Zdravím, stala sa mi taká jedna vec. Našiel som si dievča, nebol to dokonalý vzťah, samozrejme ako to aj musí byť, boli občas nezhody, ale mali sme sa radi a bolo nám veľmi dobre. Dávanie sa dokopy bolo trochu zložité, ona po minulých sklamaniach ani vzťa
@davo250
jeeeejž... bod jedna: daj jej odkaz na túto diskusiu, alebo radšej len nejak prepošli toto čo si napísal sem ako prvý príspevok.
bod dva: vynadaj jej, že ak vedela že jej ublíži keď sa dáš dokopy s niekým iným, tak si mala uvedomiť že to znamená že ťa chce pre seba, a nemala sa s tebou rozchádzať.
(v tomto bode by v jeho závere zaslúžila poslať do piče, ale to nechceš, takže to nerob, no, len vedz že by zaslúžila, lebo jej problém)
bod tri: povedz jej že to celý čas vidíš podobne, a vyjadri že ona vlastne ublížila tebe tým že sa s tebou takto zo svojich náladových pohnútok pohráva pričom predpokladá že stále ostaneš "jej" aj keď oficiálne povedala že už nechce aby si jej bol.
bod štyri: povedz jej, že jej to ale odpúšťaš, lebo ju stále ľúbiš, a že by si bol rád ak by ona bola schopná odpustiť tebe, ak ťa ešte stále ľúbi, a že by bolo super dať to zasa nejako dokopy, lebo si očividne chýbate a očividne chcete byť vzájomne spolu.
bod päť: keď sa situácia dovyvinie, napíš nám ako to dopadlo.
(bod šesť: povedz jej že jej odkazujem že zaslúži nakopať do riti)
,,nemám vôbec žiadnu chuť ísť po nejakej inej,, ,,chcem len proste ju.,, ,,Ako by som mohol byť s ňou aspoň kamarát? Lebo mne by stačilo aj to,, ...
chceš len ju, odmietneš kvôli nej akúkoľvek pretože si si ju obľúbil a stačilo by ti keby ste len kamaráti ... to je trochu divná nezhoda medzi prejavmi k tej istej osobe ...
ospravedlň sa jej, povedz jej že ti záleží na tom aby ste boli aspoň kamaráti (hej je to divné ale z textu ti nič správnejšie neporadím) a nerieš už nič iné ... kamarátstvo sa postupne urovná, ona nezabudne ... tebe príde do života ďalšia a dospeješ takže nebudeš mať v sebe tieto vnútorne boje ktoré nezodpovedajú láske ale zmení sa to v niečo presnejšie ... čas
@midnight povedal som jej, že prečo to berie tak ako to berie, keď ona je tá, ktorá ma nechala a že je to blbosť keď sa kvôli tomu nahnevá. A takisto som sa jej aj ospravedlnil za všetko. Problém je v tom, že jej sa nedá dohovoriť. Ona keď si raz povedala že nie, nebudeme sa stýkať tak proste nie, ja neviem, treba mi vymyslieť niečo nové.
@melancholik zabudol som to trochu vysvetliť, je to tak, že samozrejme, ideálna možnosť by bola, ak by sme sa dali opäť dokopy, lenže ohľadom toho, že stále na ňu myslím, tak ja si myslím, že práve preto mám také stavy, lebo to s ňou nemám urovnané, nekomunikujeme spolu (lebo nechce ona a ja sa jej zas nechcem vtierať). A ja verím, že ak by mi dala šancu aspoň ako kamarátovi, tak by to bolo lepšie, vedel by som sa aj pohnúť dopredu, nemal by som taký blbý pocit, že človek, s ktorým som toľko prežil a boli sme si taký blízki mi teraz ledva pozdraví. A to ospravedlnenie a ako mi na nej záleží bolo niekoľkokrát. A ja dúfam, že sa kamarátstvo postupne urovná, lenže z jej strany nie je žiadny záujem, nekomunikuje so mnou. A ona je taká povaha, že sa naučí žiť s tým, že fajn, prišiel človek s ktorým mi bolo super, no je to preč. Zatiaľ čo ja sa nechcem prispôsobiť tomu, že je to preč, ja chcem zabojovať za to, aby to bolo naspäť.
