poznáte tú situáciu vo vzťahu keď už nevidíte v tom vzťahu nejakú budúcnosť? prípadne motiváciu ísť vpred? alebo sa nájde niekto kto sa podelí o svoj príbeh? mám už dlhodobejší vzťah v ktorom to takmer vôbec neklape a mám "časový" problém to skončiť..
@loli27 časový problém? to celkom nechápem... ja som nieco take zazil... ale to bolo troska odlisne, ako v standardnych vztahoch muz a zena... uvedomil som si svoje sex. preferencie troska neskor, ako vacsina, takze nebolo inbe riesenie ako rozchod... ale inak celkom dobre prave tomuto nerozumiem v dnesnej dobe... proste ak niekoho milujem, tak prekonam krizy, problemy, alebo sa o to aspon vsemozne snazim... resp. mali by sa snazit obaja... a motivaciou je uz len samotny fakt, ze existuje niekto, kto ma miluje, komu na mne zalezi a chce byt so mnou, kto by chcel so mnou aj zostarnut...
@salora nevyšli mi voľné slová tak som to zhrnula.. časový lebo som s ním skoro 2 roky a isté puto tam je a to ma nepustí a to je môj problém.. ja nie som holka, ktorá je na 2 týždňové vzťahy.. keby si nájdem niekoho pravého tak nemám problém stáť pri ňom až do hrobu, nikdy som nepodviedla svojho priateľa ani jedného.. ale tento vzťah mi v skratke veľa berie čo sa týka psychiky nedokážem sa sústrediť na nič iné, zmenila som sa z veselého človeka na kráčajúceho a premýšľajúceho a bez duše.. dáva mi minimum bývajú obdobia kedy to je ako obrázok ale prevažujú dni kedy je to na p.. nič.. a komunikácia tam je tento týždeň sme sa 3 hodiny rozprávali o tom čo je zle tam problém nie je.. my sme odlišné povahy, občas to vo vzťahu nevadí lenže toto je prípad kedy to vadí lebo obaja sme z odlišných rodín čo sa týka výchovy, z inej sociálnej vrsty on je z tej "zlej" a ja z tej kde sú ľudia, ktorí niečo v živote chcú dokázať proste normálni ľudia..takto by som dokázala písať hodiny v skratke nefunguje to a hľadám tu "odpich" ako sa k tomu dopracovať lebo už som zúfalá
@tomtoylc komunikáciu sme mali vždy, aj máme.. a áno mám skoro 20 rokov mala by som si poradiť sama, lenže už sme sa raz rozišli a nechcem urobiť zasa chybu, a preto si chcem nájsť nejakú "radu" alebo motiváciu medzi niekym kto si niečim takým prešiel a vedel by mi poradiť lebo nevidím riešenie sama sa utápam v tom čo a ako
@loli27 no nepomoze asi nic ine, nez radikalny rez a ukoncit to... inak to bude casom len horsie a horsie... a asi skor pre teba, ako pre neho... ak to bude pokracovat, bude ta to stale viac a viac ubijat...
@salora len mňa najviac presviedča to ako mi sľubuje že bude iný, ale iný nebude nikdy lebo taký je a to sa nezmení.. možno tým že sa rozídeme a nadobro ukončíme kontakt medzi nami ho posunie vpred a dačo zmení v tom živote ale takto trpím ja máš pravdu ja som len bábka na ktorej sa učí nič viac..
@obsession jop to je môj problém.. nikdy som nemala problém s tým až to musím takt hlúpo povedať ale neviem sa z tohto vymotať.. toľko preplakaných nocí a dní behom 2 mesiacov som ešte nezažila ani po rozchode ako teraz počas vzťahu
@salora on.. no my sme sa dali po troch mesiacoch na nový rok dokopy a už to budú 4 mesiace čo mi sľubuje že bude iný a nechce byť takýto, vraj mám čakať než sa tá "zmena" dostaví lebo to nejde z jedného dňa na druhý lenže medzitým mi veľakrát ublížil.. ochotná čakať už nie som.. ochotná som čakať než sa nazbierajú nejaké chyby a potom sa s ním naposledy pozhovárať a ukončiť to ako 2 ľudia lenže toto plánujem dlhšie a to je ten problém - neviem sa k tomu dokopať sakra.. stále sa ním nechám ovplyvniť lebo milujem aj nenávidím v jednom
@loli27 a preco vlastne places a trapis sa... ved nie ste zobratí ? Ci ? Ak spolu len chodite tak myslim ze nema zmysel byt s niekym nasilu. Alebo mat pochybnosti.
A zas nebudem teraz s niekym len preto " aby som niekoho mala"
@obsession nie mne nejde o to - len aby som niekoho mala.. to je blbosť..nie sme zobratí len som namotaná na to pekné čo dávno bolo a už to nie je a čakám kedy to prekvitne to je problém keď som s ním už tak dlhšie, že urobiť bodku za všetkým a dať sa dokopy
@loli27 kravina... ak sa chcem zmenit a som si vedomý chýb, ktoré robím a viem, čo robím zle, tak sa dokažem - ak chcem, zmenit hoci aj z minuty na minutu... toto ale evidentne jeho pripad nie je, ergo sa zmenit ani nemieni... takze potom niet na co cakat...
