Ahoj.. chcela by som radu.. Mám priateľa, s ktorým sme boli dlho dlho najlepší kamaráti, je to najlepší kamarát môjho brata, takže sa dokonale poznáme.. Pred pár mesiacmi sme sa dali dokopy, najskôr bolo všetko dokonalé.. Ja som taká osoba, že dávam najav
ja by som tiez nechcel byt s priatelkom kazdy bozi den a casom aj ten sex kazdy den omrzi, je to potom strasny stereotyp a vyssia sanca ze sa zacne pozerat po niecom resp. niekom novom.
@hotaru A čo asi tak robím stále? ale mám pocit že moje pochybnosti ho už začínajú srať.. on sa vraj nerád rozpráva o problémoch, tak čo mi iné ostáva ked chcem vedieť názor iných ludí, prípadne či niekto nezažil niečo podobné
@erjedna a že vraj my nevieme čo chceme? Bývalý nemal sexu tolko ako by si predstavoval - našiel si bokovku.. Ked ho má chlap viac než dosť - nájde si bokovku.. tak čo potom chcete? aké je teda optimálne množstvo?
Takze ked to chápem tak ste boli spolu kazdy den,doma a sexovali.
Vztah je aj o zazitkoch, vyletoch...nemozte byt vkuse len doma.
Normalne sa s nim porozpravaj, ked ti je smutno tak daj mu navrh, ze den ked nie ste spolu tak si aspon zavolate.
A ty si najdi program ked nie si s nim, napr. cafe s kamaratkami, cvicenie....
nie kazdy chlap potrebuje prevetrat trenky 3x denne, tvoj terajsi neni tvoj byvaly, tak to v prvom rade nikdy neporovnavaj (hlavne nie pred nim nahlas . Ked nieste povahovo a sexualne kompatibilni, to nebude nadlho takyto vztah.
@shoesmaniac nie, neboli sme doma A už ho vidím ako by on išiel niekde na výlet, aj tak by ho tam nič nenadchlo.. Dala som mu návrh že keď nebudeme spolu, tak si večer aspoň pošleme smsku na dobrú noc.. Kamarátky nemám, nemám si s dievčatami čo povedať.. Mám len kamarátov, ale je dosť smutné že by sa mi kamaráti chalani venovali viac ako priateľ.. Ja chodím behávať, bicyklovať a korčulovať, keď som sa ho spýtala či pôjde so mnou, jeho odpoveď bola ,,veď aj s Danielom (mojim bratom) som chodieval, tak prečo nie" tak ja už neviem
@denafilth Tak potom to mas narocne. Ste iné povahy a keby som bola na tvojom mieste tak ma porazi kebyze sa ja snazim, vymyslam program a spolocne aktivity a on nic.
Na to ti asi neviem poradit.
Ja mam pocit, ze si raketa a nahanas ho od rana do vecera. Cim viac budes kokotizovat (hladat problemy tam, kde mozno ani nie su), tym viac ho budes stracat. Daj mu trochu priestoru lebo skor ci neskor si fakt najde nejaku bokovku.
Hlavne sa ukľudni a nerieš všetko keď si v záchvate emócií... Ak máš kamarátov, tak to rieš s nimi, poznajú aj teba (a asi aj jeho) a budú do toho vidieť viac ako random ľudia na internete.