@topanocka ja by som to rád, lenže ona ma k tomu nepustí, vypustila kontakt so mnou, chápeš? A áno, myslíš si že veď čo, 17 rokov, lenže si trúfam povedať, že my obaja vieme čo je to život lepšie, ako niektorí aj o 10 rokov starší, preskákali sme si toho obaja už dosť (nevravím o našom vzťahu).
@davo250 napíš jej že to lutuješ a ak to nezaberie pohni sa dalej. ale určite si myslím že je zbytočné uvažovať o vztahu ak nemáte žiadne spoločné plany do buducnosti, lebo v 17 rokoch asi ani jeden ešte neuvažuje o rodine...a všetkých veciach čo k tomu patria.
@hoperpohroma veď práve o to ide, ak by ten úlet prišiel v čase, keď sme boli spolu, bol by som ticho a nechal ju na pokoji, lenže prišiel po tom, čo jasne povedala že už nič spolu nemáme a ani nebudeme mať. Asi si práve tým úletom uvedomila všetko.
jaaj to je take typicke prenasat zodpovednost za to co niekto dojebe na ineho tak ona este rozmyslala po tom ze ci ta chce ci nie, hej? a nahodne to zistila presne az ked ty si sa akoby pohol dalej...no perfektne.
a kedze tieto hovadiny o pozliepanych vztahoch poznam presne aj na sebe a je uplne jasne ze ti to este viac ublizi, duplom ked mas 17, tak ti ani nejdem pisat navody apod.
len vyjadrim lutost nad tym kolko ludi je v dnesnej dobe tak sklamanych ze odmieta vztahy. tiez patrim k nim a pride mi to fakt smutne
Tak po prve ona ti aj mohla povedat ze potom co ste sa rozisli ze rozmyslala ze by ste sa znovu dali dokopy lebo bez toho jak.si mal vediet ze jej tym ublizis ? mal si jej vysvetlit ze s tou druhou to bol len mensi ulet , aj ze si mal vycitky a proste ze to lutujes abo co .. Proste ked si jej to nepovedal tak jej to povedz a ukaz jej ze ju mas fakt rad a ze pre teba existuje aj ona .. je mi jej luto jak si pisal ze sa vela krat sklamala a teraz aj toto.. chod.za nou a uplne jej povedz vsetko.co mas na srdci ako to.citis .. a ked ta odmietne pocuvat tak neprestavaj .. bud k nej mily, skus jej kupovat darceky a tak ... uvidis aspon ci aj ona este prechovava k tebe nejake city alebo ci ich uz uplne stratila.. Ked ich stratila tak sa ich snaz obnovit a ked to nepomoze tak potom uz neviem .. ja som ten posledny clovek co by mal rozdavat rady o vztahoch ale tak no vela stastia fakt
@frenkie477 to by som nerobil, ak je sympatická tak by som ju nechtiac začal baliť.
@davo250 ak si prečítaš čo som ti napísal, a prečítaš si to poriadne, a porovnáš si to s tým čo si jej povedal, zistíš že to nie je to isté.
a ak je teda taká urážlivá že si nedá povedať, tak ju fakt pošli do piče, lebo s takými cirkusantkami to nemá zmysel a je to viac otrava než koľko to stojí za to, možno sa z toho budeš dlho a ťažko dostávať, ale ak by ste sa znovu dali dokopy, tak skôr či neskôr to zas na nejakej kokotine padne, a stane sa to v dobe, keď z toho celého budeš ešte vyčerpanejší a zdeptanejší, a (paradoxne) sa ti z toho potom bude dostávať ešte ťažšie a dlhšie.