@loli27 aj ja som bol oblbnutý... a veľmi... napriek tomu som to risšil rozumom a s odstupom času som zistil, že som urobil to najlepsie, co som mohol...
Jeminenky, ked mas 20rokov, neries vztahy. Kiez by som toto ja bola vedela, usetrila by som si hodne psych problemov. Normalne sa s nim rozid a zi, uzivaj, studuj, cestuj, blazni sa, maj letne lasky a všetko, co mas robiť v mladosti - ak to premeskas, tak sa ti to neskor vrati a budes to chciet dobiehat. V zivote je casu na vela veci, netreba predbiehať a trapit sa v tak mladom veku este kvoli niecomu nefunkčnemu.
@24
Ľutujem všetky tie tínedžerské sračky, nikdy som nechápala spolužiačku, ktorá tvrdila, že nikoho nechce, že sa na vzťahy dá tak okolo 25ky.
Myslela som si, že ju len jednoducho nik nechce Ach. Mladosť. Zmizni, kým sa dá. Každým týždňom budete spolu dlhšie a " časový " dôvod sa pre teba teda zhorší
Neostavaj s nim. Ja som neostala a som rada. Z toho ake to bolo kedysi vztah neprezije. A tie sluby ze sa zmeni, su na 90% bullshit a aj keby nie, si mlada, preco by si mala na niekoho cakat kym sa mu zachce sa ti venovat a snazit sa.
@laurikaaa práve ja som ten typ ktorý chce normálny vzťah a nie žiadne letné lásky a podobne to u mňa nepôjde jednoducho ale každopádne ďakujem za radu nechám si to všetko prejsť hlavou
@felinna hej, len je to ťažké, keď som mala vždy len maximálne 4 mesačný vzťah, toto je niečo akoby iné mala som veľké očakávania, také ako u nikoho predtým
Celkom tomu nerozumiem, možno je to iba tým že zatiaľ som vzťah nemal, ale chodila si s ním dali ste si pauzu z nejakého dôvodu, to sa stáva, ale teraz ste zase nejaký čas spolu a vidíš že to neklape, nie si s tým spokojná, trápiš sa a aj tak si s ním ? V budúcnosti ako ? Chceš žiť, vydať sa a mat deti s človekom s kvôli ktorému plačeš dni a noci ? Celkovo týmto veciam okolo vzťahoch nechápem jasné že nejaky čas si pobláznená z tej druhej osoby ale časom to upadne a začne sa človek pozerať na to reálnymi očami, myslím si že dva roky dlha doba a už za tu dobu mohol prísť omnoho lepší človek
Zrejme nikdy nepochopím PREČO niekto ostáva vo vzťahu, v ktorom nie je dlhodobo šťastný.
Začni si vážiť & mať rada seba samú a všetko pôjde aj v tomto smere jednoduchšie.
@loli27 Nie vždy je to o sile a o rozhodnutiach. Ak niekoho človek miluje, tak láska rozchodom nekončí. A za rozpad vzťahu sú vždy zodpovední obaja partneri, tak premýšľaj kým vo vzťahu si, kde je tá tvoja miera zodpovednosti a skús pochopiť, čo si spravila ,,zle,,. Ak by bolo všetko fajn, tak by si sa takto necítila, nemali by ste pauzu a klapalo by to viac či menej. Komunikácia je ok, ale podstatný je druh komunikácie.
ja som bola dlho sama a keby este som tak v tom nevidim ziadny problem
no a cely cas co ste spolu je to zle? tak wtf, ked je to zle od prveho dna a slubuje ze sa zmeni od prveho dna, tak to bude uz iba horsie... aj v tych najhorsich vztahoch su prve mesiace skvele. neviem no, ja by som s nim nebola.
@loli27 chápem že si citovo naviazaná aj keď neviem čo ti ten človek urobil alebo neurobil keď sa teraz trápiš, alebo to bolo len tým že ti od začiatku nesedel aj keď v tomto prípade nechápe prečo si išla s ním do vztahu keď ti nesadol a rozprával rozprávky o tom ako sa zmení ale to je už tvoja vec len ti chcem povedať pozeraj sa na to reálne a s akým človekom chceš stráviť zvyšok života, city sú jedna vec ale zdieľať budúcnosť s niekym s kým si nesedim a mat z toho zlé dni a náladu je vec druhá ale však každý si žije ako sa zariadi
Pocul som taku dost silnu vetu. Pointa vety bola ze ak coilen raz pomyslis na rozchod mal/a by si sa rozist. Zazival som to aj ja.. ale ja som ju lubil aspon si myslim.. neviem ci ona mna, nevyznam sa v ludoch ale prepacila mi viac veci tak si povedzme ze jej nebolo jedno. Ja som nemal silu ukoncit to tak som sa spraval ako chuj az mi dala moznost aby som ju presvedcil aby to ukoncila. tiez som vela krat ze idem sa rozistna nakoniec sa to ukecalo aj par kra som sa s nou rozisiel ale plakala a robila vsetko tak aby mi zahrala na city.. a kedty som to nezvladol tak vsetko islo zase do sraciek.. DOLEZITE JE TO ZE AK UZ CITIS ROZCHOD ROZID SA ..netrap seba a jeho.. necakaj na neho kym to ukonci lebo oravda jeje taka ze ta to bude boloet viac nez jeho.. vzdy rozchod zasiahne toho s ktorym sa niekto rozide..
