Ja viem, že podobné fórum tu nedávno bolo, ale nejak ho neviem vypátrať Tak otázka je taká, tiež vás tak paralyzuje ako mňa rozhodovanie? Už uvažujem, že pôjdem psychológovi, alebo rovno psychiatrovi s tým, či sa jedná o malú alebo veľkú vec, tak je pr
Ak sa rozhodujem medzi 2 vecami, tak väcsinou si v hlave poviem vsetky plusy a minusy oboch veci...a vyberiem si tu vec, ktora ma tych plusov viac..no niekedy sa stane, ze aj ked som si vybrala vec s viac plusmi, tak nie som spokojna a vtedy viem, ze si mam vybrat aj tak tu druhu vec. pretoze tu druhu CHCEM a je mi jedno, ze to nie je vobec vyhodne... a ak je to nieco vazne, co moze nejako ovplyvnit aj moju buducnost (alebo druhych ludi), tak sa snazim rozmyslat o tom ake to bude mat nasledky (alebo ake nasledky by to mohlo mat)
Pre mňa je odpoveď vždy nie. Tak mam všetko rozhodovanie hneď rozhodnuté. Ak rozmýšľam či sa ísť prejsť... tak nejdem.
Ak rozmýšľam či sa mam isť učiť.... tak sa neučím Ak sa mi nechce isť nabrať si jesť... tak kľudne nejem celý deň a až večer ak mi je zle tak sa idem najesť dačoho
Rozhodovanie = moje znamenie váhy tým pádom nad všetkým váham( typické - idem do obchodu vyberiem si tričko kt. je v dvoch farbách a trištvrte hodinu sa rozhodujem nad farbou) tiež sa neviem rozhodnúť ale podľa toho o čo ide Ak mi niekto dá možnosť urobiť niečo náročné ale bude to slúžiť pre môj rozvoj idem do toho aj keby tam bolo milion prekážok
Skús nad tým možno menej premýšlať, udaj si veci ktoré su pre teba dôležité a podľa nich si danú vec vyber- nerozoberaj to do špiku kosti, alebo si to jednoducho napíš na papierik vyber jednu možnosť a ak si ,,povieš niee tu som nechcela!,, zrazu ti bude jasné, prípadne si nechaj od niekoho poradiť komu veríš a vieš že ti rozumie
ja som sa ojebal tym, ze si vzdy hodim mincou. a ktora moznost ma skor tri pozitivne vysledky, tu idem. a niekedy sa mi nepaci co vyslo, tak vtedy je jasne co chcem.hotovo.
Pomôže minca.. hoď si ňou a vnímaj svoju citovú reakciu keď dopadne. Buď cítiš radosť alebo sklamanie. Logicky ak si cítila sklamanie, zvoľ druhú možnosť.
Alebo ak sa ti takto nepodarí, tak si povedz, že sa musíš rozhodnúť pre tú možnosť, ktorá padne. Ak sa ti tá možnosť nepáči, tak zvoľ tú druhú.
Jednoduché
Tiež som váhy a tiež riešim dilemu či utratit 200 e za niečo, čo nie je materialne, ale budem mat zážitok.... Alebo počkat či sa ta situacia znovu naskytne
náš svet sa vyvíja a kladie na nás čoraz viac nárokov a možností ...
kedysi ľudia nemali toľko na výber ako dnes, a každým rokom sa to znásobuje a sčítava
kedysi bolo najdôležitejšie prežiť, človek lovil len to čo mal k dispozícií, snažil sa prežiť a postupne vytváral podmienky pre svoj život a domov tak aby ho čo najviac uspokojovali, no časom ako sa menilo myslenie a stávalo sa z človeka čoraz zložitejšie stvorenie so zložitejším myslením, menil sa aj spôsob života
nehovorím že dnešný svet je zlý, no až príliš otvorený a neviem či sme na to pripravení ... vec sa má tak že máme na výber strašne vysoké spektrum možností tým že sa všetko globalizuje a máme prístup čoraz k širším informáciám ...
to možnosti nás nútia zvoliť si ... čo znamená že jednoduchý človek má jednuché myslenie a jednoduchý život
čím viac možností, tým zložitejšie to je a stále to napreduje ... no na druhej strane, je tu možnosť žiť lepší a príjemnejší život ako ludia v minulosti bez väčších možností otázne je však či aj šťastnejší
snažím sa vždy rozhodovať správne a z čo najväčším prínosným dopadom na moju osobu a moje okolie, no občas neviem čo mam robiť pretože aj napriek tomu koľko možností existuje a viem onich, ma nič nenapĺňa a nezaujíma na tolko aby som si vôbec zvolil
moja pomôcka je porovnanie možností s tým že vyhodnotím ktorá možnosť je najpriatelnejšia (v prvom rade premna) a pre moje okolie ... a tú si následne zvolím ... potom je už smiešne lutovať to pretože prečo by som mal lutovať rozhodnutie pri ktorom som sa rozhodol správne ?