@davo250 ano, presne tak. a asi sa v nej ozval aj ten majetnicky reflex, ze zrazu si mal nejaku inu, tak zacala ziarlit. podla mna taketo veci su aj mozno lepsie nepovedane, lebo prakticky sa jej netykaju, ked ste vtedy neboli spolu (samozrejme to, ci jej to povies, je tvoja volba). ber to tak, ze keby ste sa aj zase nejakym zazrakom dali dokopy, tak uz by to nebolo take ako predtym. bola tvoja prva laska predpokladam, bude to boliet ale casom to bude ok. stava sa z teba chlap a pocit transformacie nie je vzdy prijemny
@hoperpohroma popravde, oľutoval som to, že som sa jej s tým priznal, lenže koniec koncov to dopadlo tak, že z toho priznania bolo nakoniec malé bezvýznamné plus, nakoľko sa to potom dozvedela aj z iného zdroja. Len ide o to, že mne ten pocit zo všetkého bráni ísť ďalej, nemôžem sa pohnúť, nemôžem normálne fungovať, lebo to s ňou nemám urovnané. Ona môže povedať koľkokrát chce, že už mi to nemá za zle, že môžem žiť pokojne ďalej, lenže pokiaľ odmieta komunikáciu, tak si môže hovoriť kto chce čo chce, vždy mi to vyčíta, možno cíti nejakú formu nenávisti. A s tým pocitom ja žiť nemôžem.
@davo250 hej ja to chapem. s byvalkom mojim sme sa rozisli tisickrat a mala som pri tych prvych rozchodoch pocit, ze tam proste este nieco chyba, ze este nie je koniec, ze este mame byt spolu, ze este zostalo nieco nepovedane a podobne veci..
no a vidis, dali sme sa dokopy a rozisli sme sa raz a rozisli sme sa tolkokrat, ze uz proste viem zit bez neho. ja viem, ze ten pocit je strasny, viem, ze je na nevydrzanie, ze kazda sekunda je utrpenie, ale toto ti poviem ja a kazdy, kto to vydrzal - it gets better.
@hoperpohroma ale ďalšia vec, cez ktorú sa neviem preniesť, tak to je, že ja stále myslím aj na to, ako ona teraz funguje, ako bude fungovať, čo bude v budúcnosti. Teda myslím tým, že povedala mi, že som fajn, že som taký, s ktorým sa to všetko oplatí, len teraz nechce vzťah. Ale čo bude neskôr? keď si uvedomí, že už ho chce? Podľa všetkého, čakala na to, kedy príde niekto, ako ja, lenže keď už som, tak ona nie žeby sa pokúsila byť v tom vzťahu, ale radšej z neho vycúva a myslí, že ke´d bude pripravená, niekto taký sa opäť nájde.
@davo250 nemozes ju nutit, ked sa na to neciti. ja tiez momentalne nechcem vztah, lebo proste potrebujem cas na seba, na osobnostny rozvoj a byt vo vztahu berie strasne vela energie, ktoru momentalne nemam. mozno je aj ona uz unavena z toho vsetkeho a potrebuje refresh. takymto ludom je naozaj najlepsie, ked budu sami a nikto ti dorpedu nevie povedat, ci to bude trbat mesiac, rok alebo 10 rokov. jednoducho som uz v tom skeptickom veku, ked si uvedomujem, ze vztahy nie su ako rozpravky a udrziavat vztah je velmi narocna vec a ja, za seba - nevladzem, neverim, ze najdem niekoho, s kym by som si dostatocne rozumela a neviem, ci este budem verit. preto ja a hocikto iny, kto sa tiez tak citi, jednoducho potrebuje od toho vsetkeho pokoj. nejde o to, ci sa v buducnosti "nejaky najde". ide o to, ze teraz to proste nepojde.