@lool141 už dnes som sa o to pokúsila a on ma začal urážať že ho nemilujem a že žiaden by to so mnou nevydržal lebo iba on ma vie robiť šťastnou v podstate som sprosto podľahla lebo som sa nechcela hádať.. je to veľmi ťažké ukončiť to
vyčíta mi že ho nerešpektujem ale ja som ho takéhoto nespoznala je to o 180 stupňov iný človek nenapĺňa ma zatiaľ žijeme zo "zásoby" teda z tých pekných spomienok ale rozchod prehodnocujem lebo keď to nekončím tak ma psychicky zdeptá ešte viac
@loli27 pozri.. je to kurevsky ťažké.. ale ubližuješ sebe a jemu.. On to teraz nechápe lebo tak sa správaju chlapi ... Je to pre nich nedocenenie, všetko začnu otáčať, proste rozchod je taký. Ale to neznamená že ťa nemá rad.. len že sa k sebe nehodíte.. Moja byvalka sa nevedela rozhodnuť dávala mi veľa šanci a nikdy som sa nezmenil.. iba som sľuboval.. A ubližilo to ako mne tak aj jej... Al nato ai musiš prisť sama.. AK by si chcela , úprimne chcela popísať ako sa s nim rozísť tak mi napíš.. veľa kamaratiek som mal čo mi detajlne opisovali ako na tom boli. ale hlavne musi ísť o silnu vieru že to chceš a že to považuje za spravne
@lool141 Takmer s každým človekom nás niečo spája, na každom si vieme nájsť niečo pozitívne, pretože nikto nie je kompletne iba zlý alebo kompletne iba dobrý...Emocionálne vyzretý človek by však mal vedieť racionálne posúdiť relevantnosť a perspektívnosť svojho vzťahu...
Ja ťa chápem, že ho máš rada a že ste spolu veľa prežili atď atď. ale vždy je prvoradý MOZOG...
Pokiaľ máš problém racionálne sa na to pozrieť, prečítaj si všetky tvoje reakcie spísané vyššie..
Prajem veľa úspechov.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
Byt v nom uvazneny
ako dlho sa už mení? a ako dlho ty už na tu zmenu cakas? a ako dlho si ochotna este na nu cakat, ked sama vidis, ako sa kvoli nemu menis....
A zas nebudem teraz s niekym len preto " aby som niekoho mala"
Z akeho dovodu ? Ze spravis chybu ?
Ved sama pises ze vam to neklape ?
Vzdy je lepsie byt uprimny ... bude to fer voci tomu druhemu vo vztahu
Inak sa budete obaja trapit zbytocne .
Kazdopadne.. naber silu a urob tak aby si bola spokojna a happy.Hlavne vsetko s rozumom
Ľutujem všetky tie tínedžerské sračky, nikdy som nechápala spolužiačku, ktorá tvrdila, že nikoho nechce, že sa na vzťahy dá tak okolo 25ky.
Myslela som si, že ju len jednoducho nik nechce Ach. Mladosť. Zmizni, kým sa dá. Každým týždňom budete spolu dlhšie a " časový " dôvod sa pre teba teda zhorší
Začni si vážiť & mať rada seba samú a všetko pôjde aj v tomto smere jednoduchšie.
ja som bola dlho sama a keby este som tak v tom nevidim ziadny problem
no a cely cas co ste spolu je to zle? tak wtf, ked je to zle od prveho dna a slubuje ze sa zmeni od prveho dna, tak to bude uz iba horsie... aj v tych najhorsich vztahoch su prve mesiace skvele. neviem no, ja by som s nim nebola.
vyčíta mi že ho nerešpektujem ale ja som ho takéhoto nespoznala je to o 180 stupňov iný človek nenapĺňa ma zatiaľ žijeme zo "zásoby" teda z tých pekných spomienok ale rozchod prehodnocujem lebo keď to nekončím tak ma psychicky zdeptá ešte viac
Ja ťa chápem, že ho máš rada a že ste spolu veľa prežili atď atď. ale vždy je prvoradý MOZOG...
Pokiaľ máš problém racionálne sa na to pozrieť, prečítaj si všetky tvoje reakcie spísané vyššie..
Prajem veľa úspechov.