Napr tým že do toho moc nevidím tak to vidím podobne ako @12 ale môžem sa mýliť
Presne z tohoto dôvodu by som sa nikdy nedávala dokopy s niekým s kým sa dlhšiu dobu kamarátím, ako kamarátom nám to síce môže klapať ale vo vzťahu nemusí + by mi bolo mega ľúto, kebyže sa také kamarátstvo dokašle kvôli tomu, že som to chcela hnať do vzťahu :ehm:
@tommyhot Ja mu toho priestoru dávam dosť.. ale na čo? na jeho celodňové ležanie pred telkou, hranie hier? že sa nepostaví ani vtedy keď od neho niečo doma chcú, nie to ešte ja? Veď má priestoru kolko len chce ale nevie ho nijako využiť, tak som sa mu ja snažila robiť program.. ja som to nemyslela v zlom
@hotaru Tak toto na mňa nehádž, ja som to do vzťahu nehnala, on prišiel s tým že ma už dlho ľúbi... my máme spoločnú partiu, kde sme skoro všetci takí ironicko sarkasticko cynickí, takže od nich dáku normálnu radu neočakávam, jedine si tak budú robiť srandu.. ale nechám to tak, však sa ukáže aj samo čo dalej
@denafilth ...podľa komentov súdim, že si dosť energická baba, a to asi on nie je podľa toho, čo píšeš, nájdi si nejakého aktívneho, napr. športovca...
@denafilth a to je problem, ze sa mu snazis ako rodic organizovat zivot. Ak ti nevyhovuje sposob jeho zivota, tak si najdi niekoho ineho, lebo tym, ze mu budes kecat do toho co robi nic nevyriesis.
Asi to mas trosku pomylene lebo skutocnost, ze neskace od radosti ked sa tesi, alebo neplace ak smuti, vobec neznamena, ze nema city. Len ich nedava prilis najavo. Som taky isty a emocie nedavam prilis najavo nakolko mi ich vyraznejsie prejavovanie pride az smiesne ci neuprimne (pretoze ked som to robil tak mi zo seba bolo az zle . Preto si si nemyslim, ze by ho netesilo ist s tebou na turu ci iny zazitok. A ak ti nejaku emociu prejavi alebo nieco povie, tak si mozes byt ista ze je uprimna a mnohonasobne silnejsia ako sa ti z jeho prejavov zda. Ak si na toto jeho spravanie nezvyknes, tak asi nebude partnerom pre teba.
@semhamforas ja som sa mu na narodeniny srala dva týždne s darčekom, dala som do toho všetko, čas, lásku a energiu a on sa zmôže na ,, noo..pekné..ehm..díky" ? tak to ma troška sklamalo.. nemusí skákať tri metre päťdesiat.. ale oceniť snahu by mohol nemyslíš?
nvm, niekedy si proste ludia nesadnu a mat sa navzajom radi uz nestaci. ludia sa vyvijaju a nie vzdy idu do toho isteho smeru..
jedno z tychto obmedzeni som zazila od byvaleho viackrat a bolo mi to dost neprijemne, cize chapem, o com hovoris. a ked sa vo vztahu trapis, tak to nestoji za tie kratke chvilky stastia. treba najst niekoho, kto ta nebude trapit vobec.
čím podrobnejšie ho opisuješ tým ďalej mám pocit že on jednoducho nie je ten pravý pre teba. Zatiaľ si tu popísala len samé negatíva že v čom všetkom máte problémy a akí ste si rozdielny. A sú to také veci ktoré jednoducho nezmeníš. Chlap nie je tabuľa na ktorej keď sa ti niečo nepáči tak to zotrieš a prepíšeš podľa svojich predstáv.
Súhlas s @22@23 a @26
A čo čakáš? vravíš že nemá skákať 3 metre od radosti a jak to ma inak ohodnotiť? Ta šak ti poďakoval ta čo si pes? mal ťa azda škrabkať za uškom a chváliť aká si dobrá?
tak čo potom spolu robíte? ty ho chceš zmeniť, ale jemu to takto vyhovuje a jednoducho taký je - tak buď sa s tým zmieriš, alebo si hľadaj iného :letim:
Hm.
Fuha. No tazko je poradit.
Mozno treba prijat to, aky je. Proste ste rozdielne povahy.
To, ze dava svoju radost najavo menej, resp. inak, neznamena, ze ho tvoj darček nepotešil, alebo tak...
To, ze ma mozno flegmaticke postoje a ty nie, nemusi znamenat, ze ho hned netrapis a nema ta rad...