@hoperpohroma okej, aj keď podľa môjho názoru, je to blbosť a podľa mňa sa treba chytiť šance, keď príde, treba zabojovať, ale akceptujem tento názor, A aj keď to takto cíti ona, tak by som chcel byť aspoň kamarát, lenže po tom úlete ona už nechce ani to.
@tryptaminedream komunikácia bola a ja o komunikáciu mám aj naďalej záujem, lenže ona vždy len to isté dookola, navrhnem sa stretnúť a vyrozprávať si všetko, lenže ona iba že už nemá k tomu čo povedať, že toto je definitívne.
@davo250 treba sa chytit sance ked citis, ze to za to stoji. ale ked ja citim, ze nemam energiu na vztah, tak by som zbytocne zacinala nieco, o com viem, ze aj tak nedopadne dobre
@hoperpohroma lenže ona o to už nestojí, ona už nestojí o nič, už ani len o to, aby som jej niekedy napísal že ako to ide. A ja potrebujem prísť na to, ako jej ukázať, že ma nemusí odstrkovať.
@davo250 Kámo ... to čo si opisal na konci ... to tiež cítim aj ja... a je jediná možnosť je zabudnúť ... ale ono to proste nejde a nikdy nepôjde... proste musíš len čakať snažiť sa zabudnúť , žiť ďalej... a nájsť nejakú čo budeš mať strašne rád (asi nie tak ako si mal túto) ale ono to časom prejde ak budeš pri niekom ďaľšom, ktorý ti ten svoj čas venuje a ak niesi chrapúň a chamtivec tak to oceníš. Jedno ti ale môžem povedať... Nikdy nezabudeneš... ani ja... :/
NKSV znie moja rada... a vraj ze muzi nevedia lubit. To zeny si to nevedia vazit. Vykasli sa na nu najdi si krajsiu a postaraj sa o to aby vas spolu videla.
ak chceš žiť pokojne,neostávaj s ňou v kontakte,je to jej chyba že nevedela čo chce...teba to prebolí a o to rýchlejšie ak si s ňou nebudeš písať..daj tomu čas,možno keď to prehrmí sa budete schopní porozprávať
kasli na nu, motala ta a hadzala s tebou ako chcela. ak by ta lubila a chcela by s tebou byt tak by s tebou proste bola a bodka, clovek ktory je skutocne zalubeny by nikdy v zivote nevymyslel taku vec ze nechce vztah. jednoducho to prichadza v opacnom poradi, najprv prestane byt zalubeny a na zaklade toho si povie, ze nechce vztah.
a v druhom rade nemala absolutne ziadne pravo hentak reagovat na to, ze si bol s niekym inym, rozisla sa s tebou a tym sa tvoj zavazok voci nej skoncil. to je akurat tak citove vydieranie, ona ta nelubi ale ked sa dozvedela o tej zenskej, objavila sa v nej jesitnost a zvysky ziarlivosti a preto tak zareagovala.. ale je to strata casu podla mna, najdi si taku co o teba stoji a zalezi jej na tebe, nie iba na sebe a jej potrebach.
@mrssherry je to ťažké neostať s ňou v kontakte. Je to všetko ťažké, vlastne mi to všetko úplne pokazilo prázdniny. Moje plány na prázdniny boli také, že si prídem podvečer domov z brigády a zájdem za ňou stráviť zvyšok dňa len s ňou. Ale všetko je preč, len prídem domov a trčím doma a rozmýšľam nad tým, ako by som bol teraz s ňou. Samozrejme, občas niekam zájdem s kamarátmi, ale aj tam len rozmýšľam o tom, ako by som bol radšej s ňou.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
jeeeejž... bod jedna: daj jej odkaz na túto diskusiu, alebo radšej len nejak prepošli toto čo si napísal sem ako prvý príspevok.
bod dva: vynadaj jej, že ak vedela že jej ublíži keď sa dáš dokopy s niekým iným, tak si mala uvedomiť že to znamená že ťa chce pre seba, a nemala sa s tebou rozchádzať.
