Existuju na Slovensku školy kde sa to praktizuje ? Aky je vaš nazor na rovnošatu ?...čo si myslite o zakazovani učitelmi nosiť na sebe rôžne doplnky (arafatka´, velke retaze, kohut na hlave) mate stym neake skusenosti ?.....myslite ze ma rovnosata aj iny
Kto chce nech si to aj oblieka do skoly,ja by som vsak urcite mechodila v dakej uniforme ako vsetci ostatni...Ale mam jednu taku skusenost ktoru fakt nechapem,teda riaditelku nechapem na nasej byvalej ZS,jebnuta alkoholicka,moj maly bratranec druhak tam bol tento rok,proste sa dal uplne normalne ostrihat,tak ze na bokoch mal skoro vyholene vlasy a hore asi o 1Cm dlhsie,normalny bezny uces,a ta kurva riaditelka na to picovala zevraj tak sa do skoly nechodi nech sa da inac ostrihat,a navyse mu dala pokarhanie riaditelom za obycajny uces...To uz kde sme...
Myslism si, ze rovnosata je dobra vec a ma by sa zriadit na skolach. A existuje taka skola. u nas v Ruzomberku je jedna skola sukromna stredna skola pondikania ci ekonomiky alebo ani neviem. ale chodi sa tamv rovnosatoch.
Taka rovnost by sa mohla zaviest na skolach. aspon by bol kazdy na skole seberovny (myslim halvne tym oblecenim, lebo niekto moze napr. pocittovat pocit menej cennosti, koli tomu, ze nie je tak obleceny ako ten a ten|
nabuduce ho ostrihajte na legiu a ked bude mat z tym riaditelka problem tak jej povedzte ze to sa opravit neda lebo by sme museli mu hlavu uplne vyholit a to uz by ste pixovali an daco ine
ja som si raz nafarbila vlasy na červeno, ale len šampónom..triedna mi skoro dala dvojku zo správania(a vtedy som už mala 13) a také pindy mala ešte ach jaj..
inak naša triedna nám dáva poznámky do triednej knihy: Nemá študetnský preukaz, Neskoré donesenie ospravedlnenky, Vyrušuje....
a to ideme do sexty
no len tým som sa chcel a pochváliť
ale som za to, aby boli rovnošaty, mne by sa to veľmi páčilo
no ja nosim stale tricko a rifle, nemam ziadne extra doplnky tak do mna nikdy nikto nepicoval...teda len ked som mal vyholenu hlavu ze vyzeram ako nacek...hm a k tym uniformam mne to pride take moc "zapadne" nechajme amikom a anglicanom nech si v nich behaju, ale na Slovensko to nepatri
@6 ta sukroman stred. skola co je u nas tak tam maju taku rovnostau. chlapci cierne nohvacie biela kosela sveter asi modry ci aky.
dievcata sukna nieco ako skocka tka kockovana celkom to pekne vyzera, biela bluzka modry sveter. a chalani maju asi aj nieco na vrch asi sako ale nie som si isty. v takom by som mozno chodil aj do skoly, keby to bola ako rovnosata urcite by to nebol trapas.
@ivka to sa stalo aj mojmu spoluziakovi dal si vystihat vzdu na hlavu cinsky znak Slobody ... a ona prisla ze si to musi vystrihat... kokos ale pekne to mal to nepochopim co prosti tomu mala ako keby to bolo nejake zle...
rovnosaty su jednym zo symbolov ze ta skola je elitna a vladne tam tvrda disciplina.
podla mna je to vsak zasah do individuality jednotlivca, predsa ved nech sa kazdy oblieka jak sa mu to paci..nanestastie nasa riaditelka po exkurzii naholandskej skole rozbehla diskusiu o rovnosatach hoci sa v hale strhol piskot jak na futbale
uz som zo strednej prec, tak sa to moze zaviest argument, ze sa odstrania socialne rozdiely nie je bohvieaky, deticky bohatych rodicov sa budu aj tak vystatovat drahymi mobilmi, hodinkami, retiazkami a inymi blbostami
ja úplne uznávam rovnošaty viem, že niekde blízko existuje nejaká stredná škola, kde rovnošaty nosia.. Podľa mňa je to superné proste všetci rovnakí.. a ešte aj ja osobne by som bola hrdá, kebyže nosím na sebe znak našej školy...