Aj ja som iny typ ako priatel, ale tak my si nejak vzajomne rozumieme a respektujeme a v zakladnych otazkach zivota a smrti sa vzdy zhodneme .
A snazime sa vzdy komunikaciou dospiet k nejakemu kompromisu, ak sa da.
Keď ti chlap povie , "nemali by sme spolu denne spať" , "nemali by sme sa denne stretávať lebo sa nemáme už o čom ani rozprávať" .. obúchaj si hlavu o stenu s akým debilom si chodila a utekaj..
ja sa najviac stotožňujem s tým, čo napísal @tommyhot
a všimla som si, že v žiadnom tvojom komentári si naňho dobrého slova nenašla, iba samé výčitky .. ako chápem, že keď sa rieši problém, tak sa rieši problém, ale aj tak je to divné .. ja som tiež taká flegma, tak asi preto skôr chápem jeho správanie, ako to tvoje, tak sa neuraz
ja vzťahy väčšiny ľudí nechápem. okej, každý robí ako sa mu páči. ale ja si neviem predstaviť ako niekomu môže vadiť byť hoc aj každý deň s niekým koho miluje? a že sa nebudete mať o čom baviť? ved nemusíte furt len kecať. niekedy stačí len ležať vedla seba v objatí.... pozrieť spolu film, ísť na prechádzku a spraviť si pár fotiek ... proste byť spolu......ľudia sú úplne opační... jedným vadí vzťah na dialku lebo vraj nemôžu byť každý deň s milovanou osobou. a druhým zas vadí ked maju frajera/frajerku stále pri sebe... človeku proste asi nikdy nič nebude 100% vyhovovvať. a že sa nechce ten tvoj rozprávať o problémoch tak to už mu môžeš rovno dať zbohom,... lebo problemy sa inak nedaju vyriešiť. premlčať ich je to najhoršie čomôže byť lebo to sa len nakopí a nakoniec niektorému z vás prasknú nervy. ale samozrejme to je len môj nazor a moje skusenosti... thats all
@denafilth
1. ver mu že ťa miluje. ja som to mal svojim spôsobom podobne, tiež som sa s priateľkou nechcel vídavať každý deň, lebo som tam chcel/potreboval nejaké medzery aby mi stihla začať chýbať (a už aj ten pocit som si svojim spôsobom užíval), aby som potom cítil tú blaženosť keď sa uvidíme. lebo keď sme sa vídavali každý deň, tak to príliš rýchlo a skoro začalo zovšednievať, a to sa mi nepáčilo. plus keď som s priateľkou tak jej rád venujem svoju plnú pozornosť celý ten čas čo sme spolu, a to sa dosť dobre nedá keď sme spolu každodenne, lebo... proste to prestane byť ono, to je to zovšednenie.
...každopádne bez ohľadu na môj, tvoj, jeho, kohokoľvek názor, jedno je takmer istý fakt, a to je to čo povedal tommyhot: čím viac to budeš riešiť a proti tomu "bojovať", tým viac sa od teba bude odťahovať, či už vedome alebo nevedome, a takýto proces je pomerne zaručenou cestou k rozpadu celého vzťahu.
skús, aspoň skús, to vnímať ako on, keď ti chýba a je ti osamelo že s ním nie si, tak buď rada že máš niekoho konkrétneho kto ti chýba a bez neho je ti osamelo práve preto že s ním je ti dobre. a keď ste potom spolu, tak do tých citov čo k nemu posielaš vraz všetku tú intenzitu z toho ako ti bolo osamelo keď ste spolu neboli.
