Niečo existuje, ale rodokmeň si pravdepodobne nevytvoríš... ak nie si z nejakej vplyvnej rodiny, ktorej história bola podrobne zaznamenávaná, tak väčšinou nemáš takto na webe šancu. Ak máš nejaké všedné priezvisko, tak nemáš šancu vôbec. Ak máš unikátne priezvisko, tak sa aj stratíš v zozname vlastných rod. príslušníkov a nedostatku informácií.
i to jednoducho predstavuješ, po svojich predkov musíš pátrať v archívoch, u nás v žilinskom kraji napr. je taký archív v Bytči...
je to riadna fuška náročná na čas a stoji to kopu éčiek...
@0sea a nahodou ked si tam das svoju rodinu co vies pripadne sa znamych spytas tak ono je velka sanca ze tam najde zhody a tie ti vzdy ukaze a daju sa prepojit tie rodokmene. + tam su tusim aj nejake zaznamy z vojen a kadecoho a da sa v tom sprtat...ale tak velmi som to ja zas nerobila
@sianagirl245 ja som kedysi "pátral" na inej webstránke. Mám dosť neobvyklé priezvisko ale v tom zozname mojich menovcov bol totálny chaos. Jediný dôvod prečo som ich vedel identifikovať ako rod. príslušníkov bol región. Moji predkovia sa celé generácie rodili na približne tom istom mieste. Dnes tam z blízkej rodiny nežije nikto, len takí tí odcudzení s ktorými už máme spoločné len priezvisko. Ale zostaviť rodokmeň sa z toho vážne nedalo.
@0sea noo tak tu mi to porovnavalo presne ich rodinu v tom druhom rodokmeni a tak. Ja by som to zas podla miesta asi neurcila kedze sme kadekde ale tak potom su este tie kroniky ale na to by som ja nervy nemala
@sianagirl245 Ako aj my sme už úplne po celej SR a ČR ale ja som vedel, že pradedo pochádzal z jednej obce na západnom Slovensku a pamätám si, ako raz dedovi prišiel list, že nejaké pozemky tam má vrátené ako dedičstvo, tak od toho som sa odrazil. Ono najväčší problém je to, že niekedy pred dvesto rokmi ľudia bežne mali aj osem detí a všetko to malo mená ako Ján, Jozef, Štefan, Mária...
@sianagirl245 Ktovie ako to vlastne fungovalo. Prvý syn sa po otcovi volal Jozef, lenže predčasne vo svojich 12 zomrel pri kúpaní sa v jazere a tak aj tretieho syna pomenovali Jozef? Alebo sa mohli obaja naraz takto volať?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
je to riadna fuška náročná na čas a stoji to kopu éčiek...
Vďaka