Inak my máme v škole rovnaké iba šiltovky..aj to nechce nikto nosiť...ale mne sa to páči
Mne by to bolo v podstate jedno A poznám školu kde je rovnošata povinná - Hotelová kežmarok. A je táááák otrasná tá rovnošata Úplne jak šmolko Dievčenskú som ale nevidel.
No ja som vzedavy jak zareaguju v skole na moje vlasy ale snad to prekusnu akurat som si isty ze jedna ucitelka do mna za to bude urcite ripat ale na to sa mozem vysrat. Vsak co najhorsie, ma mozu poslat za riaditelkou ale ta je v pohode s nou sa da dohodnut.
suhlasim so zavedenim rovnosiat! uz len kvoli tym rozdielom medzi detmi v skole, aby sa nepredvadzali,kto ma drahsie oblecenie,kto si co moze dovolit. Nech sa predbiehaju vo vedomostiach...
A ta rovnosata ,je podla mna super aj z toho dovodu,ze budud vsetci vediet d oktorej skoly clovek patri hned,takze pojde aj o urcitu davku prestize.
mno... na tom buzerantskom gympli v BA majú rovnošaty pokial viem. je to pičovina, už len tak z princípu. neprežil by som keby nemôžem v škole nosiť tričko cannibal corpse uf, jak na mňa tie naleštené dopleroidné piče a metrosexuálni spolužiaci hádžu zhnusené xsichty. OU JE!
Mne sa páčia britské rovnošaty, ale rozprávala som sa s deckami, čo ich nosia a mnohí to nenávidia. Mňa osobne to láka, ale ktovie, možno by som na to frfľala, keby som to mala nosiť od prvého ročníka...
Ja nosim rovnosatu na skole, nevadi mi to. A je to fajne u dievcat , hehe. Inak napr. v Poslku je to noramlne a malo by to byt aj tu,aby sa nerozoznavalo kto je z akej soc. vrstvy. inak to mozem cele jebat a budes is nosit co chccem.
Ake socialne rozdiely? Tie budu stale ci niekto chce alebo nie. Ked sa zavedu rovnosaty aj tak budu vsetci protestovat a keby ich aj nejako donutili to nosit tak vytvoria skupinky - tipujem nieco ako tie spolky ze delta delta kapa a podobne a zas budu elitne spolky a spolky looserov. Takze to je uplne jedno. Nehovoriac o tom, ze potom bude skola fadna prosto sa pozrete na chodbu a tam vsetci sedi, modri alebo aki. Nuda, radsej nechajme tu pestrost a volnost nech si kazdy nosi co chce.
Co sa tyka prestize a prislusnotsi. Keby s tym idem po meste tak sa hanbim ako pes (jednak za uniformu a za druhe ze robim reklamu tak priyebanej skole). Vlastne keby tu rovnosatu dostanem tak si pockam nejaky tyzden, dva nech si ludia zvyknu ze komu ta rovnosata patri a vecer sa vyberem s kamosmi von (vsetci v uniformach) a ozereme sa ako prasce nech vsetci vidia v com sme "elita" (tak nam to hovorili uz od primy - dobry brainwashnig ze? a az sedme sme pochopili ze maju pravdu... sme elita v chlastani a vlastne to vsetci tak neoficialne vedeli ze luda z toho gympla sa pravidelne ozieraju a drzia prim .