(intenzitu, čiže... nie že mu to budeš vyčítať, ale proste... chápeš, ...hm, neviem to vysvetliť, ale asi je to pomerne normálna vec, nie? že keď ti niekto chýba a potom sa s ním vidíš tak si o to šťastnejšia a venuješ mu o to viac pozornosti koľko ti chýbal...)
ale inak že mu vadí že by si súložila aj viackrát za deň... ja osobne totálne nechápem, ale aj takí ľudia sú.
proste... neviem, ty ho poznáš, ty by si mala vedieť, že možno je v tom aj niečo iné, každopádne tým že začneš hysterčiť a riešiť že už ťa neľúbi to akurát skôr či neskôr zaručene spôsobíš.
a zazila som si podobne, niekde vnutri v kutiku duse vies ze vobec nie ste kompatibilni a ze skratka fungujete inak, aaaale...zeny si zvyknu dlho nahovarat kokotiny typu ze "laska vsetko vyriesi"
a po druhe, pre mna je sex vo vztahu dost dolezity, ak by sme si nesadli v tom ako casto na to mame chut, tak to by bol pre mna dost zavazny problem
ok verím tomu že ťa miluje ... má svoje dôvody na to čo robí ale aby ste nespávali spolu tak často? čo to je za hovadinu ...
pred vzťahom si videla tiež takéto správanie na nom? myslím správanie typu ,,menej emócií a programovanie chovania,, ?
ak áno tak chyba neexistuje ...ak nie tak nejaký problém asi zrejme bude vytvorený, nechcel by som tvrdiť že sa ťa chce takto zrovna zbaviť (vylučiť to ale nemožem kedže ho nepoznám) ... skôr tým chce riešiť niečo čo mu vadí ... a to už by si mala presnejšie vedieť ty
Mne je trochu smutno z toho, ako ti tu väčšina píše, že si máš nájsť niekoho iného.
Ja som tiež dosť lenivá a dostať ma von je hotové umenie, ale na druhej strane som dosť emocionálne naplnená, teda tiež sa viem veľmi potešiť a nadchnúť, plakať a poriadne hnevať. A priateľ je zas energický, stále by niečo robil a je pokojnejší povahou. Ale po čase sme si našli k sebe cestu, aj keď sme obaja odlišní, lebo sme sa upriamili na veci, ktoré nás spájajú, nie na tie, ktoré nás rozdeľujú-tie slúžia skôr na to, že sa v niečom odlišujeme a nelezieme si tým na nervy (keď chce ísť na túru a ja nie, vezme kamošov a sme spokojní obaja). Naučili sme sa robiť mnoho kompromisov a teraz mám pocit, že ja som prevzala niečo od neho a on odo mňa a žije sa nám spolu fajn Ja by som to na tvojom mieste nezahadzovala, žiadny vzťah nie je ľahký a čím viac oň bojujete spolu, tým lepší pocit z neho budete mať a tým viac z neho vyťažíte A keby to nevyšlo, tak si pôjdete každý svojou cestou.
A čo sa týka toho, že chce byť s tebou menej... niečo na tom asi bude. My sme spolu bývali každý deň, potom sa to obmedzilo len na víkendy a nepocítila som, že by sa niečo zmenilo k horšiemu, skôr si viac chýbame a omnoho viac si užívame spoločné chvíle.
wtf podla mna su tie jeho vyhlasenia dost psycho, davno by som sa nanho vykaslala. aby mi niekto hovoril a reguloval ci mu mozem alebo nemozem napisat, a z takych jebnutych dovodov alebo to stretavanie sa, akoze dobre nejako sa snazim pochopit preco niekto nechce byt s niekym koho lubi najviac ako sa da, lebo vzhladom na komentare tu aj vo vselijakych inych forach je to asi celkom bezne a normalne. aj ked do hlavy mi to moc nejde. kazdopadne ten dovod, ze aby ste si mali co povedat, fakt ako wtf? mi pride ze nemate vztah ale stolnu hru. ked si nemate co povedat asi bude problem niekde inde a nie v tom ze ste spolu prilis casto. a takto to planovat a rozkladat si tie konverzacie mi pride dost mimo, to akoze on vie ze sa vam temy na rozhodor vycerpaju uplne, ale tymto sposobom ze sa budete vidat o polovicu menej sa ta doba kym sa minu predlzi?
akoze chapem ze ste rozdielni a na tom nic neni, ale neviem si predstavit, ze by som sa mala riadit niecim inym nez srdcom v tychto veciach, fakt keby mi povedal, ze nam vytvoril plan stretavania sa, pohlavneho zivota a komunikacie, asi by som ho dost vysmiala a s clovekom, ktory ma potrebu cielene tie veci obmedzovat, by som v ziadnom pripade nebola. to jednoducho nie je laska, ta vyzera uplne inak
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
Vztah je aj o zazitkoch, vyletoch...nemozte byt vkuse len doma.