ja si ani neviem spomenut kedy som sa naposledy kvoli niecomu musela dlhsie rozhodovat, neviem jednam vzdy strasne impulzivne a nerobi mi to problem, a myslim ze zvacsa sa aj rozhodnem dobre
@bunat takže polhodinové spisovanie plusov a mínusov? ok, tak nabudúce to tak skúsim a len plusy porovnať @kittan to sa mi moc nepáči, na všetko hovoriť NIE tebou sa riadiť asi nebudem, sorry @mouette presne hodinu som schopna tiez riesit v akej farbe čo kúpiť, aj ked to nie je pre mňa a je to len darček napr
No hej, to som už počula, ze zvolit jednu moznost a uvidim ake budem mat pocity z nej a tak zistim, ze či som chcela tú druhú možnosť
Počula som, teda čítala som v jednej knizke o nejakej ,,moja ustava" a tam si zvoliť, že čo je pre mňa najdolezitejsie a tak a podla toho, proste ako taká pomocka, ze na rozdhovanie
@melancholik škoda, že nie som jednoduchý človek
a tak nejako musíš určit, čo je prijateľnejšie, to oboduješ či ako?
mi je inak blbé na ten tvoj dlhý komentár odpovedať krátkou vetou, ale neviem poraidne čo povedať
@melancholik ešte mi povedz, že sa mám spolahnut na intuíciu a na prvotný pocit a porazí ma
ach, hádam sa to do smrti neviem aspoňže truhlu mi budú vyberať iní a nie sama, teda dúfam!
tvoju diagnózu môže určit správne jedine lekár a áno máš pravdu jednou z možnosti je aj psychoterápia, neboj sa toho, v tvojom veku je 100% istota, že sa tohto neduhu zbavíš...
a aby si v tom nebola sama, budem sa modliť na tvoj úmysel, to by bol "čert v tom" aby sme to nedokázali
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Ak rozmýšľam či sa mam isť učiť.... tak sa neučím Ak sa mi nechce isť nabrať si jesť... tak kľudne nejem celý deň a až večer ak mi je zle tak sa idem najesť dačoho
Skús nad tým možno menej premýšlať, udaj si veci ktoré su pre teba dôležité a podľa nich si danú vec vyber- nerozoberaj to do špiku kosti, alebo si to jednoducho napíš na papierik vyber jednu možnosť a ak si ,,povieš niee tu som nechcela!,, zrazu ti bude jasné, prípadne si nechaj od niekoho poradiť komu veríš a vieš že ti rozumie
Alebo ak sa ti takto nepodarí, tak si povedz, že sa musíš rozhodnúť pre tú možnosť, ktorá padne. Ak sa ti tá možnosť nepáči, tak zvoľ tú druhú.
Jednoduché
kedysi ľudia nemali toľko na výber ako dnes, a každým rokom sa to znásobuje a sčítava
kedysi bolo najdôležitejšie prežiť, človek lovil len to čo mal k dispozícií, snažil sa prežiť a postupne vytváral podmienky pre svoj život a domov tak aby ho čo najviac uspokojovali, no časom ako sa menilo myslenie a stávalo sa z človeka čoraz zložitejšie stvorenie so zložitejším myslením, menil sa aj spôsob života
nehovorím že dnešný svet je zlý, no až príliš otvorený a neviem či sme na to pripravení ... vec sa má tak že máme na výber strašne vysoké spektrum možností tým že sa všetko globalizuje a máme prístup čoraz k širším informáciám ...
to možnosti nás nútia zvoliť si ... čo znamená že jednoduchý človek má jednuché myslenie a jednoduchý život
čím viac možností, tým zložitejšie to je a stále to napreduje ... no na druhej strane, je tu možnosť žiť lepší a príjemnejší život ako ludia v minulosti bez väčších možností otázne je však či aj šťastnejší
snažím sa vždy rozhodovať správne a z čo najväčším prínosným dopadom na moju osobu a moje okolie, no občas neviem čo mam robiť pretože aj napriek tomu koľko možností existuje a viem onich, ma nič nenapĺňa a nezaujíma na tolko aby som si vôbec zvolil
moja pomôcka je porovnanie možností s tým že vyhodnotím ktorá možnosť je najpriatelnejšia (v prvom rade premna) a pre moje okolie ... a tú si následne zvolím ... potom je už smiešne lutovať to pretože prečo by som mal lutovať rozhodnutie pri ktorom som sa rozhodol správne ?
@kittan to sa mi moc nepáči, na všetko hovoriť NIE tebou sa riadiť asi nebudem, sorry
@mouette presne hodinu som schopna tiez riesit v akej farbe čo kúpiť, aj ked to nie je pre mňa a je to len darček napr
No hej, to som už počula, ze zvolit jednu moznost a uvidim ake budem mat pocity z nej a tak zistim, ze či som chcela tú druhú možnosť
Počula som, teda čítala som v jednej knizke o nejakej ,,moja ustava" a tam si zvoliť, že čo je pre mňa najdolezitejsie a tak a podla toho, proste ako taká pomocka, ze na rozdhovanie
@h8u tak ma to nauč
a tak nejako musíš určit, čo je prijateľnejšie, to oboduješ či ako?
mi je inak blbé na ten tvoj dlhý komentár odpovedať krátkou vetou, ale neviem poraidne čo povedať
nie, to skrátka človek musí proste vedieť ... mal by hned vedieť čo je správne ... a najsprávnejšie ... ja s tým určením nejako problém nemávam
ach, hádam sa to do smrti neviem aspoňže truhlu mi budú vyberať iní a nie sama, teda dúfam!
ale vážne, navštív lekára, dnešna medicína ti v takejto veci určite pomôže
tak niekomu pomôže to, inému zas on
tvoju diagnózu môže určit správne jedine lekár a áno máš pravdu jednou z možnosti je aj psychoterápia, neboj sa toho, v tvojom veku je 100% istota, že sa tohto neduhu zbavíš...
a aby si v tom nebola sama, budem sa modliť na tvoj úmysel, to by bol "čert v tom" aby sme to nedokázali