový mobil a ani ich netankne aby mi aspoň trochu prispeli a podotýkam na brigádu chodíme spolu s kamarátom no jemu aj napriek tomu dávajú peniaze na nájom a podobne ja si to musím platiť sama a pritom on je z rodiny kde nemá otca iba mamku,babku a dedka.Ja mu to doprajem aj som za neho rada len ma zaujíma Váš Názor na to.Vdaka
áno je to normálne...každý by chcel pečene holuby do huby ale realita je taká že niekto sa ma lepšie niekto horšie,niekomu rodina pomáha len tak a niekomu menej alebo vôbec.. čiže úplne v pohode, tvoji rodičia ta finančné podporujú pretože musia a asi im to je aj za ťažko a možno zbavenie sa týchto výdavkov by im pomohlo..si už dospelá a ak sa o seba postaras len im tým uľavíš...
tvojmu bratovi dali na vozík lebo mu chcú pomôcť a vidia že sa vie o seba postarať, to sú veci iné už..
a torta? vážne? ja som mal tortu od rodičov max do 7 rokov a som rád dnes za každú smsku ktorú od ich dostanem na sviatok a nejaké to víno k tomu
prosím ťa nezávid tým ľuďom a začni trochu rodičom aj pomáhať a nečaká stále od nich niečo
Tak sa znovu presťahuj k rodičom nebudeš musieť platiť nájom budeš mat jedlo a môžeš chodiť na brigádu a môžeš si šetriť na veci ktoré si chceš kúpiť... Co je zle na torte? Tiež mame taky zvyk že na narodeniny si robíme tortu... A dostenme čokoládu.. Práveže to je také milé s tou tortou... Že nezávidis ľuďom na okolo ale áno závidis im a veľmi.. Ze dostávajú peniaze od rodičov a ty nie.... Skus sa o tom z rodičmi porozprávať keď ti to vadí.. Ale ty si dospelá a si sa osamostatnila.. Tak nemôžeš čakať od rodičov full servis že budeš mať všetko ako doma... Však is váž co máš.. A prečo vlastne nepomáhas rodičom? Ci čakáš že za nič dostaneš niečo keď im ani nepomôžes full servis ako doma?
Tiež počúvam o tom od kamarátov a spolužiakov, ako dostávajú peniaze na narodeniny. Aj ja som dostával, ale nie také sumy, tak 5, 10, 20€ ... nikdy to nebolo dokopy viac než 100 väčšinou tak do 50€. Torta bola zatial vždy na každého narodky, lebo babka pečie ...
No ale pozri, nemôžeš ich nútiť, môžeš sa spýtať či ti dajú. Keď ti nedajú viackrát sa nepýtaj. ... Ale podnájom je drahý špás, ešte som nevidel rodičov, ktorí by nezaplatili internát, ale keď nechcú toľko platiť alebo nemôžu tolko platiť za podnájom, tak sa s tým treba zmieriť. ... Trebars sa dohodni s nimi, že ti budú dávať iba polovicu a druhú polovicu si našetríš z brigády. Aspoň budeš mať aký taký režim aj mimo školy. Je to fajn, ako sa len flákať.
tak ak mas 18+ a vyslovene nestudujes v tom moemnte, rodicia ti nemusia dat ani halier, ani sa na teba pozriet uprimne
ale... je ano normalne, ze niektorym to rodicia robia aj do 30tky, ze su ludia co maju 27 a dostavaju navarene a peniaze a mam kamaratov 20+ co dostavaju stale nove auta a dovolenky od rodičov...
proste je to od tych ludi,zakonne ti nemusia datnič a tym to hasne, je to nefer, ale čo je fer... kazdy to ma inak ,niekoho v moemnte ked skonči školunechcu vidiet a počuť o ňom (alebo jeden aj skôr, že? )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
tvojmu bratovi dali na vozík lebo mu chcú pomôcť a vidia že sa vie o seba postarať, to sú veci iné už..
a torta? vážne? ja som mal tortu od rodičov max do 7 rokov a som rád dnes za každú smsku ktorú od ich dostanem na sviatok a nejaké to víno k tomu
prosím ťa nezávid tým ľuďom a začni trochu rodičom aj pomáhať a nečaká stále od nich niečo
No ale pozri, nemôžeš ich nútiť, môžeš sa spýtať či ti dajú. Keď ti nedajú viackrát sa nepýtaj. ... Ale podnájom je drahý špás, ešte som nevidel rodičov, ktorí by nezaplatili internát, ale keď nechcú toľko platiť alebo nemôžu tolko platiť za podnájom, tak sa s tým treba zmieriť. ... Trebars sa dohodni s nimi, že ti budú dávať iba polovicu a druhú polovicu si našetríš z brigády. Aspoň budeš mať aký taký režim aj mimo školy. Je to fajn, ako sa len flákať.
ale... je ano normalne, ze niektorym to rodicia robia aj do 30tky, ze su ludia co maju 27 a dostavaju navarene a peniaze a mam kamaratov 20+ co dostavaju stale nove auta a dovolenky od rodičov...
proste je to od tych ludi,zakonne ti nemusia datnič a tym to hasne, je to nefer, ale čo je fer... kazdy to ma inak ,niekoho v moemnte ked skonči školunechcu vidiet a počuť o ňom (alebo jeden aj skôr, že? )