Normalne sa s nim porozpravaj, ked ti je smutno tak daj mu navrh, ze den ked nie ste spolu tak si aspon zavolate.
A ty si najdi program ked nie si s nim, napr. cafe s kamaratkami, cvicenie....
nie kazdy chlap potrebuje prevetrat trenky 3x denne, tvoj terajsi neni tvoj byvaly, tak to v prvom rade nikdy neporovnavaj (hlavne nie pred nim nahlas . Ked nieste povahovo a sexualne kompatibilni, to nebude nadlho takyto vztah.
Na to ti asi neviem poradit.
To sú také drísty, absolútne neoriginálne že drvivá väčšia chlapov to hovorí len tak.
A ešte sa na to liek nenašiel, no.
hľadaj si druhého, toť vsio
Napr tým že do toho moc nevidím tak to vidím podobne ako @12 ale môžem sa mýliť
Presne z tohoto dôvodu by som sa nikdy nedávala dokopy s niekým s kým sa dlhšiu dobu kamarátím, ako kamarátom nám to síce môže klapať ale vo vzťahu nemusí + by mi bolo mega ľúto, kebyže sa také kamarátstvo dokašle kvôli tomu, že som to chcela hnať do vzťahu :ehm:
jedno z tychto obmedzeni som zazila od byvaleho viackrat a bolo mi to dost neprijemne, cize chapem, o com hovoris. a ked sa vo vztahu trapis, tak to nestoji za tie kratke chvilky stastia. treba najst niekoho, kto ta nebude trapit vobec.
Súhlas s @22 @23 a @26
Fuha. No tazko je poradit.
Mozno treba prijat to, aky je. Proste ste rozdielne povahy.
To, ze dava svoju radost najavo menej, resp. inak, neznamena, ze ho tvoj darček nepotešil, alebo tak...
To, ze ma mozno flegmaticke postoje a ty nie, nemusi znamenat, ze ho hned netrapis a nema ta rad...
Aj ja som iny typ ako priatel, ale tak my si nejak vzajomne rozumieme a respektujeme a v zakladnych otazkach zivota a smrti sa vzdy zhodneme .
A snazime sa vzdy komunikaciou dospiet k nejakemu kompromisu, ak sa da.
Lahko sa pise,tazsie sa kona, drzim palce!
a všimla som si, že v žiadnom tvojom komentári si naňho dobrého slova nenašla, iba samé výčitky .. ako chápem, že keď sa rieši problém, tak sa rieši problém, ale aj tak je to divné .. ja som tiež taká flegma, tak asi preto skôr chápem jeho správanie, ako to tvoje, tak sa neuraz
1. ver mu že ťa miluje. ja som to mal svojim spôsobom podobne, tiež som sa s priateľkou nechcel vídavať každý deň, lebo som tam chcel/potreboval nejaké medzery aby mi stihla začať chýbať (a už aj ten pocit som si svojim spôsobom užíval), aby som potom cítil tú blaženosť keď sa uvidíme. lebo keď sme sa vídavali každý deň, tak to príliš rýchlo a skoro začalo zovšednievať, a to sa mi nepáčilo. plus keď som s priateľkou tak jej rád venujem svoju plnú pozornosť celý ten čas čo sme spolu, a to sa dosť dobre nedá keď sme spolu každodenne, lebo... proste to prestane byť ono, to je to zovšednenie.