rovnosata na slovensku? nikdy...ja mam strasnu radost ked si kupim nejaku peknu nowu vec a dojdem do skoly tak mi ju vsetci chvalia...kebyze zariadia rovnosaty tak o tuto radost pridem...u nas na skole si kazdy moze nosit co chce vyzerat ako chce a byt obleceny ako chce a ja to podporujem nech si kazdy nosi co chce, nemala by nas skola obmedzovat
@29 doslova si to vystihol, taktiež je to môj názor + niečo pridám ... naša triedna (ppč ženská, aj pedagog, proste celkovo ) tvrdí že škola zabíja kreativitu študenta (je to pravda, pokial ste na 8 ročnom gympli ) a som rada že aspon oblečením môžem ukázať svoju originalitu a individualitu....čo sa týka reprezentovania školy akože heh na jednej strane by boli asi všetci pohoršení, že aké sú,,slušné gymplácke detičky'' na druhej by niektorí pochopili že niesme ,,kocky'' ale fakt elita v chlastaní, robení bordelu atď... a svoju sprostú školu by som veru nereprezentovala...a ešte že v krajinách kde sú uniformy na to majú peniaze, si to predstavte tu.... proste dlho dlho by som vedela rozprávať že prečo NIESOM ZA UNIFORMY ale asi to nemá význam
PS: aj nám hovoria že sme elita ale podla mna je to trápne, akokeby sme sa mali vyvyšovať alebo čo...
PS2: zamyslite sa, ako by ste hladali niekoho v takej uniforme na chobe, ked šeci vyzerajú rovnako....
veľa ľudí je proti rovnošatám ale ja by som bol kľudne za..museli by ale vyzerať dobre, nie ako z lacného filmu..a účesy doplnky a obuv by sme mohli nosiť podľa vlastného uváženia
socialne rozdiely to nezakryje ked je niekto snob a vystatuje sa a uraza ostatnych, tak taky zostane aj ked budu uniformy, najde si na to nieco ine(ci uz mobily, hodinky alebo co)
a okrem toho
asi by som nezniesla keby nemozem nosit rifle, kristepane suknu??? ani za nic
ja zasadne oblecenim vyjadrujem moju momentalnu naladu, to pri uniforme tazko
a tak preco by sme mali byt dokelu vsetci rovnaky???
hmm zeby som tu bola jedina kto mal na sebe uniformu?
v blave su dve skoly co poznam ktore nosia uniformy, ja som ale uniformu nosila v zahranici, nebolo to zle, clovek aspon nemusel v agonii rano stat pred skrinou a rozmyslat co si obliect, kazdy den to iste takze obliekanie prebehlo rychlejsie. Po skole som vacsinou isla do mesta kde som stretavala decka s roznych skol v uniformach, celkom sa mi to pacilo, kazda skola mala tu svoju a vyzeralo to celkom pekne a sympaticky .
Nepacilo sa mi ze ucitelky nas upozornovali ked sme napr mali rozopnute prve dva gombiky na bluzke alebo mali sukne vyssie ako sa malo
Nezdalo sa mi zeby to nejako velmi potlacalo individualitu, kazdy sa mohol vyjadrit v doplnkoch alebo sebou - nie oblecenim.
Ale aj tak som spokojna ked mozem mat na sebe svoje vlastne oblecenie. No uniforma mi nejak zvlast nevadila. Nemam nejako vyhraneny nazor na to, vsetko ma svoje pre a proti.
a tie rovnošaty by ste si museli asi kupovať nee a bohatý by mali každého pol roka novú a chudobný by asi najskôr kupovali použité a určite by ich dedili aspoň tri generácie :o by to bolo dosť nechutné :p :p
Z tých príhod o pokarhaniach je mi na grc ... Ja som nikdy nemal problém, nenosím výstredné účesy ani oblečenie, ale to je niečo nenormálne ... Praktiky úrovne komunizmu ...
Srať rovnošaty, nohavice by som nosil do školy, už len to mi chýba ...
Takže nemá byť vecou prestíže oblečenie v rámci školy, ale rovnošaty medzi školami? To je ako nejaké extra zlepšenie?