(v tomto bode by v jeho závere zaslúžila poslať do piče, ale to nechceš, takže to nerob, no, len vedz že by zaslúžila, lebo jej problém)
bod tri: povedz jej že to celý čas vidíš podobne, a vyjadri že ona vlastne ublížila tebe tým že sa s tebou takto zo svojich náladových pohnútok pohráva pričom predpokladá že stále ostaneš "jej" aj keď oficiálne povedala že už nechce aby si jej bol.
bod štyri: povedz jej, že jej to ale odpúšťaš, lebo ju stále ľúbiš, a že by si bol rád ak by ona bola schopná odpustiť tebe, ak ťa ešte stále ľúbi, a že by bolo super dať to zasa nejako dokopy, lebo si očividne chýbate a očividne chcete byť vzájomne spolu.
bod päť: keď sa situácia dovyvinie, napíš nám ako to dopadlo.
(bod šesť: povedz jej že jej odkazujem že zaslúži nakopať do riti)
chceš len ju, odmietneš kvôli nej akúkoľvek pretože si si ju obľúbil a stačilo by ti keby ste len kamaráti ... to je trochu divná nezhoda medzi prejavmi k tej istej osobe ...
ospravedlň sa jej, povedz jej že ti záleží na tom aby ste boli aspoň kamaráti (hej je to divné ale z textu ti nič správnejšie neporadím) a nerieš už nič iné ... kamarátstvo sa postupne urovná, ona nezabudne ... tebe príde do života ďalšia a dospeješ takže nebudeš mať v sebe tieto vnútorne boje ktoré nezodpovedajú láske ale zmení sa to v niečo presnejšie ... čas
na druhej strane, ulet by som ti nevycitala, ona tiez nevedela co chce a poslala ta k vode a jej cin ma tiez nasledky.
a kedze tieto hovadiny o pozliepanych vztahoch poznam presne aj na sebe a je uplne jasne ze ti to este viac ublizi, duplom ked mas 17, tak ti ani nejdem pisat navody apod.
len vyjadrim lutost nad tym kolko ludi je v dnesnej dobe tak sklamanych ze odmieta vztahy. tiez patrim k nim a pride mi to fakt smutne
@davo250 ak si prečítaš čo som ti napísal, a prečítaš si to poriadne, a porovnáš si to s tým čo si jej povedal, zistíš že to nie je to isté.
a ak je teda taká urážlivá že si nedá povedať, tak ju fakt pošli do piče, lebo s takými cirkusantkami to nemá zmysel a je to viac otrava než koľko to stojí za to, možno sa z toho budeš dlho a ťažko dostávať, ale ak by ste sa znovu dali dokopy, tak skôr či neskôr to zas na nejakej kokotine padne, a stane sa to v dobe, keď z toho celého budeš ešte vyčerpanejší a zdeptanejší, a (paradoxne) sa ti z toho potom bude dostávať ešte ťažšie a dlhšie.
no a vidis, dali sme sa dokopy a rozisli sme sa raz a rozisli sme sa tolkokrat, ze uz proste viem zit bez neho. ja viem, ze ten pocit je strasny, viem, ze je na nevydrzanie, ze kazda sekunda je utrpenie, ale toto ti poviem ja a kazdy, kto to vydrzal - it gets better.
a v druhom rade nemala absolutne ziadne pravo hentak reagovat na to, ze si bol s niekym inym, rozisla sa s tebou a tym sa tvoj zavazok voci nej skoncil. to je akurat tak citove vydieranie, ona ta nelubi ale ked sa dozvedela o tej zenskej, objavila sa v nej jesitnost a zvysky ziarlivosti a preto tak zareagovala.. ale je to strata casu podla mna, najdi si taku co o teba stoji a zalezi jej na tebe, nie iba na sebe a jej potrebach.