...každopádne bez ohľadu na môj, tvoj, jeho, kohokoľvek názor, jedno je takmer istý fakt, a to je to čo povedal tommyhot: čím viac to budeš riešiť a proti tomu "bojovať", tým viac sa od teba bude odťahovať, či už vedome alebo nevedome, a takýto proces je pomerne zaručenou cestou k rozpadu celého vzťahu.
skús, aspoň skús, to vnímať ako on, keď ti chýba a je ti osamelo že s ním nie si, tak buď rada že máš niekoho konkrétneho kto ti chýba a bez neho je ti osamelo práve preto že s ním je ti dobre. a keď ste potom spolu, tak do tých citov čo k nemu posielaš vraz všetku tú intenzitu z toho ako ti bolo osamelo keď ste spolu neboli.
(intenzitu, čiže... nie že mu to budeš vyčítať, ale proste... chápeš, ...hm, neviem to vysvetliť, ale asi je to pomerne normálna vec, nie? že keď ti niekto chýba a potom sa s ním vidíš tak si o to šťastnejšia a venuješ mu o to viac pozornosti koľko ti chýbal...)
ale inak že mu vadí že by si súložila aj viackrát za deň... ja osobne totálne nechápem, ale aj takí ľudia sú.
proste... neviem, ty ho poznáš, ty by si mala vedieť, že možno je v tom aj niečo iné, každopádne tým že začneš hysterčiť a riešiť že už ťa neľúbi to akurát skôr či neskôr zaručene spôsobíš.
a zazila som si podobne, niekde vnutri v kutiku duse vies ze vobec nie ste kompatibilni a ze skratka fungujete inak, aaaale...zeny si zvyknu dlho nahovarat kokotiny typu ze "laska vsetko vyriesi"
a po druhe, pre mna je sex vo vztahu dost dolezity, ak by sme si nesadli v tom ako casto na to mame chut, tak to by bol pre mna dost zavazny problem
pred vzťahom si videla tiež takéto správanie na nom? myslím správanie typu ,,menej emócií a programovanie chovania,, ?
ak áno tak chyba neexistuje ...ak nie tak nejaký problém asi zrejme bude vytvorený, nechcel by som tvrdiť že sa ťa chce takto zrovna zbaviť (vylučiť to ale nemožem kedže ho nepoznám) ... skôr tým chce riešiť niečo čo mu vadí ... a to už by si mala presnejšie vedieť ty
Ja som tiež dosť lenivá a dostať ma von je hotové umenie, ale na druhej strane som dosť emocionálne naplnená, teda tiež sa viem veľmi potešiť a nadchnúť, plakať a poriadne hnevať. A priateľ je zas energický, stále by niečo robil a je pokojnejší povahou. Ale po čase sme si našli k sebe cestu, aj keď sme obaja odlišní, lebo sme sa upriamili na veci, ktoré nás spájajú, nie na tie, ktoré nás rozdeľujú-tie slúžia skôr na to, že sa v niečom odlišujeme a nelezieme si tým na nervy (keď chce ísť na túru a ja nie, vezme kamošov a sme spokojní obaja). Naučili sme sa robiť mnoho kompromisov a teraz mám pocit, že ja som prevzala niečo od neho a on odo mňa a žije sa nám spolu fajn Ja by som to na tvojom mieste nezahadzovala, žiadny vzťah nie je ľahký a čím viac oň bojujete spolu, tým lepší pocit z neho budete mať a tým viac z neho vyťažíte A keby to nevyšlo, tak si pôjdete každý svojou cestou.
Držím palce.
akoze chapem ze ste rozdielni a na tom nic neni, ale neviem si predstavit, ze by som sa mala riadit niecim inym nez srdcom v tychto veciach, fakt keby mi povedal, ze nam vytvoril plan stretavania sa, pohlavneho zivota a komunikacie, asi by som ho dost vysmiala a s clovekom, ktory ma potrebu cielene tie veci obmedzovat, by som v ziadnom pripade nebola. to jednoducho nie je laska, ta vyzera uplne inak