V prvom rade treba zlepšiť rodičov, ktorí by mali deťom vysvetliť, že môžu srať drahé značkové oblečenie a že človeka nerobí človekom to, koľko má peňazí, či to ako vyzerá ...
Ja si chcem obliecť to, čo mi je pohodlné, to, čo si sám vyberiem, nepotrebujem si o tom nechať rozhodovať od vyššej moci ...
Ja chodím na hotelovú akadémiu a v rovnošatách chodiť musíme, síce som nastúpila len tento september, už som si na to viac-menej zvykla. Každé ráno sa v škole prezlečiem do rovnošaty a poobede po vyučku zase späť, nie je to až také hrozné. jediné čo mi na tom všetkom vadí, je to že si nesmieme lakovať nechty (ale to je už z hygienických príčin, kvôli kuchyni)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
Taka rovnost by sa mohla zaviest na skolach. aspon by bol kazdy na skole seberovny (myslim halvne tym oblecenim, lebo niekto moze napr. pocittovat pocit menej cennosti, koli tomu, ze nie je tak obleceny ako ten a ten|
ked Rovnošatu tak ako by podla vas mala vyzerat neaky opis aby sme to tu pochopili farebnosť,strih atd. a čo uprava vlasov ... ?
inak naša triedna nám dáva poznámky do triednej knihy: Nemá študetnský preukaz, Neskoré donesenie ospravedlnenky, Vyrušuje....
a to ideme do sexty
no len tým som sa chcel a pochváliť
ale som za to, aby boli rovnošaty, mne by sa to veľmi páčilo
dievcata sukna nieco ako skocka tka kockovana celkom to pekne vyzera, biela bluzka modry sveter. a chalani maju asi aj nieco na vrch asi sako ale nie som si isty. v takom by som mozno chodil aj do skoly, keby to bola ako rovnosata urcite by to nebol trapas.
podla mna je to vsak zasah do individuality jednotlivca, predsa ved nech sa kazdy oblieka jak sa mu to paci..nanestastie nasa riaditelka po exkurzii naholandskej skole rozbehla diskusiu o rovnosatach hoci sa v hale strhol piskot jak na futbale
nuz nechajme sa prekvapit, j som proti
A moja spoluziacka nosila namalovane nehty nacierno a mala aj zafarbene vlasy a ked s tym neprestala normalne jej dali dvojku zo spravania za to....
Inak my máme v škole rovnaké iba šiltovky..aj to nechce nikto nosiť...ale mne sa to páči
No ja som vzedavy jak zareaguju v skole na moje vlasy ale snad to prekusnu akurat som si isty ze jedna ucitelka do mna za to bude urcite ripat ale na to sa mozem vysrat. Vsak co najhorsie, ma mozu poslat za riaditelkou ale ta je v pohode s nou sa da dohodnut.
A ta rovnosata ,je podla mna super aj z toho dovodu,ze budud vsetci vediet d oktorej skoly clovek patri hned,takze pojde aj o urcitu davku prestize.
Ake socialne rozdiely? Tie budu stale ci niekto chce alebo nie. Ked sa zavedu rovnosaty aj tak budu vsetci protestovat a keby ich aj nejako donutili to nosit tak vytvoria skupinky - tipujem nieco ako tie spolky ze delta delta kapa a podobne a zas budu elitne spolky a spolky looserov. Takze to je uplne jedno. Nehovoriac o tom, ze potom bude skola fadna prosto sa pozrete na chodbu a tam vsetci sedi, modri alebo aki. Nuda, radsej nechajme tu pestrost a volnost nech si kazdy nosi co chce.
Co sa tyka prestize a prislusnotsi. Keby s tym idem po meste tak sa hanbim ako pes (jednak za uniformu a za druhe ze robim reklamu tak priyebanej skole). Vlastne keby tu rovnosatu dostanem tak si pockam nejaky tyzden, dva nech si ludia zvyknu ze komu ta rovnosata patri a vecer sa vyberem s kamosmi von (vsetci v uniformach) a ozereme sa ako prasce nech vsetci vidia v com sme "elita" (tak nam to hovorili uz od primy - dobry brainwashnig ze? a az sedme sme pochopili ze maju pravdu... sme elita v chlastani a vlastne to vsetci tak neoficialne vedeli ze luda z toho gympla sa pravidelne ozieraju a drzia prim .
PS: uz davno nie som na gympli a som rad
PS: aj nám hovoria že sme elita ale podla mna je to trápne, akokeby sme sa mali vyvyšovať alebo čo...
PS2: zamyslite sa, ako by ste hladali niekoho v takej uniforme na chobe, ked šeci vyzerajú rovnako....
1. kto nato ma to vie dokazat inym sposobom ako iba obliekanim
2. neviem co je to za skola plna blbov kde by sa vysmievali (nebodaj urazali) ludi ktori su natom trocha horsie
Takze mne osobne je to 15
socialne rozdiely to nezakryje ked je niekto snob a vystatuje sa a uraza ostatnych, tak taky zostane aj ked budu uniformy, najde si na to nieco ine(ci uz mobily, hodinky alebo co)
a okrem toho
asi by som nezniesla keby nemozem nosit rifle, kristepane suknu??? ani za nic
ja zasadne oblecenim vyjadrujem moju momentalnu naladu, to pri uniforme tazko
a tak preco by sme mali byt dokelu vsetci rovnaky???
v blave su dve skoly co poznam ktore nosia uniformy, ja som ale uniformu nosila v zahranici, nebolo to zle, clovek aspon nemusel v agonii rano stat pred skrinou a rozmyslat co si obliect, kazdy den to iste takze obliekanie prebehlo rychlejsie. Po skole som vacsinou isla do mesta kde som stretavala decka s roznych skol v uniformach, celkom sa mi to pacilo, kazda skola mala tu svoju a vyzeralo to celkom pekne a sympaticky .
Nepacilo sa mi ze ucitelky nas upozornovali ked sme napr mali rozopnute prve dva gombiky na bluzke alebo mali sukne vyssie ako sa malo
Nezdalo sa mi zeby to nejako velmi potlacalo individualitu, kazdy sa mohol vyjadrit v doplnkoch alebo sebou - nie oblecenim.
Ale aj tak som spokojna ked mozem mat na sebe svoje vlastne oblecenie. No uniforma mi nejak zvlast nevadila. Nemam nejako vyhraneny nazor na to, vsetko ma svoje pre a proti.
a tie rovnošaty by ste si museli asi kupovať nee a bohatý by mali každého pol roka novú a chudobný by asi najskôr kupovali použité a určite by ich dedili aspoň tri generácie :o by to bolo dosť nechutné :p :p
...tak asi tolko
Z tých príhod o pokarhaniach je mi na grc ... Ja som nikdy nemal problém, nenosím výstredné účesy ani oblečenie, ale to je niečo nenormálne ... Praktiky úrovne komunizmu ...
Srať rovnošaty, nohavice by som nosil do školy, už len to mi chýba ...
"Podľa mňa je to superné proste všetci rovnakí" ... ... ...
Ach jaj, to znie dobre ... Videla si film equilibrium?
Neprotirečíš si tak trochu náhodou?
Takže nemá byť vecou prestíže oblečenie v rámci školy, ale rovnošaty medzi školami? To je ako nejaké extra zlepšenie?
V prvom rade treba zlepšiť rodičov, ktorí by mali deťom vysvetliť, že môžu srať drahé značkové oblečenie a že človeka nerobí človekom to, koľko má peňazí, či to ako vyzerá ...
Ja si chcem obliecť to, čo mi je pohodlné, to, čo si sám vyberiem, nepotrebujem si o tom nechať rozhodovať od vyššej moci ...